Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

@Süper Dede b17 için 2000 km sonra şekil alır diyorlar, pahalı ve yol bisikletine gitmez. o yüzden tercih etmedim, tur bisikleti olsa illaki ilk alternatifti denkleştirip..😊..peki bu lastiğin akıcılığı nasıldır?

Scudo
@Süper Dede b17 için 2000 km sonra şekil alır diyorlar, pahalı ve yol bisikletine gitmez. o yüzden tercih etmedim, tur bisikleti olsa illaki ilk alternatifti denkleştirip..😊..peki bu lastiğin akıcılığı nasıldır?
Sert lastik olduğundan iyidir. Ben uzun yollarda denedim gayet güzel...

@HakanAydn Abi maşallah bende isterim sendeki şu gençlik iksirinden, yada şu senin simyacının adresini ver baskın yapalım:koptum::harika:

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Süper Dede şuan iç lastik 23 ayrıca yedek lastiğimde 23, bunlara uyar mı yoksa içtemi almalıyım?

@necmeddin 😁...andropoza giriyoruz sanırım, ondan bu takıntılar...geçen biri paylaşmıştı..yarı yolda bayılıp kalmazsak bi köşede iyi..😂
@Süper Dede saolasın...yarına tamamlarız inşallah..

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
He he he Abi insanı ölümden eceli korurmuş, çek besmeleyi var git bildiğin yolda öl. Rabbimin müsadesi olmasa nefes almaya kimin gücü yeter. Doğru andropoz ciddi ciddi problem erkek için ama, bir şey eksilmesinden değil :koptum:, camiye gitmeyi severim çok şükür ibadet için, ama şadırvanda oturmaya değil, şadırvanda oturmak kötü değil ama, zamanı beklemek kötü, sakın durma, hangi su daha tatlıdır elbette akan su, her zaman derim spor ibadettir, her Müslüman dinç olmalıdır, var git dinç ol, yoldaki Kabirlere oku, ölümü unutmuycan abi, her an gelebilir, tadını çıkara çıkara sür ki, geçerken bu vatanın güzelliğini beyninin her bir yanına kazı, öte yana gidersen de üzülme sana söz okuyacağım.

:harika: Allahın rahmeti ve bereketi hem ölüye hem diriye olur. Hanım izin verirse bende çıkarım tura:koptum:, daha bize örnek olacak çok dersin var .

İşin rast gitsin, abim Rabbim korusun seni.

Lastik konusunda @Süper Dede nin tecrübesine güvenilir, günlük sürdüğü mesafeyi biliyorum, sürdüğü yolun durumunu az çok tahmin ediyorum, öyle 15km sahilde git gel yapıp burada bize lastik tavsiye etmez. Ben de istanbul‘da cst‘nin bu modelini satan yer bulursam hemen alıcam tam antreman lastiği.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
saolasın @necmeddin , bugün eşime de dedim, artık dönüşü yok..zaten aslında çokta matah bir iş yapmıyoruz, bu platformda yüzlerce insan binlerce km yapmışlar...bizimkisi ilk olma heyecanı..daha şimdiden -ki 1 hafta olmadı ilk akla düşeli- çadır, mat, tulum, gidon yükseltme, sele lastik tamam...geriye müsait oldukça hava antrenman turlarına, kilo vermeye devam etmek kampçılığı öğrenmek kaldı . bu arada çadıra vs aşinalığımız var şükür. malzemeler çinden gelinceye kadar bende rotamı tam belirlemiş olurum inşallah.. @Gökay Akçay evet işi bildiği belli dostumun, 2 iç 2 dış siparişini verdim az önce, özceylandan..

@HakanAydn Hocam merhaba;
Bisikletimde fabrika çıkışı rubena flash korumalı lastikle geldi bana. Sadece onu kullandım başka tecrübem yok. Ancak kuru havada yol tutuşu bence başarılı. Hafif yağışlarda ıslak zeminde de tutuşundan ben tatmin oldum. Ancak koruma nerde o konuda fikrim yok. bisikleti aldım 60 km olmadan arka patladı. Henüz yama yedek vs de almamıştım. 5 km yürüyerek eve dönmüştüm. Yaptım halletim 3 gün sonra yine patladı. Bisiklet daha 200 km yapmadan 5 sefer lastik patlattım sanırım. Ardından patlak önleyici şerit aldım. Lastiğe uygun boyutta alabilirsiniz arzu ederseniz. Bisiklet 2200 km oldu şeritleri taktığımdan beri patlak yaşamadım.

(link)

@z_g_h lastikler gelsin, bakalım hocam...ağırlığında birşey yok...uygulayabiliriz...

Öz ceylan bisiklette CST BYTE PADOVA diye bir lastik var. Ben 32 sini kullanıyorum, 28'i de var. Şiddetle tavsiye ederim. 7000 km ve daha patlak yok. Ayrıca aşınma direnci çok yüksek. Rubenanın flash lastiğini almıştım 1000 km de eridi.

Bilmediğimden ve bisikleti kontrol edemediğimden soruyorum; bu lastik Salcano City Fun serisine takılır mı? Teknik veye güvenlik açısından bir engel var mı?

Ekleme; yanlış hatırlamıyorsunbisikletin üzerinde 700x38 geliyor.
Ekleme-2; Sedona 410 için uygun düşer mi?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bilmediğimden ve bisikleti kontrol edemediğimden soruyorum; bu lastik Salcano City Fun serisine takılır mı? Teknik veye güvenlik açısından bir engel var mı?

Ekleme; yanlış hatırlamıyorsunbisikletin üzerinde 700x38 geliyor.
Ekleme-2; Sedona 410 için uygun düşer mi?
City bike için 32 lik olan daha uygun olur...700x32 den bahsediyorum...

@Süper Dede hocam cst çok sert hamurlu anladığım kadarıyla, ıslak performansı neysede inişlerde, virajlarda , frende sıkıntı çıkarmaz değil mi, yeri gelince 50-60 hızda inmemiz gerekecek.

@Süper Dede hocam cst çok sert hamurlu anladığım kadarıyla, ıslak performansı neysede inişlerde, virajlarda , frende sıkıntı çıkarmaz değil mi, yeri gelince 50-60 hızda inmemiz gerekecek.
Islakta değil ama buzlu yolda denedim kaymıyor. Sizden ricam yol ıslakken 50-60 km hızla iniş yapmayın, çok tehlikeli olur...Normal olarak 35-40 liralık lastikten her türlü yol şartında iyi performans vermesi de beklenemez zaten...:):harika:

@trainspotting35 üzerinde schwalbe durano plus var, adam takmış saolsun..belli bir lastiğe göre sürüş tarzı oluşunca, bir sonraki bu tarzı tümden değiştirmeyi gerektirebilir mi diye düşündüm...üzerindekiler çok iyi tutuyor...tabi yeni lastikleride test etmeden hurra demeyiz..😊...kuruda sorun yoksa no problem..

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Sıcak çarpmasına karşı çok dikkatli olmak lazım. Hatta serin havada bile, aşırı terleme halinde vücudun elektrolit dengesinin bozulması mümkün. Bunu hafiften hissetmeye başlayıp suya abanmak da iyi bir fikir değil.

Maden suyu ya da tablet farketmez; mineral takviyesi kesinlikle ihmal edilmemeli.

Bisiklet üstünde ani bir baş dönmesi yaşamayı kimse istemez. Hele ki şehirlerarası bir yolda.

Geri