Scudo Sports

İlk uzun sürüş denememde vücut olarak tükendim, sorun ne olabilir?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar,
Bugün uzun bir sürüş yapayım dedim, en son 2.5 sene önce 50 kilometre sürmüştüm. Yaklaşık 3 hafta önce bisiklete geri dönünce bu sefer en fazla 30 kilometre sürdüm.

Her neyse sabah yola çıktım, 6 saat 36 dakikada 100.3 kilometre yol yaptım ama 60 kilometreden yoksa bacaklarım yok gibiydi.

80 kilometreden sonra zaten yürüyen ölü gibiydim, artık yokuş çıkmak istemiyordum ki pedalları çevirmeye gücüm kalmamıştı.

Ana hedefim 100 kilometreyi tamamlamaktı, hedefime de ulaştım ama son birkaç dakika pes etme isteğim geldi son büyük tırmanışta.

Bitirdikten sonra evime geldiğimde o kadar susuz kalmıştım ki orucumu su ile açınca üst damağım bir süre yandı. Kendimi hala çok yorgun hissediyorum, geçenlerde 200 kilometre deneyeyim dedim direk olarak ama iyi ki yapmamışım, kesinlikle bitiremezdim.

Şu anda çıksam 5 kilometre süremem, bacaklarım o derece yorgun. Bu kadar yorulmam normal mi sizce? Özellikle 2.2 ön lastik ve 2.0 arka lastik bir süre sonra bana düşman gibiydi. Açıkçası gelecekteki yapmayı düşündüğüm uzun turlarım için bu denemem hayal kırıklığı gibi oldu, acaba nerede hata yaptım?

Daha önce uzun sürüşler yapmış arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var desem yalan olmaz, acaba ilk uzun sürüş denemem olduğu için mi böyle oldu? Kafamda deli sorular. :)

Scudo
çok fazla deli sorular sormana gerek yok kendine. cevaplar çok basit.

Performans sporu yapmak istiyorsan antrenman planını yapıp kademeli bir gelişim kaydetmelisin.
Performans sporunun en önemli kısmı beslenmedir. sen beslenmeni yapmadan 100km sürmeye kalkmışsın.

evine döndüğüne dua et bence ve bir daha bu hataları yapmaman dileği ile.

umarım orucun kabul olmuştur. çünkü sporun kabul olmamış..

1- Oruç tutmanız neticesinde gelen yakıtsızlık ve susuzluk.
2- Kademe kademe mesafe arttırma olayını yapmamış olmanız.
3- Uzun yol her bisikletle olur ama yol bisikletiyle daha zevkli olur teorisi. Pratikte de kanıtlanmış bir teori. Uzun turdan kastım 100-200 km gibi günü birlik turlar.

aç susuz 100 km bisiklet sürmek intahar olabilir. Gencliginiz sizi kurtarmiş. Bayılıp düşebilirsiniz. Kötü sonucları olur.

@Heicks biraz çabuk 100km'yi hedeflemişsiniz. Bu kadar uzun süre, atıştırmasız ve susuz fazla riskli olmuş. Niye yoruldum sorunuzun cevabı çok açık. Bu turunuzu referans almayın derim.

Bu arada tebrikler ama uygun zamanda yapacağınız uzun sürüşler daha az yorucu olacaktır.

Bu "Heicks" arkadas geyik muhabbeti yapmak istemis herhalde. Sebepleri ve cevaplari bu kadar acik iken; böyle soru sormak forumu bosuna mesgul etmek, ya da kendine kasinti verip geyik yapmaktir. Gercekten ciddi mi soruyorsun?

Bence oruç tutmana gerek yok , sana farz değil bence.
Sevgili kardeşim dehidrasyon diye bişey var.
Onca km sonra boşalmış glikojen depoları üstüne susuz kalmışsın. Üstelik kondisyonsuz biri olarak yolun yanına devrilmediğin için şükretmelisin.
Yaşadığın bitkinlik çok normal

@Heicks harbiden saçmalamışsın. Böyle yapacağın iki tur böbreklerini bitirmezsede büyük darbe vurur. Senin yaptığın sporun ruhunda da yok jentilmence de değil. İnsanın kendi vücuduna bu şekilde ızdırap vermesi için ya cahil yada psikolojik sorunları olması lazım.
Sebebini sormuşsun. Tüm arkadaşlar sebepten ziyade nasihatta bulunmuşlar. Arkadaşlarıma katılıyorum.
Birde bu tarz sorular için bir dünya konu başlığı var. Lütfen boş yere konu başlığı açıp forumu meşgul etmeyin.
Yazılanlara kızmak yerine iyi niyetle yanaşın ve söylenen nasihatlara uyun.
Tebrik etmek yerine Çok Geçmiş olsun demek istiyorum. Çok şükür gençliğinin gücüyle yırtmışsın. Allah göstermesin bu son sürüşün olabilirdi. Bayılıp kaza yapabilirdin. İnme geçirip kısmi felç kalabilirdin.
Sayın yöneticiler bu konuyu ;
Ramazan ayında bisiklet kullanımı
Yukarıdaki başlığa taşıyabilirmisiniz.
@cazci abi.

Cevabı sorunun içerisinde gizli olan problem. İlk olması tek başına yeterli bir sebep. İkincil problem ise kondisyon eksikliğinin üzerine beslenme eksikliğinin eklenmiş olması. Bir sonraki turunuzu planlarken bu iki faktöre dikkat etmenizi öneririm. İyi akşamlar.

Konuyu okuyunca direk yaşına baktım arkadaşın,dedim heralde en fazla 17 yaşında falan bunu yapan. Ayrıca inşallah biri gelip de bu olayla ilgili :"Ya bu nasıl yaklaşım arkadaşlar,adam 100 km aç susuz gidip vücudunu test etmek istemiş. Siz yapamıyorsunuz diye kıskanmayın taaam mı"diyip duyar kasmaz.Çünkü bu resmen intihara teşebbüs

İnsan bu kadar yol yaparda bir strava, hadi o parayla, bedava bir ride with gps yüklemezmi telefonuna...Hadi yüklemedin bir km sayacı resmide mi konmaz şuraya...Atalarımızın birinin dediği gibi; "kayıtsız rekor, rekor değildir"..

Geri