Işınla beni Scott'y :)

V.K.

Daimi Üye
Tepki
246
Bisiklet
Diğer
Merhaba sevgili forum üyeleri,

Yeni yol arkadaşım 2014 model Scott Aspect 940.:)

Gözlemleyebildiğim kadarıyla sürüş özelliklerinin yanı sıra,artı ve eksi yönlerini anlatmaya çalışayım.

26"ten sonra gerçekten büyük bir arkadaş ve evet, gerçekten 26" kadar kıvrak değil.Ancak daha hızlı veya öyle hissettiriyor.Çok fazla efor sarfetmeden aynı hızlara, ya da, aynı eforu sarf ederek daha yüksek hızlara çıkıyor gibi. Hidrolik disk, V frenden sonra muazzam bir olay ancak bir o kadar kıl(!). Ön lastiğin QR'ını bir kere söküp taktım, rotor balataya sürtme yaptı, yeniden ayarlandı vs. bu kadar hassas olacaksa, işimiz iş diyorum şimdilik. Araziye giremeden can sıktı ancak, durdurma gücü inanılmaz. Ayrıca jantların büyüklüğü sayesinde kaldırımdan inmek veyahut çukurdan geçmek daha pürüzsüz.

Beğenmediğim olaylar,
Ey firmalar, neden ucuz bisikletlerin selesi (afedersiniz) popoya saplanacak cinsten? NEDEN?
Tez zamanda icabına bakacağım.
Bu da genel bir durum ya aslında; aynakol ,arka aktarıcı vs, Acera, ancak efendim, ön aktarıcı vites kolları gibi (görece ucuz) parçalar Altus mesela... Yahu abi yapmayın bunu, böyle böyle mi zengin oluyorsunuz:D

Sizleri yeni arkadaşımın fotoğrafları ile baş başa bırakıyorum, sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım dilim döndüğünce:harika:
IMG_7339.JPG IMG_7338.JPG IMG_7337.JPG IMG_7336.JPG IMG_7335.JPG IMG_7321.JPG IMG_7319.JPG

Kadraja sığmıyor neredeyse :)

Bu da hikayesi,

Bisikletle olan ilişkim geçen sene Decathlon'dan aldığım RR 5.1 ile başlamıştı.Çok mutluydum ama sürekli bir şeyler eksikti :) Bisikleti ve parçaları tanıdıkça elimden geldiği ve bütçem izin verdiği müddetçe iyileştirmeler yapmaya çalıştım hep.

Önce sele değişti, çelik gidon ve boğazı değişti, sonra elcikler ve ardından lastikler,en son sele borusu...

Hakkını yemeyeyim az buz kullanmadım ama hep bir şeyler eksikti.

En son grup set, jant seti ve maşa değiştirmeyi düşünüyordum,o zaman herşey benim istediğim gibi ve eksiksiz olacaktı kafamda.Ancak bu değişimi yapmak hiç mi hiç ucuz değil,yurt içerisindeki satıcıların çektiği fiyatlar ve yurtdışından gelen parçalara gümrük veya parça parça ödenen kargo paraları yeni bir bisiklet fiyatını ziyadesiyle geçiyordu.

Çok uçmadan en azından belli standartların altına inmeden, yeni bir arayışa girdim.Hem tatmadığım bir tat olsun istiyordum, hem kilitli maşa olmazsa olmaz diyordum, hem de hidrolik disk frenlere göz kırpıyordum.

Çok uçmayalım dedik ya, önce yerli üretici olan Sedona'ya baktım. Görece uygun fiyatlı sayılabilecek ve istediğim standartları karşılayabilecek siyah ağırlıklı, kırmızı detaylara sahip, Sedona 920 (2015) hoşuma gitmişti açıkcası.

Ancak alternatiflere bakmam lazımdı.

Döktüm markaları önüme, baştan başladım :) 29er bakıyordum...

Focus, Merida, Cube, Specialized, Cannondale, Scott ve ilk beğendiğim Sedona. Açıkcası durum içler acısıydı.Sözüm meclisten dışarı ama 1500 lira civarında baktığım bisikletler,genel olarak pek de iyi değildi.Diğer üreticiler de çekici gelmiyordu malesef.

Gözüme yeni demir atım olacak olan Scott Aspect 940 takıldı :)

Geçen hafta bakmaya gittim, resimlerindekinden çok daha cüsseli ve güzel gözüküyordu. Öyleydi, böyleydi derken 1500 TL gibi bir fiyat aldım.

Sürekli olarak araştırmaya ve bakmaya başladım, daha uygun olur mu, nerede olur, nasıl olur, beden mevcut mu vs. vs. derken, bisikletçide bir indirim olduğunu ve %30 indirime girdiğini gördüm. Birkaç güne almaya gittim ve 1300 TL gibi bir rakama anlaştık :) (2014 model)

Şu an fiyat/performans olarak rakipsiz denilebilecek bir noktada olduğunu düşünüyorum.Daha iyisi de varsa hayırlısı olsun diyelim :)

Ben yurtdışından ithal bir ürünü bu fiyata alabiliyorken, yerli üreticilere insaf mı demeli,vicdan sahibi olmaya mı çağırmalı :)

Scudo

lealtad

Forum Bağımlısı
Tepki
1.602
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Hayırlı olsun, kazasız pedallar..)

• Beğen
Tepkiler: V.K.

phrygian

Halaybaşı
Tepki
533
İsim
Ali Burak
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@VeyselKobal

Tam olarak öyle. :) ayrıca çok hoş görünüyor güle güle binin. :)

• Beğen

Emre Yönlüer

Forum Bağımlısı
Tepki
2.175
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Trek
Bir de TREK için derler düşük donanım kullanıyor diye...:hihi: Benim bisikletin en azından ön Alivio arka Deore :D

• Beğen

V.K.

Daimi Üye
Tepki
246
Bisiklet
Diğer
@Emre Yönlüer
Öyledir de, onun da ilk satın alma maliyeti işte...:islik::D

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer

Emre Yönlüer

Forum Bağımlısı
Tepki
2.175
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Trek
@VeyselKobal
Benim elçikler de dehşet yalnız...Çok rahat ve yumuşak(ama yine de jelli olandan olsaydı daha iyi olurdu...) :)

cgnkyc123

Üye
Tepki
6
İsim
cagan
Bisiklet
Carraro
Merhaba hocam yolda mı sürüyorsunuz eğer yoldaysa lastikler kalın değil mi? Kusura bakmayın ben de ilk bisikletimi aldım ve lastikleri 700x35C ve asfalt,kaldırım çoğunlukta kullanıyorum. Forumda bir çok kişi kalın lastik kullanınca içimi bir korku saldı acaba kalın lastik mi almalıydım diye. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Beni aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler.

Uğur Sabuncu

Daimi Üye
Tepki
326
İsim
Uğur Sabuncu
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Güle güle kullan Scottdaşım benim :D

• Beğen

V.K.

Daimi Üye
Tepki
246
Bisiklet
Diğer
@cgnkyc123

Hocam, hiç endişe etmeyin. Siz asfaltta kullanıyorsanız ve memnunsanız, sorun yok :harika:
Forumda MTB'cilere denk gelmişsiniz siz :)
Emin olun lastikleriniz, yol bisikleti olan arkadaşlara göre oldukça kalındır.
Önemli olan sizin kullanımız ve ihtiyacınız.

andjustice4all

science rocks
Tepki
398
İsim
Doğu Mert A.
Bisiklet
KTM
Güle güle kullanın :hihi: çok yakışıklı bence

• Beğen

V.K.

Daimi Üye
Tepki
246
Bisiklet
Diğer
@Onur YCL
Daha durun hocam, yeni başladık :)

suat akman

Forum Bağımlısı
Tepki
4.828
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@VeyselKobal

Hayirli olsun! Kazasiz, belasiz, arizasiz, patlaksiz keyifli pedallar ;)

Disk frende hersey yolunda ise ve teker söküp taktiktan sonra surtme sorunu varsa sebebi tekerin yerine dogru oturmamasindandir. Bisikleti sehpaya alin veya ters cevirin. QR'i gevsetip tekeri rahatca oturduguna emin olarak yerlestirin. Tekeri saga sola oynatmadan QR'i sıkıp kapatin. Eger bisikleti kullanirken surtme sorunu yasadiysaniz kaliper ortalamasi gerekebilir. Elbette rotorun yamuklugu, pistonlarin balatanin dogru konumlandigi, kaliper adaptor vidalarinin gevsekligi de kontrol edilmeli bu durumda.
Ancak normal calisan sorunsuz bir HD de teker sokulup takilmasi sonrasi surtme varsa hemen oynamayin ayarlari. Tekerin dogru yerlestiginden emin olun gerekirse bir kac kez gevsetip duzeltip tekrar takin ve sorun giderilince surun gitsin ;)

Madem yeni HD kullanicisi oldunuz su konuda bazi sorunlar icin on bilgi olabilir size:
(link)

V.K.

Daimi Üye
Tepki
246
Bisiklet
Diğer
@suat akman

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Sürtme olduğu an,önce bisikletten şüphe etmek yerine, kendimden şüphe ettim:) Birkaç defa yeniden lastiği oturtup QR'ı sıkmaya çalıştım ancak,sıkıntının oradan olmadığı belliydi. Zaten bisikletin kurulumu yapılırken de o kısım biraz uzun sürmüştü, biraz ince ayar gerektirmişti. Bisikletçi de bakınca sıkıntıyı farkedip, gerekli düzeltmeyi yaptı.

Verdiğiniz link için de ayrıca teşekkür ederim, şu sıra böyle bilgileri öğrenmemde fayda var:harika:

• Beğen
Tepkiler: suat akman

cgnkyc123

Üye
Tepki
6
İsim
cagan
Bisiklet
Carraro
@VeyselKobal
Teşekkürler hocam ben önceden yol bisikleti görmedigim için çok ince sanıyodum kendimkini içimi rahatlattınız. Ama mıcırlara falan da giriyorum asfaltta doğal olarak bulunuyor bolca mıcır. Sizce bu sorun doğurur mu ? Genelde kaçınmaya çalışıyorum önüme falan çıkınca.

Tepki
39
Bisiklet
Scott
Hayırlı olsun kardeşim, bende aynı senin gibi 2014 model bi Sub 40 aldım :)

• Beğen

V.K.

Daimi Üye
Tepki
246
Bisiklet
Diğer
@cgnkyc123
Yok hocam, ağır araziye girmekten kaçındığınız sürece sıkıntı çıkmaz.

@sametutuncu
Size de hayırlı olsun, keyifli pedallamalar.

• Beğen
Tepkiler: sametutuncu

Tunahan KORKUT

Daimi Üye
Tepki
119
Bisiklet
Carraro
Allah kazasız, belasız, patlaksız kullanmak nasip etsin...

• Beğen