Scudo Sports

İlk bisiklet için teknik birkaç soru

Mesut.

Üye
Tepki
13
Öncelikle herkese merhaba, uzun zaman sonra tekrar bisiklete binmeye karar verdim bir süre araştırdıktan sonra birkaç sorun cevabını (buldum aslında belki ama emin olmak diyelim :)) merak ediyorum.
1- Çevremdeki arkadaşlar vasıtasıyla deneyimli bir bisiklet sürücüsü/antrenörü ile konuştum bana bulunduğum coğrafya gereği mtb önerdi [ bilenler varsa belki diye söyleyeyim şuan Ermenekteyim torosların zirvelerinden sayılır ancak yine de dağ yolunda süreceğim alan çok değil, sadece rampalar çok ve inişlerde haliyle çok. öneri veren arkadaş da inişlerde yol bisikleti yüksek sürate ulaşır kontrol etmen zor deneyimin az diye mtb diyorum demişti] , ancak yazın Aydın'a giderken yanımda götürüp orada da sürerim bu yüzden ikinci bir jant seti ya da lastik artık hangisi ise almalı mıyım? daha ince tekere geçsem kullanışlı olur mu? Sonuçta kıyıda burası kadar yorucu rampalar yok.

2- Bisiklette amortisörü aslında pek beğenmiyorum, ancak dağ bisikletlerinin amortisörsüz olanları yoktur sanırım.

3-İşin aslı şehir bisikleti tarzında ama ilerleyen süreçte üzerinde modifiye yaparak turlar için de kullanışlı olabilecek tarzda bisikletler şu an aklımı çeliyor

4- Yaptığım okumalarda benim gibi giriş seviyesi kullanıcılar için önce basit bir şey alın sonra tam olarak ne istediğinizi keşfedince iyi bir şey alırsınız diyorlar. buna ne derece ehemmiyet vermek lazım, ki benim 3. bölümdeki gibi bir beklentim var aslında.

5- Bir de aklımı kurcalayan iyi bir kadro alıp zamanla donanımları artırmak mı yoksa orta halli bir kadro ile donanımı iyi bisiklet mi almak daha makul, karar veremedim.

6- Az çok scott sub tarzı bir model arıyor gibiyim benim baktığım özelliklerde galiba ama onların da drop-bar( doğru mu dedim emin değilim) olanları güzel gözüküyor. düz gidondan daha kullanışlı olabilir alışırsam.

Bisiklet seçiminde bütçe önce belirlenenler olmalı sanırım ama 5. sorumun cevabına göre oluşturmak istiyorum onu da.Bu durumda ikinci el düzgün bir bisiklette aramaya başlaya bilirim tam bir standart oturtursam.

Bahara kadar orta halli bir şeyler ayarlamaya çalışıyorum. Eminim sizlerin de daha önce tecrübe ettiğiniz yukarıdaki durumları netleştirebilirsek bunu başarıcam. İyi günler dilerim.

Scudo
tur bisikletlerine bi bakmanızı öneririm. Beğeneceğinizi düşünüyorum amortisörü mtblere göre daha küçük(aslında böyle denmiyo ama tanımlayacak bişey bulamadım) yani mtbde 100 mm ise tur bisikletlerinde 50-60 mm oluyor. Lastikler daha ince oluyor bu da daha çok hız demek

Yaklaşık 9 bisiklet değiştirmiş birisi olarak vardığım kanaat şudur; tek bisikletim olsun hem yolda, hem hafif arazide işimi görsün diyorsanız ön amortisörlü 28" jantlı bir hibrit bisiklet almanızı öneririm (bkz:(link)

İmkanım var hem dağ, hem yol bisikleti alabilirim diyorsanız ki şu an benim seçimim de bu oldu, mtb bisiklet alıp sert araziye de girebilirsiniz, yol bisikleti alıp Sertavul'dan Mut'a da hızla gidip gelebilirsiniz de.

Son olarak şunu unutmadan belirteyim; hibrit bisiklet ile %100 mtb ve %100 yol bisikleti performansı beklememek gerekir.

Yorumlar için teşekkür ederim,

bütçe iki bisiklet icon ayırırım ancak acele etmek istemiyorum. Küçüklüğümüzden dağ bisikletine alışkınız zaten, yol bisikleti tecrübem hiç yok.şuan şehiriçi ve çevresinde, yazın da ege kıyısında kuşadası didim taraflarında gezeceğim bir bisiklet düşünüyorum. Bu şehir bisikletleri ilerde daha uzun turlar için modifiye edilebilir mi? yol bisikletini ilerde ayrıca almayı düşünüyorum o sebepten hem yol hem mtb performansı aramiyorum:)

yol bisikleti alıp Sertavul'dan Mut'a da hızla gidip gelebilirsiniz de
Bölgeyi biliyorsunuz anlaşılan : ) söylendiği gibi yol bisikleti mut ermenek arasındaki rampalı virajlarda hakimiyeti zor bir bisiklet mi?

Hocam ne istediğine kararı verecek olan sensin elbette, yalnız arkadaşın dediği gibi ikisinden de az az olsun dersen hibrit bisiklet al elbette. Scott sub modellerin ön amortisörlü olanı da var ona da bakıyor olmalısın.. Bende bi kaç gün öncesine kadar Scott Sub 40 modelini aldım çok fazla binmek nasip olmadı ama şehirde akıp gidiyor diyebilirim :) ayrıca tipi de çok hoşuma gitti yani diyeceğim o ki aynı paraya daha donanımlı bisikletler alabilirken ben seçimimi kadro kalitesinden yana kullandım.. Ayrıca bisiklet disk frene uyum sağlayabiliyor, istersem ilerde ön süspansiyon da koydurabilirim : ) Bu sayede bütün taleplerimi karşılarım diye düşündüm..

Trek tur bisikletleri ne bak derim yol bisikletini düşünürsen decathlon a bakmadan alma bence

Off-road'dan zevk almıyorsan ve yollar çok vahim değilse Mtb te bakma bence yol bisikleti al direk :)

Tek tek cevaplandırayım.
1- memleketin bisiklet antrenörü bile kargadan başka kuş kargasekmezden başka yokuş bilmiyor. MTV yi kafadan elemeni tavsiye ederim.
2-MTV yi elediğin gibi bir MTV alameti farikası ve de mütemmim cüzü olan amortisörüde ele derim.
3-Senin türün genelde citybike (G. Toros dostumuz sıfırcı hoca gibi buradanda puanımızı kırarmı artık bilemem) özelde fitnes dır bak altını bir kez daha çize çize söylüyorum fitnes.
4-Derimki aptal ve Beceriksiz bir beyaz eşya bisikleti alıp ilk haftadan pişman olacağına paranın yettiği hatta zorladığı en iyi bisikleti al.
5-Dostum kadro herşeydir bak devlet yönetiminde olduğu gibi kadro herşeydir.
6-Scott sub u 3 yıldır kullanıyorum. En son söyleyeceğini en başta söylemişsin Scott sub fitnesda son nokta. Hadi o kadar abartmayalım cube sl road race alınır yoksa. Drop bara da falan takılma. Şehir içinde ideali flatbardır.

• Beğen
Tepkiler: stalker
(link)

Al bunu geç.
Tek atış yap 12 den vur.

Arkadaşlar peki scott sub ileride 2-3 günlük turlar için modifiye edilebilir mi acaba? Ayrıca scott sub türleri var yine speed, solution gibi bunlar arası farklar neler tam anlamadım ama kadro farklı mı özellikle onu merak ediyorum. İlerde donanımlarını lazım oldukça yukseltirim diye düşünüyorum bu bisiklet buna uygun mu acaba?

Fuji absolute 1.4 önerir misiniz? Fikriniz nedir?

@Mesut.

Memlekette 2-3 günlük turlara çıkmayacak bisiklet yoktur pinokyo bisikletler de dahil olmak üzere. Solution bildiğim kadarıyla sub un bayanlar için üretilmiş versiyonudur. Speed diye bir türü yoktur Kısaltmanın uzatma hali speed utility bike dır. Donanımları yine her bisiklette olduğu gibi yükseltebilirsin.

Geri