Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ingiltere'de Bisiklet Pazarının Büyüklüğü 2.5 Milyar Euro

Goflet

Forum Bağımlısı
Tepki
1.548
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
İngiltere bisiklet pazarı büyüklüğü 2.5 milyar euro.Yani İngilizler 1 senede 2.5 milyar euro harcamış bisiklet ve yedek parçalarına.

Buda kişi başı yaklaşık 40 eur ediyor.Tabiki herkes bisiklete binmediğine göre bu rakam aslında kişi başına çok daha yüksek.

Bizde kaç para acaba pazarın büyüklüğü.Bilen varsa bilgilendirirse iyi olur.

Scudo
Güzel paylaşım :) Aslında yukarıda vermiş olduğunuz bilgiler neden bisiklet ve aksesuarlarının İngilterede diğer ülkere nazaran daha uygun fiyatlı olduğunun en güzel göstergesi, rekabet herzamanki gibi tüketicilere yarıyor. Bizim ülkemizde bisiklet piyasası hala ayrıcalıklı bir alan gibi görülüyor ve fiyatlarda son derece yüksek

Avrupada bisiklet parçalarının en ucuz oldugu ülke hangisi. Yada hangileri . Gidipte tecrube eden arkadaşlarda bilgi verebilirse güzel olur.

@victory

Aslında avrupada hemen hemen heryerde bisiklet parçaları ucuz ,dükkanlar ve internetteki online shoplardan bahsediyorum.Birde onların yabancı sitelerdeki forumlarındaki ikinic el parça satışları onlar inanılmaz ucuz fiyatlarda.Yurt dışından ürün aldığımızda kargo ücretleri bizi biraz üzüyor.Bizde 4-5 arkadaş toptan alarak kargo ücretini paylaşma yoluna gitmeliyiz diyorum.
Birde şunun açıklamasını kim yapacak acaba?
Örneğin yurt dışı çin sitelerinden ürün aldığımızda adamların ulusal postaları kargolar chına post ve hong kong post inanılmaz cüzzi fiyatlarda en azından 1 kg a kadar 1-5 dolar arasında posta ücreti ödüyorlar.
Birde bizim ulusal postamız olan ptt kargonun yurt dışı gönderi ücretlerine baktığımızda 1 kg kadar örneğin Çin' e 30tl civarında 1kg dan sonrası ise 6,70tl daha veriyoruz.Bu nasıl bir ücret ya.Zaten özel kargolardan bahsetmek istemiyorum.Onlar daha da pahalı zaten.İlk önce devletin bunlara bir çözüm getirerek biraz ucuzlatması lazım bu posta kargo ücretlerini diyorum.
Fikri olan varsa paylaşalım çözüm üretelim arkadaşlar.

eeeee naparsın orada trafik sıkısık bisiklet cözüm burdada hala arabaya yükleniyorlar

@Niyazi ALTUN Ben uzun zamandır ptt kargo ile çalışıyorum hatta kartım bile var ilk zamanlar ptt çok uygun fiyatı vardı kilo üzerinden hesap yapıyordu sonra desibel de hesaba girdi hangisi çoksa ona göre oldu şimdilerde gene sistem değişti doğal olarak fiyatlarda arttı artınca talep azaldı devreye tv reklamları girdi. Amerikaya iki kilo birşeyi 50 tl ye gönderdim oradan gelen rakkamlara bakarsak devasa duruyor.Bende her zaman söylüyorum ticarette her zaman sürümden kazanılır zam yaparak kayb edilir eşim işletme bitirdi o derki bir mala rağbet varsa fiyat düşer ama bizde her zaman tersi olduğu için daima kaybetmeye mahkumuz örnek devletin doğalgaz politikası ortada.

@Goflet

Türkiye'de böyle bir araştırma yapılmamıştır bile. Yani ne kadar harcama yapıldığı falan. Bisiklet hala lüks sayılıp, fiyatların ortada olduğu bir pazar ve bunu hepimiz görüyoruz yaşıyoruz. Parçacısından tamircisine satıcısından bilmem kimine kadar adamlar köşe dönme politakısı güttükleri için olan bize oluyor. Sonra bisiklet yaygınlaşsın. Afedersin ama... Neyse demiyeyim.

• Beğen
Tepkiler: yolcu...
Bizim insanlarımızn çoğu ucuz kalitesiz mallara yöneldiği için harcama miktarı azdır diye düşünüyorum. Ucuzunu alıp işini görmedikten sonra da insanlar bu işten soğuduğu için bir daha da harcama yapmaya kalkışmıyorlardır.

• Beğen
Tepkiler: yolcu...
@Samet Ayhan

Katılıyorum. Ve bisiklete hala oyuncak gözüyle bakan kişiler aileler var bir sorun da. Yani spor ya da ulaşım aracı olarak bakmıyor. Çocuğa alayım bahçede sokakta dönsün dursun işte oynasın onla diye bakıyorlar. E oyuncağa fazla para mı verilirmiş. E bir de çin malı piyasası var haliyle. Durum böyle olunca dediiniz gibi ucuza kaçıyorlar.

ingiltere , fransa , çin
bu ülkelerin halkı akıllı
işlerini biliyorlar.
bisikleti hem gezi hemde ulaşım aracı olarak kullanıyorlar eskiden beri.
o kadar paranın bisiklet için harcanması normal bence.
adamlar kazanıyor . rahatça alıyor onlar için para kazanmak sorun değil .
çalışmasalar bile devlet onlara kendi veriyor.

bizde ne olcak çok düşük paralar donüyor her sektörde olduğu gibi
bisiklet sektöründede....

• Beğen
Tepkiler: emre ersoy
bizde bisiklete binene hele ki istanbulda uzaylı gözüyle bakıyorlar

bizi yönetenlerin hayat anlayışları maalesef hepimizin yaşam şeklini etkiliyor.
felsefe dersinin lise eğitiminde sadece 2 saat olduğu bir ülkede yaşıyoruz .
cehalet her tarafımızı sarmış, sarmalamış..

Bisiklet sürmek yorucu, angarya geliyor bize, halbuki bin arabaya bas gaza gitsin, ne güzel değil mi?

Sonra da ''ayy efendim kilo veremiyorum''

Tabii veremezsin. :D :D: :D

Geri