Scudo Sports

İlk Şehir/Tur Bisiklet Seçimi Yardımı

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
302
Herkese Merhaba,

Ben Atilay, foruma yeni üye oldum ve daha öncesinde uzun bir süre bisiklet seçimim ile ilgili karar verebilmek için açılan konuları ve yazışmaları okudum. Ne yazık ki ilk bisiklet için karar verebilmiş değilim ve bu konuda bana tavsiye vermenizi rica ediyorum. Bana daha net tavsiye verebilmeniz için size detaylı olarak ne amaçlı bisiklet kullanacağımı ve bütçemi yazacağım. Bisikleti şehir içinde ortalama günlük maksimum 25 km civarı kısa mesafeler için kullanacağım (spor salonuna gitmek, aile ofisine gitmek, avm'ye gitmek vs.. ama Ankara'da gideceğim yerlerde bazen yokuş yukarı çıkmam gerekecek ancak tamamen şehir içi yollarda kullanacağım). Bütçe olarak maksimum 2000 TL fiyat düşünüyorum. Sadece bütçe ile ilgili şunu ekleyebilirim, tercihim çok kullanmayacağım için fiyatı abartmamak ama illa ki daha fazla fiyat vermem gerekirse maksimum 5000 Tl diyebilrim. Ankara'da şu ana kadar sadece Delta ve Erdoğanlar bisiklete gittim ve Cube Hyde Shadow ve Cannondale Quick 5 bisikletierini beğendim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Scudo
Bütçe olarak maksimum 2000, ama maksimum 5000 tl diyebilirsin. İlginç bir durum dostum. Önerileri ben de merak ediyorum:)

Sanirim 2500 diyecekti:)

merida crossway 900 bence iyi bir tercih olur.

Evet haklısınız garip olmuş o kısım biraz ama açıklayayım:) öncelik olarak fiyat/performans 2000 tl düşünüyorum. Sadece çok zorunda kalırsam ve 2000 TL'ye iyi bisiklet yok denirse o zaman 5000 olabilir ama dediğim gibi son çare. Tavsiyeler için sağolun.

Merida crossway 300 (2015 model ) rahat bir sekilde ihtiyaclarinizi karsilayacaktir kadro kalitesi ve donanimiyla sehir icinde sizi pisman etmeyecektir hatta arazi patika yollardada kullanip deneyim kazanabilirsiniz :). Ama daha yuksek ekipmanim olsun butcemi zorlamaz derseniz crossway600 yada tepe modellerinden crossway 900 modelide var tercih sizin dier forum kullanicilarinin yorumlarini almakta fayda var :)

Çok güzel bir cevap oldu beni anlayabilmenize sevindim. Merida crossway serisini inceleyip değerlendireceğim. Fiyat olarak da çok ekstrem gözükmüyor bu seri. Sağolun.

@Atilay
@Atilay Bey rica ederim siz yinede diger arkadaslarin yorumlarinida bekleyin dedigim gibi 2015 merida serilerine bakin derim :)

(link)
(link)
(link)
(link)

Focus Planet dışındakilere fitness bisikleti deniyor, sportif kullanıma daha uygun, neredeyse yol bisikleti kadar hızlı bisikletler. Focus Planet ve sizin Erdoğanlar'da beğendiğiniz Cube Hyde Shadow ise belki biraz daha hantaldırlar ama ulaşım amaçlı kullanıma daha uygundurlar.

Anladım. Dediginiz gibi şehir içinde ulaşım amaçlı olmasını istiyorum. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Aslında bir imkanım daha var o konuda da fikir vermeniz mümkün olursa sevinirim. Kaptan pilot olarak çok fazla yurt dışına uçuyorum. Özellikle Fransa da çok kalıyorum. Fransa'dan üretimi oraya ait uçakla getirebileceğim bir bisiklet var mı?

Sadece şehir içinde kullanılacaksa amortisörlü bisiklete gerek var mı bilemiyorum, ayrıca sadece şehir içinde ufa ulaşımlar içinse 5bin tl bana çok gereksiz geldi, dediğim gibi 27 sene ankarada yaşamış birisi olarak şehir içinde amorisöre ihiyacınız olduğunu düşünmüyorum 2300 civarı merida speeder T3d modeline bakabilirsiniz.

@Atilay
Lapierre olabilir, ben çok beğendim kadro açılarını ergonomisini

Merida crossway 500 veya 900 modellerinin 2015ini tavsiye ederim.
Şuan mağazalarda var zaten yani çıkması beklenmiyor.
benim gördüğüm 500'de deore 900'de xt set vardı.
aslında 500 modelinde koltuk altında süspansiyon sistemi var o da güzel birşey eğer yokuşda güç kaybı yaratmıyorsa o da tercih edilebilir ama insan o kadar para verdikten sonra üzerinde en az bir xt - sl- slx set olsun istiyor o yüzden 5000tlye çıkılabileceğinden crossway 900 dedim.
her ne olursa olsun kadro olarak merida benim bugüne kadar kullandığım diğer trekking cross tarzında bisikletlerden daha güzel ve şık.(crossway 500-600'de olsa merida derim)
kullanım detayınızı tam olarak bilmiyorum ama türkiye şartlarında minimum 40-50 km'lik tura çıkacaksanız yani minimum 1 günü alacak bir etkinlik yapacaksanız ve metropolde sıcak asfalt üzerinde yaşamıyorsanız bence ön amortisöre ihtiyacınız var.
yol tarzı bisiklet ve trekking cross(ince tekerli ön amortisörlü) tarzı bisiklet özelliklerini aynı; tek bir bisiklet üzerinde düşünmenizi tavsiye etmem ayrıca bir yol bisikleti düşünülmeli derim.
ha bir de şu var sadece Ankarada sıcak asfallta kullanacağım derseniz o zaman cyclo cross yada yol bisikletlerine bakmanızı öneririm.
Specialized hayranlık duyduğum markdadır.
kullanmadım ama modellerini önerenler olacaktır.

Bütün cevaplar çok güzel burada yardımcı olmak için zaman ayırmanız çok güzel. Merida ile ilgili ciddi tavsiye var bütün crowwway modellerini görerek inceleyeceğim. Amortisör ile ilgili olarak tabi bende kararsızım, ekstra yük getirip yokuş yukarı çıkacağım zaman bana sıkıntı yaratır mı diye düşünüyorum dediğiniz gibi. Aslında yol bisikletlerini çok beğeniyorum ama daha önce tecbrübe etmediğim için şehir içinde asfalt yolda kullanımda sıkıntı yaratır mı bilmiyorum, illa ki çukur kaldırım vs birtakım engeller olacaktır. Kullanım olarak sadece Ankara içindeki asfalt yollarda yakın mesafelere gitmek için olacak, tur,yarış ve etkinlik gibi bir düşüncem yok. Ayda bir kere belki biraz uzak olan avm merkezine giderim yaklaşık 20 km. Fransa da bulunan ve direk gidip alacağım satış noktalarına ve olabilecek markalara bakıyorum, şehir paris olacak ama illa ki yurtdışından alacağım diye birşey yok tabiki. Lapierre markası öerisi süper oldu onu da değerlendireceğim, paris satış noktası kesin vardır. Yazanlara teşekkür ederim önerileri dikkate alıyorum dediğiniz modelleri not alıyorum.

Lapierre bisikletleri çok beğendim. Fiyat farkı gözetmeksizin benim kullanımım için uygun en iyi Lapierre bisiklet modeli önermeniz mümkün mü?

@Atilay
Kullanımın eğer tamamen asfalt üzerinde olacaksa ben olsam specialized allez, venge yada cylclo-cross olarak specialized tricross sport x3 alırdım ama bu konuda bir tecrübem yok sadece görüntüleri sebebiyle onara olan hayranlığımdan yazdım.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır zaten.
amortisör kilitlemeli olduktan sonra verdiği ağırlık konusu çok sorun değil ama asfaltta çukur kaldırım illaki olacaksa da yol bisikletleri kullanılır sonuçta ankara şehir içinde de kullanılmayacaksa nerede kullanılabilir ki?
Sadece yol bisikletlerinin kullanım amacı sebebiyle koltukları ve duruş pozisyonları trekking ve city bike'lar gibi olmayacaktır tek mesele bu.

Anladım. Sanırım benim için city bike iyi olacaktır. Şu an için Merida Crossway modelleri ve Fransız sitesinden incelediğim kadarıyla Lapierre Paris 5-6 tane satış noktası mevcut. Model olarak Lapierre Shaper 900 (fitness) ya da Urban Shaper 600 (commuting) modellerini de alınabilecekler listesine ekliyorum.

Merida Speeder
Specialized Sirrus
Cannondale Quick
Lapierre Shaper
Trek Fx
Scott Sub

Bu serilere bakmanızı öneririm

Türk markası olarakta Sedona 420 ve Firely güzel

Kadro boyunu doğru almayı unutmayın

Bu arada lapierre model sormuşsunuz önceden kullandığım marka olduğu için yardımcı olayım Shaper 500 modeli size uygun renkleri de hoş güzel bir bisiklet 2500 lira gibi fiyatı var nakit 2200 e alınır diye düşünüyorum
Türkiye sitesinde modeller kısıtlı yabancı siteden bakın derim
(link)

Fiyatlar sterlin ama Türkiye de euro olarak satılıyor ondan 2.8 le çarpın direk nakitte de %10 indirim alırsınız

Lapierre Urban Shaper 400 kullanıyorum,kesinlikle tavsiye ederim.Zaten Fransa'ya sık gidiyormuşsunuz,daha uygun fiyata da bulursunuz.Bunun haricinde Merida da güzel bir alternatif.Amortisörsüz model tercih edin.

Hakan bey cevap için teşekkür ederim. Lapierre Türk sitesinde Shaper 500 897 Euro. Fransa'yı arayıp sordum ve 600 Euro fiyat aldım. Ciddi anlamda fiyat farkı olduğunu düşünüyorum. Diğer bisikletler dediğiniz modeller de Fransız yapımı olmamasına rağmen bu kadar fark ediyor mu araştıracağım. Kadro boyu mağazada deneyeceğim ama beni aydınlatmanız için şöyle bilgi verebilirim yeterli olur mu bilmiyorum: Boy: 190 Kilo: 90, atletik yapılıyım.

Bence gidondan kilitli amortisorlu olabilir cok rahat oluyo

Ahmet bey, amortisörsüz olması taraftarıyım bende aslında. Sonuçta çok ciddi engelli bir yolda sürmeyeceğim için gerekli görmüyorum. Sizin amortisörsüz tavsiye etme nedeninizi açıklayabilirseniz sevinirim. Ek olarak amortisözlü tavsiye edenler de niye amortisörlü olması gerekir onu açıklayabilirse beraber karar verebiliriz böylece. Teşekkürler.

Geri