Scudo Sports

İkinci el ilanlara yapılan yorumlar

onagers

Üye
Tepki
29
İsim
Fatih
Bisiklet
Focus
Herkese iyi aksamlar. Market ilanlarının altına yapılan yorumlarla ilgili düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. İlanların altına aynı ürünün daha ucuza bulunduğu sitelerin linkini paylaşmak ne kadar etik acaba. Kimse yanlış anlamasın amacım tartışma ortamı yaratmak ya da bu şekilde yapan üyeleri kötülemek değil. Sadece olayı etik açıdan değerlendirmek amacım. Herkes olumlu ve olumsuz düşüncelerini paylaşırsa sevinirim. (Not: Böyle bir olay benim de başıma geldi market ilanlarında görülebilir.)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Forum dışında bir yerden daha ucuza alınabilecek bir ürünü bir forum üyesi, forumu, bana göre istismar ederek, daha pahalı bir fiyat koyuyorsa, daha ucuza satılan yerlerin linkini vererek satıcıyı ve muhtemel alıcıları uyarmak bence bir görevdir. böyle bir davranışı etik olmamakla suçlamak da, son derece yanlıştır...

Orhan bey bir yanlis anlasilma var galiba.dikkat ederseniz kimse suclanmiyor.konuyla ilgili degerli forum uyelerinin olumlu ya da olumsuz dusunceleri soruluyor

Bence gayet etiktir.Hatta şöyle birşey söyleyeyim.Mümkün olduğunca alışverişlerimi Çin sitelerinden yapıyorum.Çünkü buradaki satıcılar Çin den aldıklarını bize 3 katı fiyatına satıyorlar.Sonuçta yurtdışına döviz gidiyorsa,buradaki satıcıya neden fazla para ödeyeyim.

@onagers Merak etmeyin, sizin de benim de demek istediklerimiz net bir şekilde anlaşıldı...

@onagers Bence etik açısından değerlendirilmesi ve üzerinde durulması gereken husus; ilanların altında aynı ürünün daha ucuza bulunduğu sitelerin linkini paylaşmaktan ziyade ikinci el ürünü sıfırıyla aynı hatta sıfırından daha yüksek bir fiyatla satışa sunmak.

@mudo77 mantıklı bir bakış açısı bence. diğer satış yapan arkadaslari bilemeyeceğim ancak kendi ilanimla ilgili konusmam gerekirse amacım şu şekildedir.ürünü başlangıçta 350 den koymuştum bir arkadaş daha uyguna bulunabileceğini söylediğinde 50 lira aşağı çektim. sonuçta yurt dışından alma imkanı olmayan ve marketten almak isteyecek üyelerde olabilir.

• Beğen
Tepkiler: mudo77
@Orhan Akarkut

Aynen katılıyorum. Bir olasılık daha var, o da ilanı açan kullanıcının satmak istediği ürünün ne kadar ucuza alınabileceğini bilmemesi. Forumun amacı bilgi paylaşımı olduğuna göre, aynı ürünün daha ucuza alınabildiği bilgisini paylaşmak da son derece uygun ve etik bir davranıştır.

@Murat B. Peki bu bilgilendirmenin fırsat reyonunda yapılması daha uygun olmaz mı acaba? Sonuçta markete ürününü koyan arkadaş da bir şekilde ürününü satmaya çalışıyor.

Sonuç olarak beklemek istemeyen,yurt dışından alma imkanı olmayan Türkiye'den alır.Acelesi olmayan ve imkanı olan yurt dışından alır.Serbest piyasa ekonomisi var ne de olsa.

• Beğen
Tepkiler: ahmtbag ve onagers
Yorumdan ziyade şu review/inceleme sistemi süper bence. Çünkü ben her ilanı incelerken incelemelere bakıyorum insanlar nasıl değerlendirmişler diye. Oradaki incelemeler daha güzel oluyorlar. Yani insanların özellikle deneyimli ve tecrübeli insanların izlenimlerine bakmak mantıklı olabiliyor. Bu yorum ve inceleme yapılmalı mı? Şahsi görüşüm yapılmalı. Sonuçta deneyim yaşayan, tecrübe edinen insanlar yazıyor bunları. Her insan da almadan önce elbet araştırmak ve insanların düşüncelerini öğrenmek ister.

@onagers
Fırsat reyonu; fırsatlar, kampanyalar vs hakkındaki bilgi paylaşımı için değil mi? Bir ürün sene boyunca pek çok sitede aşağı yukarı aynı fiyattan satılıyorsa fırsatlık bir durum olmaz. Markete ürün koyanların, piyasa fiyatının üstünde bir beklentisi olması normal mi sizce?

Klasik tavir sudur, misal ben gidon bogazi ariyorum, hemen lazim , satici 30 lira yazmis, bende talip olmusum. Isguzar bi arkadas oraya link atar : veliekspreste 3 dolar. Iyide kardesim bu bana hemen lazim. 2 ay bekleyemem. Aradaki fark ondan dolayidir. Zaman en pahali seydir

• Beğen
Tepkiler: ahmtbag ve onagers
@Murat B. piyasa fiyatinin üstünde beklenti derken hangi piyasa olduğunu da değerlendirmek lazım bence. Türkiye satış fiyatı 400 lira yurtdışı satış fiyatı kargoyla birlikte 230 lira olan bir ürünün markette 300 liradan satışa sunulması uygun bence. Hatta Türkiye piyasası için bir fırsat olarak bile degerlendirilebilir . .

• Beğen
@onagers

Siz fiyatı 300 TL'sına çekmişsiniz ancak, ürünün kargo dahil yurt dışı sıfır fiyatı 190-210 TL'sı arası, satış yapılan siteye göre değişmektedir. Bu durumda sizin 300 TL'sına o ürünü satmanız zorlaşacaktır.

Çifti kargo dahil 57$, yani 189 TL'sı.
(link)

Günümüzde ben yurt dışından ürün almayı bilmiyorum diyen insan sayısı, "bence" çok çok az. Yok demiyorum mutlaka vardır. İlana yorum yapan arkadaşlar ise, forum kuralları dışına çıkmadığı sürece, sorun yok diye düşünüyorum.

Burası bir ticaret forumu ya da sitesi değil.
Paylaşım platformu.
Ürün satışı da forum tarafından üyelere yapılmış bir güzellik.
Eğer istismar ediliyorsa elbette ki bu yorumda yer almalı.
Ha istismar yoksa satıcı da cevabı verir.

Geçen yıl bir katlanır bisiklet satışı vardı, az kullanılmış ve (tam aklımda değil ama) 1700 lira gibi bir fiyat. Yorumcu diyor ki zaten ürün fiyatı sıfır olarak 1800 lira, hatta mağazadan 1700 belki 1600 liraya satın alma şansı var.
Satıcı ise, benim bisiklet de zaten sıfır ayarında diyor.

Oysa ki yorum o bisikletin dr satışını hızlandırmak adına aslında doğru bir eleştiri, tabi anlayana.

@onagers

Alıcı da sizin gibi düşünüyorsa, yurtdışından yarı fiyatına alınabiliyor olduğunun bilinmesi satışınızı etkilememeli. Ürün Türkiye'den 400 Liraya alındıysa, 300 Liradan satışa sunulması makul biri durum olabilir, ama satış amacıyla yurtdışından ucuza alındıysa kaçakçılığa girer...

Hocam bence madem yurt disindan alinabilir vs gibi bi durum var ve burda pahali, aldiginiz faturayi cekip gonderebilirsiniz kisiye. Ben bu kadara aldim, bu kadara satiyorum diyebilirsin iste bu sekilde.

@Erdal YILMAZ Evet çok doğru söylüyorsunuz.Ancak zaten yurtdışı alışveriş deneyimi olan çok rahat bir şekilde istediği siteden istediği ürünü bulup alabilir. zamanı olmayan ya da herhangi bir başka sebeple yurtdisindan alamayan arkadaslar da Türkiye fiyatinin altına marketten alabilir. ben de tamda bu durumdan bahsediyorum.o mesajın ilanın altında bulunmasi hos olmuyor gibi geliyor bana.

@Auron Sanchez alıcı arkadaş satan kişiden talep ederse olabilir bence de..

• Beğen
@onagers

Donanımhaber'in 2.el alış veriş kurallarında şöyle bir madde var. Yaklaşık 6 yıl Admin'lik yapmıştım neyse. :)

• Üyeler dilediği fiyatları istemekte özgürdür, ancak bu fiyat mantıklı ve piyasa fiyatları çerçevesinde olmak zorundadır. Fiyatı anormal ürünler için arkadaşların ilanına yapılabilecek tek şey kibarca tekliftir, ürünün sıfırının linki verilip piyasa fiyatı örnek gösterilebilir.

Burası için aynı durum geçerli mi bilemiyorum. Bence insanları doğru olana sevk etmek, ürün Türkiye'de satılsın veya satılmasın doğru bir davranıştır.

Geri