İç Bacak Uzunluğu ve Kadro

bua

Daimi Üye
Kayıt
19 Ağustos 2015
Mesaj
345
Tepki
362
Şehir
Balıkesir
İsim
Burak Akdağ
Bisiklet
b'Twin
Merhaba herkese öncelikle,
Bu konu ile ilk postumu girmiş bulunuyorum böylece. Basit bir fikir danışması olduğu için foruma uygun mudur emin olamadım ama affınıza sığınırım değilse de:)

Başlıkta da belirttiğim gibi bu konuda biraz yardıma ihtiyacım var ve açacak olursam:
Yol bisikletine henüz geçiş yapacağım -heyhat 15 yıldır ayağım pedala değmiyor bile, ve tutkum da bu kadar süre içinde katlanmış durum da ya neyse. :)
Maddi durumum ve donanım bilgim pek iyi olmadığı için sadece 1-1,5 aylık araştırmadan ve ilgiden ibaret bilgim ve tecrübem. Bu bağlamda Triban 3 ile başlamak niyetindeydim ve uzun zamandır onun 54 yahut 57 bedenini bekliyordum, geleceğine dair umudum kırıldıkça bu fiyat düzleminde başka bisikletler bakmaya başladım. Uygun fiyat ve beden bulmak bunun için çok zor oluyor. Yardım alacağım nokta şu olacak; iç bacak uzunluğum 82cm, toplam boy uzunluğum 180cm; durum böyleyken yeni başlayacağımı da göz önünde bulundurursak 52 kadro bir salcano'da zorlanır mıyım; zorlanırsam zorluğu ne yönde olur? Bilgisi veya deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Ders dönemi başlayana kadar satın alıp kondisyonumu denemeye çalışacağım her gün 20km kampüse gitmek için. Buna ek tavsiyeleriniz de olursa pastanın üstünde çilek gibi olur :)

Biraz sorudan öte, foruma merhaba babında bir post oldu ama hoşgörünüz lütfen :)
 
Scudo

Deniz A

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Ekim 2014
Mesaj
822
Tepki
1.253
Şehir
istanbul
İsim
YDA
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kardeşim selam
Benim boyum 181 bacak içi ise 83 nerede ise ölçüler aynı
Ben daha önce salcano xrs 030 kullanıyordum 54 bedendi
Rahatmıydın diye soracak olursan çokta rahat değildim gidona uzanmakta zorluk çektim diyebilirim hatta gidon boğazını 90 lık ile değiştirmeyi bile düşündüm
Şuan 54 beden mosso 7.8 karbon kullanıyorum ve müthiş rahatım
Sanki benim için üretilmiş gibi. Bisiklet beden ölçüsünü belirleyen etken sadece bacak içi ve boy ölçüsü olmuyor, kol uzunluğuda konforu etkiliyor
Seninde bildiğin üzere her markanı kadro geometriside farklı.
52 beden sana küçük gelecektir 54 tam uyar ama denemeden kesinlikle alma
Kolay gelsin
 
  • Beğen
Tepkiler: bua

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.464
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
ic bacak boyunu dogru olctugunu varsayarak82X0,88=72 kusurat senin orta gobek merkezden sele ustu uzunlugunu yani sele yuksekligini verir.bunun kullandigin seleye gore yaklasik 4 cm si sele uzunlugudur.yani geriye 68 cm kaliyor.52 kadro alirsan sele borusu uzunlugun 16 cm olur ki aero pizisyon icin idealdir.54 kadro alirsan sele borusu uzunlugun yaklasik 14 cm olur fakat muhtemelen gidon bogazini ust boru uzun geldigi icin kisa tutmak zorunda kalirsin.burada karar vermen gereken nokta stabil uzun surusler yapmak istiyorsan 54 kadro sert surecegim huzli viraj donmek isterim sprint atmak isterim dersen 52 kadro olmalidir.54 kadrolarim genelinde ust boru da 54 cm civaridir ama 52 kadrolarda marka modele gore ust boru 52-54 arasi degisebilir.o yuzden 52 ye karar kilarsan ust boruya gore gidon bogazini da ayarlamalisin.kissadan hisse senin olculerinde olsaydim ben 52 tercih ederdim.ekstra bilgi 180 boy icin 82 cm ic bacak bana biraz hatali gibi geldi sanki daha yuksek olabilir.ic bacak boyunu dogru olctugune emin olmalisin derim.
 

Turan

Daimi Üye
Kayıt
14 Haziran 2015
Mesaj
261
Tepki
173
Şehir
Antalya
benim normal kadro boyum 52. salcano xrs040 kullanıyorum. 51 kadro ucu ucuna denk geliyor sanki üst sınırımmış gibi. gidon boğazını 90mm ile değiştirdim rahatladım bir nebze. salcanonun kadro geometrisi sanırım diğer firmalarınkinden farklı. internet üzerinden ziyade en azından bir bisikletçiye gidip denemeni tavsiye ederim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: bua

bua

Daimi Üye
Kayıt
19 Ağustos 2015
Mesaj
345
Tepki
362
Şehir
Balıkesir
İsim
Burak Akdağ
Bisiklet
b'Twin
@Deniz A
Merhabalaar Deniz abi,
Çok teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için; fikir edinmemde çok değerli ve büyük ölçüt benim nazarımda zerre tecrübem olmadığı için :)
Dediğiniz gibi kol uzunluğu, gidon için omuz genişliği vs. neredeyse aynı düzeyde etkili olacaktır diye tahmin ediyorum ama genel fikir edinmek için kadro boyunu baz aldım şimdilik. Zaten henüz yeni geçiş yaptığım için bir alışma evresi olarak 7-8 ay idare edebilirim diye umuyorum ilk bisikletim ile. Kondisyonum yeterse -ki yetecektir diye öngörüyorum- genellikle her gün 20km uzaklıktaki kampüse gidip gelmekte kullanmayı düşünüyorum. Yetmezse de çalışacağız artık :) Sanıyorum ölçütüm 54 beden olacak çok teşekkür ederim. İşte Triban 3'ü araştırıyor, izliyor, okuyordum 2 aydır neredeyse ve tabii bekliyorum 1,5 aydır; fakat geleceğinden umudumu kestiğim için 2. el ürünleri takip etmeye başladım. Bakalım hangi bisiklet ile geleceğim aranıza :)

@Ferhat Köse
Merhabalaar Fatih bey,
öncelikle çok teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için. Dediklerinize baktığımda bacak iç ölçümü değil de boyumu yanlış ölçtüğüm düşüncesi daha da öne çıktı; çünkü güvenemiyordum boy ölçüme. Lise dönemimde futbol oynardım, 183 cm diye kayıtlıydı boyum, şimdi bakıyorum 179-181 ancak çıkartabiliyorum tek başıma. Uzun süre dedim ki 'acaba kısaldım mı?' :) Deniz bey'e de yazdığım gibi ilk olarak gelecek yaz başına kadar günde 40'ar km pedallamayı düşünüyorum; olur da çok canım çeker hafta sonları Kaz Dağları yahut Bandırma'ya 100 km yapabilirim. :) Uzun turları gelecek yaza düşünüyorum. İkinizin bilgileri düşüncelerimi netleştirmem de çok yardımcı olacak teşekkür ediyorum tekrardan.

@Isabado
Aslında dostum Salcano'dan hazettiğimi söyleyemem -tabii bu ilimsiz bilgi gibi bir şey olsa da çok tercih ediliyor olması, popülerliğe olan olumsuz önyargımın bulunması ve tasarımının biraz gereksiz gösterişli buluyor olmamdan kaynaklı. Ölçülerimizin yakın olduğunu varsayarak ders dönemine kadar bisiklet edinemezsem 52 kadro boylu bir Salcano ile başlayabilirim belki, haydi hayırlısı bakalım :)
 

Turan

Daimi Üye
Kayıt
14 Haziran 2015
Mesaj
261
Tepki
173
Şehir
Antalya
@bua dostum ben bisiklet alırken şöyle bir hata yaptım. ikinci el bisikletlere bakmadım bile. o hatayı yapma diyebilirim. güven sorunu vardı işte sıkıntı çıkar vs. vs. forumun ikinci el bölümünde gezdikçe kolay kolay öyle birşey çıkmayacağını anladım. forumdan dilediğin gibi ikinci eli kullanabilirsin. çok daha ucuza beklentinden daha yüksek özellikte bir bisiklet alabilirsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: bua

bua

Daimi Üye
Kayıt
19 Ağustos 2015
Mesaj
345
Tepki
362
Şehir
Balıkesir
İsim
Burak Akdağ
Bisiklet
b'Twin
Aynen dostum @Isabado olsa Triban 3'ün 0'ını ancak alabilirim. Çevre bisikletçilere çok bakındım, neredeyse Türkiye içinde satışı yapılan her türlü markanın şuanki satışta olan her modelini inceledim fakat maddi durumum ikinci elin dışında bakmama biraz lüks olarak gördü :) ki zaten bisikletini seven, dolayısıyla iyi bakmış bir bisikletçinin elinden bisiklet almak varken 0'ını almak yine maddi durumumu düşünürsek argosu caizse kazıklanmak olacaktır :) tabii aynı şey kötü bakılmış bir bisiklet için de geçerli. Bakalım ders dönemine kadar bir bisiklet edinmeyi umut ediyorum. Biz bir yolda gidiyoruz, hakikat o yolun sonunu biliyor ancak, hayrolsun :)
 

baykus54

Üye
Kayıt
11 Mart 2015
Mesaj
77
Tepki
15
Yaş
31
Şehir
van
İsim
cem
Bisiklet
KTM
@bua
bende 186 boyundayım 83 cm iç bacak çok rahat kullanıyorum 57 kadro ayrıca satıyorum bisikleti ilgilenirseniz mesaj atın mart sonu aldım 750 tl
 

Kazuya

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Ocak 2015
Mesaj
969
Tepki
1.480
Yaş
40
Şehir
Ankara
İsim
Emrah
Bisiklet
Specialized
Bu iç bacak hikayesi ile ilgili güzel bir video ve anlatım
Kısacası şu;

düz bir materyal( en doğrusu su terazili metaller ama bir tahta da iş görür) alıp duvar kenarında duruyoruz. bu materyali bisiklete oturduğunuzda sele ile temas eden yerinize deyecek şekilde(evet oraya) sanki oturuyormuş gibi, yere paralel olarak bacaklarımızın arasında tutuyoruz ve materyalin durduğu yere bir çizik atıyoruz.
Attığımız çizikten yere kadar bir mezura ile ölçüyoruz.
örneğin 80cm geldi, bundan 10cm çıkartıyoruz ve işte bisiklete binerken kullanacağımız yükseklik bu(bu anlatımda 70). Selenin yere paralel konumda iken üst noktasından, aynakolun göbeğine kadar yapacağımız ölçüm bize 70cm'i vermeli.

aşağıda yazının orjinaline ve görsellere ulaşabilirsiniz

(link)
 

Deniz A

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Ekim 2014
Mesaj
822
Tepki
1.253
Şehir
istanbul
İsim
YDA
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@bua

Kardeşim bu arada salcano kullanmış biri olarak salcanoyu tavsiye etmem. Renkler ve tasarımları pek hoş değil
Servisleri zaten rezalet o bakımdan triban senin için daha iyi bir seçim olacaktır bence
Ayrıca decathlon hizmetinden bençok memnunum bir sorun olursa hemen ilgilenip gerekirse değiştiriyorlar
Bildiğim kadarı ile tribanın ömür boyu kadro garantisi vs var
Kısacası seni üzmez
Kışı bekle derim ikinci eller sahibindende ve forumda geçen kış gayet uygundu
 

tırıvırı.

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Mart 2015
Mesaj
1.005
Tepki
665
Şehir
antalya,Bursa.
Bu konuya bende yazayım bakınız arkadaslar,benim boyum sadece 1.73 cm iç bacak ise 84 cm ışte bu yüzden bende yol bisikleti kadro seçiminde çok zorlaniyorum,üst boru kısa olması lazım bacaklarim çok uzun,üst govdem kısa orantı olarak değişik tabiki,ışte bu yüzden üst boru çok önemli benim için.gidona yetisemiyorum sıkıntı yaşadım hep gidon boynunu kisaltim olmadı bu yüzden taş catlasin ,52 cm olması lazım üst boru.ışte buda benim sıkıntım
 

bua

Daimi Üye
Kayıt
19 Ağustos 2015
Mesaj
345
Tepki
362
Şehir
Balıkesir
İsim
Burak Akdağ
Bisiklet
b'Twin
İlgine çok teşekkür ederim @baykus54 dostum; fakat şuan da bir beyfendi ile temastayım ve anlaştık; bir sorun çıkmazsa inşallah 3-5 gün içerisinde Triban 3'üme kavuşmayı ümit ediyorum.

Teşekkür ederiim @Kazuya hayırlısıyla bisikletimi edinebilirsem deneyebileceğim ancak bu yöntemleri :)

@Deniz A vallahi aynen Deniz abi dediğim gibi Salcano'ya nereden doğduğunu bilmedim bir önyargım olsa da hazedemiyorum ondan, iyi bir modelini alsam da içime oturmayacaktı :) ve uzun zamandır o kadar modele göz atıyor olsam da, daha iyisini edineceğimi varsaysam da aklım hep Triban 3'de kalacaktı; en azından bir kere tura çıkmak isteyecektim
 
  • Beğen
Tepkiler: Kazuya