necmeddin
Acemi Balıkçı
- Tepki
- 12.461
- İsim
- necmeddin
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Sedona
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti

ammaa abartınız ha? Yok yanal rüzgarlar varmış yok matara dolunca gidon dengesi bozulurmuş matara gidonun üstünde bile değil ortaya koymuş dengeyi bozacak bişey yok ortada. rüzgar falan da hikaye öyle yandan rüzgar kolay kolay deviremez. Sürtünme alanına bakarsan bisiklet sürücüsü daha fazla alan kaplıyor ama devrilmiyoruz dimi? kasırgada bisiklet sürmediğini sürece sıkıntı yok hem bence güzel olmuş güzel bir bike packing örneği. Ayrıca bisikletin boyu kişiye göre ise neden eklemlere zarar versin ki?@HakanAydn Heves güzel şey ama bu esnada tecrübe kazanmaya odaklanın derim. Misal o mataralar dolunca, hele bu kadar dengesiz bir gidonu olan bisiklette (o kadar spacer ve yükseltme aparatını takan bisikletçiyi kutluyorum) sizi oldukça zorlayacaktır. Hele etrafı açıklık şehirler arası yollarda. (Yanal rüzgarlar)
Bu arada bisikletin bu haliyle günlük kaç km sürüş yaptınız en fazla? Baktıkça benim eklemlerim ağrıyor![]()
Bisiklet kişiye göre olmadığı için neredeyse 50 cm yükseltilmiş zaten. Bisikletin dengesiz yapısı bariz yani. Tecrübesiz bir kullanıcının bu kadar yük ve gidonda fazladan ağırlıklarla kontrol sağlaması tabiki zor ve riskli olacaktır. Ki kadro ve sele altı çantalar yanal rüzgarda fena savuruyorlar. Önerim deneyim ve tecrübe kazanmak. Niye bu kadar rahatsız etti bilemedim gerçekten...ammaa abartınız ha? Yok yanal rüzgarlar varmış yok matara dolunca gidon dengesi bozulurmuş matara gidonun üstünde bile değil ortaya koymuş dengeyi bozacak bişey yok ortada. rüzgar falan da hikaye öyle yandan rüzgar kolay kolay deviremez. Sürtünme alanına bakarsan bisiklet sürücüsü daha fazla alan kaplıyor ama devrilmiyoruz dimi? kasırgada bisiklet sürmediğini sürece sıkıntı yok hem bence güzel olmuş güzel bir bike packing örneği. Ayrıca bisikletin boyu kişiye göre ise neden eklemlere zarar versin ki?
Mehmet sunu uzun yillarin provakatorudur . Ama meselenin seninle ne ilgisi var abi anlamadim ? Baktim baktim ne yazmis diye , motorcularin icinde 50 lerinde birininde olduğunu yazmis. Buradan sahsina nasil bir iliski kurdunda tepki verdin abi ? Kesinlikle her zamanki yanlis anlama damarin tutmus yine senin221652 dosyayı görüntüle
arkadaşlar, bu mesaja rağmen burada olmaya devam edersem kendime saygısızlık etmiş olurum, şikayet seçeneği var, ettim ama fonksiyonel değil sanırım, belkide eş dost ahbap hiyerarşisi bilm. sağlık olsun. Serkan mıstınoğlu gibi uzun uzun yazacak bir şeyim yok..😊..zira 3 aydır burdaydım... brooks ta geldi bu arada, turumu da yapacağım hiç şüpheniz olmasın..kendinize iyi bakın..👋
Berk hocam , o halde senin tezine göre butun bikepacking felsefesi çöküyor . Bisikletin tum yükü ve dolayisiyla "Denge merkezi" , bisikletin tepesine toplanmisken, o halde hic bir bikepackingcinin dengeli bir sürüş yakalamasi mumkun olmamali . O kadar canta takiliyorken yol bisikletlerine, bi tane matara bozacaksa tum dengeyi vay haline bayk pekincilerin@HakanAydn Heves güzel şey ama bu esnada tecrübe kazanmaya odaklanın derim. Misal o mataralar dolunca, hele bu kadar dengesiz bir gidonu olan bisiklette (o kadar spacer ve yükseltme aparatını takan bisikletçiyi kutluyorum) sizi oldukça zorlayacaktır. Hele etrafı açıklık şehirler arası yollarda. (Yanal rüzgarlar)
Bu arada bisikletin bu haliyle günlük kaç km sürüş yaptınız en fazla? Baktıkça benim eklemlerim ağrıyor![]()

Hakan kardeşim, bırakırsan onlara fırsat vermiş olursunuz. En güzel cevap hiç olmamış gibi ve hatta hiç yokmuşlar gibi davranmaktır...Papaza kızıp oruç bozmayın güzel kardeşim...hesabı silmeyi bulamadım...yönetimden ricam olsun..
Söz konusu gidonun yüksekliğinin farkında mısınız? Fotoğraflara bakın derim.Mehmet sunu uzun yillarin provakatorudur . Ama meselenin seninle ne ilgisi var abi anlamadim ? Baktim baktim ne yazmis diye , motorcularin icinde 50 lerinde birininde olduğunu yazmis. Buradan sahsina nasil bir iliski kurdunda tepki verdin abi ? Kesinlikle her zamanki yanlis anlama damarin tutmus yine senin
Berk hocam , o halde senin tezine göre butun bikepacking felsefesi çöküyor . Bisikletin tum yükü ve dolayisiyla "Denge merkezi" , bisikletin tepesine toplanmisken, o halde hic bir bikepackingcinin dengeli bir sürüş yakalamasi mumkun olmamali . O kadar canta takiliyorken yol bisikletlerine, bi tane matara bozacaksa tum dengeyi vay haline bayk pekincilerin
221660 dosyayı görüntüle
Hocam bu kadar detaya takılmak iyi değil, kim nasıl mutlu olacaksa öyle yapsın, yapamadığı yerde kendisi tecrübe etsin, tourney setli antin kuntin kadrolarla dünyayı geziyorlar, hem de denge falan gözetmeden. Bikenin her yerine birşeyler asıp bağlamış bir şekilde hem de.Söz konusu gidonun yüksekliğinin farkında mısınız? Fotoğraflara bakın derim.
(Tekerlek merkezinden 40 cm yukarda duracak 2 litre su ile 60 cm yukarıda duracak 2 litre su oldukça büyük fark yaratacaktır. Hatta bu nedenle bikepacking kurulumlarında çantalar gidonun altına takılır. Stabil bir sürüş için dikkat edilmesi gereken konular bunlar. Yoksa 15-20 km yanal rüzgarla bile yan şeride savrulmuş bulursunuz kendinizi)
Ek olarak bahsettiğim kullanıcının "tecrübesi" ve olası konforsuz kurulumla yapılacak uzun mesafe.
Efendiler (Paşa'yı hatırladım bir an) sayın @BerkEvren o kadar haksız değil aslında hava koşulları konusunda. Dümen bana bile yüksek göründü yani 🙂.Söz konusu gidonun yüksekliğinin farkında mısınız? Fotoğraflara bakın derim.
(Tekerlek merkezinden 40 cm yukarda duracak 2 litre su ile 60 cm yukarıda duracak 2 litre su oldukça büyük fark yaratacaktır. Hatta bu nedenle bikepacking kurulumlarında çantalar gidonun altına takılır. Stabil bir sürüş için dikkat edilmesi gereken konular bunlar. Yoksa 15-20 km yanal rüzgarla bile yan şeride savrulmuş bulursunuz kendinizi)
Ek olarak bahsettiğim kullanıcının "tecrübesi" ve olası konforsuz kurulumla yapılacak uzun mesafe.
aman yapmayın öyle bir şey bırakın herkesi kendi halinde takılsın. Sabır deneniyor olarak düşünün. Bu forumdan hesabı silindiğine herkesin sevindiği tek kişi vardır. O da Finlandiya Karbonu diye beynimizi yiyen birisi vardı o dur yani. Biraz farklı konulara bakın. Elbette denge vs. durumları önemli ancak googledaki turcu gösellerinde ne tip ne acayiplik ve biçim yüklü bisikletler geliyor. Bir kendisi kadar römork dahi çekeni var.hesabı silmeyi bulamadım...yönetimden ricam olsun..
Bayk pekink turculugu yapisi geregi hafif bir yük istiyor. Fakat ne kadar hafifletirsen hafiflet sonucta denge merkezi yukarilara çekiliyor. Ben hafif ama yükü ön ve arka bagaj demirlerine dagitan yari bayk pekink türü tasarimlari daha cok beğeniyorum.@BerkEvren peki bu gidonun bir sağına bir soluna dikey olarak takılan mataraların ne gibi bir etkisi olur ? Ekteki fotoğraf gibi.
aman yapmayın öyle bir şey bırakın herkesi kendi halinde takılsın. Sabır deneniyor olarak düşünün. Bu forumdan hesabı silindiğine herkesin sevindiği tek kişi vardır. O da Finlandiya Karbonu diye beynimizi yiyen birisi vardı o dur yani. Biraz farklı konulara bakın. Elbette denge vs. durumları önemli ancak googledaki turcu gösellerinde ne tip ne acayiplik ve biçim yüklü bisikletler geliyor. Bir kendisi kadar römork dahi çekeni var.
Denge merkezcilere gelsin tall bike
(link)