@BayCicik
Drop barda farklı tutuş seçenekleri var..Ayrıca drop bar daha küçük ve bu da rüzgarı az yemenizi,daha hızlı gitmenizi sağlar..
Drop bardan çekinme..Ben 40 senedir drop bar kullanıyorum gibi oldum..Hiç yadırgamadım..Çokta sevdim dropbarı..
Yine de sen bilirsin tabi..
Triban 500'de bir olay yok deme

Karbon maşa var..3'lü aynakol var ki,bu rampalarda işini kolaylaştırır..
Vitesi,lastikleri yeterli..Sonuçta Froome'la kapışmayacağız

Yarışa gireceksen,ikili aynakol alman lazım..Bunu da belirteyim,belki bilmiyorsunuzdur..
Mevzu şu..Bu bisikleti bende çekinerek aldım..Bisikletin kadrosu çok hoş..Kıvrımları gayet iyi..Ömür boyu garantisini de belirteyim..Ayrıca rengi de çok güzel..Ben rengi silik,kalitesiz bir şey olur dedim ama çok kaliteli bir kırmızı renk çıktı..
Güzel bir kadro ve rengi..Karbon bir maşa..Ömür boyu da garanti..Gerisi pek önemli değil..
Microshiftten de çekiniyordum ama tıkır tıkır geçiyor vitesler..
Yani bisiklet olay..Sana 2000 liraya bu bisikleti kimse vermez..Bulamazsın,arama..
Bisikleti bende kargo ile aldım..Drop barını ve pedalını kendin takacaksın..Ayrıca bilmiyorsan,3 taksit yapıyorlar..Bu kötü aslında..Daha çok taksit yapmaları lazım..Sanırım ''zaten ucuz veriyoruz,bir de 9 taksit mi yapacağız?'' diyorlar
Triban 500 ile 540 FB arasında 1,2 ağırlık farkı var..Kadroya göre biraz değişebilir bu rakam..Yani triban 500 öyle ağır da değil..
Ben aldığımdan beri fren pabuçlarını ve rubleyi ve seleyi değiştirdim..Lastikleri de değiştireceğim..Belki ileride daha iyi bir sele de alırım..
Bu bisikleti kötüleyenler,çoluk çocuk..Mesela diyorlar ki,lastikler çok kayıyor..Adam sana 200 liralık lastikle mi verecek bu bisikleti?En ucuz karbon maşalı,endurance kadrolu karbon maşalı bisikleti almışsın,lastikleri yüzünden bisikleti kötülüyorsun..Saçmalık bu..
Aynı şekilde microshifti de kötülüyorlar..Dediğim gibi sanki Froome'la kapışacaklar..Zaten aynakol 3'lü..Yarışa giremezsin..O kadar seri vitesi ne yapacaksın?Ben vitese dokunduğumda tereddüt etmeden geçiyor..Öyle rahatsız edici ses filan da yok..Nedir derdiniz yani?!
Sele de öyle..Adam sana Brooks sele ile bu bisikleti vermez..Bunları beğenmiyorsan kendin alacaksın..2000 lira verip,üst düzey bir bisiklet bekliyor insanlar..
Lastik olsun,sele olsun,bunlar mesele değil..50 lira,100 liraya bu işler hallolur..Önemli olan kadro ve sonra vites sistemi..Bunlarda gayet iyi,yeterli..
Yazdıklarımdan yola çıkıp,triban 540'ı düşünebilirsin..500 böyleyse,540 çok iyidir yani..En başta 1 kg'nun üstünde bir ağırlık farkı var..Lastikleri daha kaliteli..Vites sistemi de öyle..Ben bu 500'den böyle memnunsam,gerisini sen düşün..
@hayrobet bugün denedim rubleyi..Çıkamadığım çok dik bir yer vardı..Çok zorlanarak çıktım bugün..Ruble 32..Aynakol ön 30..Bu halde çok zorlandım ama önceki 25'li rubleden daha iyi..Çok çok iyi değil ama..Daha iyi..Antremanlara devam edersem,hiç çıkamadığım yokuşları bu oranlarla çıkarım..Bu sene bunu başarmam lazım

Yalnız %5'lik eğimden bahsetmiyorum..%10 ve üstü..15,belki 20..Çok ciddi yokuş ama kısa tabi..
Bisikletle pek haşır neşir değilseniz,sporcu geçmişinizde yoksa,25 veya 28'lik ruble size olmaz..