Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

ısrarcı olalım

cazz

Daimi Üye
Tepki
105
Küresel ısınmanın önüne geçmenin tek alternatifinin bisiklet olduğunu düşünüyorum. benim gibi düşünenler çevresini bu konya yönlendirmeye çalışırlarsa katkı sağlayacağımız kanaatindeyim

Scudo
tek alternatifi bisiklet değildir küresel ısınma büyük ölçüde fabrika ve kömür odun yakan ların çok olması yüzündende oluyor tek sorun araçların eksoz gazı değildir ama buda üüzerinde diğerlerinden fazla durulması gereken bir konudur bu sorunu biodizelle aşabiliriz ama zaten petrol ortalama 47 yıl sonra biticek ve herkes biodizel kullanırsa yemek ne yiyeceğiz ya çin gibi bütün makinaları kaldıracağız arabadan fabrika aletlerine kadar yada kıyamet senaryolarımız kendimiz yazıp kendimiz oynıyacağız bekleyecez göerecez başka çaremiz yok bizim gibi çevre cilerin yüksek makam lara gelirse bu iş ancak o yüksek makam lar alçak makamlardan geliyor alçak makam ların ana kaynağı rüşvet. aramızdan bunu yapacak insana oy vermemiz gerekiyor kime verceksek işte ben olursam verirsiniz oy bana ( önce ben liseyi bitirebileyimde)

Dünya karbondioksit emisyonunun yaklaşık 1/3'ü motorlu taşıtlar (kara-hava-deniz) tarafından sağlanmaktadır. Geri kalanı ise endüstriyel faaliyetlerle ve tabii olaylar sonucunda (Bitkisel kaynaklar, deniz kaynakları, hayvansal kaynaklar, volkan patlamaları ve diğer tektonik olaylar) oluşur. Motorlu taşıtların hava ve deniz taşıtlarının sebep olduğu karbondioksit emisyonuna bisiklet maalesef bir çözüm değildir. Geriye kalan kara taşımasında ise ancak 1/4'ünün bisikletle gerçekleştirilmesi mümkündür. Ancak, hiç umutsuzluğa düşmeyin, bugün bütün Amerikalılar işlerine arabayla değil bisikletle gitmeye karar verseler dünya karbondioksit emisyonu yüzde 1-3 azalabilir ki bu küresel ısınmayı yavaşlatma (engellenmesi mümkün değildir çünkü aynı zamanda tabii bir süreçtir) konusunda önemli bir adım olur.

Tayfur a katılıyorum. Yani ne olursa olsun herşey bi yere kadar ve bisiklet ancak sembolik bir hareket yaratabilir diye düşünüyorum...

• Beğen
Tepkiler: tayfur
Tayfur kardeşimin söylediklerine bende katılıyorum,çevreci bir düşünce ve/veya fikir öne sürerken bu fikrin ortaya atılması kadar uygulanabilirligide çok ama çok önemlidir başarılamayacak bir fikri savunmak sadece zaman kaybıdır ve dikkat ederseniz hiç bir çevre kuruluşu bir nesne veya aracı tamamen ortadan kaldırmak amaçlı çalışmaz düşünmez,en basit örnek nükleer enerjidir hiç bir çevre kuruluşu bunun tamamen ortadan kalkmasını isteyemez böyle bir düşünce savunamaz,yani motorlu araçlar gitsin sadece bisiklet kalsın diye bir fikirin savunulabilirligi yoktur.

Geri