Habertürk televizyonu, Habertürk gazetesinin İstanbul ekinde 21 Temmuz'da çıkan İDO haberine istinaden Pedal Sesi web sitesine gitmiş ve orada buldukları ilk numarayı aramışlar. Onların olduğu kadar, web sitesine iletişim bilgilerimizi koymadığımız için bizim de hatamız var. 1-2 güne kadar iletişim bilgilerimiz web sitesinde yer alacak.
Bugünkü çekim canlı yayın olduğundan erteleyemediler ve saat 10:30'da zar zor çekime yetiştim. Uzun lafın kısası şunu söyledim: bisiklete binmenin cezalandırılması değil, ödüllendirilmesi gerekiyor. Dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde olduğu gibi, toplu taşıma araçlarına bisikletin ücretsiz alınması, otobüs ve metrolara askı asılması gerekiyor.
Habertürk haber müdürü, İDO deniz otobüslerini arayıp Pedal Sesi'yle çekim yapacaklarını söylemiş ve konuyla ilgili bilgi almışlar. Yetkililer, bisikletten ücret alınmasından kendilerinin de hoşnut olmadığını ve konuyu görüşeceklerini söylemişler.
Basın, önemli bir baskı ve lobi aracı. Bütün bu gelişmelerden olumlu bir sonuç bekliyorum.