Scudo Sports

İnönü Caddesi Bisiklet Yolu Buluşması

cashsta

Üye
Tepki
81
İsim
Mustafa Kemal KILIÇOĞLU
Bisiklet
b'Twin
Arkadaşlar merhaba. Facebook üzerinden paylaşılan bir etklinliği burada da duyurmak istedim. Şöyle ki:

Kadıköy için doğa dostu, sağlıklı, sessiz ve hızlı bir ulaşım ağı istiyoruz.

Çözüm:

Kadıköy için Bisiklet Yolları!

Aklımızda tüm Kadıköy’ü saracak bir bisikletli ulaşım planı var. Bunu elbette birlikte gerçekleştireceğiz.

İnönü Caddesi’ndeki bisiklet yolu düzenlemesi ise bu planın en önemli parçalarından biri. Bu uygulamayla İnönü Caddesi Kadıköy’ün en önemli bisiklet akslarından biri olacak.

Yeni peyzaj ve yaya yolu düzenlemeleriyle, yayaların ve bisikletlilerin İnönü Caddesi'ni kullanmasını teşvik edecek düzenlemelerle Cadde'ye saygın bir görünüm kazandırmayı planlıyoruz.

Bisiklet Yolu sizlerin fikirleriyle son şeklini alacak ve Aklımızdaki Kadıköy’e bir adım daha yaklaşacağız.

5 Nisan 2015 Pazar Günü Saat 12.00’da Kadıköy Akademi’de buluşuyoruz ve birlikte karar veriyoruz.

Aşağıda da facebook linki mevcut:

(link)

Tarih :
(link)
12:00 - 15:00 arasında
2 gün sonra

Yer :
Kadıköy Belediyesi Akademi

Kadıköy Belediyesi Akademi'nin adresi için: (link)
(link)

Scudo
Sevindirici bir gelişme. Umarım yapılacak bu bisiklet yolu, Cemil Topuzlu ve Tütüncü Mehmet Efendi Caddelerindeki kullanılamayan bisiklet yolları gibi olmaz.

• Beğen
Tepkiler: cashsta
inönü caddesi deyince bende izmir inönü caddesi sanmıştım ama değilmiş :kedicik:

@Murat B. Tütüncü Mehmet Efendi Caddesindeki bisiklet yolu aslında kullanılmak isteniyor fakat yayalar geniş kaldırımda inatla 2 sarı çizgi arasından yürümekte o kadar ısrarcı ki... Uzunca bir süre bisiklet yolundan yürüyen yayaları uyardım, ama en son sabahın 6.30'unda bomboş kaldırımda inatla bisiklet yolundan yürüyen hanzo bir vatandaş tarafından küfre maruz kalınca ben de yolda sürüyorum bisikleti...
Malesef halk olarak duyarsız ve çoğu zaman medeniyetten uzağız. Bunun da politika, eğitim vs ile hiç alakası yok, ben artık kabullendim, millet olarak birbirimize ne zaman saygı duymaya başlıcaz, işte o zaman pekçok şey değişir...
Sabah sabah coştum :)

• Beğen
Tepkiler: cashsta
@AyhanG zaten ben de "kullanılmayan" değil, "kullanılamayan" demiştim. Israrla bisiklet yolundan yürüyen hanzolar, bisiklet yolunun kullanılamamasının sebeplerinden sadece birisi.

Herşeyden önce, o bisiklet yolu güvenli değil. Yol kenarında duran araçlar ve ağaçlar yüzünden bisiklet yolunda gidenler taşıt sürücülerinin görüş alanı dışında kalıyor çoğu zaman. Dolayısıyla dönüş yapan araçlar ile bisikletlilerin çarpışma riski çok fazla. Ayrıca yüzey çok bozuk ve kaldırıma çıkışlardaki rampalar çok sert. Bunun üstüne bir de çiçekçinin, çöp konteynırının falan işgali ve 5 metre genişliğindeki yaya yoluna dikine park eden otomobiller yüzünden veya içlerinden öyle geldiği için bisiklet yolundan yürüyenler eklenince bisikleti sırtlayıp yürümek bile o bisiklet yolunda gitmekten daha mantıklı hale geliyor.

Olması gereken en yakın olanı bence Cemil Topuzlu Caddesindeki, ona da otomobiller park ettiği için değişik bir yol çizgisinden farkı yok...

• Beğen
Tepkiler: AyhanG ve cashsta
Bisiklet yolu yapmak kolay önemli olan orada bisikletlerin gitmesi bence caddebostan sahil yoluna bakın örneğin frene basmaktan kollarım ağrıyor bide hanzolar var taytı ve kaskı görünce deliriyolar

• Beğen
Tepkiler: AyhanG ve cashsta
Bu haberi yeni okudum Kadıköy gazetesinde: (link)

YAZ BİTMEDEN AÇILACAK
Bisiklet yolunun her yaştan bireyin güvenle kullanabileceğini söyleyen Mert Yaman, bisiklet yolunun etaplarını ise şöyle sıraladı; “Kadıköy genelinde sahil şeridi dışında oluşturulacak en önemli bisiklet yolu sistemini kuracağız. Bu uzun bisiklet şeridi, D-100 karayolunda yer alan Kozyatağı Metro İstasyonu’nu Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi üzerinden devam ederek, çevre parklara (Özgürlük Parkı, Göztepe Parkı) ve hatta sahile kadar bağlayacak. Yaz bitmeden caddemiz üzerindeki bisiklet yolunu tamamıyla kullanıma açmayı hedefliyoruz”.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Turkiye icin bisiklet yolu projesi :)
Guleriz aglanacak halimize...
Gerci dunyada da buna benzer bir suru bisiklet yolu vakasi yayinlaniyor ama :(

Cyclopath.png

izmirdeki tıkanıklığıyla meşhur olan inönü caddesi sandım, heyecanlandım o_O

Geri