Scudo Sports

İnce sibop sorunsalı

yusuf can

Üye
Tepki
31
arkadaşlar iğne siboplu iç lastik aldım ancak şişirememe gibi bir sorunla karşı karşıyayım :D sedonanın ufak el pompası var ancak işe yaramıyor ince ve uzun bir sibop olduğundan? ne yapmalıyım_?

Scudo
Pompaların siboba giren kısmından ayar yapılabiliyor. Ucundaki parçayı ters çevirip sabitleyince inceyide şişirebilir yani sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Tam anlatamadım ama pompayı biraz kurcala anlarsın :)

arkadaşlar ince sibop iç lastik kullanıyorum. şişirme değerini anlayamadığım için göz-his kararı pompalıyorum. fazla yada eksik nasıl şişirdiğimi bilemiyorum. bu durum ile alakalı önerisi olan var mıdır.

Açıkçası 2 önerim olacak size

Basınç göstergeli pompa

(link)
Veya
(link)

Pompa dışında da adaptör öneririm

(link)

İkisini de kullanıyorum. Dışarıda ufak pompa artı adaptörler ki benzinci de hava basabiliyim, evde de zefal pompa

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
@Edip Dinçer
edip bey şöyle bir şey;

(link)

işimi görür mü acaba.

@Levent S.

hmm adaptör daha mantıklı geldi. istasyonlarda adaptörü bağlayıp şişirebilirim o vakit değil mi.

@aeneskral

Lastiğiniz ince ise görmez. Dağ bisikleti lastikleri daha az basınç istediği için belki iş görebilir ama yol bisikleti lastiklerinde 100-120psi'lara çıkıldığından bunlarla hava basmak imkansız olur.
Onun yerine; (link) veya benzer "ev tipi" pompalar daha çok iş görecektir..

• Beğen
decathlonda şöyle bir;

(link)

ürün görmüştüm. bundan alayım o zaman.

@Edip Dinçer
durum anlaşıldı. olmazsa ben pompa adaptörü alayım diyorum. acil durumlarda kendi pompamı kullanırım, diğer zamanlarda zaten patlamadığı sürece istasyonda vereceğim hava yetecektir.

Yoldayken zaten lastiğin "sizi idare edecek kadar" şişmesi yeterlidir. Eve veya pompaya ulaşabileceğiniz bir yere geldiğinizde, bahsettiğim tipteki pompalar ile, doğru basınçla lastiği şişirebilirsiniz.
@aeneskral

• Beğen
Enes Bey ben bahsettiğim adaptörden iki tane yanımda taşıyorum ve en azından sarıyer, çayırbaşında ki benzincilerde basabiliyorum hava sorun olmuyor. Nedir ki Zekeriyaköy yolundaki benzinci de 110 basamıyor makine patlak modunda şişirip dikkatle izliyorum ama 130 a kadar basıyor bir çok benzincide sorunsuz basabiliyorum hava.

Niye iki tane derseniz biri yedek birşey olur falan diye. Tanesi 3 lira olunca

• Beğen
@Edip Dinçer
eyvallah çok makbule geçti.

İğne uçlular için eğer yanınızda taşımayı düşünüyorsanız, ucu hortumlu modeller tercih edin. Sabit uçlu pompalarla lastik şişirmeye çalışırken uçlar eğilip kırılabilir. Keza ev için bir tane de ayaklı pompa şart. Benzinliklerde bisiklet lastiği şişirmek çok tehlikeli, hiç tavsiye etmem. Yanınızda taşımak için düşünüyorsanız linkteki ürünü bir inceleyin derim.

(link)

Yine presta sibop-yüksek basınç için bisiklet üzerinde taşınabilecek hortumlu ve 12 bara kadar hava basabilen Sigma Delta Jet Pump kullanılabilir. Ben kullanıyorum; 700x23 lastiklerimi tam basınçla şişirebiliyorum. Ev tipi pompaya ihtiyaç duymadım.
(link)

Adaptör çok iş görüyor gerçekten, bende forumda Antalya'dan bir arkadaşın ilanında 3 tane görüp 3ünü de almıştım, yollarda büyük kolaylık sağlıyor.

• Beğen
@aeneskral Abi dönüştürücüsü var bu zımbırtının. Prestayı schrader'e çeviriyor. Yanımızda bulundursak olur. Ben az kalsın jantın deliğini genişletecektim. Niyeti bozmuştum hani. Çifti 15 lira o dönüştürücünün. Erdoğanlarda var. Link atamıyorum şu anda. Bisikletçilerde de bulunur. Bizim burada 3 tl mi neydi.

Geri