Idworx mü? O ne ki?

Kayıt
16 Temmuz 2014
Mesaj
14
Tepki
36
Şehir
ZONGULDAK
İsim
Yusuf CG
Başlangıç
1982—83
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bir süre vsf şehir bisikleti kullandıktan sonra safkan bir tur bisikleti almaya karar verdim. İdworx markasını daha önce hiç duymamıştım. Bisiklet gezgini (BG)sayesinde ilk duyduğumda ise uçuk fiyatı nedeniyle değerlendirme dışı bırakmıştım. Hangi bisikleti almam gerektiği konusunda kararsız iken BG den aldığım vsf t300 sayesinde şehir tur bisikletlerinin konforuyla tanışmış oldum. Çok güzel bir tecrübe oldu vsf. BG ye bakım için gittiğimde şunu sordum. Siz dAha pahalı bisikletler de satıyorsunuz, hatta kendileri idworx kullaniyor, O fiyatlara degiyor mu? Kullanacaksan, tura cikacaksan değer dediler. Özellikle idworx un üzerinde durdular.

"Gerrit Gaastra" idworx denince bu isim karşınıza çıkıyor. Ailesinin 4. Kuşak bisiklet üreticisi. Ki o aile batavus, Koga gibi markalara sahip. Bu adam bisiklet üretimindeki ayrıntıları mükemmelleştirip basitleştirmeyi başarmış. Basitleştirmek üst seviye bir iştir. Zordur. Bazı şeyleri aşmayı gerektirir.

Aslında sırf bu birikim ve ayrı bir noktada olma durumu ilgimi çekti. Farkı gerçekten hisseder miyim gibi sorular kafamda dolaşırken BG den Alex in bisikletini test ettim. Hatta biri titanyum olan 2 idworx unu de surdum. Cok samimi bir insan Alex. O na titanyum 2 bin € daha pahali, değer mi dedim. Çok uzun tura çıkacaksan kesinlikle değer dedi. Bu Çok net ve samimi konuşmalar beni ikna etti ve 2015 model easy rohler travel model bir idworx satın aldım. yurtdışından almama ve tax refunda rağmen yinede yüksek fiyatlı bu bisikletler ama en son söyliceğimi baştan diyeyim: kesinlikle değiyor. Yaklaşık 1 aylık kullanımım sonucu bunu rahatlıkla söyleyebilirim. bu sizin seçiminize bağlı ama eğer bmw merso almak için veya iphone almak için fazla ödeme yapıyorsanız ve değeceğini düşünüyorsanız, bisiklet içinde idworx santos koga gibi markalara ödediğinize değiyor. er. Ben hergün işime onunla gidiyorum.

Son 3-4 km de kesintisiz yokuş çıkıyorum. Önceden vsf kullanarak gidişimle bu çok farklı bir deneyim. bisikletin üzerinde her gün saatler harcıyorsanız ve yeterli imkanınız varsa, büyük ekran tv ye 5000 tl veriyorsanız örneğin, bu bisiklete de vermelisiniz. Bunu yokuşu çıkarken rohhlof un orantılı viteslerinden yada durduğunuz sırada vitesi değiştirebiliyor olmaktan, gece köy yolunda karanlıkta gidiyorken önünüzü acayip bir şekilde aydınlatan farınızdan ve süper verimli "son" dinamonuzdan, 2 parmakla rahatça sıkabileceğiniz magura hs33 frenlerinizden, dağ bisikleti genlerine de sahip, bisikletinize acayip hakim olduğunuzu hissettiğniz geometri ve gidonunuzdan, zincir yerine hiç bakım yapmayacağınızı bildiğiniz kayıştan, uzun ömürlü seramik jantlarınızdan, extra sağlam bagajınızdan, uygun genişliği ile gerçekten konforlu shwalbe lastiklerinizden( bozuk zemin performansı ve konforu ile) anlıyorsunuz.

Burada idworx ün farkı, tüm bu extra donanimlarin idworx e ozel tasarlanmış olması oluyor.
Anlatması zor bir konu bu. Bu saydıklarımı tam anlamıyla aktarmak uzun iş. İdworx hakkında türkçe birşeyler bulmak çok güç. İngilizce bile yok. Flemenkçe ve almanca var sadece. ben bu kadarıyla bir şeyler başlatmış olayım. Forumumuz zenginleşsin. Ama özellikle bu dilleri bilen arkadaşlardan başka katkıları olursa bende faydalanırım.

Şunu da belirteyim. Bisikletle gezinin her şekilde yapılabileceğini biliyorum. Bu saydıklarım olmadan da gerçekten isteyenler tarafından yapılıyor nice geziler. Ama bu tarz geziler kişisel tercih meselesi. Bir zorunluluk yok ortada. Onca yolu bisikletle git diye kimse zorlanmıyor. İnsanların kendi seçimleri bu yolculuklar. Ve nasıl yapılacağıda öyle. Ben böyle bir bütçeyi ayırabilecek durumu olan kişilere, bu paraları harcamaya değeceğini düşündüğümü anlatmaya çalışıyorum. Tercih sizin.
 
Scudo

Burak_Dingiloglu

Daimi Üye
Kayıt
26 Mayıs 2013
Mesaj
397
Tepki
115
Şehir
Izmir
Bisiklet
Diğer
Bu saydığınız firmalar tur bisikleti üzerine ihtisas yapmış firmalar ,bi zahmet en konforlu bisikletleri de üretsinler. Tabii o paralar vermeden de çok daha uygun bisikletler alınabilir veya toplanabilir.
 

OĞUZ.UZ

Aktif Üye
Kayıt
25 Haziran 2013
Mesaj
198
Tepki
161
Şehir
bursa
Bisiklet
Diğer
ileride vsf düşünen biri olarak sormak istiyorum, vsf ve idworx arasında ne kadar büyük bir fark var böyle?, hani vsf o kadar mı kötüydü yada idvorx un extradan başardığı neler var bunları biraz daha netleştirebilirmisiniz? ben özellikle çelik cro-mo kadro istiyorum titanyum benim için aşırı lüks ve aşırı uç bir nokta, bunun dışındaki farklar neler acaba?
@Yusuf Cemil GÜRSOY
 
Kayıt
16 Temmuz 2014
Mesaj
14
Tepki
36
Şehir
ZONGULDAK
İsim
Yusuf CG
Başlangıç
1982—83
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
VSF çok iyi, çok ta memnundum. benim bisikletim titanyum değil onun için 2000 euro gibi bir fark var. benimki aleminyum kadro. kesinlikle vsf kötü değil. ama benimki t serisi idi fiyat performans oranı çok iyi bir bisikletti. tx diye tur serisi var VSF nin onu da ayrı değerlendirmek lazım. tam bilemiyorum onu. idworx daha farklı bir noktada. fiyatıda haliyle ona göre. donanımlarıda en üst seviye. o donanımlara değer mi derseniz. ayırabilecek bütceniz var ve sık bisiklet kullanırım diyorsanız değer tabiki. Şimdi Opel arabaları için kötü diyebilir miyiz? diyemeyiz iyi araba çünkü ama bir bmw audi merso değil. onun gibi bir şey bu.
 
  • Beğen
Tepkiler: OĞUZ.UZ

OĞUZ.UZ

Aktif Üye
Kayıt
25 Haziran 2013
Mesaj
198
Tepki
161
Şehir
bursa
Bisiklet
Diğer
yorumunuz için çok teşekkür ederim
 
Kayıt
16 Temmuz 2014
Mesaj
14
Tepki
36
Şehir
ZONGULDAK
İsim
Yusuf CG
Başlangıç
1982—83
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Rohloff farklı bir deneyim. Galiba 1200 euro bir fiyatı var. Bilmiyorum deore xt nekadar ama kapalı ve temiz bir sistem. Dışarı sarkan kırılgan bir parçası yok. Naklederken de bu önemli. Parça adedi daha az o yüzden daha az duyarlı. Ön dişliyle hiç işiniz olmuyor. Ben artık alıştım bu sisteme. Pedala hafif bir ara verip istediğim vitesten hızla devam edebiliyorum. Vitesler dengeli dağılmış. 1-2-3 hoop 6 -7 olmuyor. 3 ten sonra 4 geliyor. Uzun turcularin cok isine yarayacaktir. Gunluk kullanim icin biraz luks ama burdan kalkip hindistana Çin e bisikletle giden arkadaşlarımızı takip ediyoruz. Aylarca bisiklet üzerinde kalınacaksa göz önünde tutulmalı.
 

five

Part time turcu
Kayıt
29 Temmuz 2005
Mesaj
1.453
Tepki
3.958
Yaş
52
Şehir
İstanbul-Bostancı
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Yusuf Cemil GÜRSOY merhaba,
Yukarıdaki yorumunuzu okudum. Ben de Idworkx'ün titanium ve rohloff'lu modelleri ile ilgileniyorum. Aslında genel olarak titanium tur bisikletleriyle. Sizde hem VSF hem Idworkx mü var ? 2 ayrı mesajınızda 2 ayrı bisiklet görünce tereddüt ettimm.
2015'ten itibaren kullandığınızı varsayarak zaman içinde gözlemlediğiniz negatif bir durum oldu mu ya da keşke şöyle yapsaydım dediğiniz bir konu var mı ?

Kazasız ve keyifli turlar

five
 
Kayıt
14 Temmuz 2014
Mesaj
45
Tepki
44
Şehir
İstanbul
Vsf t300 aluminyum değil çelik kadrodur. Daha doğrusu, vsf nin t50 modeli hariç tüm kadroları cromo çeliktir.

İdworxleri karşılaştırdığımızda tx400 ya da tx800 le karşılaştırınız. Rohloff, gates carbon, magura gibi ekipmanlar idworx için özel olarak üretilen şeyler değil, bu ekipmanlarla donatılmış çok fazla alman malı bisiklet var.

İdworxün güzelliği ve pahalılığı ince işçilik ve kadro geometri detaylarından geliyor. Zaten ölçünüzü almadan sipariş veremezsiniz. Hollandada tasarlanan ve üretilen bir bisikletin çok da ucuz olmasını beklememek lazım, single speedler dahi uçuk fiyatlarda.

Ayrıca idworx, vsf ye göre daha küçük bir şirket, bu yüzden daha maliyetli olması normal. Benim merak ettiğim rohlofflu tx400 ile rohlofflu idworx ün kullanım farklılığı. Ağırlığı ne kadar farkediyor (tahminim 2kg), geometrisi ne kadar farkediyor?
 
Kayıt
16 Temmuz 2014
Mesaj
14
Tepki
36
Şehir
ZONGULDAK
İsim
Yusuf CG
Başlangıç
1982—83
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
birkaç ekleme yapalım. tam ifade edememişim herhalde, önce vsft300 aldım sonra onu satıp idworx aldım hollandadan. idworx ile vsf nin tx yani tur bisikletlerinin karşılaştırmasına gelince. IDWORX hakkında Mustafa Güler Bey in ifadelerine açıklama getirmem gerek. bunları yazdım ama tekrar yazayım. magura frenler son dinamo her marka bunları kullanıyor. ama idworx kendine özel imal ettiren bir marka. idworxteki son dinamo yada shwalbe lastik başka markanınkinden farklı. olay sadece geometride bitmiyor. malzeme kalitesi, tasarımdaki üstünlük farkları var. idworx bilmiyorum belki küçük bir şirkettir ama 4. kuşak bisikletçi bir ailenin son temsilcisi sahibi. koga batavus gibi markaları çıkaranlar Dedesi oluyor.

Kısaca kullandıkça daha da memnum kaldım ama uzun tur yapma imkanım ortadan kalktı birkaç yıllığına ve bende sattım bisikleti. şimdi katlanır bisiklet brompton kullanıyorum her gittiğim yerde de yanımda oluyor. selamlar
 

Fireblade

Daimi Üye
Kayıt
27 Temmuz 2017
Mesaj
269
Tepki
252
Şehir
Malatya
Bisiklet
Cube
Göbekten vitesli ve crmo kadrolu bir bisiklet insanı güvende hissettiriyor. Babamın bana verdiği raleigh vardı, çelik kadro ve göbekten 3 vitesliydi, onun verdiği kalite ve güven hissi şimdikilerde pek yok. Alırsam bir daha crmo kadrolu bir bisiklet alacağım.

Yrıca bir sorum olacak, VSF'nin Türkiye distribütörü kim? Bu bisikletleri ülkeye kim sokuyor?