Şimdi bu konuyu okuyan herkes olumsuz bakanlar hakkında kötü düşünebilir ama bir de madalyonun öteki yüzü va.Belli başlı yerler hariç bisikle yaygın değil Türkiye de.Haa yine ben her sene azda olsa artış olduğunu düşünüyorum mesela benim oturduğum ilçede kasklı,buff'lı vs tam takır gezen veletler türedi son iki yılda açılan kaliteli bisiklet satan yer sayesinde.Bakın velet diyorum velet.Benim daha bisikletim yok çocuk gidiyor kaskıyla bilmem nesiyle şıkır şıkır turluyor.Bende trene bakan öküz gibi izliyorum.Haa,bunlar tam bisiklet kültürüne sahip mi hayır.Kldırımdan gideni bu tür ayrıntılara dikkat etmeyeni çok var.Bazı saflar var ki kilitsiz halde scott,merida marka bsiklei bırakıveriyor bir köşeye ve ilginçtir çalınmıyor.Haa sayıları çok aaz bir de o var.
Şimdi bir an için mantıklı düşünelim.Evlerin apatmanların doğru dürüst garajı yok daha yaygın değil kaçınız yaşadığınız civarda buna sahip ev apartman sayabilir?Mishal mudanya'nın aka sokakları park edilmiş arabalarla dolup taşıyor, zaten yol dar iyice daralıyor.Burada çoğu apartmanda garaj olsa bu yaşanmaz bir kere.Daha doğru düzgün yol park yeri bina düzeni vs yapamayan ülkede düzgün işleyen bisiklet yolu bir hayal.Önce bunlar halledilsin veya bisikletli sayısı iyice artsın bu sorunlar illa ki aşılır.