Scudo Sports

İST.B.B.BAŞKANI SAYIN KADİR TOPBAŞ ile BİSİKLET SOHBETİMİZ

@BSD-Murat

bisiklet verilmisse ve halen istiyorsa bence hatirlamiyor olanlari-konusulanlari. eminmisiniz bisiklet yollarini hatirladigina yoksa yolda rastladigi 2 bisikletliyle sohbet ederken politik davranip yapariz-yapiyoruz gibisinden konusmus olmasin. secim yili herkesi memnun etmek lazim. hangi baskan yok oyle sey-yapmayiz derki. ben halen ortada yapilan birsey gormuyorum. var mi goren? bir tandem vermeli ve yollarda birlikte gezdirmeli baskani, belki daha iyi anlar durumumuzu. iyi niyetli olmak istiyorum ama maalesef zor.

Scudo
İstanbul için kültür, spor, turizm adına ne yapılsa azdır. Herşeyi kaldırır bu memleket ama sadece plansızlığı kaldıramaz. Biz de elimizde planlar, istatistikler, projeler ile gidersek ve de devamlılığı sağlarsak bisiklet için güzel günler gelir.

Taytlı, küpeli gezemeyen arkadaşlarımız için diyecek lafım yok. Ben de Fatih'de iken taytlı gezemezdim. İstemezdim de çünkü oranın ortamı böyle. Aykırılık olunca hep göze batar. İstanbul minyatür bir dünya. Tv haram diyenler, karısının çarşaflı olmasın isteyen ama mini eteklilerden gözünü ayıramayanlar var, dinsizi var, medeni olanı var... var oğlu var yani ve bu yüzden İstanbul'un her yerinde taytla gezebilirim diyemeyiz henüz. Nişantaşında gez ama Çarşamba'da gezme derim :)

1 Nisan'da uygulanacak yasa gereği araç kazalarında tutanak için polis olmasına gerek yok. İki medeni vatandaşımız, aralarında küfür günah etmeden, edebince form dolduracak inşallah :)

diyorum ki:
Bisiklet yolu başlangıç - bitiş rampalarında, bisiklet yolu üzerinde uygunsuz halde park yapan araçlar için bisikletliler form doldursa ve fotoğrafla plakayı alacak şekilde belgeye ilave etse, ceza kestirse...

Zaman alacak ama inşallah sistemli olmaya alışacağız.

• Beğen
Tepkiler: grikartal
istanbulda şehir içinde 1015 km lik bir bisiklet yolu projesini sizler için yapmadan görevime son vermicem sözünü de aldık
Bu hızla giderse 2020'leri geçer herhalde. Allah göstermesin. Başkan galiba 20 sene daha görevde kalma hayalinde.
Ummak ve bilinçlenip örgütlü hareket etmek zorundayız. Ne diyeyim başka.

• Beğen
Tepkiler: murattaner
O da bir şey mi.. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı evimize gelmiş, kendisine Türk kahvesi yapmıştım. :) Tabi fırsat varken bisiklet konusuna da değinmeden edememiştim.

Ağzınıza sağlık. Başkanınızın bisiklet konusunda elinden geleni yapacağını umut ediyorum.

• Beğen
@el turco

dostum galıba sen tam olarak okumadın yazımızı,önemli olan verılen alınan bır bisiklet değil buradaki konu,orada bende hep sızlerleyım demek ıstedı,enkısa zamanda bende aranızda olup bu yapılacak bisiklet yolunda beraber bisiklet sürerız inşllh dedi,hemen karamsar olmayalım dostum,bak daha önce sahil yollarımız sadece parke taştan ibaretti,şimdi bir cok sahil yollarımıza artık bisiklet yoluda eklendi,sahil kısınlarında kı yürüyüs yolunu kastedıyorum,buda ufak baslangıclardan bırtanesı,murat abımızınde gazete dekı başkanımızın fotodakı resmınde de görüldüğü gibi,ve sayın topbaş herkes tarafından da bilindiği gibi spora ve sporcuya en fazla destek veren siyasetçilerimizden biri,tabiki hemen olabilecek iş değil,yıne murat abımıızn yazısında önemli bir notu da gözden kacırmıs olamlısın,iş başkanda bitmiyor,alt kademesınde ki memurlar bu işi pek ciddiye almayıp askıya alıyorlar,ben zeytinburnu nda istanbul büyük şehir belediyesının spor kompleksınde ayrıca feetnes lada uğrasıyorum.15 senedır o salaonu bılırım gerek yüzme kursuna da gıttıgım dönemlerdede,ınan orası sayın topbaş tan önce kapanıyordu,sadece yüzme ve badıbuldıng salonu vardı,yüzme havuzu da bılınen yazlıklardakı havuz du,sayın topbaş geldıkten sonra ne oldu bılıyon mu,aklına gelecek hangı spor dalı varsa suan mevcut,havuz olimpik oldu,yarışmalara ev sahipliği yapıyor,suan türkiye 3.sü ordan cıktı ,ve önümüzdeki ay kanadada bizleri temsıl edecek,uzak doğu sporları,masa tenisi,basketbol,voleybol turnuvaları yapılıyor,ayrıca tenis kursu da var,şunu hep söylerım siyası yada politik düşüncemiz kişilere önyargılı davranmamalı,yaptığı icraatlerle eleştirip taktir edelim,unutmadan bu gectiğimiz yaz tatılınde bak ne güzel biir olaya imza attı,sadece zeytinburnunda 650 adet bisiklet hediye olarak dağıttı,kıime dersin,okulunu birincilikle bitiren öğrencilere,buda şu demek demekki bisikleti hedıye etmek degıl buradakı amaç,onları bisiklet spor ve bır de ulasım aracı oldugunu göstermek,
gercekten de böyle spor sever bir başkanımızın olması hakıkatende güzel bir duygu,bursa nilüfer belediyesi başkanı da güzel bir örnek,keske bütğn beledıye başkanlarımız böyle olsa,inşallah enkısa zamanda istediğimiz yola ve beklediğimiz saygınlığa kavusuruz,ama ses olmadan kimse sesimizi duymaz,hoscakl,teşekkürler

@baymineral

teşekkürler dostum.başkanınızın da yaptığı örnek teşkil eden güzel bir davranış tabıkı,kocaman tebrık de bizden,bır kahve de bıze yapsan:)hoscakal,hepimizin umudu odur kı hepimiz bisklet yoluna sahıp olalım,bırde bekledıgımız sayınlık,maalesefkı haala bisikletliyi ve motosıkletlıyı arac ve üzerindekini de inasan görmeyenlar var,:boese157:

• Beğen
Tepkiler: patriotcengiz
yapilmasi gerekenler yapilinca seviniyoruz. gulunecek haldeyiz. bir belediyenin zaten yapmasi gerekenleri sayip bak baskanimiz neler de yapiyor demek kimimizi sevindirebilir ama ben daha fazlasini istiyorum, daha fazlasina layik oldugumuzu dusunuyorum. buralara gelinceye kadar harcanan fuzuli paralari unuttuk galiba. daha 3 sene once beyoglu kaldirimlarini 2 defa dosediler. yaptilar yiktilar yaptilar, ortalik toz topraktan gecilemedi yaz gunu. uzun vadeli planlari bekliyoruz merakla, bakalim 600km bisiklet yolu nasil olacak! bu arada mevcut olanlari ne zaman duzeltecekler? kadikoydeki yollarda bir suru eksik, hata var. bunlari duzeltmek icin 600km'nin bitmesini niye beklerler. ana caddeler yama uzerine yama icinde. forumda yeni bir sayfa acalim derim. buraya herkes stanbuldaki bisiklet icin eksikleri-aksakliklari siralasin. BSD gorusmeler yaptiginda kolaylk olur, baskanin onune koyar bunlari, baskan da bisikletini alinca iyi niyetiyle emir verir ve hersey halolur. unutmayalim tum bunlar bizim paramizla yapiliyor. catir catir cevre vergisini kesiyorlar bizden, odeyen bilir.

tabıı eksıklıkler say say bıtmıyor,ama yınede hıç yapılmayan hızmetlerı suan eskısıne nazaran bıraz daha ıyılesme varsa buda sevındırıcı,hepımıız ıcın az tabııkı,ve bızım paramız la yapılıyor dedıgın gıbı,pekı bız paramızın nereye nezaman nasıl gıttıgını hıc sorguladık mı:?yada bu paraların boş yere bır cok zaman harcandıgını gördüğümüzde hangımız ne yaptık:?yıllarca tekerlekli sandelye ve kol değneklerı kullanmak zorunda kalan kardeşlerimiz canlarımız,hep seslerını duyurmaya calıştı özellıkle şu üst geçitler konusunda,bır sürü merdiven cık cık bıtmıyor,onların nasıl cıktıgını hangı sıyasetcılerımız düşündü,bu tür olaylar aslında bızım bısıklet yolumuzdan daha önemli,ama şuan görüyoruz ki bir çok yere yenı üst gecıt yapıldı bazıları da devem edıyor,ve şu çok geç olsada o merdıvenlerı cıkamayan kardeşlerimiz için merdıven yanında alternatif olarak da onlar için de ya asansör yada sandelyesıyle ve koltuk degnegıyle rahat cıkabılıyor,bu hernekadar gec olsada bence acı bır tablo,bizler de sesımızı duyarabıldıgımız kadar avaz avaz bagıracaz bısıklet yolu ıcın,ama tek yurek olamk sart,ve sesımızı degısık platformlarda dıle getırebılırsek budaha duyarlı olacaktır,heryerde olursak kımsenın bızı göz ardı etme gıbı bir şansı olamaz,
tesekkurler dostum,

grikartal
ben zeytinburnu nda istanbul büyük şehir belediyesının spor kompleksınde ayrıca feetnes lada uğrasıyorum.15 senedır o salaonu bılırım gerek yüzme kursuna da gıttıgım dönemlerdede,ınan orası sayın topbaş tan önce kapanıyordu,sadece yüzme ve badıbuldıng salonu vardı,yüzme havuzu da bılınen yazlıklardakı havuz du,sayın topbaş geldıkten sonra ne oldu bılıyon mu,aklına gelecek hangı spor dalı varsa suan mevcut,havuz olimpik oldu,yarışmalara ev sahipliği yapıyor,suan türkiye 3.sü ordan cıktı ,ve önümüzdeki ay kanadada bizleri temsıl edecek,uzak doğu sporları,masa tenisi,basketbol,voleybol turnuvaları yapılıyor,ayrıca tenis kursu da var,şunu hep söylerım siyası yada politik düşüncemiz kişilere önyargılı davranmamalı,yaptığı icraatlerle eleştirip taktir edelim

Şöyle de bir nokta var: Bir tesis veya spor kompleksini tamamlamak bir belediye imkanıyla düşündüğümüzde çok da zor bir yapılanma olmuyor. Bunun reklam boyutunu da düşünürsek o tesisi bitirmek görünen bir şeyi ortaya koymak demek. Ama bisiklete şehir içinde bir yer, konum ayırmak ise tamamen şehircilik mantığında birtakım değişikliklere gitmeyi gerekli kılıyor. Bu da bir tesisi bitirmek kadar kolay bir iş değil. Trafikteki araçtan yayasına, mahalle sakininden esnafına kadar her köşede binlerce kuralsızlığın hakim olduğu bir şehirleşmede kaldırım taşlarını değiştirmeyi belediye hizmeti ve şehir plancılığı zanneder bir düşünceden tamamen başka bir anlayışa geçmeyi beklememiz gerekiyor.
Burada yanlış anlaşılmasın ben İstanbul Büyük Şehir Belediyesini suçluyor falan değilim şehircilik mantığımızda modern olamayan bir şeyler var. Tabii bu çağrışımlarla belediyeden hizmet bekleyen halk için belediyenin de bir kaç bina yapması işi kotarmak için yeterli gelecektir.

benim de anlayamadigim belediye bunyesinde bisiklet yollarini dusunen egitimli mimar-muhendisler var. bu kafalar nasil dusunurler ki caddebostandaki bisiklet yolunun kenarina bank koyarlar ve oturanla bisikletliyi carpistirmak icin ellerinden geleni esirgemezler!!! dun gectim gene oradan, maltepeden sonra pendik yonunde eksik kalmis banklari tamamliyorlardi. burada biz mi cok akilliyiz onlar mi? hani su 600km yol yapilana kadar mevcutlari duzeltmek cok mu zordur. yolla birlesen noktalarda kot farkini cok basit bir asfalt dokmekle cozebilirler. ayri sayfa acalim ve gordugumuz aksakliklari siralayalim. hic olmazsa yazili hale gelir. acaba belediyeden forumu izleyen varmidir?

@el turco

El Turco dostum o banklar aslında trial akrobasi hareketleri için. Antreman için koymuşlar :) yoksa başka izahı yok, bisiklet yolu içindeki banka. Turnike koymazlar inşallah. Ben banka razıyım.

@jamesjoice
dostum slm,ya yıne yanlış anlaşılıyoruz,burdakı konu sadece bır tesıs demek degıldı benım yazdıgım,tabıkı beledıyenın görevı,hayrına degıl paramızla bıze hızmet etmek zorundadırlar,spor alanında azda olsa eskıye nazaran daha ilerleme katedıyoruz demek ıstedım,bır cok semtlerde yokken suan ıstanbulun hemen heryerınde mevcut olmaya baslandı,bu spora bıradaha önem verılmek acısından,ama tabıkı yeterlımı degıl,bunların yada modern şehircilik anlayısı bence 40,50 sene öncesınden baslaması gerekıyordu,ama hep aynı kafaları ve yaşlı beyinler anca bukadar calıştıkı ülkemizi bu hale getırdıler,surda almanya ya baklaım yahu daha bizden cok sonra savastan cıktılar 1945,ama onlardan enaz 100 sene gerıdeyız,öncekı yazımda da dedımya yahu engellıler ıcın daha yenı yenı yaya üst gecıtlerınde yer verılmeye baslandı,daha ne denılebılırkı,bu en basıt bariz bır örnek,sesımızı her platformda dıle getırmek zorundayız kı sesımızı duyurabıllem,
hoscakal,

grikartal
Yanlış anlama değil sadece konuya bir farklı bakış eklemek istedim. 3 sene öncesi ben de İstanbul'da yaşıyordum. Orada bulunduğum üç dört sene zarfında bisikletle bu şehirde gezilebildiğinden bile haberdar değildim. Sorun sadece bisiklet yolu yapmayla da aşılmayacak. Her ilçede, her semtte hemen her mahallede araç trafiğiyle boğuşurken bisikletli olarak trafikte nasıl bir yer kazanacağımız muamma. Yaya olarak bile bu duruma maruz kalırken -ben İstanbul'da bisiklet kullanmadım bilmiyorum siz daha yakından hissediyorsunuzdur- tedirginlik yaşamadan yollarda gidip gelmeniz mümkün mü bilemem.
Mesela İzmit'te de aynı sorunu biraz daha küçük ölçekli yaşıyoruz. Şehrin küçük, trafiğin de kısmen rahat olması bisiklet için alan bulmamıza olanak tanıyor. Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi de amatör sporlara yatırım yapıyor, başarılar elde ediliyor ve bu başarılarla övünülüyor ama bu adamların kent bilinci olduğunu varsayamıyorum ben.
Önce yol yapıp ondan sonra planlamasını yapan bir belediye zihniyetinin o geniş yollarda neden bisiklet yolu için 2 metre yer ayırmadığını anlayabiliyorum.
Trafikteki yerimizi ve konumumuzu bir şekilde bisikletlilerin çoğalarak kendi çabamızla edinmemiz gerektiğini düşünüyorum. Belki riskli ama çok da çözüm yolumuz yok.

• Beğen
jamesjoice slm,mrb,ya inanın kücük yerlere nazaran bızler daha tehlıke ıcerısın de bisiklet sürüyoruz,dostun trafıkteysen telıkedesın demek,adam dıyo yol benım kardesım bana aıt.babamın malı der gıbı,bırkere bızler toplum olarak daha trafıkte bıle bırbırımıze saygımız yokken bır bısıkletlıyı gören bazı suruceler hıc hazmedemıyorlar ve hiç önemsemeden can mı değil mi demeden üstüne üstüne gelıyorlar,hele kı bırde yol ıste aman haa caını ıste yol ısteme:),bızım burda özellıkle minibüs ve ticari taksilerden şikayetcıyız,aslında minibüslerden hemen herkes gerek yaya gerekse dger sürücüler şıkayetcı,gasp tan,tınerden,adam öldürmeden vs vs yatan herkesı minibüs cü yaparsa yasalar,bunada sasırmamak gerek,tabı ıyısı de var belkı yüzde 1,bu yüzden bisiklet yolumuza sahip olana kadar daha kaç can ın yanması gerek dıye de burdan söylemek gerek yetkililere,maalesef ki büyük facialar olmdan yetkıllıler görev başına gecmıcek,gectıgımız günlerde haberlerde seyrettınız belkı zeytınburnunda br iş yerınde maytap lar patladı sonra buhar kazanlar sonrası acı olay sigortasız calısanlar allahın rahmetıne erdıler,sonra neoldu bılın bakalım,zeytınburnunda suan muazzam bır işyeri teftişi var,kapatan kapatana,suclu oldukları ıcın,bunu neden yazdım dedımya ıllekı acı büyük mü olması lazım ki yatan o yetkililer güzelim koltullarından kalksınlar.
vee bızde bısıklet yolumuza ıllekı sahıp olmayı hedeflıyoruz,ınşllah baasarılı da olucaz,baska alternatıf yok,ama bunu bisikletlıler olarak kitlesel halletmemız lazım,başarı için illeki pedallıcaz,
hoscakalın,

Geri