ironman'a uzun yol arkadaşı aranıyor.

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
UZUN YOL ARKADAŞLARI ARANIYOR.
(Bulamazsam hiçkimsenin gözünün yaşına bakmam yanlız giderim, hiç canınızı sıkmayın)

İronman.1 Arge’nin maceralarını takibedenlerin malumu olduğu üzere ironmesut, eşi açelya hanımdan Tuz gölü macerasında eve çok geç kaldığı için 1.5 ay şehirlerarası gezi yasağı almıştı. Övünmek gibi olmassa akıllı ironmesut bu cezayı delebilmek için sonunda güzel bir numara buldu. (ironmesut’a çok pahalıya patlıycak ama olsun)

İronmesut temmuzun 3 ile 7 si arasında Açelya hanımı Abant/Bolu ya 1 haftalığına göl kenarına tatile götürecek. Açelya hanım bu teklifi kabul etti.
Şimdi buraya kadar anlatılarnları zaten Açelya hanımda biliyor ve sorun yok. Bu kelimeden sonrakileri ilk siz duyuyorsunuz.

İronmesut Açelya hanımı da allem edip kallem edip ikna edebilirse, Konyadan- Abant gölüne kadar ironmesut kendisi bisikletle gidecek. Açelya hanım ise özel otomobille gönderecek. Böylelikle hem Açelya hanım tatil kazandığı için sevinecek hem de ironmesut cezasını vaktinden önce deldiği için mutlu olacak.

Şimdi neticeye bakalım.

Konya –Ankara ve Ankara- Bolu arasında günübirlik bisikletli yol arkadaşı aranıyor. (Erzincanlı Serkan kusura bakmasın ama eğer arkadaş bulamazsa ironmesut tek başına gidecek, çünkü iç anadolu yollarında asayiş sorunu, doğu anadoluya göre nisbeten daha hafif) Konya-Ankara arası bir arkadaş adayı var ama günler denk getirilebilir mi? İşte bu sorun daha açıklığa kavuşmuş değil.
Ankara –Bolu arası ise; Ankaradan katılabilenler olsun diye muhtemelen 2 temmuz Pazar gününe denk getirilecek. Kaç kilometre arkadaşlık ederlerse etsinler Allah razı olsun, isteyen istediği yerden geri dönsün.

Buyur Türkiye; söz sende;

Saygılar sevgiler..

Kendi başıma kalkıştığım bu örgütleme işini Açelya hanım duyunca, umarım bu yaşımdan sonra bir de hanım dayağı yemem.. Desteklerinizi bekliyorum. (Tabiki bana). Size güveniyorum.

Not:
Ataruh hocam: zahmet olmazsa senden uydu fotomu isterim.
Erzincanlı Serkan. Sen de yol rotamı çiziver bi zahmet.
Ben de bisikletimi ve kendi ekmeğimi, suyumu hazırlayadurayım.

http://i62.photobucket.com/albums/h101/ironmantuzgolu/abant6827_.jpg
 
Scudo

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Tezimi aldım , sevgili ironman, dört koldan çalışıyorum yakında burada olacak. Tuz gölü gezinize daha doğru düzgün bir övgü ( unutmuştunuz değil mi :) :) :) ) yazmadım, keşke "meee meee" hakkımı daha önce kullanmamış olsaydım da Tuz gölü geziniz hakkındaki yorumumu bu kelimelerle anlatabilseydim diyorum şimdi, ama Abant gezinizde "tuzum" bulunsun diye çok çalışıyorum.
Doğacının haritaları ile birleştirirseniz harika bir yol rehberiniz olacak. :eek:

Azzzzzzz sooooooooonnnnnraaaaaaaaaaa.
Çok ta olabilir. :D :D :D
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Sayın Hocam, ben dereyi görmeden pedal basıp suya girmem, uydu haritasını görmeden şehirlerarası yola çıkmam.. ona göre sizi dört gözle bekliyorum.. (gerçektende iki kat gözlük kullanırım, alt kat numaralı, dublex daire ise güneş ve rüzgar gözlüğü:D ) Eğer uygu bağımlısı oldumsa sizin sayenizdedir..
Harita için şimdiden çok teşekkürler ederim.

Hocam, tuz gölüne şöyle dişe dokunur, kemiğe dayanır bir mesaj(övgü:cool: ) yazmadığını ben unutsam da ironmesut unutmaz. Sadece "veto hakkını":eek: uygun bir zamana saklıyor. Aladağlara dayanamadı vetosunu erteledi. :D :D :cool: :cool:
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale


Tehdit havası sezer gibi oldum ve çooookkk kızdım. :boese157: :boese157: :boese157:

Yarın, Yeni Meram, Nalçacının Sesi, Sille Times, Karatay Exspres gazetelerinde İronman adıyla mezkur , Dr. Mesut bey Konya dan Abant a bisikletle gidecekmiş haberini manşet yaptırayım da veto ne demekmiş görün. İçişleri bakanından,( sanırım kendisi aynı zamanda bizdeki gibi cumhurbaşkanlığına süresiz vekalet ediyor ) vetoları alırsınız üst üste.

:D :D :D ( aynı kötü ama dahi adam kahkahası )
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Bende aldım tezimi en kısa sürede güzergah haritanız hazır olacak. İnşallah yanınıza birkaç arkadaş bulursunuz. Yalnız gitmeyin haaa.:D :D
İnanın içimden işi bırakıp size katılmak geliyor ama malüm iş bulmak zor. Onun için yolunuz açık olsun.
Sevgiler...
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
yapmaya niyetlendiğiniz konya-abant rotası için çeşitli sorularım olacak,

muhtemelen rota belirlendikten sonra netleşecektir ancak, yanlış anlamadıysam konya-ankara 1 gün, ankara-abant 1 gün veriyorsunuz?

eğer durum böyle ise ortalama km (her iki ayrı gün için) bilgisi rica edebilir miyim?

konya-ankara hattı ve ankara-abant hattı görsel çekiciliği olan bir hat mıdır?

ankara-abant arasında toplam ne kadar irtifa kaydedilecektir? ankara 800m., abant 1200m. işte cevap 400m. değil elbette.yol boyunca toplam tırmanış mesafesi anlamında....

ben size bir alternatif sunsam, size katılacakmışım gibi ümitvar bir ortama sebebiyet versem, sonra da "kusura bakmayın, ben size katılamıyorum" desem beni ne kadar döversiniz? :D
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Hocam sana sevgimizden dolayı ufaktan bir sitem idelim didiydik, tehdit didin mehdit dedin valla beni başta açelya hanım olmak üzere tüm içanadoluya irezil ittin.
Ben oynameyyom gaari. Küstüm.. Al kendin git abanta mabanta.
ordanda bursaya senin yanına gelceğidim sessizcene. Ahanda gelirim de görün bundan kelli. oynameyyom Bundan sonra duz göllerine neyin sen git. git de boyunun ölçüsünü felan alıvır. gerçi sen 98(yani yüz de sadece iki eksik) kiloylan zor kımıldan amma olsun.:eek:
:) :) :)

Hocam şaka bir yana ben veto demiycektim aslında. Sana hello diycektim af buyrun salak klavye sürçmüş. ne salak bu klavye yahuu. hiç hocaya veto denirmi? insan hello der değil mi? sen kusuruna bakma da benim haritayı araya kaynatma hocam. :p :D :D :D
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale


Hiç zahmet olurmu zevkle efendim.
Ataruhsat her zaman emrinizde.

İşte başlıyoruz, belki başka arkadaşlarında işine yarar.



önce Konya - Ankara arası gideceğiniz yol üzerindeki yerleşim yerleri ve kaç km mesafede oldukları.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/konyaankara.jpg




sonra Ankara - Bolu arasındaki yolunuz ve yerleşim yerleri.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/ankara-bolu.jpg




Sıra ile Ankara dan Bolu ya sonrada Abant a doğru gidiyoruz.Başka bir haritadan seçebildiğim bazı ayrıntıları da yazmaya çalışacağım. Yolun başladığı yerdeki yuvarlak yer , Konya daki velodrom mu ne ? :eek: Yok yok Ankara hipodromu.:D

820 rakımdan 920 rakıma kadar çıkıyorsunuz.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/ank1.jpg




920 rakımdan 880 lere doğru hafif iniyorsunuz. soldaki akarsu "Ova" çayı.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/ank2.jpg




Ova çay ve rakım aynen devam ediyor, fotoğrafın üst sonunda , yolun ola döndüğü yerde ( akarsu ile kesiştiği yer ) bir yerleşim yeri var , burası Kazan ilçesi. Daha soldaki kalın çizgi Ankara - İstanbul otobanı.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/ank3.jpg




Kazan ilçesinden sonra, sağdaki göle kadar rampa çıkıyorsunuz. 880 den 1000 metreye kadar. Sağdaki göl, Kurtboğazı baraj gölü.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/ank4.jpg





Rakım gölün paralelinde bir ara 25 m kadar alçalıp yükseliyor.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/ank5.jpg





Gölün bitimi ile bir süre dere yatağında gidiyorsunuz, yolun ikiye ayrıldığı yere yaklaşırken rakım artıyor ve 980 lerden 1150 ye kadar çıkıyor. Yolun ikiye ayrıldığı yerde solda uğurlu, ileride akdoğan ve üçbaş köyleri var. Sağda kalan yol 50 metre kadar daha alçak ama aynı yere çıkıyor.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/ank6.jpg





Ova çay ve rakım aynen devam ediyor. yolun sola döndüğü son nokta ( akarsu ile kesişen yer ) kızılcahamam ilçesi.Yol kıvrılarak alçalıyor. rakım 950 ye indi.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/ank7.jpg




Sola doğru yükseliyorsunuz, sağdaki baraj Eğrekkaya barajı. Bulak çayı ile paralel devam ediyorsunuz. Rakım 1030 lara kadar çıkıyor.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/ank8.jpg






Bundan sonrasında fotoğrafın üzerine meridyen ve paralel eklemeyi akıl ettim. ne zekiyim :D :D :D Barajın adı yazmıyordu haritada ironman barajı koydum adını. rakım 1100. baraja dönüşte bulak köyü var. ileride gökbel ve dereneci köyleri var. bulak köyünden sonra rakım 1400 e kadar çıkıyor.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/ank9.jpg






Yükselmeye devam. 1550 leri göreceksiniz. Fotonun sonuna doğru yeniden 1400 lere iniyor. haritadan gördüğüm kadarı ile yol boyu en ıssız yerler bu kesimler.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/ank10.jpg






Yol 1300 lere kadar iniyor, sonra 1230 lara kadar, sonrada 1170 lere kadar.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/ank11.jpg




.
Aktaş, Yenicik, Kazanlar, Sipahiler, Yeniköy köylerini geçiyorsunuz. 1250 ye kadar yeniden yükseliyorsunuz. ulaştığın yer ( üstte yer alan ) Gerede ilçesi.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/ank12.jpg




Gerede- Yeniçağa ( gölün yanı, otobanın yola yaklaştığı yer ) arası, ileride Avşar ve Kırha köyleri var.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/yenia287abaraj305.jpg




Bolu merkeze yaklaşıyorsunuz ( doğu tarafı ) beyaz puslu görünen kısımdan giden çizgi otoban. Aşağıdan nisbeten düz giden çizgi normal yol. rakım 750 kadar iniyor.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/bolu-yenia287a.jpg


Bolu merkezin atı tarafı, otoban ile tekrar yaklaşıyorsunuz. Soldaki beyaz kısım bolu dağının çıkışının başladığı yer. Orayı da geçerseniz , İstanbul a kadar düz yol bekleriz. :) Burada bir kavşak var , kavşaktan sola döneceksiniz. Abant yolundasınız artık. Altta görünen göl , Gölköy baraj gölü.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/yolat305-bolu.jpg




Abant yolu vadi tabanını takip ederek ilerliyor. 800 - 1000 - 1200 - 1300 lere kadar yükseleceksiniz. Abant gölü, 1334 metre rakımda. Hoşgeldiniz Abant tasınız. Geç kaldıysanız vay halinize.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/abant3.jpg



http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/abant2.jpg


Abant gölü. Ortada siyah koyu renk görünen yer.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/abant1.jpg



Abant gölünün paralel ve meridyen çizgileri ile görünümü. gps inizden takip edebilirsiniz sanırım.

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/abantmer.jpg



Umarım işinize yarar. Tuzu fazla gelirse, aşcıbaşına söyleyin o ayarlasın bir şeyler.
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Yolculuğunuzun ilk bölümü olan KONYA-ANKARA arısında iki tane rota belirledim Mesut Abi. Kırmızı ve mavi oklar güzergahlar.
Kırmızı Güzergah: Konya-Cihanbeyli-Kulu-Gölbaşı-Ankara
Toplam 255 Km. Yol biraz kalabalık olur. Bunu siz benden daha iyi bilirsiniz. D715 karayolu. Karaman-Silifke ve Anamur tarafını Ankara'ya bağlayan yoldur.
Mavi Güzergah: Konya-Kadınhanı-Polatlı-Ankara
Toplam: 283 Km. Diğerine göre 28 km daha uzun ama sakin bir yol. Sakinliği ile dikkat çekiyor.
Tercih hakkını size bırakıyorum.
Siz Ankara'ya uğrayacağınız için Ankara merkeze göre çizdim güzergahı. Bilginize.
Ankara-Abant güzergahını ise en kısa zamanda sunarım. Bu harita çok ayrıntılı değil. Ankara ve Konya'yı bir kareye anca sığdırabildim. Ve zaten fazla seçeneği olmayan bir yol.
(link)
Sevgiler...
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale


Arada yine lafı sıkıştırdın ya iron man usulü. :eek: Ne diyeyim, doğru söze ne denir. Yazın diyet neyin yapayım bari, hint fakirine döndüreyim kendimi.:D :D :D




harita hazır geldi bile, sıcak sıcak, bol kepçe uydusundan görüntüler.
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
ankara-bolu arası otoban (yada otoyol ismi çok dert değil benim için) yolu bisiklet trafiğine kapalıdır. yanyol diye bir kavram var mıdır? varsa kamyoncular yoğunlukla bu yolu tercih ederse ironman.1 için sıkıntı teşkil eder mi? bunun yerine konya-çay-emirdağ-çifteler-eskişehir hattı daha rahat olur mu kaç km.dir? (hocam programınız bu soruya çözüm sunar sanırım) eskişehirden sonra sündiken dağlarının koynundan eskişehir-mihalgazi-nallıhan-mudurnu sapağı-abant gölü hattı çok mu mantıksızdır? kaydedilecek toplam irtifa insanı bisikletten soğutabilir mi? sündiken dağlarının koynunda benimle kamp yapmak size işkencemidir ironman.1 abi? yoksa ölmüne bir günde abanta mı varılmalıdır? mihalgazi ilçesindeki kaplıcada bir gece dinlenmek fena bir fikir midir?

bugün soru soran tarafım çok aktif :)

harita işinde emeği geçen ataruh ve dogaci.24'e teşekkür ve hürmetler..
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Murat hocam haklı aslına bakarsanız. Mesut Abi bize Ankara'ya uğrayacağını belirtti. Yoksa daha kısa yoldan götürürdük Abant'a. Ankara'dan değilde Eskişehir'den yol arkadaşı bulsak kabul etmezmisiniz Mesut Bey?:D :D
Sevgiler...
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale


Bu kısım 342 km tutuyor.



Bu kısımla ilgili bilgiye ulaşamadım.




İronman imiz, trans Anadolu yapsın , yol kenarındaki tabelaları , otları bile sayarım.
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


şimdi durum şöyle sayın yönetmenin, pardon yöneticim.
öncelikle şunu itiraf ediyim ki, şu dakkaya kadar valla henüz bu Abanta bisikletle gitme planımı hanıma açacak cesareti kendimde bulamilmiş bir adam değilim. neyse bu konu benim şahsi sorunum. ama dayak yersem kırık kol ve bacakla foruma giremem ve ondan sonra hepimizin sorunu olur bu da ayrı konu neyse şimdi elim kolum tutarken konuya hemen giriyorum. ben bu meseleyi sonra hanıma güzel bir restoranda ısmarlıyacağım mükellef bir akşam yemeğinde falan şöyle ufaktan ufaktan damardan zerketcem. inşallah şoka falan sokmam kendilerini:D .

üffff valla kendi gevezeliğimden kendim bıktım. tamam söz şimdi konuya giriyorum. Aşağıdaki cevabım sanki lokantalardaki ortaya karışık mevsim salatası gibi olacak ama kusura bakma:D

Konya- Ankara arası yuvarlak hesap 300 km. ben bu yolu bir günde hoplaya zıplaya neşeyle giderim. (artık patlak önleme şeridi de kullanmadığıma göre lastiklerim de garanti patlamaz;) )

Ankarada o gece yatcam. Ama nerde ben de bilmiyorum(twist of faith hocam bana bir otel ayarlar). :D
Sonra Ankaradan ayarladığım 2-3 arkadaşla Abanta gitcem. Arkadaşlar ayarlı.(başka ortamdan). Ankara abant arası net ve kesin 215 km. Eeee 300 km den az olunca ben bu 215 km. yi de gerekirse geri geri bile giderim.:D :D :D

515 km sonra bir bakcam ki abantta açelya hanım beni otelin kapısında karşılamış ve olay mutlu sonla bitmiş. İşte hayal ettiğim rüya bu.
Size bir alternatif rüyamı da söyleyivereyim. Neyse Acelya hanımlan görüştükten sonra çektiğim fotoları otelin yada bolu' nun internet cafelerinden birinden yada oraya eşimin arabasıyla giden notbook umdan bisikletforuma upload edecem Ataruh hocam yine hiç mesaj göndermiycek. sonra bir öğrenecez ki bu sefer de kendisini everest tepesine tırmanıp oranın panoramik fotosunu falan çekmiş ve sonra benim 515 km yine araya kaynamış.. :eek: :eek: . işte durum bu.

İrtifa meselesine gelirsek, Şefim, doğrusun, haklısın ama bir de yoldaki irtifa farkını hesaplarsak işin içinden valla çıkamayız. Boş verelim gitsin. O da yolda giderken belki belli olmaz, araya kaynar.

Hani sen gelemem diyon ya, Sen yine gelcem de bize moral olsun, zararı olmaz. Sonra gelmezsin ve kendini kurtarırsın. Biz de kendi başımızın çaresine nasıl olsa bakarız. Zaten karın tokluğuna manzarasız yollarda rezillik çekmeye alışmışız. Biz ümitsiz vakayız. Zehir kanımıza yayılmış. Kemik iliklerine birikim yapmış. Röntgende bile belli oluyo. Sen kurtart kendini bu bataktan. Forum sana emanet.

hadi by. internete fazla dalınca valla hanım gizli gizli bir numara çevirdiğimi anlayabilir. ben hayatımı normal seyrinde yaşıyomuş numarasına devam etcem şimdi.
iyi geceler. ben kesin gittim. yani Abanta değil, öbür odaya:p

haa murat şefim bi sorunu atlamışım ona da cevap veriyim. Hani sormuşsun ya.
El cevap: Tır şöförüne sorsan " abi yolda manzara nasıldı?" diye ne der. Ben aldığım paraya bakarım der. Şimdi benim cevaba gelelim, ben de derimki "ben yolda giderken etraftaki manzaraya değil, pedal basarken aldığım zevke, ve abanta varınca göreceğim manzaraya, vede abantta açelya hanımın(övmek gibi olmasın) gül yüzüne bakarım. Zaten yolda manzaralara bakacak olsam açelya hanım beni o yola bidaha hayatta göndermez:eek: :)

Şefim bir de alternatif yol demişsin, lütfen buyur seni dinliyorum. İnşallah dağlardan kestirme Abanta git demezsin. Tuzgölü dönüşündeki gibi kaybolmayalım iç anadolunun dağlarında. :D
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


ataruhsat hocam valla eline ayağına sağlık.
ama sen 50 kadar haritalı foto göndermişsin. ben bu yolların hepsini de gitmek zorundamıyım. valla o yolların hepsini gitmiş olsam o zaman Bağdat' a varmış olmaz mıyım.. :eek: :eek: :eek:
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134

kesin olarak katılırım diyemiyorum.
işin kötüsü katılamıyorum da demiyorum.
o bakımdan yukarıdaki soruyu sormuştum..hemen alta alıntı yapayım



eskişehir'den bir arkadaşım bu rotayı geçmişti.ben en iyisi onunla bi görüşeyim.tabii bu arada ironman.1 abimizin de rota konusundaki nihai kararını bekleyeyim..aslında nihai karar da benim yapacağım açıklamaya bağlı.. :rolleyes:


@ironman.1
maalesef ki eskişehir'den sonrası sündiken dağlarının çam ormanı içerisinde ilerliyor,ancak kaybolmayız :) ankara'dan katılım da sözkonusu olduğuna göre ben en iyisi unutayım bu abant işini.
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Şöyle hızlıca bakıyorum rakımlara ve yola,
Eskişehir 790 metre rakımlı görünüyor,
yol üzerinde Çifteler 960 metre,
Emirdağ Çifteler arası 1200 ü bulan yerler var,
Bolvadin 990 metre,
Çay 1040 metre,
Akşehir' e kadar hep 1000 metrenin üstünde,

buradan sonrasını google dan takip edemedim :):):)
bir fikir vermiştir umarım.
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya




Valla ben kendi kendime çene yapmaktan sizin sorularınıza yetişemiyorum. Şimdi şöyle bir durum var. Açelyadan izin koparmak için şimdi internete bir ara vereyim. Bu akşam antrenmanım da vardı valla sabahtan beri kendilerini daha doğru düzgün göremedim bile..
Bu gece rüyamda uyuyormuş gibi yapıp gizliden hep sizin sorularınızın cevabına plan yapcam. Yarın ayrıntılı olarak planımıza devam ederiz.
Haa murat şefim senle kamp yapmak benim için zevk olur. Senin hünerli ellerinle ve büyük bir keyifle hazırlayacağın kamp yemeğini zatı alim yiyince eminim yanlışlıklan Abantı da geçip Haliçe kadar varırım, sanırım.. By. Yarın görüşmek üzere.. :)
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale


Uydu görüntüsü malumunuz harita gibi olmadığından, yol çok küçük kalıyor .
Aslında küçülmüyor aynı kalıyor da, dağ, taş , tarla arasında görünmüyor. ( burada bir turizm yalanı uydurabilirim çinliler gibi tabiki, bolu - ankara yolu uzaydan görünüyor diye :) Çin setti görünüyor yalanı hala devam eder ya o bakımdan, ne olur kimse bu konunun tartışmasını açmasın, ben delirecek gibi oluyorum :boese157: )

Neyse , gevezelik bulaşıcı mı ne ? :D :D :D

Yol görünsün diye belli bir mesafeye kadar yaklaşıncada, ölçek küçüldüğü için , fotoğraf sayısı artıyor.

Aslında şöylede yapılabilir tabi ki, ama uydu görüntüsü olmasının anlamı kalmaz .

http://i83.photobucket.com/albums/j319/sonatay/hjk.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat CER

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
herkese günaydın,
konunun ana donelerini ortaya koyarak kaldığım yerden devam ediyorum. :cool: :cool: :cool:

1. Abanta Ankara üzerinden gitmek zorundayım, zira arabayı hanım eğer tek başına kullanacaksa gideceği yol çok düzgün, mümkünse duble(yanında ayran), ve yine mümkünse otoban şeklinde alalım. Üstü kalsın:D :D :D
Hanım, şehirlerarası otomobil kullanma ve harita okuma konusunda şimdiye kadar hep yükü benim sırtıma yüklediğinden bu saatten sonra da kendi adına bir çığır açabileceğini sanmam. ;) :cool:

2. Abanta Ankara üzerinden gideceğim demek Eskişehirli dostlarımla kucaklaşamıyacağım ve murat şefimin gül yüzünü, güleç şemalini göremiyeceğim anlamına gelmez. Bu güleçlik ve bu nur bence dünyamıza ait olan ve uzaydan göründüğü iddia edilen (çinseddinden sonra) nadir doğal güzelliklerimizdendir. Velhasılı kelam, sadede gelelim vesselam dersek:
Hanımla birlikte Abanta vardıktan sonra klasik tarzıma geri dönüşle ben günübirlik olarak Hem Ankaraya , başka bir günde Eskişehire git gel yapamazmıyım. Bu konu anayasa ve ilgili tüzükler çerçevesinde tekrar gözden geçirilsin lütfen.

Not: çin seddinin konusunu lütfen tartışmayalım, zira baş harita mühendisim ataruh hocam kızar. kendisine burdan veto(pardon hello )der, ama gerçek hello(veto) hakkımı sonraya saklarım. :D :D :D (nasıl olsa haritaları gördük, masa üstüne yedeklerini kopyaladık ehehehehe:D :D :p )

3.
yukardaki makaleye cevapla: Sayın murat şefim estağfirullah, aramızda dövülmenin ve dayak yemenin lafı sözü olmaz. Yiğidin yiyeceği dayak elinin kiridir. Erkekliğin yüzde 10 u zaten bizzat dayak yemektir(geriye kalan 90 ı da kaçmaktı sanırım). bu sefer olmaz başka sefer olur. Lütfen hem biz varken böyle şeyler yemek size düşmez. Lütfen siz zahmet etmeyin der. ve gelecek için çaktırmadan yaptığım bu karlı yatırımdan sonra konuya aşağıdan devam ederim.

şimdi ben hanımdan daha resmi anlamda yani noterden tasdikli onay almış değilim. Eğer zatı aliyeleri bana izin lütuf buyurmazlarsa ve de o durumda sizi boşuna yormuş gibi olursam(aslında siz yorulmazsınız, siz aslansınız) işte o zaman "siz beni ne kadar döversiniz? veya şöyle sorayım ki size daha çok yardımcı olmuş olayım, eğer dayağı mutlaka hak edecek olursam, nerde, nasıl ve ne zaman yiyeceğime ben karar verebilirmiyim? Bunu istemek benim en doğal hakkım değil midir? Bana en son olarak bari bu iyiliği yapmak istemezmisiniz?