İstanbul-Atilla Bisiklet Takımı

Serkan TELYAKAR

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Ağustos 2006
Mesaj
857
Tepki
1.492
Şehir
İstanbul-Altunizade
@Bora TİRKİ

Henüz bir görüşme yapmadık ama beklemedeyiz Bora, konunun sebebi belli olimpiyatlara adam sokalımda nasıl sokarsak sokalım dertlerindeler.
 
Scudo

Bora TİRKİ

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Ocak 2006
Mesaj
1.332
Tepki
1.889
Şehir
Bisiklet Antrenörü
Bisiklet
Specialized
Tamam.. Ama sesimizi duyurmazsak..Adamlar 2012 sezonundan masteri bitirecekler..

Kulüplere açıklamalı yazı geçmeliler.Ona göre sponsorluk çalışması veya ant. programları çıkacaktır.

Herkese selam.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan TELYAKAR

Xoqo

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesaj
706
Tepki
443
Şehir
Kocamustafapaşa
Bisiklet
Diğer
Keşke avrupa bölgesinde bir şubeniz olsa :\. Katılmak isterdim ama yol çok uzak. Fatih KMP deyim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan TELYAKAR

Serkan TELYAKAR

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Ağustos 2006
Mesaj
857
Tepki
1.492
Şehir
İstanbul-Altunizade
Arkadaşlar bu yıl altıncı kez gerçekleştirilen Ata'ya Saygı Bisiklet Turu sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır. Habere (link) Hepinize saygılar ve Sevgilerimizle ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Cycleone
Kayıt
9 Haziran 2017
Mesaj
93
Tepki
191
Yaş
38
Şehir
istanbul
İsim
Behçet
Bisiklet
Specialized
2017 Haziran'ında ilk yol bisikleti aldığımı zaman o anın heyecanı ile Atilla Bisiklet'ten Shimano r065 ayakkabı alıp SPD pedal taktırdım. Atilla Atay'ın bizzat kendisine ilk defa yol bisikleti ve bu türden pedal ve ayakkabı kullanacağım açıkça belirttim. Kendisi hiçbir uyarıda bulunmadan, hiçbir açıklama yapmadan profesyonel bisikletçilerin kullanabildiği mavi renkli pedal kalini direk ayakkabıya taktı. Sonraki süreçte defalarca bisikletten Düştüm, Bir türlü alışamadım ve en sonunda bu işte bir terslik olup olmadığını araştırdım. Meğer pedalin ayarı yeni başlayanlar için çok gevşek olmalıymış, benimki hiç ayar görmedi. Başlangıç için sarı renkli kal takılması gerekiyormuş, sarı kal alışma süreci içinmiş. Bunları öğrendikten sonra evime yürüme ile 5 dakika mesafedeki adamdan alışverişi komple kestim. Kendisi iyi Bisikletçidir fakat iyi esnaf olduğunu söyleyemem.

Ayrıca şu konuya değinmeden geçemeyeceğim Sözde bana büyük indirim yaparak sattığı parçalar internette N11 sitesindeki normal fiyatlarda Üstelik buradaki satıcılar fatura kesip KDV ödüyorlar.
 

fahrettin akansu

Daimi Üye
Kayıt
28 Mayıs 2011
Mesaj
280
Tepki
596
Şehir
İstanbul - Bostancı
Bisiklet
Focus
kendisini tanımam, alışveriş yapmadığım için de herhangi bir yorum yapmam doğru olmaz.
fakat eksik bilgi ile burada adam karalamanız yanlış bir davranış.

öncelikle Shimano pedal kallerindeki renk ayrımı pedal basışınızda diz eklemi kaynaklı topuğunuzun sağa sola oynamasına göre seçilir.
sarı, mavi ve kırmızı sırasıyla oynaktan rijite doğru bir ayrımı belirtir.
-ki mavi kal sarı ve kırmızıdan sonra kullanıcı talepleri doğrultusunda çıkmış bir ara üründür.
konunun profesyonellik ile alakası yok, bu 3 seçenekteki ayrım anatomi/ortopedi kaynaklıdır.

Bisikletten düşmek ise tamamen sizinle alakalı bir konu, örnek vermek gerekirse;
Ultegra veya Dura-ace pedal olmadıkça 105 serisine kadar tüm Shimano pedalların en sert yay ayarı bile benim ayağımdan kolayca çıkıyor.
Zamanla alıştıkça trafiğe çıkmakla alakalı, aldığınız pedalın kullanım klavuzu okursanız da uyarı görürsünüz zaten.
Önerim Caddebostan paten pisti, Maltepe etkinlik alanı veya (boşken) velodrom vb güvenli alanlarda pedala alışın öyle trafiğe çıkın, herkes böyle yapıyor.

Son olarak e-ticareti bilmeden yorum yapıyorsunuz,
isterseniz özelden sorularınız varsa anlatabilirim eBay dahil bir çok kurumda çalıştım uzun süre,
internette mağazadan uygun olmayan birşeyi sürekli satamazsınız zaten bu mantığa aykırı.


@Avukat_Behcet
 
Kayıt
9 Haziran 2017
Mesaj
93
Tepki
191
Yaş
38
Şehir
istanbul
İsim
Behçet
Bisiklet
Specialized
@Fahrettin akan Hocam her yönüyle taraflı, her yönüyle savunmacı konuşmuşsunuz. Daha detaylı olarak anlatayım O halde; Atilla Bey yanında çalıştırdığı arkadaşı kallere bakmaya gönderince arkadaş epeyce bir baktı, sarı bulamayınca Mavi Kali getirdi. Hala Hüsnü zannımı bozmayarak Ben 2 ve 3 ncü alışverişim de özellikle kalplerin olduğu reyonu sordum ve elinde sadece mavi ve kırmızı kal olduğunu gördüm.

Sadece çok basit olarak şunu izah edeceğim; Mavi Kali çıkarıp sarı Kal taktıktan sonra bir kere(1) bile düşmedim.

Alım satım meselesi ile ilgili olarak; bana orada ilk söylediği fiyatı Sözde %20 indirim yaparak internet satış fiyatına getirdi.

Ve şunu tüm samimiyetimle ve yeminle söylüyorum: dükkandan çıkmadan önce kasada ödeme yapmaya geçtiğim sırada bilgisayarda N11 sitesinin açık olduğunu gördüm ekranda da Atilla efendinin bana sattığı ayakkabı vardı.
Ve son olarak adamın ticaretine zarar vermeyeyim diye Tüm bu olanları sezon içerisinde değil, sezonun kapandığı Aralık ayında yazıyorum.
Lütfen biraz tarafsız olun. Herkes anasının karnından pedal Kalini ayakkabıyı şunu bunu bilerek çıkmıyor, işi bilen esnafa(!) sorarak almayı tercih ediyor. Fakat bunun gibi adamları görünce ben de tabii olarak internetten araştırıp ürün alanlar kervanına dahil oldum esnafa güvenim sıfıra indi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kaptancan
Kayıt
6 Eylül 2017
Mesaj
20
Tepki
41
Yaş
35
Şehir
istanbul
İsim
oktay karan
Bisiklet
b'Twin
Bugün sahibinden de size mesaj atmıştım burdan da söyleyip konuya destek olayım.. Sen sen ol araştırma yapmadan hiç birşey alma, etrafında soracağın kişilerinde yorumları çok önemli değil. Kendi bisikletimin bakımını kendim yaparım, alacağım aksesuarı da aylarca araştırırım parça yapmak gerekirse de babam sayesinde torna da, frezede kendimiz çıkarırız. Bisiklet ticaret değil, özgürlüktür.
 
  • Beğen
Tepkiler: Bisiklet Muptelasi

Murat B.

Forum Trolü
Kayıt
23 Eylül 2013
Mesaj
4.097
Tepki
12.204
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
@Avukat_Behcet

Normalde kallerin pedal ile aynı kutudan çıkması gerek, ve bildiğim kadarıyla Shimano pedallar ile beraber sarı kal geliyor. Nasıl oldu, niye oldu bilemem ama birinin kal aramaya gönderilmesinde bir tuhaflık var.

Sertlik ayarı da, fabrika çıkışı olarak en düşük seviye olmalı. Yani yeni başlayan biri için sertlik ayarı yapılmamalı; gerekiyorsa allen anahtar ile sertlik arttırılmalı.
 

fahrettin akansu

Daimi Üye
Kayıt
28 Mayıs 2011
Mesaj
280
Tepki
596
Şehir
İstanbul - Bostancı
Bisiklet
Focus
Konunun bisiklet olması şart değil, genel forum kültürüne sahipseniz;
"Federasyon ve bisiklet kulüpleri" gibi bir kategoride açılmış ve bisiklet takımının en son 6 sene önce yazılmış konusu,
aynı isimdeki kişi ile ticaretinizden şikayetlenmeniz için doğru yer değil.

Aradınız ve tek bulduğunuz konu buysa kategorisi doğru yerde bir konu açın güzelce özetleyin, daha çok etki alırsınız, böylesi abesle iştigal.

Konunun özüne gelirsek uzunca süredir sektöre ve spora hakim birisi olarak hatalı bildiklerinizi özetledim, lütfen yanlış anlaşılma olmasın savunma değil,
az bilgi ile şikayetlendiğiniz konularda biraz tecrübe kazandığınızda ne kadar gereksiz geldiğini anlayacaksınız, herkes bu yollardan geçiyor.
Herhangi bir konuda az bilgi sahibi olmak bir eksiklik değil, dediğiniz gibi anne karnında her konuya hakim değiliz.

Diğer taraftan kilitli pedala bazısı birkaç düşmeden sonra alışıyor,
-ama fotograftaki bisiklet söylediğiniz gibi sizinse düşmenizin pedal kalinden çok bisikletinizdeki hatalı fit ve ayarlardan olduğunu bariz.
Tabiki siz internetten araştırarak en iyisini yapmışsınız, hatalı olduğunuz noktalar konusunda ise hala aynı düşüncedeyim,
kötü tecrübe ile öğrenmek zorunda kalmışsınız, umarım spora karşı olan motivasyonunuz bozulmaz.

lWrlJE.jpg




@Avukat_Behcet
 
Kayıt
9 Haziran 2017
Mesaj
93
Tepki
191
Yaş
38
Şehir
istanbul
İsim
Behçet
Bisiklet
Specialized
@fahrettin akansu Hocam O zaman ki düşmelerim bisikletin gidonunu dikleştirmemden değil, ayağımın kalden çıkmamasından kaynaklanıyordu. Çünkü arka bacaklarım bu işi uzun süredir yapan birine göre henüz zayıftı. Shimano şirketi de bunu düşünerek sarı kal üretiyor hali hazırda. Uyanık geçinen esnafı bilse sarı kal montajlı yollardı sanırım.
Şimdi meseleyi şahsıma indirgemeyelim.
Atilla bey, ilk defa yol bisikleti kullanacağını bile bile, hiç bir uyarı bilgilendirme yapmadan, satmaması gereken bir ürünü müşterisine sattı maalesef.