Scudo Sports

Hurdacıdan aldığı bisikletle...

@7haiku @Kuzey Ege
Evet kapitailzmden 80 lere gitmişiz iyi olmuş be yaw
Dostlar şimdi sizi ağlatacak bir resim göndereyim bakalım tanıdınız mı?
Resim nasıl ekleniyor ?

hah buldum

kocaman görünecek sanmıştım....ühüüü

@Kuzey Ege Abi bir de şu var biz "olsa da binsek, olmazsa da salla ya" cılardanız galiba ne varsa o. Çünkü önümüzde seçeneklerin az olduğu, zengin çocuklarının bizikleitne yutkunan bir turluk binmek isteyen kuşaktandık. Sanırım bu durumun getirdiği bir olgunluk çağındanız.

pinokyo çok sarstı beni yahu... google dan indirip yükledim bana mercedes gibi geliyordu hastasıydım yıkar temizler parlatır, yağlar gezerdim vay be...

Dosyalar

• 182045713rha.jpg
    182045713rha.jpg
    40,9 KB · Okunma: 96
Scudo
@Asusmune
Ha evet, bisikletin önünde dönen o renkli plastik fırıldakları alabilmek için 90 km uzaklıktaki Edirne iline giderdik. :)

Ooooo yarım saat bankaya gittim geldim neler ollmuş neler. Çok şanslısın benim pinokyomla hiç fotoğragım yok. Kendi köpeğim de hiç olmadı, hep sokak köpeklerini beslerdik bizim köyde...Harika yahu!! bence çocukluk biiskletlerimiz diye bir başlık açmak lazım. Çok mutlu oldm şimdi

Bir de bunların önüne dinamolu far takardık biz hızlandıkça daha iyi aydınlatırdı hani :) arkaya da o zaman ki mahallenin en tatlı kızını bindirip yokuş yukarı giderken yaptığım hızı hala yapamıyorum :D

@Kuzey Ege Dostum aldın götürdün bizi nerelere...
yok arka arttırıcıymış yok bilmem ne frenler miş...Şu yüzdeki gülümseme var ya! Hiç bir şeye değişmem ben onu ...:):):)

@caner1405 aynen... daha çok aydınlatsın düye sürekli yokuş aşağı sürer, sonra da uflaya puflaya yukarıya tekrar çıkardık. Tüm gün üstündeydik ama hiç Brooks B17 miz olsun da g.tümüz ağrımasın derdimiz yoktu.. Çünkü ağrımıyordu!

Eski bir bisikleti hayata geçirmenin manevi hazzı da oldukça fazla. Her şeyiyle sizin emeğinizin geçtiği bir bisikletle yola çıktığınızda, artık o mekanik araç sizin bir arkadaşınız olmuş oluyor. Seyahat esnasında çizilen, paslanan metal aksamını zımparalayıp, ojeyle boyuyorum. Birkaç ay sonra eve döndüğümde, kadro ve maşadaki ojeden kaynaklanan boya izleri bana yaptığım yolculuğu, anılarımı hatırlıyor. Hele hele kendi diktiğim deri elciklerdeki ter izleri ve renk solmaları... Bana göre en pahalı aksesuarlardan bile çok daha değerli. Herkese tavsiye ederim.

Arkadaşlar yazılarınızı keyifle okudum,tabii bunları okurken pinokyadan bahsedilince ta ilkokul yıllarına 72-73'lü yıllara o zamanlar köyde bisiklet yok köyümüzün bağlı olduğu ilçede panayır olacak ve bizlerde kiralık bisikletlere binecez panayır tarihi yaklaştıkça haftalar öncesinden harçlıklarımızı biriktirmeye başlardık o gün gelip çattığında bisikleti kiralayıp bindiğimizde dünyalar bizim olurdu.Demek o ki artık yoksulluk mu dersiniz malzeme yokluğumu dersiniz büyüklerimizin bizim isteklerimize kayıtsız kalmalarını mı nasıl isterseniz öyle düşünün.Ciddi ciddi 48 yaşında ilk bisikletim bianchi 613 Tur bisikletim onunla yaklaşık 2500 km civarında yol yaptım,şu anda trek fx 7.3 kullanıyorum ikinci el olarak aldım 613 e göre biraz daha hafif ve rahat yukarıda arkadaşlarında yazdığı gibi önce istek daha sonra bisiklet geliyor.

Şöyle geri gidip de @Kuzey Ege ile yazışmamızı ve bana gömdüğü pinokyolu fotoğrafını tekrar gördüm de... ne güzel yazmışız be ya..vallahi eski günler güzel günler..

Can çok eski arkadaşım, on yıldır görmedim kendisini ama vaktiyle baya zen budizm ve Hindistan konuşmalarımız olmuştu kendisiyle. Burada görünce şaşırdım.
Bu vesileyle selam yolluyorum!
Tebrikler eski dostum!

Belki ileride bir gün @suat66 ın dediği de olur, ben bunu çok eski bir BMW motorsiklette yapmayı planlıyordum. Ancak işi çok iyi bilmek gerekiyormuş onu anladım. ileride bisiklette belki gerçekleştirir eski bir bisikleti tamir ederiz.. e o zamana biz de bisikletimiz de eskiriz bu durumda zaten tamire gerek kalmaz... yıllar da geçmiş olunca zaten bir dostluk doğmuş olur...
sanıırm en iyisi bisikletle beraber eskimek :) bu bana urfanın fenomeni ni hatırlattı...

:)

@Kuzey Ege 86 doğumluyum, acaba erken mi yaşlanıyorum :)

Bisiklet ile ilgili bazı yazılanlar bana da gerçekten abartı geliyor. Ve bu stravacı ve xt/deoreci arkadaşların yorumlarında benim gözlemlediğim tek eksik var oda sürerken alınan keyif ve yolun öğrettikleri.

Bunlar yorumlarda neredeyse hiç yok.

@Emre Yönlüer Ankara'da gezecek bir yer mi yok:) O kadar çok yer var ki...

Bu konuya benim bakışım şu şekilde. Bisikletinize ne kadar iyi/yüksek fiyatlı parçalar alıp taksanız da eğer onların temizliğini ve bakımını yapmıyorsanız ya da yeterli zamanı ayırarak değil de üstünkörü yapıyorsanız hiçbir anlamı yoktur. Buna nazaran kaliteli ama düşük fiyatlı bir parça/sistem iyi temizlendiğinde ve iyi bakım yapıldığında size çok daha uzun süre fayda ve konfor sunacaktır. Bu hareketli ya da az hareketli/hareketsiz parçalar da dahil tüm bisiklet ekipmanı için böyledir.

@mersault

Bu farklılıkların sebebi amaçların/beklentilerin çeşitliliği galiba. Lezzet almak mı yoksa yüksek bir kondisyon/performans yakalamak mi amacınız/arzunuz? Lezzet ise benden öncekilerin dediği gibi iki çember kafi. Performans ise en son modeller dahi kafi değil belki.
Yarışlarda sporculardan, tekeri patlayınca, kaza yapınca bisikleti kaldırıp yere vuranlar oluyor. Demek ki bizdeki gibi bir bağ yok adamın bisikletiyle arasında. Tek düşüncesi altındaki makinenin kendisini hedefe ulaştırması(performans)...

Ha ikisi de olsun diyorsak; ikinci arzumuzun, ilkinin gerçekleşmesine mani olmasını engellemek adına evet, biraz müstağni olmak gerekiyor galiba.

Geri