@gurkankas
gurkankas , paragraf paragraf gideyim ;
Bu şekil diye ifade ettiğim şey son bir kaç yıldır var. Yaşın biraz daha büyük olsaydı bunun farkında olurdun. Bmx nereden nereye geldi , bunu bilmediğiniz için yanılıyorsunuz ve yorumlarım yanlış anlaşılıyor. Ayrıca bmx şekilciliğe dayalı tarz falan değildir. Bu tamamen pazarlama politikası ile ilgili , rengarenk ve farklı ebatta parçalar falan filan. Yeni jenerasyon da bu doğrultuda tercihlerini yapıyor. 15-20 sene önce terkedilen şeyler tekrar sizlerin önüne konuyor. Yapın edin tabii ki ama önceliği her zaman doğru ve gerekli olandan yana kullanın. Keşke hepiniz istediğiniz gibi bisikletlere binebilseniz. Ama maalesef bütçeyle ilgili bu iş.
Benim eski bmx'imde 16-44 dişli kombinasyonu var , bu da 9-25 ile aynı kombinasyon , yani yanılıyorsun.
Evet farklı ağırlıkta bir çok peg var , alüminyum da var , plastik de. Burda vurgu yapmak amacıyla magnezyum peg'i örnek gösterdim. (pegler ortalama 150-250 gr/adet arasında değişir.) Ben peg kullanmıyorum mesela.
Son paragrafa gelince , burada yorum yapmamın tek amacı , siz gençleri doğru şekilde yönlendirmek. Hiç bir şekilde küçük düşürme gibi bir fikrim yok. Gençsiniz , size hak veriyorum. Eleştiriye de açığım , fakat daha önce de belittiğim gibi , ''eleştiriye açık olun , eleştirirken de dikkatli olun''. Bir cümlemle benim tavrımı çözdüysen , yanıldığını söylemek zorunda kalırım. Bildiğinizi zannettiğiniz şeyler bazen çok yanlış olabilir.
Son olarak söyleyeceğim , başkasına güzel görünmesi için değil , kendiniz için sürün , sürdükçe yine sürün. Bir daha ki yoruma kadar kalın sağlıcakla.