Scudo Sports

İnsanları biliçlendirmek lazım

Yılmaz S.

Üye
Tepki
3
İsim
Yılmaz S.
Bisiklet
Salcano
upload_2016-3-25_19-17-18.png
Bu fotoğrafı yaşadığım şehirdeki facebook bisiklet grubuna atmışlar.yani gerçekten halkımız çok bilinçsiz. kaldırım yerine bisiklet yolunda yürüyen insanlar, bisiklet yoluna araç parkeden insanlar.Bisikletliler olarak bisikletlileri biliçlendirmeliyiz.

• Beğen
Tepkiler: AliÇimen
Scudo
Yaşadığım yerde-Giresun/Merkez hariç- bisiklet yolu olmadığı için böyle şeylerle karşılaşmıyorum. Ancak şöyle bir durum var. Eskiden araçlar yolun sadece bir tarafına park edilirdi. Şimdi geniş yolların her iki tarafı da araçla dolu. Araç sayısı çılgınca artıyor. Bu da tabii bir çok sorunu beraberinde getiriyor.
Maalesef ülkemizde artık şehirlere sığamaz olduğumuz bir gerçek.
Araçlar sadece bisiklet yollarını değil kaldırımları da işgal ediyor. Hele ki dar sokakların durumu tamamen içler acısı. Ne yayaya yürümeye kaldırım var ne de arabaya yol.
Hızlıca artan nüfusumuza alternatif yerleşim yerleri bulamazsak- tarım arazilerini kastetmiyorum. Ancak sırf merkezde yaşama çabası bizleri bu hale getiriyor.- bu gibi sorunları çözmemiz imkansız.

İzmitte yürüş yolu bölgesinde bisiklet yolunu kullanmaya niyetleniyorum yok arkadaş olmuyor, ya yaya yada başka bir engel sürmek ne mümkün.... çözüm basit aslında, biraz profesyonelseniz dikkatli olup şehir içi asfaltta aralardan sıyrılacaksın yapacak başka birşey yok.....

@A.Samed.Y aynen başka bir çare yok bende mecburen asfaltta aralardan sıyrılıyorum.

Geri