Scudo Sports

İnsani yardım gönüllülerini karşılama konvoyu

İyi niyetli ve mazlumun yanında bir toplumuz, bu toplumun bir ferdi olduğuma göre ben de öyleyim. Yazımdan yapılanı mazur görüyormuşum gibi bir anlam çıkarmayın.
Okuyalım, okumaya devam edelim, tarih bu tür provakasyonlarla doludur. Bir kaç yıl sonra, U.arası arenada adımız Hamasla, İranla bir anıldığında, sınırlarımıza demokrasi getirilmesi, İslami terörle mücadele edilmesi adına müdahaleye açık bir hale getirildiğimizde o zaman anlaşılır ne olduğu.
Şunu da sorgulayın, Filistinin çevresindeki Arap ülkelerine bir bakın, İslami ülkelerin birliklerine bakın, akrabalık bağı olan topluma yardım hususunda çıt yok.
KKTC yi tanırlar diye düşünmüşüz, Yaser Arafat sağken dahi tanınmadı. Biz şimdi neler yapıyoruz.
Yardım için gidilen gemide 600 mürettebat var, kılık kıyafet sakal bıyık siyasayı ele veriyor. İhh bazı ülkelerde soru işareti tanıyan bir ülke.
Yarın öbürgün ibda c vb örgütlerin sokaklarda tekbir getirip yürüdüğü sahnelere tanık olacağız, arkalarına aldıklar cahi kalabalık ile insanları yönlendirip neler sahneleyecekler. Bu olay toplumsal psikolojiyi de yakından ilgilendiriyor. Mesele bence algılandığı kadar basit değil.
Altını tekrar çiziyorum, ben yapılanı mazur ve meşru görmüyorum. Irakda pazar yerinde bomba patlayıp hangi milletten olduğu önemli değil 3 aylık bebekler, kadınlar çocuklar, insanlar ölünce benim canım sizlerden çok yanıyor. Filistin için de aynı şey. Ama 600 kişilik gemiyle dur ihtarına uymaksızın, siyasi iradeden bağımsız gidersen ben altında farklı bir neden ararım. En azından olabileceğini düşünürüm.

Kardesım bu konular hakkında herkezın bır gorusu vardır eyvallah herkezde farklı dusunebılır herkezın bırbırıne bı yonden hak vermesı gerekır ben senın gıbı dusunemem sen benım gıbı onun ıcın polemıge gerek yok ıyı gunler

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
Scudo
Samet Bey sizin yazınıza olsa bile polemik demem, siz de diyemezsiniz, polemiğin ne olduğunu bilecek konumdayım. Yazılarınızda fikirlerinize saygı duyuyorum ve uzatmıyorum. Saygılar

Ben Filistin'de yaşananları haklı görmüyorum. Ülkemde yaşananları da yok saymıyorum. Kaba bir söz ama anadoluda bir laf vardır "yatan itin kuyruğuna basma" Burada it vs lafının nesnel anlamına bakmasın eğer ilgilenen varsa. Burada it ısırgandır ve buna hakkı yoktur ama kuyruğuna bilerek ve isteyerek basıp da belediyeye bu it beni ısırdı itlafı gerekir diye şikayet edersen haklıyken haksız duruma düşersin. Ben belki bazı fikrinden emin olanlar gibi oraların bugün ve dünü hakkında duyduklarımın ne kadar doğru olduğunu bilmediğimden (bir yandan da bu tür bilgilerin bilerek ve isteyerek yanlı ve yanlış duyurulduğunu ve doğru bilgiye ulaşım yollarının hep kapalı olduğunu duyduğumdan dolayı) dolayıdır ki hep şüpheyle yaklaşmak durumunda kalıyorum maalesef. Ancak Filistin halkı da bu gemi mürettebatının hepsi olmasa da en azından onları yönlendirenler gibi davranıyorsa diğer ülke orantısız güç kullanmakta çok çok haksız olmakla birlikte tamamen ve tek suçlu olmadığı gibi Filistin halkı ve bence bu yardım gönüllüsü olarak ifade edilen kişiler ya da asıl yönlendirici kişiler bu suça ortaktır.

Benzer bir durum bizim karasularımız için geçerli olsa ve biz önceden olası müdahale için uyarı yapmışsak ve karşı taraf bunu hiçe sayarak yoluna tam hızla devam ediyorsa kendi ordumuzun neden böyle bir müdahaleyi yapmadığını hem de en sert haliyle sorgulamaz mıyız? Gerekli emri vermeyen her kimlerse onlardan hesap sorulmasını talep etmez miyiz? Eğer bu konudaki düşüncemiz "olsun ya biz her ne kadar şüphe duysak da onlar tamamen insancıl amaç güden yardım gönüllüsüdür bir anlamda biz tükürdüğümüzü yalasak daha iyi olur" demiyorsanız bunu kimseden bekleyemezsiniz.

Sözlerimde kimseyi eleştirmek amacı gütmüyorum. Kırdığım kimseler olmuşsa onlardan da özür dilerim. İnsanın haklı bulduğu bir harekete elinden gelen desteği vermesi bizim ülkemizde gördüğüm en büyük eksikliklerden biri olduğu için arkadaşların girişimini destekliyorum. Bir diğer eksiklik de tartışma ve karşıdakini anlama kültürü bunun için de ben de kendi fikrimi beyan ettim. Buradaki yazılarımın da farklı görüşleri destekleyen arkadaşlara bir eleştiri değil onlara kendi fikrimi beyan etme talebimden ileri geldiğinin ve bir diğer bakış açısı sunmaktan ibaret olduğunun bilinmesini isterim.

• Beğen
Tepkiler: Faruk ÇUBUKCU
Ben Filistin'de yaşananları haklı görmüyorum. Ülkemde yaşananları da yok saymıyorum. Kaba bir söz ama anadoluda bir laf vardır "yatan itin kuyruğuna basma" Burada it vs lafının nesnel anlamına bakmasın eğer ilgilenen varsa. Burada it ısırgandır ve buna hakkı yoktur ama kuyruğuna bilerek ve isteyerek basıp da belediyeye bu it beni ısırdı itlafı gerekir diye şikayet edersen haklıyken haksız duruma düşersin. Ben belki bazı fikrinden emin olanlar gibi oraların bugün ve dünü hakkında duyduklarımın ne kadar doğru olduğunu bilmediğimden (bir yandan da bu tür bilgilerin bilerek ve isteyerek yanlı ve yanlış duyurulduğunu ve doğru bilgiye ulaşım yollarının hep kapalı olduğunu duyduğumdan dolayı) dolayıdır ki hep şüpheyle yaklaşmak durumunda kalıyorum maalesef. Ancak Filistin halkı da bu gemi mürettebatının hepsi olmasa da en azından onları yönlendirenler gibi davranıyorsa diğer ülke orantısız güç kullanmakta çok çok haksız olmakla birlikte tamamen ve tek suçlu olmadığı gibi Filistin halkı ve bence bu yardım gönüllüsü olarak ifade edilen kişiler ya da asıl yönlendirici kişiler bu suça ortaktır.

Benzer bir durum bizim karasularımız için geçerli olsa ve biz önceden olası müdahale için uyarı yapmışsak ve karşı taraf bunu hiçe sayarak yoluna tam hızla devam ediyorsa kendi ordumuzun neden böyle bir müdahaleyi yapmadığını hem de en sert haliyle sorgulamaz mıyız? Gerekli emri vermeyen her kimlerse onlardan hesap sorulmasını talep etmez miyiz? Eğer bu konudaki düşüncemiz "olsun ya biz her ne kadar şüphe duysak da onlar tamamen insancıl amaç güden yardım gönüllüsüdür bir anlamda biz tükürdüğümüzü yalasak daha iyi olur" demiyorsanız bunu kimseden bekleyemezsiniz.

Sözlerimde kimseyi eleştirmek amacı gütmüyorum. Kırdığım kimseler olmuşsa onlardan da özür dilerim. İnsanın haklı bulduğu bir harekete elinden gelen desteği vermesi bizim ülkemizde gördüğüm en büyük eksikliklerden biri olduğu için arkadaşların girişimini destekliyorum. Bir diğer eksiklik de tartışma ve karşıdakini anlama kültürü bunun için de ben de kendi fikrimi beyan ettim. Buradaki yazılarımın da farklı görüşleri destekleyen arkadaşlara bir eleştiri değil onlara kendi fikrimi beyan etme talebimden ileri geldiğinin ve bir diğer bakış açısı sunmaktan ibaret olduğunun bilinmesini isterim.

Arkadasım onlar uyarı werdı bu dogru ama onları sularında degıl ken saldırdılar buna da dıkkat cekmek ısterım ulusal suda saldırdılar

@Hacı Murat ŞAHİN

Bizim karasularımızda olarak düşünmüşsünüz fakat bu olayda durum böyle değil. Saldırı uluslararası sahada oluyor ayrıca yardım filosu İsrail'e değil Gazze'ye yani İsrail toprağı olmayan bir beldeye gitti. Verdiğiniz örnekte bu husus gözünüzden kaçmış :rolleyes:

• Beğen
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunca böyle oluyor maalesef. Uluslararası karasuları ne demektir. Gazze sınırı nerededir bunları bilmeden sadece iki tane köşe yazarını okuyup foruma yazınca neredeyse insan şgale uğrayıp her türlü insanihakkı elinden alınan Filistin halkına kızacak. Lütfen verdiğiniz örneklerin birbiriyle uyumlu olmasına bakın.

• Beğen
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunca böyle oluyor maalesef. Uluslararası karasuları ne demektir. Gazze sınırı nerededir bunları bilmeden sadece iki tane köşe yazarını okuyup foruma yazınca neredeyse insan şgale uğrayıp her türlü insanihakkı elinden alınan Filistin halkına kızacak. Lütfen verdiğiniz örneklerin birbiriyle uyumlu olmasına bakın.

Aynen oyle kose yazarının da ne dedıgı bellı degıl kı

@çirkin

Doğru söylemişsiniz. "Uluslararası karasuları"nı bütün ülkelerin deniz araçlarının bulunabileceği bir bölge olarak biliyiorum. eğer yanlış biliyorsam yanlışımı düzeltmem için yardımcı olun lütfen. "Gazze'ye gitti" kısmını İHH'nın başkanı Bülent YILDIRIM'ın ağzından dinlediğim için yazmıştım. Gazze bildiğim kadarıyla Mısır ile sınırı olan aynı zamanda deniz kıyısında olan Filistin'in bir beldesi.

@çirkin

Bilgi sahibi olduğu için fikir sahibi olma hakkına sahip arkadaşlar bilgilerini kendilerine saklamak yerine bizi aydınlatırsa sevinirim. Ben doğru bilgiye ulaşmaktaki güçlük nedeni ile fikir sahibi olamadığımı zaten belirttim.

Bu arada bazı arkadaşlar da okuduklarını anlamak için daha fazla çaba harcasınlar anlamadan dinlemeden karşıdakini yargılamasınlar.

• Beğen
Tepkiler: Faruk ÇUBUKCU
Ayaklarınıza sağlık. Allah tüm müslümanları yahudilerin zulmünden korusun Amin...

Ayaklarınıza sağlık. Allah tüm müslümanları yahudilerin zulmünden korusun Amin...

Amin Kardesım

@ömer yayla

"burdaki kardeşlerimizin başında bir savaş yok ama ordakinlere hergün bomba yagıyo burdaki konyanın x köyündeki tarlasını işliyo ve en azından azda olsa bi rızkı cıkıyo ama ordaki kardeşlerimizin böyle bir imkanı yok" demişsiniz.
o zaman lütfen 2 dakikanı ayır da şu habere bak.
(link)
Bu olay Türkiye nin Akdeniz bölgesinde oluyor, doğuda bile değil !. siz hala kalkıp bu ülkede bişey yok deyip pembe gözlüklerinizi takıyorsunuz.

Geri