Scudo Sports

Isparta'da bisiklet yolu kaldırılıyor mu?

Scudo
Nasıl ki üstünkörü "bisiklet yolu gerekli değildir" demek hataysa, yine üstünkörü "bisiklet yolu gereklidir" demek de hata.

"Bisiklet yolu istiyoruz" derken nasıl istediğini de söyleyeceksin, nasıl olması gerektiğini zorla anlatacaksın gerekirse. Sonra biz yaptık ama olmadı deyip hem boşa masraf ediyorlar, hem kaldırmaya da gerekçe arıyorlar. Misal: Riva'daki bisiklet yolu. Bisikletçinin hayatı nasıl tehlikeye atılıra bir örnek. Bir de durduk yere ters yöne sokuyor sizi.

Misal İzmir'deki şu bisiklet yolu:
izmir-niye-bisiklet-kenti-olmadi-baskan-1512332014605.jpg

Bu yola bu bisiklet yolunu yaptıkları zaman, motorlu araç şeridine girerseniz siz suçlusunuz. Sağdaki yolda çamur da olsa sel de olsa ordan gideceksiniz. Aslında bu tip bir yolla size hak vermiyorlar, sizin elinizdeki hakkı alıyorlar.

O yüzden "aman yapsınlar da sonra iyisini kötüsünü tartışırız" demeyin. Siyasette kimse sizin tarafınızı tutmaz, çoğunluğun tarafını tutar. Eğer yapılıyorsa yapılmadan, yapılırken doğrusunu tartışıp yaptıralım. Laf olsun diye, göstermelik çocuk oyuncağı bisiklet yollarıyla avunmayalım.

Komedi çekmişler :D :D Sırf kendi adamlarını toplayıp videoya alalım demişler :D

En sondaki adam efsane.

Bisiklet yoluna karşı olmayanlar da var demiş , videonun süresi 6.05 dakika, bisiklet yoluna karşı olmayanların süresi 0.5 saniye toplamda ahahahaha

@Ahmet Bilge Kaan AKIN bugun dizele 13 kuruş zam geliyor şöyle dizel benzin 10 tl olsun o zaman bir daha sormalı ne düşünüyorsunuz diye :)

@Ahmet Bilge Kaan AKIN videonun bisiklet yolunu kaldırın diye düşünce ile editlendği çok belli.bisikletli olarak direk başkana ulasıp bisiklet yoluna sahip çıkmalıyız,abi toplanın haftasonlar çıkın yola biz buradayız deyin kim ne diyecek o zaman.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Desert Fox
Aynen dostum, perşembe günü toplanıldı zaten geçen :) Belediye başkanının konuşmasını buldum pek iç açıcı görünmese de bakalım. Anlatacağım ama hala istenmiyorsa kaldırırım diyor :D

Şimdi bu konuyu okuyan herkes olumsuz bakanlar hakkında kötü düşünebilir ama bir de madalyonun öteki yüzü va.Belli başlı yerler hariç bisikle yaygın değil Türkiye de.Haa yine ben her sene azda olsa artış olduğunu düşünüyorum mesela benim oturduğum ilçede kasklı,buff'lı vs tam takır gezen veletler türedi son iki yılda açılan kaliteli bisiklet satan yer sayesinde.Bakın velet diyorum velet.Benim daha bisikletim yok çocuk gidiyor kaskıyla bilmem nesiyle şıkır şıkır turluyor.Bende trene bakan öküz gibi izliyorum.Haa,bunlar tam bisiklet kültürüne sahip mi hayır.Kldırımdan gideni bu tür ayrıntılara dikkat etmeyeni çok var.Bazı saflar var ki kilitsiz halde scott,merida marka bsiklei bırakıveriyor bir köşeye ve ilginçtir çalınmıyor.Haa sayıları çok aaz bir de o var.

Şimdi bir an için mantıklı düşünelim.Evlerin apatmanların doğru dürüst garajı yok daha yaygın değil kaçınız yaşadığınız civarda buna sahip ev apartman sayabilir?Mishal mudanya'nın aka sokakları park edilmiş arabalarla dolup taşıyor, zaten yol dar iyice daralıyor.Burada çoğu apartmanda garaj olsa bu yaşanmaz bir kere.Daha doğru düzgün yol park yeri bina düzeni vs yapamayan ülkede düzgün işleyen bisiklet yolu bir hayal.Önce bunlar halledilsin veya bisikletli sayısı iyice artsın bu sorunlar illa ki aşılır.

Arkadaşlar an itibariyle bisiklet yolu kaldırıldı. "Yol daraldı geçecek yerimiz yok" diye ağlayan dangalaklar şu aşşağıda bugün itibari ile çekilen fotoğraflara baksın, yollarının nasıl genişlediğini anlasın :D Belediye seçimleri is coming duyurusuydu. Hemen doluşmuşlar yol kenarlarına :D O kadar da anketimsi şeylerden yaptılar %70 kalsın dendi yine de kaldırıyorlar. Diş güçlerin oyunu olduğunu düşünüyorum :D :D

163964 dosyayı görüntüle 163965 dosyayı görüntüle 163966 dosyayı görüntüle

@trainspotting35
Aynen abi ya bence toplanılıp bi şeridi kapatıp gitmek lazım ya hayırlısı :D Çok çok sakat gidiyor çünkü arabalar, defalarca kaza atlattım. Umarım kimse canından olmadan önce önlem alınır, farkındalık yaratılır. Hayvan gibi sürüyorlar resmen.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Ahmet kardeşim sen yine 10 km sonra süper ötesi bir ortama gidebilmek için pedallıyorsun. Biz İstanbul da yaşayanlar ne yapalım.

• Beğen
Tepkiler: Alias
Ah ulan İsparta. Atom bombasi atilsaydi Suluman kadar zarar gormezdi. Cocuklugumda neyse simdide ayni. Hic mi gelistirilemez bir il? Askeri yolalim, ogrenciyi carpalim, memuru opelim zihniyetine sahip fabrikalardan bi haber. Calisma ve sosyal guvenlik bakanligi mufettislerinin henuz tanimadigi ve heryere yuruyerek gidebilecek iken her kapinin onune araba cekilip BİZ ACİZ diye aglayanlarin sehri isparta

Isparta'ya iki kez birer hafta gidip kalma deneyimim oldu. Kimseye tavsiye etmem :D Sürücüler konuda bahsi geçen ölçüde sığırlar gerçekten.

@muratokan
Aparttan başka hiçbir şey yapılmayan bir il. Herhangi bir Ispartalıya "paran olsa ne yaparsın" sorusu sorulduğunda %100 lük bir ortalama ile "apart" cevabını alırsınız. O kadar doğal güzelliği çöp içerisinde, kirlilik içerisinde bıraktıklarına da şaşırmamak lazım bu kafaların.

Gözümüz aydın olsun (!)
Burdur'da bariyerlerle ayrılan bisiklet yolunun bariyerleri sökülmeye başlandı.Bisiklet yolu kaldırılmayacakmış,yola entegre edilecekmiş (!)
Arabalar park edebilsin diye bariyerleri sökmeye karar verdiklerini düşünüyorum,çünkü başka düşünce geçmiyor aklımdan

@Desert Fox

Burdur'daysanız durumu resimler misiniz lütfen, sosyal medyadan tepkimizi gösterelim.

197656197657

Neden kaldırıldığını da öğrendim,marketler yük indirirken sorun yaşıyorlarmış,kaldırılan alanı baştan sona kadar gittiğimde bazı alanlarda dubalar yerindeyken,marketlerin önlerindeki dubalar uçmuş,tabiki de bisiklet yolune saygı göstermeyip parkeden araçlar da mevcut.

Belediye başkanı konuşmuş. Halk %51 ile istiyor, dükkan sahipleri istemiyor diye. Ben istenen neyse onu yaparım diyor. Yeni anket yapacakmış.

Geri