Scudo Sports

İkinci elde ayıplı bisiklet sorunu

öylebirbaktıydım

Aktif Üye
Tepki
117
İsim
Şahin Can
Bisiklet
Merida
Arkadaşlar 15.06.2016 tarihinde ikinci el bir bisiklet satın aldım fakat satın alırken arka jant hizasında selenin olduğu boruda bir boya çatlağı varmış bende bunu fark etmedim ve bunu satıcı bana belirtmedi.Ayrıca aynakol yaprağında eğrilik var ben ilk başta ayarsız olduğunu düşünmüştüm ama bugün bisikletçim 1.5 saat uğraşmasına rağmen bir türlü zincirin atmasına engel olamadı.(3 gündürde ben uğraşıyorum).

Ürünün faturası yok fakat satan kişiden ürünü bana sattığına dair bir kağıt aldım marka model tutar kimlik fotokopisi falanda var.

Benim sorum daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı tüketici hakem heyetine vermeyi düşünüyorum.Başka ne yapabilirim.Yardım eden herkese teşekkür ederim şimdiden.

Scudo
2.el oldugu icin tuketici hakem heyeti ilgilenmez.Polise basvurun.Ama faturasi olmadigi icin sikinti olacaktir.Gecmis olsun

2. Elde ne polisi ne tuketici hakem heyeti. Alirken kontrol etmeniz engellendi olumsuz fiziki sartlarda ( karanlik ortam, acele etmeye zorlama) teslim aldiysaniz tamam satici uckagit cevirmis ama geri almaya ikna edemezseniz yapacak kanuni birsey yok. Ben bilmiyordum yada teslim ettigimde yoktu yada kontrol etmesine izin verdim bunlarin sonucunda kabul etti dediginde is biter. Iyi niyetle konusup ikna edip vermeye calisin.

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
@Giantdefy İlk önce satıcıyla iletişime geçmeye çalışın, iyi niyetle çözülmesi gereken bir problem bu, yasal olarak yapabileceğiniz şeyler sınırlı ve sonuç alabilir misiniz emin değilim açıkçası.

Gizledi derken bakmaniza izin vermedi mi

@SOZUAK Boya çatlağı kadro ile jantın arasında kalan kısımda nerdeyse gözükmüyor bile arka jantı sökünce bugün gördüm,aynakolun eğrili ise vites problemine bağlamıştım bir anda vites değiştirip ayağa falan kalkarsam atıyor haliyle bisiklet alırken sprint denemesine falanda çıkmadım.

Bir avukat arkadaşımdan cevap aldım borçlar hukukuna giriyormuş bu sorun.Aramızdaki sözleşmede aldığım fiyat yazıyor.Satıcı ben söylemiştim derse bile ''hayatın olağan akışına aykırılık'' kararı çıkar dedi.

Avukat arkadasiniz bir arasin korkutsun biraz iade almaya zorlasin derim.

Dostlar arkadaşım yılda 2 3 defa motor alır satar. Ve her aldığında ve sattığında hondanın teknikservisine gösterip cüzzi bi fiyatla alım satıp gerçekleştirir.bisiklet alım satarkende bu şekilde yapılsa kimsenin başı ağrımaz diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Eibec
@Giantdefy
Once telefonla bir iletisim kurun. Kadrolarda seri no olur eskiden metale baskiydi simdi genelde yapistirma. Yani adam dese evet ayni marka model ama benim verdigim olmayabilir degistirmisler diye is uzaaaar durur. Bizde hak yiyen dalavere ceviren hep bir adim ondedir maalesef. Insallah sonuc alirsiniz. Insan akli hep kotuye calisir. Olumsuz dusunceler one gecer. O yuzden hirsizin hic mi sucu yok diyebilirsiniz mucadeleye devam.

@SOZUAK Arkadaşım davanın cok uzun sürecegini belirtti en az 2 yıl sürer diyor:acpsnr: Ben en iyisi 2 tane aynakol dişlisi sipariş edim bu da bana ders olsun allahtan kadroda sadece boya çatlağı var yoksa zarar çok daha fazla olurdu.

buraya daha satın aldığın adamı arayıp ne cevap aldığını yazmadan kendinde bir cevap almadan ne ihtimaller peşine düşmüşsün. adam nereye kaçıp göçecek işi gücü bırakıp gelir bulurum desen mecbur sana tamir masrafını ödeyecek yada iade alacak nereye gidecek. kimisi gerçekten art niyetli iken kimisi de bir sorunu ufak gördüğü için belirtmeyebiliyor herkes senin benim kadar hassas olmayabilir herkes den mal alınmaz. ilk olarak aldığın adama bu iş böyle olmaz diyerek çözümü aldığın adam da ara dur bi bakalım ne diyecek.

Dedim ya uzar is diye once arayip konusun. Simdi ne aldiginizin marka modelini biliyoruz, ne 2. El degerini ne sizin kaca aldiginizi ne de genel durumunu. Bu belirttigim hersey bir araya gelince anca kar zarar hesabi yapilir. O nedenle ibrenin hangi tarafta oldugunu bilemeyiz. Ucuza aldiysaniz yada uzerinde de ucuz set varsa 50 ye bir aynna kol alirsiniz sifir takar binersiniz.

Yazık insanların şu kısacık dünya misafirliğinde sonsuz değerde olan onurlarını paraya tercih ediyor olmalarını anlamak mümkün değil. Çok geçmiş olsun ikinci el ürün alırken çok dikkatli olmalısınız mahkemelik olsan bile onun iddiası olacak olan ben satarken sağlamdıyı ispat etmen imkansız :( Şerefi onuru varsa senle insaca konusur ve zararını karşılar yoksada yapacak birşey yok kardeşim...

Sizi ciddiye alip cevap veren o kadar adamin yazisi havada kalmis. Niye sildiniz yazdiklarinizi.

• Beğen
Tepkiler: sspl
Geri