İlk Ciddi Kazam

Aydın Hiçyılmaz

Daimi Üye
Kayıt
2 Eylül 2009
Mesaj
226
Tepki
129
Şehir
Ankara
Bugün yol bisikleti ile ilk ciddi kazamı yaşadım. Hava yağmurluydu. Bu yüzden fazla hız yapmaya cesaret edemiyordum. Ayrıca yerler ıslak olduğu için hızlandığım zaman arkam çamur topluyor. Bu yüzdende pek hızlanmak istemiyordum. Fakat yokuş aşağı bir yere gelirsem, hava yağmurlu ve yerler ıslak bile olsa frene basmama gibi bir huyum vardır. Ve işte böyle bir yere geldim ve tabi haliyle bisiklet baya bir hızlandı. Yokusun sonu geldi ama ben hızla gitmeye devam ediyorum. Önümdeki arabaya yaklaşmaya başladım. Baktım arabada yavaşlamaya başladı. Mecburen yavaşça frene basmak zorunda kaldım ve iyice sağa yaklaştım. Baktım oda sağa yaklaşıyor. Normalde böyle durumlarda ya dururum yada arabayı sollarım ( %95 ikincisini yaparım ) Fakat yerler ıslak ya bir hızlanamama cesaretsizliği olduğu için hızlanıp sollamak yerine dahada çok frene basıp dahada çok sağa yaklaştım. Fakat zaten baya bir hızım varmışki duramadım. Güçlü fren yapmayada korkuyorum yerler ıslak olduğu için. Duramıyacağı anladım ama heralde sağdan geçerim diye düşündüm. Arabadi kişi her kimse heralde beni aynadan görüyordur diye düşünüyordum çünkü. Heralde göz göre göre beni sıkıştırmaz dedim. Ama yanılmışım arabanın sağına girir girmez arabayı neredeyse kaldırıma sıfırladı ve beni kaldırıma yapıştırdı. Allahtan bende bir şey yok. Fakat bisikletin sağ vites kolu yerde sürtündüğü için içeri doğru biraz yamuldu. Şimdi evde bisiklet yatıyor. Daha sonra ayrıntılı olarak inceliycem. Belki ön tekerdede hafif bir yamulma olabilir.

Neyse bana çarpan arabanın sürücüsü bayandı. Kendisi benimle pek ilgilenmedi ama Allah Razı olsun yoldan geçen bir kişi bir şeyim var mı diye sordu .Seni hasteneye götürelim mi diye sordu. Hatta bisikletimde hasar olup olmadığını bile sordu. Bende iyi olduğumu söyledim ve kendisine teşekkür ettim. Fakat bayan sürücü ancak ben işaret edince arabasından indi. Kendisine biraz kızdım. Aynaya falan bakmıyor muydunuz dedim. Şahsen ben sağa yaklaşıyordum dedi. Yinede durumu tahmin edip kaldırıma sıfırlamayabilirdi. Sanki kasıtlı yapmış gibi bir hisse kapıldım. Ayrıca ne durumda olup olmadığımıda hiç sormadı. Ya şoka girdi yada umurunda değildim.

Birde nedense bana hep kadın sürücüler kötü davranıyor trafikte. Sanki yolda olmamdan rahatsızlar. Yolun sağ şeritinin bana ait olduğunu bilmiyorlar sanki. Devamlı korna çalıyorlar. Sanki bir çekememezlik var kendilerinde. Bir intikam duygusu var sanki kendilerinde. Bundan sonra kadın sürücülere karşı çok dikkatli olmaya çalışacağım Bu arada bu kaza emniyet şeridinde oldu onuda söyleyeyim.
 
Scudo

sonEr´´

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Ağustos 2009
Mesaj
2.299
Tepki
1.421
Şehir
İstanbul/Esenler
Bisiklet
Salcano
Aynı kazayı bende yaşadım..Sağa yanaşan bir minibüsün sağ tarafından ilerliyordum minibus yavaşladı , ne sinyal vardı ne bişey...Zaten kocaman aynası illaki benide ona gösteriyodur diyerekten sağdan hiç istifimi bozmadan ilerledim ve aklıma gelen başıma geldi..Viraja giren minibus bana yaklastı bende dalgındım sanırım farketmedım..Minibus ıle yanyana virajı donduk..Çok sukur en ufak bır hasar yaşamadım , bisikletimde yaşamadı..Hatta çok eğlendim :D:D Minibüs ile virajı yapışık bir şekilde donduk :D:D Sonra söför camı açtı "bişeyin varmı " vs.vs. dedi..Bende kusura bakmayın ama sizde sinyalinizi yakmadınız dedim..Hiç tartışma yaşamadım birazda gulumseyerek meseleyi kapattık :D:D Rampa aşağı inerken hızım 20-30 km olsa dahi tedbiri elden bırakmam..Asla trafikte kimseye güvenmem..Daima önceden hesaplayıp duruma göre hareket ederim...Bayan sürücüler ilede aramda en az 5 metre kadar mesafe bırakırım yada geçerim..Gerçekten çok tehlikeliler..Hem trafikte hemde diğer mevzularda :D Geçmiş olsun..Tecrübe ve hayat çok zor...Önce sınav yapıyor sonra ders veriyor :)
 
Kayıt
30 Aralık 2010
Mesaj
76
Tepki
31
Şehir
İzmir
abi ne yap yap dötü kolla hele kadınlara karşı.maalesef erkek egemen toplumdan yeni yeni nefes alabiliyor kadınlarımız.hem acıyorum,hem saygı duyuyorum,hem haklarının olmasını istiyorum ama cidden o kadar saldırganlar ki toplum yaşantısının gerektirdiği kurallara adapte olmaları zor veya uzun vadede olur bence.içlerindeki bastırılmış duyguları özgürlükleriyle beraber artınca birer canavara dönüşüyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Aydın Hiçyılmaz

engin özen

Aktif Üye
Kayıt
16 Mayıs 2010
Mesaj
167
Tepki
127
Şehir
istanbul Kayışdağı
Bisiklet
Cannondale
geçmiş olsun.. sanırım herkesin bu gibi kazaları vardır veya olacaktır.. sonumuz hayrola..geçenlerde e5 te en sol şeritteki araba hızla en sağdaki emniyet şeridine girince duran arabaya tosladı.. orada pek tabiki bisikletliler de olabilirdi.. şansa yaşıyoruz sanırım..
 

Aydın Hiçyılmaz

Daimi Üye
Kayıt
2 Eylül 2009
Mesaj
226
Tepki
129
Şehir
Ankara
@sonEr´´

Haklısınız. Sizede geçmiş olsun. Neyseki siz kazasız belasız atlatmışsınız. İnşallah hiç birimizin başına böyle şeyler bir daha gelmez.
 
  • Beğen
Tepkiler: sonEr´´

Aydın Hiçyılmaz

Daimi Üye
Kayıt
2 Eylül 2009
Mesaj
226
Tepki
129
Şehir
Ankara
@Ersin Duman

Evet, haklısınız. Bundan sonra daha dikkaltli olmak gerktiğini en azından sağlığımıza bir zarar gelmeden anladık çok şükür.
 

Aydın Hiçyılmaz

Daimi Üye
Kayıt
2 Eylül 2009
Mesaj
226
Tepki
129
Şehir
Ankara
@engin özen

Sağolun.

Çok doğru söylüyorsunuz. Bazen haberlerde öyle ciddi kazalar görüyorumki. ( Mobese kamera görüntüleri ) Benim başımada böyle bir şey gelmediği için çok şükretmem lazım aslında.
 

emre karakoç

Daimi Üye
Kayıt
2 Kasım 2010
Mesaj
348
Tepki
212
Şehir
adana
Geçmiş olsun öncelikle. Bu tür kazalar sık luyor malesef. Formdan bir arkadaş daha önce bir yerde "trafikte her kes gerizekalıymış gibi seyretmek lazım" demişti. Mümkün olduğunca görünür olmaya çalışmak lazım ama yine de sanki hiç kimse bizi görmüyormuş gibi bisiklet kullanmak gerekiyor. Kaza yapmamanız diğer aracın sürücüsünün sizi görmesine bağlıysa vay halinize. Akvaryum gibi bir aracın içinden dışarıya bakan sürücünün çevreyi sizin kadar rahat görmediği her zaman aklınızda bulunsun. Yol sizin de olsa ona bırakın, büyüklük sizde kalsın. Yeniden geçmiş olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: Aydın Hiçyılmaz

VOLKAN ÇELİK

Forum Demirbaşı
Kayıt
18 Mart 2010
Mesaj
466
Tepki
304
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Specialized
Devamli bisiklet kullaniyorsaniz bisiklet kazasi kacinilmaz oluyo, her zaman cok dikkatli olmak lazim...
 
  • Beğen
Tepkiler: Aydın Hiçyılmaz

H.ibrahim Erdemir

Daimi Üye
Kayıt
4 Nisan 2011
Mesaj
283
Tepki
120
Şehir
Ankara
Geçmiş olsun, bayan sürücülere dikkat etmemiz gerekiyor. Normal trafikte bile bir anda sağa veya sola kırıyorlar ve asla arkalarına bakmıyorlar. Sanki koca dünyada trafik sadece onların isteği doğrultusunda hareket ediyor. İstiyorumki rahat rahat istedikleri taşıtları kullansınlar ama yok işte el hamuruyla er işine karışmak olmuyor. Beceremiyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Aydın Hiçyılmaz

Berk_D

Daimi Üye
Kayıt
16 Ekim 2010
Mesaj
217
Tepki
131
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
Çok geçmiş olsun. Kadın şoförlerin korna çalması aslında heyacanlanmalarından kaynaklı. Aslında iyi bir şey yaptıklarını sanıyorlar tam yanımızdan geçerken kornaya basıyorlar mesela bütün dikatim dağılıyor acaba bir şey mi oldu yanlış bir şey mi yaptım çarpacak mı diye heyecan oluyorum :D ama kornaya basan (genellikle bayan olan) şoförün amacı 'geçiyorum dikkat et' demek. Sessizce beni rahatsız etmeden geçse daha makbüle geçer ama bilmediklerinden kendilerince yardım ediyorlar :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Aydın Hiçyılmaz

Aydın Hiçyılmaz

Daimi Üye
Kayıt
2 Eylül 2009
Mesaj
226
Tepki
129
Şehir
Ankara
@H.ibrahim Erdemir
Aslında evet bayanların refleksleri daha zayıf ve tahmin güçleri daha az galiba. Biraz cesaret eksikliğide var galiba kendilerinde. Aslında bende bugün korkak olmayıp arabayı sollasaydım bu kazayı yaşamazdım. Bazen korkak olmak kazayı çağırabiliyor. Ayrıca erkekler kadar dikkatli olamıyor olabilirler gibime geliyor banada.
@Berk Boran

Galiba haklısınız. Sonuçta bir insan niye böyle bir şeyi kasıtlı olarak yapsınki. Kendisi katil değilse böyle bir şeyi kasıtlı yapmaz heralde. Gerçi bazen milyonda bir de olsa bisikletçi katillerinin haberlerini duyabiliyoruz dünya medyasında ama heralde bu hanımefendide böyle bir şey olmasını istemezdi.
 
  • Beğen
Tepkiler: H.ibrahim Erdemir

Ünal Altay

Daimi Üye
Kayıt
1 Haziran 2008
Mesaj
210
Tepki
185
Şehir
istanbul
Çok geçmiş olsun dostum. Geçenlerde bende ıslak zemin sebebiyle yere çakıldım, Allahtan hiçbir hasar almadan atlattım kazayı. Birkaç gün sonra senin anlattığına benzer bir şekilde audi marka bir otomobil beni Sheraton otelin orada şıkıştırdı, araba az ileride otelin önünde durdu, hemen peşinden gidip camı tıkladım ve sürücüye bilierek yapıp yapmadığını sordum ama sert bir üslup kullanmadım, aslında böyle şeyleri yapmam ama biraz sinirlenmiştim, adam kibar bir ifade ile '' hayır neden bilerek yapayım '' dedi. Biraz daha konuşunca benimde otele döenceğimi düşündüğü için farkında olmadan sağa girdiğini anlattı. Uzun lafın kısası sevgili dostlarım, arabalara hangi sebeple olursa olsun çok dikkat edelim, nedendir bilmiyorum ama bizim adımızada düşünürek pek akılsızca hareket edebiliyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Aydın Hiçyılmaz

Aydın Hiçyılmaz

Daimi Üye
Kayıt
2 Eylül 2009
Mesaj
226
Tepki
129
Şehir
Ankara
@Ünal Altay

Teşekkür ederim. Sağolun. Sizede çok geçmiş olsun. Size bir şey olmadığına sevindim.
 
Kayıt
8 Mart 2009
Mesaj
71
Tepki
56
Şehir
eskişehir
çok geçmiş olsun. ama hatanın bir kısmı da sizde. çünkü bisiklette bir taşıttır trafikte sağ şeridi tamamen kullanabilir ama diğer taşıtlar gibi sağdan geçmesi yasaktır. sürücünün aynaya bakmaması normal ben olsam ben de bakmazdım. ama o da sinyal vermemiş sanırım yanaşırken. çok dikkatli olmak lazım tekrar geçmiş olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: Aydın Hiçyılmaz

Alkan Koç

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ocak 2011
Mesaj
699
Tepki
461
Şehir
ankara-çankaya
Bisiklet
Trek
cok gecmiş olsun kardesim haklısın sağ şerit bizim hakkımız ama arabaların kaldırımda yayaların yolda gittigi bi ülkede bisikletin sağ serit hakkıda anca kanunlarda kalır dün bende bi kadına carptım allahtan kadına bişe olmadı otobüs ışıkta beklerken kadın otobüsten indi haliyle durak olmadıgı için görmem imkansız frene asıldım birden ama cok hafif koluna carptım bide anlamadıgım otobüsteki herkes dahil bana laf sölüyolar:S
 
  • Beğen
Tepkiler: Aydın Hiçyılmaz
Kayıt
20 Nisan 2005
Mesaj
9
Tepki
16
Şehir
İSTANBUL (Aytaç ÖZGÖREN)
Geçmiş olsun. "Trafikte herkes gerizekalı, herkes düşüncesiz" şeklinde değil de, "Trafikte hiç kimse her detayı göremez" diyebiliriz. Herkesin gerizekalılık seviyesinde olduğunu düşünmek rahatsızlık verir, bisikletle bile "trafik canavarı" olabiliriz.

Bir de, kadınlar bunu hep hakaret olarak algılıyor ama, kadınların araç sürmek ve trafikte seyir konularında karakteristik olan, belki de genlerden gelen bir eksiklikleri var. Hem arabayı yönetmek hem de sağa sola hakim olmak konusunda ortak bir özellik olarak yetersizlik gösteriyorlar. Bilimsel bir araştırma konusu dahi olabilir bu. Olmuştur da belki.

@Kadınlar, yukarıdaki paragrafta herhangi bir hakaret olmadığını düşünüyorum. Lütfen kızmadan, sinirlenmeden önce objektif olmaya çalışın. Erkeklerin de yapamadığı şeyler var.

Ha bir de, ıslak yola çıkmamak gerek mümkün olduğu kadar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Aydın Hiçyılmaz
Kayıt
11 Haziran 2010
Mesaj
337
Tepki
270
Şehir
istanbul
Bisiklet
Geotech
Geçmiş olsun, size bişey olmadan atlatmışsınız!
Kadın sürücülerin size özellikle kötü davrandıklarını düşünmeyin,sizi rahatsız ettikleri anlarda başka biriside olsaydı aynı davranıcaklardı.
Neden bilmiyorum trafikte devamlı tetikte durup,kontröllü olmaları gereken yerlerdede sadece onlar varmış gibi davranıyorlar,dolmuşcu yada taksicide risk biraz daha kestirilebilir ama kadınlarada biraz şansa.
Son hareket penaltı olmuş ama ilk faulü siz yapmışsınız,ıslak zeminde yol biikletiyle yokuş aşşağı ve etrafta araç varken,umarım bir daha başınıza böyle bir olay gelmez..
 
  • Beğen
Tepkiler: Aydın Hiçyılmaz