Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

ilk lastik yamama tecrubem

Tepki
3
merhabalar
bu ilk notum :) bayram tatili nedeniyle bisikletci kapaliydi.ben de arka lastigi soktum ve yamadim.ilk kez yaptim.fakat fazla sokmusum :) fren kismini bosa cikarmak yerine baglanti noktalarini da soktum.birkac vida elimde kaldi ama bisikleti problemsiz kullanabiliyorum.

birkac sorum olacakti.arka lastigi sokup takma ile ilgili ayrintili fotografli anlatan bir kaynak var mi internette?

ayrica lastigi sokerken elime siyah yag lekesi bulasti.sabunladim.hala izleri duruyor :/ bu yag lekesinden nasil kurtulabilirim ? sokerken bu yagdan uzak durmanin bir bir yolu var mi ?

ps:umit bisiklet marka bir bisiklet sahibiyim.

selamlar

Scudo
kullandığınız sabunun yanında ellerinizi köpürttükten sonra ince bir kum ile ovun.kum taneleri yağı temizliyecektir.yada çamaşır deterjanı kullanın.o ürünler zaten kum tanesi gibi toz halinde.hem biraz köpürür hemde yapısı itibarı ile yağı elinizden kazır.

• Beğen
Tepkiler: metin kuzeyoglu
Yağ lekesini bulaşık deterjanı çıkarır çıkarmasına ama bence siz bisikletçide o arttırdığınız parçaları yerine taktırın öncelikle. Forumda lastik tamiri diye aratın konuları bulursunuz.

• Beğen
Selamlar;

Lastik tamir ve bakım için arkadaşlar yukarıda adres vermiş zaten.Ellerindeki yağı çıkarmaya uğraşmak yerine hiç olmamasını sağla...Yanında birkaç çift lateks steril eldiven taşı (halk arasında ameliyat eldiveni diye bilinir).Eczane veya marketlerden kolayca temin edebilirsin, çokda ucuzdur.Hem çok hafif hemde yer kaplamaz taşımaman için sebep yok yani.Fakat tamir ve bakım sonrasında kömürcü çırağı gibi dolaşmanı engeller. :)

• Beğen
Merhaba
arka lastigi sokmeden google da aratmistim.verilen linki bulmustum :) link guzel oldugu icin foruma uye olmaya karar verdim.yalniz verdiginiz linkte arka lastigin nasil sokulecegi tam anlatilmiyor.belki ben ogrenirsem yeni resimlerle koyarim :)

ilk tecrube her zaman ogreticidir.biraz fazla sokmusum :D. ameliyat eldiveni ince oldugu icin zinciri cikarirken vs yirtilmiyor mu ? kum aklima gelmisti ama betondu heryer.tirnaklarimin icin hala siyah :/ komurcu ciragi gibiyim. bulasik deterjanini deneyecegim tesekkurler

forumla ilgili olarak

@yanlis hatirlamiyorsam foruma uye olurken bisiklet modelleri listelenmisti tek turk markasi bisan vardi neden umit bisiklet yok ?

@ayrica kontrol panelimde biraktigim notlara yazilan cevaplar icin uyari goremiyorum.normal mi bu?

diger sorum sehir icinde kullaniyorum.profesyonel degilim.2 haftada bir yama yaptiriyordum.yollar cok bozuk.mutlaka birsekilde yamamak gerekiyor.

ne onerirsiniz? sorun sadece yollarmi yoksa ic lastik icin birseyler yapabilir miyim? yada kullanim konusunda?

tesekkurler selamlar

Marketlerde normalden daha ince tipte bulaşık eldivenleri satılıyor. Ya da eski bir bulaşık eldiveni de olur. Ben ameliyat eldivenini yırtmadan bakım yapamıyorum. Hırdavatçılarda el yıkamada ağır yağları sökmek için sıvı sabunlar var. Fiyatı makul.

Patlakları azaltmak için; sert katmanlı daha kaliteli bir dış lastik alabilirsin ya da Zefal marka iç lastik ile dış lastik arasına çekilen şeritler var, onlardan kullanabilirsin.

• Beğen
Dis lastik,ic lastik,bahsettiginiz seritler icin internet sitesi tavsiye eder misiniz? maliyet acisindan fiyatlarina bakmak isterim

cantlarin ic kismina siyah bant dosemenin bir yarari olur mu ? birkac yerde okumustum.

tesekkurler

Evet bahsettiğim eldivenler çabuk yırtılabiliyor.Fakat çok hafif olduklarından ve yer sorunu yaratmadıklarından ben yanımda 3-5 çift taşıyorum.Ve bugüne kadar zincir , dişli dahil en zorlu tamirde en fazla 2 çift eldiven kullandım.Hem çok ucuz, hemde iş bitipte çıkarıp atınca eller tertemiz.Tabii bu benim kişisel çözümüm...:rolleyes:

@metin kuzeyoglu

artık fren vidalarını sökmeyeceini düşünerek birkaç bilgi vermek istiyorum :)
yağ lekesi bu işin süsüdür. eğer istemiyorsan cerhah eldiveni kullanabilirsin.
eğer arka lastiğini bisiklet üstünde açmak istiyorsan bu açma işini dişliden tarafta yapma. ön lastik ise kafana göre sökebilirsin. lastiği sökerken içindeki tüm havanın boşaldığına emin ol. sonrada lastik jant kenarlarına oturduğu için sökmeden önce lastiğin janta yapışan yerlerini ayırman gerekmekte.bunuda elinle yapabilirsin.içe dışa bastırarak lastiği boşa almalısın. akabinde plastik yada metal bir levye ile (tornavida yada başka alet kullanman ilk aşamda doğru olmaz işi detaylı öğrendiğinde yapabilirsin ) ufak aralıklarla levyeyi sokup içe bastırman lastiğin sökülmesine yardımcı olacaktır.. lastiği geri oturmaya gelince öncelikle dış lastiğinin iç kısmını elinle iyice kontrol et. bazan cam parçaları batabiliyor. elini kestirmeye dikkat et. eğer çivi diken ve benzeri cisimler girmişse bir pense karbaburnu yardımı ile ters yönde çıkarmalısın. içinde parça kalmayacak şekilde batan nesneyi çıkardıktan sonra, iç lastiğini dolaştırmadan ilk etapta sibop yerini takarak iki elinle birlikte oturtmaya başlayabilirsin. lastik oturdukça janta geçişi sertleşir. zorlanında hemen levye sokma. lastiğin boşluklarını al. sonra elinle devam...
göreceksinki lastiği sokarken hiç bir nesneye gerek yok. ellerin yeter sana .
sonra dış lastiğin kenarını bir sünger yardımı ile sabunlu su ile ıslatırsan lastiğin düzenli bir şekilde oturacaktır. artık uygun bar da havasını vurup yollara çıkabilirsin.
umarım faydası olur yazdıklarımın.
2 teker üstünde bir ömür dileklerimle....

yağ lekesi için arap sabunu talaş karışımı birebirdir. sanyide falan da bunu kullanırlar. talaş bulmak sıkıntı ise sadece arap sabununun da sökemeyeceği yağ yok.
kirlenmek güzeldir.

Geri