Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İdman

CODE_NAME_XTR

Daimi Üye
Tepki
108
Arkadaslar normal sürüş teknikleri ve yarıslara hazırlanmak için idman listesi bakındım ama bulamadım bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

• Beğen
Tepkiler: Yasin Kukur
Scudo
niye burda diğer forumun ismi verilmiyor hiç anlamıyorum.Aslında kardeş forum olması gerekirken!

@dagci

Şu; "slm" ları, "nbr" leri başka yerde yapsanız ?! Konuyla alakasını ve forumla uyumunu bulamadım, kuramadım...

@moonspell
benım konularada ugrarsın tamammı grşrüz

Arkadaslar maksat idman değil her haldesi bir idman gecmişimiz var amacım neden bu sitede yok

Aslında bu sitede olması lazım ama bunları yazacak kadar bilgili bi kaç üyemiz var ama yazmıyorlar...halbuki sırf bu konu için bir başlık açılıp yazılar paylaşılabilir...

@chaari

Bir bisiklet antrönörü olarak sanırım o bilgili insanlardan birisi de ben oluyorum, antrenmanla ilgili her türlü sorunuza elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım, ancak herhangi bir antrenman programı uygulamak çok doğru bir davranış değil zira bu programlar kişiye özel olarak onun ulaşmak istediği hedeflere, kişisel eksikliklerine göre hazırlanması gerekir, birinin antrenman programı sizi geliştirmeyebilir bir diğerininki ağır gelebilir ve sizi daha geriye götürebilir veya sakatlayabilir, antrenman programı sporcuya özel hazırlanmak durumundadır ve yine sürece göre dinamik olarak değişiklikler gösterecektir...

açık ve net söylemek gerekirse kendi bünyeme uygun tecrübelerimle gözlemlediğim ve kendi yaptığım programı burda kesinlikle yazmam ! herkesın bunyesı farklıdır ;)

@Hakan Yazman

Peki kişisel bir antreman programı hazırlanırken gerekli veriler nelerdir?

Örneğin ben senede 10000km pedal çeviriyorum. Yarışlara katılmıyorum.

Ama ortalama hızımı ( düz yolda ) aynı mesafe için (70km olsun ) 2km/saat artırmak istiyorum .Ne yapmam lazım ? Interval ama hangi Interval , nasıl ? ne sıklıkta?

Arkadaşlar buraya yeni üye oldum ve bisiklet antremanlarını bi süre evde yapmak istiyorum . Bununla ilgili donanımı olanların yardımına ihtiyacım var, ne veya neler almam gerekiyor..

@Hakan Yazman

Sanırım bu durumda kendi programımızı hazırlamamız gerekecek. Peki kendi programımızı hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz?

Arkadaşlar gerçekten bu uzun bir yazı olurdu.
Önce senede 10.000 km kondisyon-spor amaçlıdır.Yarışlara katılabilirsin ama derece gibi sonuçlar zor gelebilir.15.000 km den az olmaması gerekir.
İnterval karışık demektir.O antrenmanda yüksek tempo,düşük tempo,ağır ve seri kadans,sprint gibi etkenler olmalı demek.
Öncelikle bir pedal devri ölçen km saati ve bir nabız saati alın!Temel antrenman sadece orta nabızda ve 90 devir civarı yapılır.Ortalama günde 3 saat gibi bir zamana yayılır.Yada birinci gün 2,ikinci gün2,5 , üçüncü gün 3 saat binilip 4.gün boş yada 45 dk yumuşak çevrim yapılarak zamanla artırılır.Bunlar temel bir kaç basit yöntemdir.Önemli olan bisiklet üzerinde zaman geçirip ona alışmanızdır.
Ondan sonra program yavaş yavaş artırılıp değiştirilecektir...

• Beğen
Tepkiler: ufuk_
Geri