İlk kazam ve kafamdaki soru işareti

Kayıt
2 Nisan 2011
Mesaj
14
Tepki
4
Şehir
istanbul
Henüz yeni aldığım sedona 711 d model bisikletimle saat 20 sularında biraz turlamaya çıkmış 22 civarında ise geri dönüyordum. Dönüş yolunda evime giden uzun ve dik yokuştan inmekteydim her zamanki gibi çok hızlı gidiyordum. Zaten yokuş o kadar dik bir yokuş ki hızlanmak için hiç pedal çevirmeye lüzum yok. Her neyse yokuşun sonlarına doğru birden takla attım. Nasıl olduğu hakkında hiç bir fikrim yok frenlere hiç basmadım bile. Tek bildiğim aşırı kötü bir kaza yaptığım.Üstüm başım eldivenlerim kaskım hepsi parçalandı.Kaskım olduğu için kafamda bi hasar yok.Ama belim çok kötü parçalandı. Leğen kemiğinin hemen üstündeki yerden et kopmus kemiğim görünüyordu. Kollarım ve bacaklarımdaki derin sıyrıkları sölemiyorum bile. Eldivenlerimdende biri parçalanmış ve elimdede çok derin bi sıyrılma olmuş. Anlıcağınız durumum biraz vahim. Belkide kask sayesinde hala yaşıyorum.O halde yerden kalktım arkamda bir arac selektör yapıyordu ve ben kalkınca hemen devam etti. Nasıl olduğumu bile sormadı sağolsun. Belimde kanama vardı içimdeki atleti cıkartıp belime baglayıp eve gittim. Kanamayı evde durdurdum. Evdekiler bisiklet sürmeme tehlikeli diye karşı olduğu için onlara sölemek istemedim. Banyoda kendime pansuman yaptım belimdeki yarayı sardım. Sabah evdekiler .ıkıncada hastaneye gittim. Doktor ilk iş bu yarayla nasıl uyudun dedi. Zaten sabaha kadar acıdan uyuyamadığımı söledim. Kazadan 1 hafta gecti evdekilerin hala haberi yok belim hala sargıda. Mümkün olduğunca odamdan cıkmayıp öss ye hazırlanan öğrenci modundayım. Sabahları hastaneye gidip pansuman yaptırıyorum umarım yakalanmadan yaralarım kendini toparlar. Son olarak size sormak istediğim benim böle bir kaza yapmama ne sebeb olmuş olabilir ? Yokuş asağı giderken takla atmama sebeb olcak şey nedir ? (Ön fren falan sıkmadım)
 
Scudo

Murat Uluoğlu

Daimi Üye
Kayıt
28 Kasım 2010
Mesaj
223
Tepki
145
Şehir
Konya
geçmiş olsun, öncelikle evdekilere söylemeni tavsiye ederim. iyileşene kadar seni gözetim altında tutarlar ve herhangi bir iç kanama durumunda (4-5 gün sonra bile ortaya çıkabiliyor) bu çocuğa ne oldu diye düşünmeden hastaneye yetiştirebilirler. bu önemli bence ne olursa olsun söylemelisin. kazanın ise birçok sebebi olabilir, örneğin çok hızlı giderken gevşek zemine (yağlı, ıslak, kumlu vs.) denk gelmiş olabilirsin.
 
Kayıt
2 Nisan 2011
Mesaj
14
Tepki
4
Şehir
istanbul
Doktor iç kanama durumu yapıcak bişi olmadığını söledi.Toparlamaya başladım biraz zaten. Evdekilere haber vermem bisikleti kaybetmem demek =/. Çok üstüme düştüklerinden haberleri olsa asla izin vermezler. Şuan odama kapandığım için durumu fark etmediler. Öss ye hazırlandığım için pek rahatsız etmiyolar dersanedende geç geliyorum zaten. Zemin bildiğim kadarıyla ıslak değildi ama benim düşüncem fark etmediğim bir çukur olabilceği.
 

Aydın Hiçyılmaz

Daimi Üye
Kayıt
2 Eylül 2009
Mesaj
226
Tepki
129
Şehir
Ankara
Geçmiş olsun. Umarım bir an önce sağlığınıza, sanki hiç bir şey olmamış gibi, tekrardan kavuşursunuz.

Geceleyin aydınlatılmamış br yolda bisiklet sürmek çok tehlikeli. Helede hız yapmak dahada tehlikeli. Kaza yüksek ihtimalle bisikletten kaynaklanmamıştır. O an yol üzerinde göremediğiniz herhangi bir şey kazaya sebebiyet vermiş olabilir. Bisikletten kaynaklanmış bile olsa o an karanlık olduğu için sorunu farketmemiş olabilirsiniz. Gerçi yolun aydınlatılması konusundan hiç bahsetmemişsiniz. Biraz tahmini konuştum tabi.

Tekraradan çok geçmiş olsun.
 

engin güner

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Aralık 2010
Mesaj
715
Tepki
709
Şehir
kartal
Öncelikle büyük geçmiş olsun. Gece karanlığı olduğundan asfaltta ki hafif bir bombe size bu kazayı geçirmenize sebebi olmuş olabilir. Biraz kendi anımı anlatayım. Yine aynı şekilde bir kazayı Giresun Şebinkarahisar da geçirdim. Olay oluş yönünden benzerlikler taşımakta fakat bir farkla benim bisikletin gidonu elimde kaldı. Bisikletle manastıra gitmek istediydim ve bisiklet aramaya koyuldum şehirde bu şekilde bisiklet bulmam oldukça zor oldu zaten bulduğum bisiklette sağlam çıkmadı ya. Bisikleti kiraladıktan sonra denemek için yola koyuldum gider mi gitmez mi. deneme sırasında yokuş aşağı gidiyordum hiçbir problem yoktu. Birden gidona bir şeyler oldu ve gidon yerinden çıktı ve yere yuvarlandım. Kafamda motosiklet kaskı vardı taku tuku taku sesler eşliğinde 4 den fazla takla attım sırt üstü sürüklendim durdum. Hareket edemiyordum o kadar canım yanıyordu 112yi aradım ambulans gelmedi otostop ile hastaneye gittim beni bu olayda bir diğer şok eden durum hastaneye neden ambulans göndermediniz sorusuna aldığım cevaptır.” ciddi bir durum olduğunu bilmiyorduk mazot yoktu”.Mucize eseri kırık falan yoktu. Fakat olaydan sonra anksiyete kaygı bozukluğu ve titreme baş gösterdi. Bugün bile yokuş inerken korkuyorum. Önemli olan yaşantımızdan dersler çıkarıp bir daha aynı hataya düşmememizdir.
Saygılarımla
 
  • Beğen
Tepkiler: sonEr´´

Ünal Altay

Daimi Üye
Kayıt
1 Haziran 2008
Mesaj
210
Tepki
185
Şehir
istanbul
Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz. Bence her zaman riski sıfıra yakın tutmak lazım, yani mümkün olduğunca yavaş gitmeliyiz. Bende benzer bir kaza geçirdim ama yavaş olduğum için bisiklet sadece yan yattı, özellikle yokuşlarda bisikletin hızlanmasına asla izin vermemeliyiz.
 

sonEr´´

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Ağustos 2009
Mesaj
2.299
Tepki
1.421
Şehir
İstanbul/Esenler
Bisiklet
Salcano
Jant tellerinde bir problem varmı ?? Eğer jant tellerinde bir ezilme yamulma varsa muhtemelen üstünden geçtiğin birşey jantın arasına girdi...Ön tekeri çevir göbek dönmüyorsa kilitlenmiştir diyeceğim ama ön göbek boşta kilitlenmesi içinde bir sebeb yok :S Çok garip bir olay geçmiş üzerinizden geçmiş olsun..Umarım aileniz öğrenmeden atlatırsınız..
 
Kayıt
2 Nisan 2011
Mesaj
14
Tepki
4
Şehir
istanbul
Herkese teşekkür ederim.Bisiklete henüz bakamadım şimdi sitenin deposuna inip kontrol edicem 15 dk sonra falan hasarı burdan bildiricem.
 
Kayıt
2 Nisan 2011
Mesaj
14
Tepki
4
Şehir
istanbul
Şimdi bisiklete baktım. Gidonda fren kollarında falan ezilmeler var takla atmanın haliyle tabi. Ön tekeri cevirdiğimde çok hafif bi sürtme sesi geliyo her turda ama nereye sürttüğünü anlayamadım. Depoda zaten loş bi ışık var bisikleti çıkarıcak güçtede değilim şuan o yüzden tam bakamadım.
 

akifberkant

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2010
Mesaj
1.234
Tepki
1.566
Şehir
-Kırklareli-İstanbul
Bisiklet
Salcano
Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. Bence de ailenize bilgi verebilseydiniz daha iyi olabilirdi.

Kazaya gelince değişik sebepleri olabilir. Sözgelimi bir arkadaşım yine böyle bayır aşağı inerken, ön jant tellerinin içine bir tahta parçası girmişti ki tabii durumu vahim oldu. Yokuş inişleri gerçekten dikkat gerektiriyor. Mümkün olduğunca dikkatli, kontrollü, fazla hızlanmadan ve ağırlığı bisikletin arkasına vererek inilmeli. Hatta yokuş çok dikse seleden kalkıp, kendimizi selenin arkasına verebiliriz. Sele önümüzde kaldığında ağırlık tamamen arkada olduğundan kontrol kolaylaşır. Bu pozisyonda gerekirse ayakları yere koyarak frenleme ve ani durumlarda bisikleti bırakma şansı oluyor. Bir keresinde ben de arazideyken - v frenli mtb ile - arka frenin teli kopmuştu, arka frensiz bu yöntemle turu tamamlamıştım.

Kamyon devrilince yol gösteren çok olur derler, bu sohbete girmeyeceğim. Fakat bunlar hep tecrübe. İnişlerde kontrolü şansa bırakmamak önemli.

Geçmiş olsun.
 

M.Burak KARADAĞ

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesaj
2.643
Tepki
1.894
Yaş
30
Şehir
İstanbul, tatil dönemlerinde Ankara
Bisiklet
Carraro
Abi çok geçmiş olsun.Bazen (ben yaşadım) rulmanlar (ön göbek) kitleniveriyor.Ben 4 yol ağzında kaza yaptım bu şekilde ve benimde üstümde taytım olmasaydı aynı şekilde olurdum.Allah korudu sizide Allah korumuş çok geçmiş olsun :;)
 

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
Geçmiş olsun.

Bir gün gece düz yolda farsız giderken ön tekeri kaptırdım bir şeye. Kendi kendine kaymaya başladı. Allah'tan hızım çok yüksek değildi de durabildim düşmeden. Geri dönüp yola baktığımda ezilmiş bir kurbağa gördüm. Muhtemelen ben üstünden geçene kadar canlıydı.

Yani demek istediğim; her şey olmuş olabilir. Belki bir kirpiye falan takıldınız, belki bir çukur, belki yolda yağ vardı ve kaydınız, vs...

Kasklı olmanız büyük şans. Tekrar geçmiş olsun. Gece farsız çıkmamanızı şiddetle öneririm. Ve mümkünse sadece karşıdan farkedilmenizi sağlayacak modellerden değil, önünüzü aydınlatacak modellerden edinin.
 

ilkcan çağdaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Şubat 2010
Mesaj
629
Tepki
265
Şehir
İstanbul
arkadaşlar şu tavsiye önemlidir;
Elinizin altında hangi tür araç olursa olsun,hızlandıkça sizin ve mesala;bisikletinizin ağırlığı düşer.Bunun en büyük dezavantajı ise;sevgili arkadaşımızda olduğu gibi kazaya davetiye çıkarır.
Biz türk insanı olarak trafikte o kadar insan ve mal kaybına uğruyoruz,yine de akıllanmıyoruz.
Bugün her bisiklet kullanıcısı;yokuş aşağı inilirken ve yokuş özellikle o kadar dikki,pedal basmayı gerektirmiyorsa,neden hızlı iner.

Kardeşime geçmiş olsun diyorum,ama aşırı şekilde dikkat edin.

Bir şeyin değeri kaybedilince anlaşılmasın.Kaybetmeden önleminizi alın.
 

Kamil Kamil

Daimi Üye
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
274
Tepki
106
Şehir
giresun
Bisiklet
Kron
Büyük geçmiş olsun.
Hiç aklımıza gelmeyen bir şey "nazar" da olmuş olabilir,
Evde durup duruken benim lastiğin 20 cm yarılması gibi...
 

Alkan Koç

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ocak 2011
Mesaj
699
Tepki
461
Şehir
ankara-çankaya
Bisiklet
Trek
cok gecmiş olsun kardesim bence ailene söylemelisin bu durumu inan bana tahmin eddiğin gibi bir tepki ile karşılaşmayacaksın ve kazanın sebebine gelince benim tahminim muhtemelen maşa kitliydi ve yokus asagı dedigine göre 60+ bi hızla gidiyodun muhtemelen o hızda maşada kitliyse 7-8 cm bi taşa denk gelmen bile takla attırabilir
 

BULUT ÇELİK

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Ağustos 2009
Mesaj
443
Tepki
163
Şehir
istanbul AVCILAR
öncelikle geçmiş olsun kaza yaptığınız yeri kontrol edebilirsiniz büyük ihtimal ya çukur vardır yada kaygan zemin veya bir taş tekeri havalandırmış olabilir. çok seep gösterilebilir. biri ip veya tel çekmiş bile olabilir yüzlerce ihtimal var :in: