Scudo Sports

İlginç bir sorun

LeventK.

Daimi Üye
Tepki
83
Bisiklet
Mosso
merhaba arkadaşlar dün sürüş halinde bir sorun yaşadım sizlerle paylaşıp fikir danışmak istedim çünkü tekrar etmesini istemem ve neden böyle olduğunu da anlamış değilim.
sürüş halindeyken arka tarafın biraz bağımsız hareket ettiğini hissettim durup inmem ile şaşırmam bir oldu arka dişli ve fren sistemi garip bir şekilde yerinden çıkmış
http://imgim.com/wp_20140317_001333333.jpg
işaret ettiğim yerdeki vida ve ya herneyse hafif gevşemiş bir şekildeydi ve yuvasından çıkmıştı bu yüzden de böyle bir sorun oluştu , sürdüğüm yerlerde arazi dahi değil dümdüz yol tabi arada çukurlara da denk geliyorum
sizce bunun sebebi nedir sürüş halinde sert bir yere inişten dolayı mı olmuştur eğer öyleyse bu bisiklet nasıl dağ bisikleti kafam karıştı :confused:

şu an eskisi gibi fakat tedirgin olduğumdan ne yapacağım bilemedim ya teker uçar giderse yarın öbürgün :p

Scudo
Söz konusu nokta kullanım esnasında sürekli basınç olan noktalardan biri. Sözünü ettiğiniz şekilde Safranbolu turunu tamamladım ben ve çok ciddi inişler yaptım. Bunun farkına da İstanbul'a döndükten sonra ön tekerin montajını yaparken vardım.

Düzenli olarak kontrol etmenizde ve gevşeyen her vidayı sıkmanızda fayda var diye düşünmekteyim.

• Beğen
Tepkiler: LeventK.
levent bey bu taraftan değil, mandal tarafından sıkacaksınız

@ihsangencer

zaten gariplikte orada , çıktığında mandal en sıkı konumda idi , gevşettikten sonra yuvasına sokunca tekrar sıktım emniyetli olsun diye . her sürüş öncesi dip bucak kontrol yapmakta fayda var :in:

bisikletiniz 0 mı bilmiyorum ama 0 bisikeltlerde çok gevşek gelir bu vida veya zaman içinde titreşimler yardımıyla gevşer,yeterli derecede sıkmanız yeterli olacaktır unutmayın çok sıkmak iyi değildir vida yivlerine zarar verir&aşındırır. :)

Öncelikle mandalı tamamen açınız daha sonra işaret ettiğiniz yeri sağa doğru 2-3 tur çeviriniz. Bu işlemi yaparken mandalı tutunuz. İşlemler bittikten sonra mandalı tekrar sıkınız bu sayede sorun ortadan kalkacaktır. Abartılacak bir şey yok ortada.

Onun sıkılığının bir ölçütü vardı. Yanlış hatırlamıyorsam, mandal tam dik konumdayken sıkılaşmaya başlayacak ve bu sertlikteyken tamamen kapatılacak. Böyleydi galiba.

Yerinden çıktığını farketmeden önce herhangi bir fren sürtmesi duydunuz mu veya vites geçiş problemi yaşadınız mı? Tekeri takarken yanlışlık yapılmış olabilir belki.

o vidayı hafif hafif sıkarak mandalı tatlı sert konuma getirin, çok sıkarsanız mil eğilir, az sıkarsanız tekerlek sabit kalmaz tam ortasını bulmak gerek.

Geri