Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

HYDROFORMED ile TRIPLE BUTTED arasında ne fark var?

A

Anonim

Silinmiş hesap
Salcano 255 srd ile Astro 270 srd yi karşılaştırıyorum ama kadroları pek anlamadım.bildiğim kadarıyla Triple butted üç kere dipciklenmiş yani daha hafif die biliyorum doğru mu? ayrıca HYDROFORMED ne oluyor?biraz bilgi verirseniz çok makbule geçer :)
 
Scudo
Merhabalar,
İkisi farklı kavramlar olup bir kadro üzerinde aynı anda bulunabilen kavramlardır.Günümüzdeki aluminyum kadrolarda hemen hemen hepsinde aynı anda bulunmaktadır.

Hydroform: Hazırlanan istenilen geometriye sahip kalıpların şeklini yüksek basınçlı akışkan yardımıyla kadro borularına aktarmak için kullanılan bir şekil verme yöntemidir.



Triple Butted (3 kez dipçikleme): Kadro borularının kaynak bölgelerinde yani uç kısımlarında en kalın, orta bölgesine doğru yaklaştıkça bir kademe daha ince et kalınlığında ve tam orta bölgesinin ise en ince et kalınlığına getirilmesi işlemidir. Bu et kalınlıklarına örnek vermek gerekirse 1,5-1-0,8 mm şeklinde olabilir.

Bu işlemin yapılmasındaki temek amaç, boru malzemesinin rigitliğini artırıp, toplam boydaki ham borunun(et kalınlığı boydan boya aynı olan) ağırlığına göre, et kalınlık farklarından dolayı (aynı boyda olmasına rağmen ) dipçiklenme işleminden çıkan borunun ağırlığının bir miktar düşmesidir.
 
teşekkür ederim.peki kadro olarak bakarsak hangi tip kadroyu önerirsiniz?
 
@günay

günay abimin verdiği güzel bilgilere göre ve benım de her zamankı tercihim triple butted diğçiklenmiş kadrodur
 
@Batuhan Keleş

Triple butted almanızı öneririm. Zaten şu an piyasada bulunan bulunan yerli ve yabancı firmaların birçok kadro modeli triple butted borulara sahiptir...
 
Faydalı bilgiler ve paylaşım için teşekkür ederiz..
 
hydroformed kadro boruları tripple butted gibi ortaya doğru incelmiyor anladığım kadarıyla buna dayanarak hydroformed kadrolar daha ağır olur diyebilir miyiz? ağır olursa ne kadar daha ağır olur hydroformed kadrolar ?
 
Yanlış anlamışsınız, hydroformed şekil verme yöntemidir, aynı kadro tripple butted da olabilir,yani her 2 si aynı kadro üzerinde bulunabilir.
 
@günay

Borunun orta yerinde et kalınlığını düşürüp uç kısımlarında artırma işlemindeki amaç, birleşim yerlerindeki mukavemeti artırmaktır. Özellikle kaynaklı kadrolarda (ki kaynaksız kadro var mı, bilmiyorum), sarsıntılardan kaynaklı olarak kadro üzerine gelen darbe ve titreşimlerin bütün etkisinin, birleşimi sağlayan kaynak üzerine yüklenmesi istenmez. Bu nedenle borunun kaynakla birleştirilen uç kısımlarının mukavemetinin artırılmasıyla, yükün bu alanlara paylaştırılması amacı güdülmektedir diye düşünüyorum. Arz ederim :)
 
hydroformed veya double&triple butted denilen şeyler kadroyu, yük binen yerlerdeki mukavemeti düşürmeden, hafifletme teknikleridir. Bunun için kaynak yerlerinde daha kalın et kullanılabilir yada daha geniş ve özel şekilli borular tasarlanır veya her ikisi de aynı anda olabilir. Genelde son modellerde bu şekilde zaten. Tasarım mukavemet sağlamak için et kalınlığı kadar önemli bir husus. Hydroformed yeni bir teknik. Bu sayede aluminyuma her türlü şekli verebiliyorlar. Hemen hemen tüm büyük markaların yeni model kadrolarımda bu tekniği görmek mümkün.
 
Peki Arkadaslar Kadronun Esnedigini Nerden Anliyoruz? Bi Arkadasim Kadronun Arka iki Çatalin Oraya Bakarak Ve Esneterek Hiç Arazi Görmemis Dedi, Bu Dogrumudur? Yoksa Kadroma Zararmi Verdi ? Kadrom 2010 Sedona 781. Yazim Hatasindan Dolayi Özür Dilerim PS3 Ten Mesaj Atmaktayim, Saygila
 
Geri