İlk roller deneyimi ve 10 dakikalık gelişim

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Merhaba,
Tur bisikletimi satıp yol bisikletine geçmemle birlikte, kış mevsiminde evde sürüşlerime devam edebilmek için roller veya trainer alma ihtiyacı hissettim ve uzun araştırmalar/kafa patlatmalar sonunda roller almaya karar verdim. Tabi bütün araştırma süreçlerinde yaşandığı gibi youtube'da oldukça fazla vakit geçirdim. Bir sürü "ilk roller sürüş" videosu vardı ancak hiçbiri Türkçe değildi. Ben de madem ilk kez roller üstüne çıkacağım, şunu kaydedeyim ve paylaşayım dedim. Kısıtlı bilgimle kimseyi aydınlatma gibi bir amacım yok ama belki roller/trainer arada kalmışlarının akıllarını roller lehine çelebilirim. Video biraz uzun oldu ama (12 dk.) üç videonun birleşmiş hali. İlk binişim, 5 dk sonraki halim ve 10 dk sonraki halim. Umarım faydalı ve eğlenceli bulursunuz.
 
Scudo

Efecan UZUN

Daimi Üye
Kayıt
10 Şubat 2014
Mesaj
214
Tepki
72
Şehir
Ankara
Bisiklet
Corratec
Gayet yararlı bir video çekmişsiniz sabrınız ve anlatımınız harikulade. Çok eminim benim gibi " alsam nasıl olur aceba ? " sorusunu soranlara kaynak olacaktır. Tebrik ederim güle güle kullanın inşallah.
 

Anıl K

Daimi Üye
Kayıt
8 Aralık 2012
Mesaj
387
Tepki
282
Yaş
31
Şehir
Lüleburgaz - Aydın
İsim
Anıl Küçükgöksel
Bisiklet
Specialized
O roller zaten ortaya doğru eğimli değil mi? Siz sabit durduğunuzda sürekli olduğu yerde sağa sola gidiyor diye biliyorum ben
 

ozansefer

Daimi Üye
Kayıt
24 Haziran 2008
Mesaj
348
Tepki
205
Şehir
Antalya-Kemer
Merhaba benim bir sorum olacak videoyu daha izleyemedim ama acaba ses seviyesi komşuların kabul edeceği duzeydemi? Daha önce bir trainer kullandım ama sesinden dolayı satmak zorunda kaldım.
 

Veliuyar

Daimi Üye
Kayıt
3 Haziran 2012
Mesaj
204
Tepki
107
Şehir
Ankara
İsim
Veli Uyar
Çık güzel ve faydalı bir deneyimi paylaşmışsınız. Emeğinize sağlık!
 

Bisikletli

Üye
Kayıt
30 Nisan 2009
Mesaj
9
Tepki
9
Şehir
İst. Anadolu
Bisiklet
Carraro
Roller mı yoksa trainer mı ikilemindeydim. Bu videodan sonra trainerda karar kıldım. :D
Pinpon topu gibi bi oraya bi buraya sekmeyi göze alamam ben. :p
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Son dönemde forumda gördüğüm en faydalı paylaşım :) Yorum yapmaya, insanlara yardımcı olmaya çalışan birkaç kişi var ama paylaşımcı yok. Tebrikler ve teşekkürler. :in: :alkis: :alkis: :alkis:
 

tuna karahan

Daimi Üye
Kayıt
14 Temmuz 2009
Mesaj
327
Tepki
252
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
makaraların içindeki rulmanlar kaymış. ses ordan geliyor. onların boşluğunu almanız gerek. ses gelmeyen makaradan referans alıp yapabilirsiniz. bunların hepsinde aynı sıkıntı var demek :)
 

Hamit E.

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Eylül 2013
Mesaj
902
Tepki
356
Şehir
İzmir
Bisiklet
Mosso
ilk biniş tam fiyaskoydu :) sizde farketmişsiniz zaten. aha dedim adam kafayı gözü yarcak şimdi evin içinde ama son binişiniz çok güzeldi. :in::in:

rollerda tek sıkıntı tepesine inmek binmek.
ben eşiminde daha rahat kullanabilmesi açısından trainer seçeneğine yöneleceğim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hüseyin Ütsü

MuratHan

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
1.687
Tepki
2.287
Şehir
Alanya
Bisiklet
Scott
Faruk kardeşim eline sağlık, ev için ben de Roller düşünüyordum video da tercihimin doğru olacağını görmüş oldum. Trainer ,sabit egzersiz bisikletleri gibi belli bir süre sonra sıkıcı gelebilir, fakat roller insana bisiklete biniyor hissini yaşatıyor. Ayrıca roller de dengede kalmaya çalışmak sadece bacak kaslarını değil bisiklet üzerinde çalışan diğer kol, sırt, karın kaslarını da faydalı. Gürültü konusuna gelirsek rulmanlarda bir sorun yok ise Rollerin altına mat tarzı bir malzeme konulursa sesteki yankılanmayı bir şekilde emebilir diye düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen

Çağatay Y.

Forum Demirbaşı
Kayıt
5 Ağustos 2014
Mesaj
578
Tepki
100
Şehir
Malatya
Bisiklet
Salcano
@Bisikletli

Bende en başta tavsiye isterken traineri kafamda çizmiştim adını bilmediğiim için rollere yönelmiştim ve fiyatları çok pahalıydı trainer 20-30 liralık birşey olsa alırım muhakkak :)
 

SerkanH

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Nisan 2014
Mesaj
3.494
Tepki
2.334
Yaş
44
Çok eğlenceliydi. İzlediğim en "samimi" videolardan birisiydi. Emeğiniz için çok teşekkür ederim.. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: CandanC

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Anıl Küçükgöksel

Videodaki modelin silindirleri ortaya doğru eğimli. Bunun amacı ise sağa sola yalpalamaları azaltmak. Yani sürücüyü sağa sola değil, ortaya yönlendiriyor.

@ozansefer

Ses bence makul seviyede. Videoda roller'ın yarısı fayans, yarısı parke üstünde. Altına mat koyarak ses azaltılabilir. Daha doğrusu sesin aşağı gitmesi engellenebilir. Ancak genel olarak çok fazla ses çıkardığını düşünmüyorum. Videodaki takırtı seslerini çıkarın, işte o kadar :)

@tuna karahan

Teşekkürler. Rulmanlardan biri kayıptı. Kargoda düşmüş olabilir. ORS rulman alıp takmıştım. Tam da o silindirden geliyor ses. Bi bakiyim derdi neymiş :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Faruk Bey alışma sürecinde normal ayakkabı ile deneyin isterseniz. Ben de trainer ile roller arasında gidip gelenlerdenim. En kısa sürede trainer almayı planlıyorum. :)


[video=youtube_share;GZww5lVoj5Q]http://youtu.be/GZww5lVoj5Q[/video]
 

yavuz ergat

Aktif Üye
Kayıt
15 Mayıs 2014
Mesaj
113
Tepki
213
Şehir
bursa
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
S.Aleykum arkadaşlar yaklaşık 3 aylık bir roller kullancısıyım. Kesinlikle çok zevki ve faydalı bir alet olduğunu söyleyebilirim. Trainerden farkları sürekli odaklanmak zorundasınız, yine vucudun üst ekstremitelerine bağlı kasların yine gövde deki kasların çok iyi çalıştığını farkedeceksinizdir.Ayrıca dengede durabilmek için belirli bir hız limitinin üzerinde olmalısınız sürekli.trainerdeki gibi statik değil de dinamik bir çalışma sistemine sahip olduğunuz için uzun süreler sıkılmadan kullanabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: CandanC