İnternet paylaşım sitelerine darbe

eYa

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mayıs 2005
Mesaj
1.267
Tepki
781
Şehir
Eskişehir & Didim
Belçika polisi, internette yasadışı dosya değişim ve paylaşımı sağlayan dünyanın en önemli iki ''peer-to-peer'' ''server''ini (hizmet sağlayıcı) dün gece Brüksel yakınlarında düzenlediği bir operasyonda ele geçirdi.

İnternetteki paylaşım siteleri için büyük darbe kabul edilen operasyonun ardından Brüksel savcılığından bir yetkili, İsviçre makamlarının bir istihbaratı üzerine harekete geçtiklerini belirtti.

Savcılık yetkilisi, operasyonda tutuklanan olmadığını söylerken başka ayrıntı vermekten kaçındı. Belçika Korsanlıkla Mücadele Vakfı'nın (BAF) verdiği bilgiye göre, Belçika polisi, Brüksel'in banliyösü Zaventem'de iki ''Razorback'' serverini ele geçirdi.

Polisin ele geçirdiği iki hizmet sağlayıcının, tüm dünyada yasadışı dosya indirmekte kullanılan paylaşım programının önde geleni olan ''eDonkey ağından indirilen dosyaların üçte birinin'' sorumlusu olduğu belirtildi. Amerika'nın önde gelen sinema stüdyolarını temsil eden Motion Picture Association'dan (MPA) yapılan açıklamada da İsviçre makamlarının serverlerin sahiplerini tutukladıkları bildirildi.

MAP yetkilileri, yasadışı dosya paylaşımı ile mücadelelerinde büyük bir zafer kazandıklarını söylerken, BAF da iki ünlü serverin her birinin bir milyondan fazla kullanıcıya, aralarında filmler, dizi filmler, müzik parçaları, oyunlar ve yazılımların bulunduğu 140 milyondan fazla dosyaya yasadışı giriş olanağı sağladığını bildirdi.

AA

Ben de diyorum bu eMule'deki Razorback'lere ne oldu :D :D
 
  • Beğen
Tepkiler: biker
Scudo

Barbaros

Forum Demirbaşı
Kayıt
16 Eylül 2004
Mesaj
593
Tepki
193
Şehir
İstanbul
Aynen ya kac gundur delı hızlı razorback 2.0 ve dıgerlerıne tıklıyoruz lınk olu gozukuyor dıyordu bundanmıs demek.. way bee...

Gercı razorback dısında en az 2000 tane daha var ama o en buyuguydu...
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
ah napsterın ilk günleri, ah o gnutella servant'ların şâşâlı zamanları. :D
 

Ergün Gündoğar

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Eylül 2004
Mesaj
675
Tepki
206
Şehir
Tuzla - İstanbul
4 tane Razorback serverı vardı, 2si kapatıldı, 2 tane daha var. :D
 

exodos

Aktif Üye
Kayıt
24 Ocak 2005
Mesaj
105
Tepki
9
Şehir
işte ele bir yer
kapansa ne olacak ki.. Bu kadar kullanıcıyı engellemez ki... Emule serverları sadece o sisteme dahil olmak isteyen kullanıcılar için bir aracılık görevi görür.. Diğer serverlar da aynı işi görecektir.. Her kapanan yerine daha fazlasını doğuracaktır. :D :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat EVGİN

exodos

Aktif Üye
Kayıt
24 Ocak 2005
Mesaj
105
Tepki
9
Şehir
işte ele bir yer



sağolun dostum.. Yavaş yavaş işleri hafifletiyorum.. Burada olmak gerçekten güzel.. Özlemişim...