Hasan Çağri
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.699
- Bisiklet
- Specialized
Gigabyte lga775 soketli 916p çipsetli anakartımla p4 3.2 EE işlemci kullanıyorum kasamsa aopen ve sadece 1 adet 80 mm lik egzos fanı var... 1 haftalık bir süredir ilemcim sürekli 60 derecenin üstünde çalışıyor ve ne yaptıysam bunu düşüremiyorum...şuanda yeterli hava girsin diye kasa açık önüne vantilatör koymama rağmen sadece biostan sıcaklığı takip ederken min 67 derece sıcaklığa indi ve cpu fanı (kendi standart fanı) 4200rpm seviyelerinde dönüyo...Windows açıkkende sürekli bu sıcaklık seviyelerinde ve ve bu sebepten dolayı fan çok gürültü çıkartıyo soğutamıyorm... Şuanda ben kasanın içindeki butün kabloları düzenledim hava sirkülasyonnu artması için ve her ihtimale karşı işlemci fanını değiştirmeden önce 2 adet 120 mm lik kasa fanı aldım ve kısmetse yarın elimde olucaklar birini egzos diğerini emiş yaparak sirkülasyonu arttırmayı düşünüyorum...bunların dışında bütün fanları söktüm temizlecedim biraz rahatladı ama yetmedi son çare olarak işlemci saat hızını düşürdüm şuan faz sesi kesildi ve soğudu sayılır ama performans dibe vurdu diyebilrim...sizce bu aşırı ısınmanın sebepleri neler olabilir yani son çare olarak gidip bi tane zalman 9500CE led işlemci fanı alıcam ama yani ya oda işe yaramassa diye korkuyorum...SİZCE NE YAPMALIYIM SEBEP NE OLABİLİR...