Aydın Hiçyılmaz
Daimi Üye
- Tepki
- 125
Bugün yol bisikleti ile ilk ciddi kazamı yaşadım. Hava yağmurluydu. Bu yüzden fazla hız yapmaya cesaret edemiyordum. Ayrıca yerler ıslak olduğu için hızlandığım zaman arkam çamur topluyor. Bu yüzdende pek hızlanmak istemiyordum. Fakat yokuş aşağı bir yere gelirsem, hava yağmurlu ve yerler ıslak bile olsa frene basmama gibi bir huyum vardır. Ve işte böyle bir yere geldim ve tabi haliyle bisiklet baya bir hızlandı. Yokusun sonu geldi ama ben hızla gitmeye devam ediyorum. Önümdeki arabaya yaklaşmaya başladım. Baktım arabada yavaşlamaya başladı. Mecburen yavaşça frene basmak zorunda kaldım ve iyice sağa yaklaştım. Baktım oda sağa yaklaşıyor. Normalde böyle durumlarda ya dururum yada arabayı sollarım ( %95 ikincisini yaparım ) Fakat yerler ıslak ya bir hızlanamama cesaretsizliği olduğu için hızlanıp sollamak yerine dahada çok frene basıp dahada çok sağa yaklaştım. Fakat zaten baya bir hızım varmışki duramadım. Güçlü fren yapmayada korkuyorum yerler ıslak olduğu için. Duramıyacağı anladım ama heralde sağdan geçerim diye düşündüm. Arabadi kişi her kimse heralde beni aynadan görüyordur diye düşünüyordum çünkü. Heralde göz göre göre beni sıkıştırmaz dedim. Ama yanılmışım arabanın sağına girir girmez arabayı neredeyse kaldırıma sıfırladı ve beni kaldırıma yapıştırdı. Allahtan bende bir şey yok. Fakat bisikletin sağ vites kolu yerde sürtündüğü için içeri doğru biraz yamuldu. Şimdi evde bisiklet yatıyor. Daha sonra ayrıntılı olarak inceliycem. Belki ön tekerdede hafif bir yamulma olabilir.
Neyse bana çarpan arabanın sürücüsü bayandı. Kendisi benimle pek ilgilenmedi ama Allah Razı olsun yoldan geçen bir kişi bir şeyim var mı diye sordu .Seni hasteneye götürelim mi diye sordu. Hatta bisikletimde hasar olup olmadığını bile sordu. Bende iyi olduğumu söyledim ve kendisine teşekkür ettim. Fakat bayan sürücü ancak ben işaret edince arabasından indi. Kendisine biraz kızdım. Aynaya falan bakmıyor muydunuz dedim. Şahsen ben sağa yaklaşıyordum dedi. Yinede durumu tahmin edip kaldırıma sıfırlamayabilirdi. Sanki kasıtlı yapmış gibi bir hisse kapıldım. Ayrıca ne durumda olup olmadığımıda hiç sormadı. Ya şoka girdi yada umurunda değildim.
Birde nedense bana hep kadın sürücüler kötü davranıyor trafikte. Sanki yolda olmamdan rahatsızlar. Yolun sağ şeritinin bana ait olduğunu bilmiyorlar sanki. Devamlı korna çalıyorlar. Sanki bir çekememezlik var kendilerinde. Bir intikam duygusu var sanki kendilerinde. Bundan sonra kadın sürücülere karşı çok dikkatli olmaya çalışacağım Bu arada bu kaza emniyet şeridinde oldu onuda söyleyeyim.
Neyse bana çarpan arabanın sürücüsü bayandı. Kendisi benimle pek ilgilenmedi ama Allah Razı olsun yoldan geçen bir kişi bir şeyim var mı diye sordu .Seni hasteneye götürelim mi diye sordu. Hatta bisikletimde hasar olup olmadığını bile sordu. Bende iyi olduğumu söyledim ve kendisine teşekkür ettim. Fakat bayan sürücü ancak ben işaret edince arabasından indi. Kendisine biraz kızdım. Aynaya falan bakmıyor muydunuz dedim. Şahsen ben sağa yaklaşıyordum dedi. Yinede durumu tahmin edip kaldırıma sıfırlamayabilirdi. Sanki kasıtlı yapmış gibi bir hisse kapıldım. Ayrıca ne durumda olup olmadığımıda hiç sormadı. Ya şoka girdi yada umurunda değildim.
Birde nedense bana hep kadın sürücüler kötü davranıyor trafikte. Sanki yolda olmamdan rahatsızlar. Yolun sağ şeritinin bana ait olduğunu bilmiyorlar sanki. Devamlı korna çalıyorlar. Sanki bir çekememezlik var kendilerinde. Bir intikam duygusu var sanki kendilerinde. Bundan sonra kadın sürücülere karşı çok dikkatli olmaya çalışacağım Bu arada bu kaza emniyet şeridinde oldu onuda söyleyeyim.