Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

@Kuzey Ege zincirde birden fazla powerlink olabiliyor değil mi?

Scudo
Abi yan keski,pense ve Alyan, fonksiyonel çakı bunlar önemli, hepsinin bir arada bulunduğu setler var , yani gerekli eşyalar bulundurulmalı , ha sorun değil ağırlık dersen yedek iyi, bazen 20 km lik turlarda çaput bile yük oluyor.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@necmeddin bendeki alette sadece yan keski yok ama pensesindeki keski iş görür gibi..ağır ama sağlam bişey. çekiç gibi vurabilirimde..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
penseden ziyade bir akord anahtarı bulundurmalı yanında insan. tel kırıldığında aynı ölçüde tel bulmak imkansız. bulsan da onu takmak çok zor. akord ile geçici, en azından yolda bırakmayacak bir çözüm üretilebilir.

Aslında beceri yetisi olan birinin çok bir şey almasına da gerek yok, ben biraz obsesif tip olduğum için yedek olayına takintiliyim, en iyi el becerisi balık takımı örmek, patlamış lastiği bile öfleye pufleye takarım, olmadı sehirdeysem bisikletçiye yaptırırım
@HakanAydn abi gözüm korktu, en güzeli 25-30 km lik alanı asmiycan:koptum:

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@necmeddin Bugün 32 km uzaklaştım (dönüşle toplam 65), köyceğizden göcek tünel girişine gitmiş oldum. 32 km nin 7-8 i yokuş. Pek zorlanmadım , en çok 10 dk durmuşumdur, ortalamam 18 küsür oldu. 3.5 saat sürdü..Fethiye hiç sorun değil lafın özü. Fethiyeden kaş, demre finike vs...aslında gidilir bir şekilde 2-3 günde hiç kasmadan Antalya ya. Emniyet şeridi dalaman ayrımından sonra çok genişliyor, her yol öyle olsa keşke..

Abi o yolu kaş üzerinden gitmek nasip olmadı , güzel çekimlerde yaparsın gözümüz bayram eder, bismillah deyip başlamak en önemlisi bu :harika:

@necmeddin Bugün 32 km uzaklaştım (dönüşle toplam 65), köyceğizden göcek tünel girişine gitmiş oldum. 32 km nin 7-8 i yokuş. Pek zorlanmadım , en çok 10 dk durmuşumdur, ortalamam 18 küsür oldu. 3.5 saat sürdü..Fethiye hiç sorun değil lafın özü. Fethiyeden kaş, demre finike vs...aslında gidilir bir şekilde 2-3 günde hiç kasmadan Antalya ya. Emniyet şeridi dalaman ayrımından sonra çok genişliyor, her yol öyle olsa keşke..
adam fethiye diyor, kaş diyor, antalya diyor, biz de burada bayrampaşa diyoruz, eyüp diyoruz, gop bi de eminönü :)
boşuna dememişler, coğrafya kaderdir diye

Öyle demeyin sayın @Kuzey Ege. Büyük şehirde yaşayınca şehirden çıkmak için 100+ sürmek lazım. Önceden İzmir'de yaşardım ve şehir dışına çok çıkamazdım. Şimdi yaşadığım yer küçük bir kasaba ve 50 km gezsem kaç tane köy kasaba dolaşıyorum 😅.

Öyle demeyin sayın @Kuzey Ege. Büyük şehirde yaşayınca şehirden çıkmak için 100+ sürmek lazım. Önceden İzmir'de yaşardım ve şehir dışına çok çıkamazdım. Şimdi yaşadığım yer küçük bir kasaba ve 50 km gezsem kaç tane köy kasaba dolaşıyorum 😅.
işte o 100+nın bir de dönüşte 100+sı olunca toplam 200+ oluyor ve bi 100+ da gittiğimiz yerde sürsek 300+ oluyor, ona da yetmiyor bir gün.
ha aldığımız karbonmonoksit yanımıza kar kalıyor, büyük şehirde ancak böyle pollyanna olabiliyoruz :)

işte o 100+nın bir de dönüşte 100+sı olunca toplam 200+ oluyor ve bi 100+ da gittiğimiz yerde sürsek 300+ oluyor, ona da yetmiyor bir gün.
aklıma olaylı saklıköy reklamı geldi bak yine :)
Ben genelde eve dönerken 100+ görmeye çalışıyorum. Tanrı esirgesin evden uzaklaşırken 100+ yaparsam dönmeyi falan unuturum. Çoluk çocuk beni arar mı acaba 🤣?

@Kuzey Ege 13 sene ankarada yaşamışlığım var, işe gidiş 30 km yoğun trafikte..büyük dedik memlekete döndük, sonra baktık ki çorumda büyük...geldik köyceğize, iyikide gelmişiz..göl 1.5 km..deniz 30 km, bodrum 100,datça 100, fethiye70,marmaris 60, dalyan 35...😆..şaka gibi...
@mariokaldato kolaylık olur..👌

Ben de malzeme listesine bir iki ekleme yapayım, kaliteli bir elektrik bantı, bir iki tane jant teli, plastik kablo kelepçesi, minik bir ilk yardım seti ( içinde arı, böcek, sinek ısırmasına karşın anestol benzeri bir krem mutlaka olsun) kalem pille çalışabilen bir ışık kaynağı (kafa lambası olursa süper olur), ıslansada ateş yakabileceğiniz bir alet( elektrikli çakmak veya magnezyum çubuğu), tüm outdoor dükkanlarında çok ucuza satılan meşale tarzı işaret fişeği ( hem zor durumda yerinizi belli eder, ateş yakabilir veya yabani hayvanlardan korunabilirsiniz)

@Gökay Akçay Teşekkürler bisiklete ön ışık takmayıp kafa lambası götürmeyi düşünüyorum, tek ışık olacak yani, olur mu?

@Gökay Akçay Teşekkürler bisiklete ön ışık takmayıp kafa lambası götürmeyi düşünüyorum, tek ışık olacak yani, olur mu?
yanınızda iki farklı ışık olsun mutlaka fikrimce, gece gündüz bisikletinizdeki çakarı yakmanızda fayda var, hem tünellere felan girerken kafanızdaki ışığı açıp kapamak zor olur, kamp yaparsanızda bisikletinize gece lambası muamelesi yaparsınız çok faydalı olur.

@mariokaldato abi ne oldu o havalı resmine yaw , şu tipe yazmaktan bile korkuyorum :koptum:

şimdi aslında bela gelecekse her şekilde geliyor, öncelikle bunu yazalım bir kenara.

1-yokuş iniyoruz ve haliyle hızlıyız. karşıdan gelen araç da yokuş çıksa da hızlı. kaza halinde ölüm riski aşırı büyük. burun buruna kurtuluş imkansız.
2-yokuş çıkıyoruz. haliyle karşıdan gelen yokuş iniyor ve hızlı. yerçekiminin de etkisiyle atomlarımızın parçalanma ihtimali de bir hayli yüksek.
3- düz yolda gidiyoruz, karşıdan gelen de, aynı yönde gittiğimiz de hızlı. düzde motorsikletler de hızlı gidiyor. o da büyük sıkıntı.

son olarak da bir araç sürücüsü olarak şunu söyleyebilirim, sürücü her zaman yolun sağındaki hareketli cismin, kendisiyle aynı yönde hareket ettiğini varsayar ve hareketlerini ona göre düzenler. yolun sağından kendisine doğru gelen bir hareketli cismi algılaması zordur.
ayrıca tersten gittiğinizde, sürekli karşıdan gelen araçların rüzgarlarına maruz kalacak ve sürekli bir hava perdesine doğru sürmek zorunda kalacaksınız, bir süre bu durum çekilmez bir hale gelip başlarım böyle tura moduna girmeye başlayacaksınız. (denedim oldu) karşıdan hızlı gelen rüzgar sizi sürekli geri itecek.

gibi gibi.. kısacası tehlikenin ve zorluğun dozunu çarpı 2den fazla arttırıyor. onun yerine kaliteli bir ayna kombinasyonu daha faydalı olacaktır.

Yolun emniyet şeridi yoksa ve yol darsa ters yon de emniyet seridi varsa ben ters yonden giderim yol musait olana kadar ( kaldirim olmayan yollarda yayalar sol dan gider kurali misali. evet yaya degilsin ama arac kadarda hizli degilsin )
Gidiş yonunde şeritsiz bir tunel varsa ve ters yonde tunel yoksa ters yonden giderim.
Arkandan gelen Suruculer dar yollarda (vahsi hayvan ic güdusü misali) seni av gibi gorur.
Karsisindan geleni bir tehdit olarak görur ve tedbir alir. ölü ve hakli olmak yerine sag ve haksiz olmayi tercih ederim. Benim tercihim bu yonde.

Benim bir sorum olacaktı .
Yaza doğru tek olarak Adana - Antalya turu yapmayı planlıyorum .
Kullanabileceğim yollara baktım ama hiç bir döküman bulamadım bisiklet girebilir mi , giremez mi diye .
Esas sorum şu . Zaten yazın olacak havalar ısınmış olur . Yanıma sadece bir sırt çantası , bıçak , yama seti , pompa , iç lastik 1 çift kıyafet , hırka almam sizce yeterli olur mu ? ya da daha önce ki tecrübelerinize dayanarak olmazsa olmaz dediğiniz neler var ?
Şu anda 105 setli bir yol bisikleti bakıyorum triban 520 kullanıyordum yükseltmek amacıyla sattım bunun için ( 2. el ) öneriniz nedir ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri