HakanAydn
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.162
- İsim
- Hakan
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
normal koşullarda bir tane olur. ama zincir bir yerden koparsa başka bir powerlink ile ekleme yapılabilir.@Kuzey Ege zincirde birden fazla powerlink olabiliyor değil mi?
adam fethiye diyor, kaş diyor, antalya diyor, biz de burada bayrampaşa diyoruz, eyüp diyoruz, gop bi de eminönü@necmeddin Bugün 32 km uzaklaştım (dönüşle toplam 65), köyceğizden göcek tünel girişine gitmiş oldum. 32 km nin 7-8 i yokuş. Pek zorlanmadım , en çok 10 dk durmuşumdur, ortalamam 18 küsür oldu. 3.5 saat sürdü..Fethiye hiç sorun değil lafın özü. Fethiyeden kaş, demre finike vs...aslında gidilir bir şekilde 2-3 günde hiç kasmadan Antalya ya. Emniyet şeridi dalaman ayrımından sonra çok genişliyor, her yol öyle olsa keşke..
işte o 100+nın bir de dönüşte 100+sı olunca toplam 200+ oluyor ve bi 100+ da gittiğimiz yerde sürsek 300+ oluyor, ona da yetmiyor bir gün.Öyle demeyin sayın @Kuzey Ege. Büyük şehirde yaşayınca şehirden çıkmak için 100+ sürmek lazım. Önceden İzmir'de yaşardım ve şehir dışına çok çıkamazdım. Şimdi yaşadığım yer küçük bir kasaba ve 50 km gezsem kaç tane köy kasaba dolaşıyorum 😅.
Ben genelde eve dönerken 100+ görmeye çalışıyorum. Tanrı esirgesin evden uzaklaşırken 100+ yaparsam dönmeyi falan unuturum. Çoluk çocuk beni arar mı acaba 🤣?işte o 100+nın bir de dönüşte 100+sı olunca toplam 200+ oluyor ve bi 100+ da gittiğimiz yerde sürsek 300+ oluyor, ona da yetmiyor bir gün.
aklıma olaylı saklıköy reklamı geldi bak yine![]()
yanınızda iki farklı ışık olsun mutlaka fikrimce, gece gündüz bisikletinizdeki çakarı yakmanızda fayda var, hem tünellere felan girerken kafanızdaki ışığı açıp kapamak zor olur, kamp yaparsanızda bisikletinize gece lambası muamelesi yaparsınız çok faydalı olur.@Gökay Akçay Teşekkürler bisiklete ön ışık takmayıp kafa lambası götürmeyi düşünüyorum, tek ışık olacak yani, olur mu?
şimdi aslında bela gelecekse her şekilde geliyor, öncelikle bunu yazalım bir kenara.
1-yokuş iniyoruz ve haliyle hızlıyız. karşıdan gelen araç da yokuş çıksa da hızlı. kaza halinde ölüm riski aşırı büyük. burun buruna kurtuluş imkansız.
2-yokuş çıkıyoruz. haliyle karşıdan gelen yokuş iniyor ve hızlı. yerçekiminin de etkisiyle atomlarımızın parçalanma ihtimali de bir hayli yüksek.
3- düz yolda gidiyoruz, karşıdan gelen de, aynı yönde gittiğimiz de hızlı. düzde motorsikletler de hızlı gidiyor. o da büyük sıkıntı.
son olarak da bir araç sürücüsü olarak şunu söyleyebilirim, sürücü her zaman yolun sağındaki hareketli cismin, kendisiyle aynı yönde hareket ettiğini varsayar ve hareketlerini ona göre düzenler. yolun sağından kendisine doğru gelen bir hareketli cismi algılaması zordur.
ayrıca tersten gittiğinizde, sürekli karşıdan gelen araçların rüzgarlarına maruz kalacak ve sürekli bir hava perdesine doğru sürmek zorunda kalacaksınız, bir süre bu durum çekilmez bir hale gelip başlarım böyle tura moduna girmeye başlayacaksınız. (denedim oldu) karşıdan hızlı gelen rüzgar sizi sürekli geri itecek.
gibi gibi.. kısacası tehlikenin ve zorluğun dozunu çarpı 2den fazla arttırıyor. onun yerine kaliteli bir ayna kombinasyonu daha faydalı olacaktır.