Scudo Sports

***İdo İmza Kampanyamiz Canli Yayinda ***

Scudo
çok güzel bişey ya ses getirmesi. hafta sonu olursa katılım olur kesinlikle. eğer imkan varsa hafta sonuna alınsın.

• Beğen
Tepkiler: tuncdemir
Tamam sağolun.. Çekim zamanını haber verirseniz katılımım mutlaka olacaktır..

evet böyle apar topar olmaz idi topluluk adına önceden pedal sesi velostik ve bd nin ve ne kadar bisiklet ile ilgili kuruluşlar var ise bu olayın üzerine gidilmeli bisikletliler derneğinin bu olayda yer alması çok daha mantıklı olacaktır bd nin forumuna bu konuyu aktarmayı düşünüyorum murat suyabatmaza özel mesaj atarak durumu haber etmek niyetindeyim
evet dernek demek ses demek kuvvet demek

:in: :in: :in:

@globeriders

Olursa haber vereceğizden benim anladığım televizyonda ses getirmek açısından bir çalışma söz konusu değil.
ayrıca Arkadaşı bu kadar yerleyenler onun yapmaya çalıştığından daha çok çalışıyorlar sanırım ido dan bisiklet ücreti alınmaması için.
Bu konu Eline fırsat geçen birinin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışmak için yaptığı paylaşımdan başka birşey değildir. teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Y.Toygar
ayrıca bir hatırlatma yapayım
bd nin düzenlediği köprü geçişinde bazı amatör bisiklet gruplarının temsilcilerini göremedik bu garip hizipleşmeler yüzünden, hiç bir yere varılamayacağı aşikardır
kimse bilmez bu forumda bir zamanlar olan bir arkadaşla bir dernek ile bir amatör bisiklet grubunu kaynaştırmak için iki kişi tur düzenlemiştik baktıkki bu iki insan kanlı bıçaklı benim arkadaşımla yaptığım eylem hiç bir şeye yaramadı
birbirleri ile hizipleşmeleri olanlar bisiklet dünyasına zarar verir biz insanları kaynaştırmaya çalıştık ama başaramadık
bisiklet davasına canı gönülden destek vermiş bu ülkede bisiklet için çivi çakacak kaç adam var ve kaç adam bu ülkede bisikletin gelişmesine destek vermiş bd nin başkanının çalışmaları olmuştur bd belediyeler ile çalışmalar yapmıştır ama bd bile bürokrasiye takılmaktadır ve bu bürokratik engeller yüzünden bazı işler gerçekleşmemiştir

biz ne istiyoruz
1- adam yerine konmak istiyoruz trafikte
2- bisikletten ücret alınmasın diyoruz
3- adam gibi sağlı sollu bisiklet yolları istiyoruz bu şehri ağ gibi saracak

biz millet olarak haklarımıza sahip çıkmıyoruz bd nin düzenlediği köprü geçişi için 500 bisikletli hazır olabilmektedir ama bir hak aramada bu sayı bile az kalır 10.000 lerce bisikletli dökülmesi lazım yollara da hani nerde istanbulda o kadar bisiklet kullanan yok kendimizi aldatmayalım
evet kıssadan hisse bu olayı ayağımıza gelen bu fırsatı ortak hareket ederek yapmalıyız bunun için

1- bd ye
2- pedal sesi bisiklet topluluğuna
3- velostiğe

iş düşmektedir birbirinden kopukluk bize hiç bir şey kazandırmaz
ha eğer birleşme olmuyorsa ben yoluma yani bbs olurum
yani bağımsız bisiklet sürücüsü

not
sadece bağımsız bisiklet sürücüsü olmayıda eleştiriyorum yani kendimi
bisiklet için bu ülkede bisiklet kullananların sorunlarına çare olabildinmi
bunlar istanbulda azınlıkta olsa onlar için ne yaptım evet bazen kendime bu soruları soruyorum 70 lerde bisiklet dernekleri yoktu ben hep ferdi bir sürücü idim benim zamanlarda istanbulda öyle ahım şahım bisiklet kullananda yoktu
hep azınlıktık hep azınlıktık ve marjinaldik

Ben hala şoktayım :(
Haklı haksız her arkadaş birşeyler söyledi.
Biliyorum ki yaptığım şey iyi niyetli olmasına karşın kötü sonuç doğurdu.
Belki site yetkililerinin telefonları olsa onlarla irtibata geçerdim.
Ben ise canlı yayın lafını duyunca bu çok büyük bir fırsat olarak gördüm. ilk aklıma gelen şeyi düşünmeden yaptım.
Ayrıca yapım gereği doğru bildiğim her işe atlarım.
Ancak Habertürk televizyonundan beni nasıl bulduklarınıda hala merak ediyorum.
sitede hiçbir yetkisi olmayan sıradan bir üyeyle irtibata geçmek ne derece doğrudur?
Üstelik bu işe ön ayak olanlarda iletişim bilgilerini tüm basına dağıtmış olmalarına rağmen.

Sonuçta böyle sitelerin varlığından 2 ay önce haberdar olmuş ve üye olmuş biri olarak bu utançla burada kalmam çok mümkün görünmüyor

herkesten çok çok üzür dilerim.
iyi geceler.

@birolcakir

üstad
yanlış anlamalar olmasın seni arayabilirler bu güzel bizi haberdar etmen gene güzel teşekkür ederim bizi haberdar ettiğin için

Bence birol arkadaşımız güzel özetlemiş.. iyi niyetli ama kötü sonuçlar doğuran bir hamleydi...

yanlız benim en çok merak ettiğim şey hayır yarın toplanılmıcak ok iyi güzel ama habertürklede irtibata geçildimi ? yani böyle bir fırsatı kızıp hayır gidin istemiyoruz gibi tepmedik inşallah...
hafta sonu olsun herkes gelsin bu işi başlatan arkadaşlarımız metinlerini hazırların öyle amatör her kafadan bir ses çıkar halde bölük börçük iş yapmayalım...
emeği geçenlere bu olayları bu noktaya getirdikleri için yürekten teşekkür ederim...
birde ah kudret abi söylediklerin beni öyle üzdü ve rahatsız ettiki ben şahsen bu kadar amatörün amatörü olmama rağmen yürekten birkaç şey yapmaya belki bizler göremesede hatta bunu bilsekte ilerideki jenerasyonlara aktarmak için bu memleket için bisiklet için güzel şeyler yapmaya çalışırken grupların önemli şahısların bahaneleri ne olursa olsun saçma sapan küslük vs gibi davranışları bisikleti ve bisikletçileri baltalamaktan başka birşey değildir..
bu iş gönül işi büyükler bu işi profesyonel yapanlar bırakın afra tafrayı bırakın o varsa ben yokum o başlattıysa bananeleri gelin önder olun yardımcı olun...!!!

• Beğen
Tepkiler: Serap Erdogan
@birolcakir

Bütün yazılan çizilenlerden sonra bu sonuca varman beni çok üzdü. Burda bisiklet topluluğu olarak bulunuyoruz. Ortak sorunlarımıza çözüm aranması anlamlı olabilir. Ücret indirimi konusunda herkes mağdur durumda ve birşeyler yapmak istendiğine eminim. Sorun şuki foruma cep telefonuna mesaj atarmış gibi mesaj atıp cevap beklemen, çoğu kişinin sık sık foruma girdiğini sanmıyorum. Ayrıca çoğu kişinin çalışma saatine denk gelen bir saatte ve bir gün önceden haber vererek forum topluluğundan gelmelerini beklemek ne kadar doğru tartışılır. Herkesin fikrini söylemesi seni utandırmak için değil ortak bir kararla daha iyi organize olmak içindir. Yanlış bir şey yaptığını sanmıyorum. Bazı arkadaşların röpartaj olmucak diyerek kestirip atmalarıda birşey ifade etmez. Onlar katılmazlar olur biter. Sen tekbaşına kalabilirsin ama tek başına kaldığın için forumu suçlayamazsın. Hiç kimse orda bulunmaktan sorumlu değil.

@ermanatasoy

bu ülkede güçlü çok güçlü bisiklet dernekleri yok stk olmazsa olmaz stk olacakki profesyonel işleri bitirsin dernektir işi bitiren
fransada bir çok dernek var bunları nerden biliyoruz bd nin avrupa temsilcisi ali nejat beyden evet fransada bisiklet dernekleri nasıl örgütlenmişse
bizdede öyle olmalı işi dernekcilik olan bu görevi yapmalı yani 24 saat bu işle uğraşmalı dernek demek para demek parasız hiç bir dernek soluk alamaz
dernek yürütmek kolay iş değil evet sorumluluk almakta yetmez bu işi bilenler bu işin kompenantı olanlar bu işi götürür şu istanbulda bir tane bisiklet derneği yetmez koca mega kent burası evet bu iş ciddiye alınacak bir iştir
bir takım kurumların karşısına sivil örgüt olarak çıkma etkili bir yöntemdir yoksa ben sen gidip derdimiz anlatmışız hiç önemi yok bizi dinlemezler nerde stk lar orda hareket var

bisiklet yolu istemiyorum vapurun ücretsiz olmasını istemiyorum köprüden geçmek istemiyorum televizyona çıkmak istemiyorum bisikletimle trene binmek istemiyorum bu yöneticileri istemiyorum şahsen hepsi ile uğraşmaktan bıktım.

Artık sadece bisikletime biniyorum her sese kulağımı her olaya gözümü kapadım yeter bu ülke adam olmaz birbirimize yüklenmiyelim herkez kabul etsin avrupadan en az 20 yıl gerideyiz.

@hüseyin karakurt

20 YILI YANLIŞ YAZMISSINIZ. 200 YIL DEMENİZ GEREKİYORDU.

şu anda yayın başladı pedal sesi bisiklet topluluğu sözcüsü gizeme teşekkür ederim yayın 10.48 başladı ve şu an devam ediyor

ve 10.50 yayın bitti

haber türke teşekkürler duygu hanıma teşekkürler tek bir kişi kaskı ile gizem olay yerinde olmuştur kendisine burdan teşekkür ederim evet imza kampanyası devam edecek durmak yok yola devam bisikletin hakkı verilmelidir

not
saat başı habertürkte bu haber yeniden verilebilinir

Burada habertürk kanalının roportaji hafta içi yapmak istemesni anlamıyorum. Haber için gerekli özen ve duyarlılığı kendileri göstermemisler. Arastırmadan boyle bir haberi sadece foruma yeni üye olmus bir arkadasımızdan almıs olmaları bunu net bir sekilde ortaya koymaktadır. Haber olacaktır olmaycaktır daha sonraya ertenlemiştir vs gibi durumlar havada asılı kaldı anlasılan. Katılımcıda olmamıs. Ben ise forumdan konu başlığını bugün görmek sureti ile öğrendim. Ve haberin yapıldığı saate de mışıl mışıl uyuyordum.

Dün açılan konu başlığına bu kadar hızlı yanıt verilmeside beklenilemez. Kimse Birol için bersey demesin görüldüğü üzerede küstürmesin. Zaten ne zaman bir bütün olarak bisiklet ile ilgili olarak insanlar ciddi anlamda hareket etmislerdir ki bugün bu kampanya için hareket etsinler. Neremiz doğruki ...!? Bir ise baslandığında her zaman dernekler mi doğru yapar? Tabiki hayır.

Haber yapıtkları da 2 dk. Bu mudur? Dünya genelinde basın özgürlüğünde ve habercilikte 120 ci sırada olan bir ülke için... Evet. Olması gerektiği gibi budur. Bisikilet başlığında tek sorun bir bu kamypanya olsa... Acaba bu roportaji yapan hanımefendi bisiklet camiasını takip ediyormu? Sadece haber yapmıs olmak için mi bunu kovalamış? Ediyorsa yanlısı nerede yaptığına bir baksın.

Bizler bıçak kemiğe dayanmadan bir araya gelmeyene topluluğuz. Bu kampanyada havada asılı kalır. Tıpkı diğer yapılmaya çalısılan kampanyalar gibi.

Umuyorum ses getirebilir bir haber yada imzaların sonunda net bir sonuç elde edersiniz. Bir çok konuda ön hazırlığı bile olmayan konu baslıklarının açıldığı ve kapandığı forumda herkes için yapılan isin arka planı ufukta sadece doğan bir güneş. Doğduğunda ise zaten hüsran oluyor.

Konu baslığı için katılam bakıldığında çoğunluğun olmadığı ve takip edenlerin çoğunluğunun yazdığı bir iki cümlelik mesajlar var. Gerekli donanım ve biginin olmadığı açık bir şekilde ortada. Bu haber olayı için başlığı açmış olan kişilerin (birikimi olduklarını varsayarak) herkesi uyarmak adına yaptıkları önhazırlıkları ve bunun nihayetinde olusabilecek bazı durumları düsünerek forumdaki insanları yonlendirmeli gerekirdi. Sadece imza kampanyası baslattık demekle bitmiyor yapılanlar. Sadece kampanyayı yapanlar değil bir avuç bisiklete binen herkes için bilgi aktarımı aynı seviyeye ulasacak sekilde yapılmalı idi. Kampanya için verilen linktede sadece dilekçe örneği var. Kimin için yeterli olabilirdi yazdıklarımınışığında?. Olay sadece imza attırmaya çalısmaktan ibaret olmamalı. Net bir bilgilendirme ve yönlendirme de yapılmalı idi. Haber yapacak kisinin Birol u aramasıda pes dedirten cinsten.

Birol arkadasımızın küskünlüğü ise normaldir. Kimseye birsey demediği diyemediği için beklediği bu olmadığı için kendini cezanlandırıyor.. Bence bu yaptığıda çok iyi bir hareket oldu. Açtığı baslık sayesinde sağlam sesler çıktı ve konu baslığnı takip eden kisilerin boyle bir kampanya yapıldığında nasıl hareket etmesi gerektiğini gösterdi. Açılan konu başlığı bir bilgi eksiliğiini ortaya koymus ve birazda olsa kapatmıstır.

Ellerine sağlık Birol ve kendine bu şekilde haksızlık yapma.. Cezayı kendine kesme.. ..Hiç kimsenin haberide olmayabilird ve sonucunda herkes aynı yerde sayabilirdii. ... yola devam..

:in:

lDeğerli Pedalsever arkadaşlar,dostlarım

Kampanyamız kamuoyunda yoğun ilgi görmüştür,bu nedenle basının özellikle Haber Türk ün konumuza ilgi göstermesi hepimizi sevindirmiştir.Bu konuda canlı yayın için irtibat kurulan değerli arkadaşımız Birol ne olduğunu anlayamadan,Tüm iyi niyeti ile konuya müdahale etmiştir.Sonuç olarak Pedal Sesi Bisiklet Topluluğunun İletişim Sorumlusu Gizem Altın yayına katılarak sesimizi duyurmuş ve mesajımızı iletmiştir.Herkesin bu konuya göstermiş olduğu hassasiyet ve çabalardan dolayı teşekkür ederiz.Şu ana kadar 1190 kişiye ulaşmış bulunmaktayız,Ağustos ayı sonuna kadar ulaşılan rakam ve imzalarımız ile yetkililerin kapısını Bisiklet Kardeşliği adına çalacağız;) ....sevgilerrr

İrt : 0533 263 21 69

'' Bol Sporlu ve Pedallı Günler ''

@globeriders

Sayın globeriders;

"YARIN PEDAL SESİ'NİN İDO KAMPANYASIYLA İLGİLİ ÇEKİM YAPILMAYACAK!"

dediniz ama şimdi görüyoruz duyuyoruzki çekim yapılmış...
ben işimi ayarlamıştım sabah gidip destek olucaktım keza kudret abide gelicekti belkide yazmayıp gelicek işlerinin durumuna göre katılıcak birleride vardı... ama siz keskin bir dille sanki habertürke ulaşıp şuan bu çekimi erteleyin haberleşip güzel bir proje halinde sunalım demişsiniz gibi buraya iptal yazıyosunuz... projeyi imza kampanyasını forumu siteyi siz kurmuş olabilirsiniz.. bu beni hiç ilgilendirmiyo şahsınızı tanımıyorumda zaten.. ancak böylesine emek sorumluluk isteyen bir konuda hangi hakla bizleri durduruyosunuz ???

kudret abinin yazdığı gibi herkes birbirine küs sinirli o ona kızıp karar veriyo o ana kızıp karar değiştiriyo o ordan ayrılıyo organizasyon yarı yolda kalıyo...

sevgili globeriders bence çok büyük bir yanlış yaptınız...

Habertürk televizyonu, Habertürk gazetesinin İstanbul ekinde 21 Temmuz'da çıkan İDO haberine istinaden Pedal Sesi web sitesine gitmiş ve orada buldukları ilk numarayı aramışlar. Onların olduğu kadar, web sitesine iletişim bilgilerimizi koymadığımız için bizim de hatamız var. 1-2 güne kadar iletişim bilgilerimiz web sitesinde yer alacak.
Bugünkü çekim canlı yayın olduğundan erteleyemediler ve saat 10:30'da zar zor çekime yetiştim. Uzun lafın kısası şunu söyledim: bisiklete binmenin cezalandırılması değil, ödüllendirilmesi gerekiyor. Dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde olduğu gibi, toplu taşıma araçlarına bisikletin ücretsiz alınması, otobüs ve metrolara askı asılması gerekiyor.
Habertürk haber müdürü, İDO deniz otobüslerini arayıp Pedal Sesi'yle çekim yapacaklarını söylemiş ve konuyla ilgili bilgi almışlar. Yetkililer, bisikletten ücret alınmasından kendilerinin de hoşnut olmadığını ve konuyu görüşeceklerini söylemişler.
Basın, önemli bir baskı ve lobi aracı. Bütün bu gelişmelerden olumlu bir sonuç bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cool_uzak
@ermanatasoy

benim gitmem erman dostum önemli değil
önemli olan eğer birileri yada dernek her ise bisiklet adına bir şeyler yapmak istiyorsa önce bisiklet sevdalıları için yapmalı falanca dernek falanca amatör bisiklet grupları adına değil
ancakkkkkkk daha öncede söyledim stk şart herşey havada kalır bisikletliler derneğinin sitesini tarıyorum yapılmış ve yapılacak işleri gözden geçiriyorum daha öncede olduğu gibi özellikle istanbulda bisiklet sürücülerinin karşılaştığı her türlü haksızlıklara karşı dernek kanalınca yapılacak olan her türlü faliyetlerde bisikletimle boy göstereceğim evet daha öncede yaptım şimdide yaparım sonuçta bd yi de pedal sesinide ve velostiğide yeri geldiği zaman eleştiririm ama ne vakit beni ilgilendiren bir olay var ise o şuymuş bu buymuş demem destek veririm bu pedal sesinin imza kampanyasına baştan balıklama daldım ve kesinlikle ses getirdi çünki ciddi ciddi haber türk el attı bu olaya
bu olay alkışlanmalıdır benim isteğim pedal sesinden ve bd ve velostikten ortak hareket etmeleridir kişilerin kavgaları aşağıdaki bisiklet sevdalılarına zarar verir bunları daha önce gördüm tam beş yıldır kesintisiz bi fiil bisiklet üstündeyim gerek pedal sesine destek verdim arka takım kaptanlığı olarak ve bd yede destek verdim ve velostiğede ama kişilerin kavgalarından açıkçası bıktım şimdi bu başarıya ki bana göre başarıdır, herkesin sahip çıkması gerekmekte bu pedal sesinin başarısı değil
o sadece aracı olmuştur başarı tüm istanbulda bisiklete gönül vermiş pedalşörlerin başarısıdır en azından şunu düşünmeliyiz bu gün haber türkte seyrettim arka fonda deniz otobüsü ve spikere konuşan dostumuz bir bisiklet sevdalısı gizem evet bence iyi oldu bu bir sestir bu olayı asla küçümsemem
artı sadece bisiklet sürücüsü olmak istemiyorum bir şeyler yapmak istiyorum ve iz bırakmak istiyorum bazen çizmeyi aşıp haydarpaşa da avazım çıktığı kadar bağırdım ordaki görevlilere bisiklete para alınması ayıptır diye
öfkemi kontrol edemediğim doğrudur
bu olayda bence herkes kenetlenmeli biz pedalşörler ayrılığa gayrılığa düşmeden bu şehirdeki ve bu ülkedeki bisikletlilerin sorunlarına melhem olacak çareler üzerinde kafa patlatalım

Geri