Scudo Sports

Hoşgeldin Triban 540

@ahlaksız rica ederim.
Senin bisikletin geçişi süper iyi fiyata olmuş.
Ben fiyatı triban 540 dropbar modeli için söyledim. (arka aktarıcı kısa bacaksa ruble ve arka aktarıcı değişimi )

şimdi bu ayarda yokuş denemen oldumu ? , çok fark varmı yani kağıt üzerindeki hesaplamalar vs yerine , iyiki yapmışım süper oldu yada eh işte filan.
:)

Mesajı editledim:
Tekrar siteye baktımda arka aktarıcı uzun kol gibi duruyor
big_82ab6cb3-38ea-4667-8731-b7e96d9bb1fb.jpg

Scudo
@hayrobet
Yarın deneyeceğim..Bence çok fark edecek..Düz yolda biraz denedim,çok yumuşak geldi..
Biraz yaşı ilerlemiş olanlar için rublenin en büyük dişlisi,mümkün olduğunca büyük olmalı bence..

@ahlaksız

@ahlaksız hocam açıkçası evet dropbar istiyorum ama sırf dropbar diye de daha iyi donanımda bi alettten olmak istemiyorum. Yani ben şimdi RR340 kullanan biri olarak, Tiagra'ya geçmek, gayet yeterli bi upgrade olarak geliyorum. Hem olayın yol tarzını, ince lastik tarzını da tatmış olurum ve bi sonrakine dropbarlı bi şey alırım, Tiagra da yetmez hale gelince. Ama Triban 500 şuan için dropbarı dışında bi olayı yok. 2016 modeli 17 model, şuan için çok önemsemiyorum. Yani 14-15 kiloluk bi bisikletten 9-10 kiloluk bi bisiklete geçmek, güzel.
Sorun şu ki, Antalya'daki hiç bi mağazada stok yok şuan. Olaydı da gidip deneyeydim keşke. Ya internetten mağaza teslim sipariş vereceğim, orada açıp, kontrol edeceğim. Veya İzmir'e gidip alacağım, oradaki Gaziemir şubesinde var görünüyor. Bilemedim. Bi de Decathlon'un şu önce siparişi kabul edip, ardından stoklarında olmadığını bildirdiği mail var ya, onu da almak istemiyorum açıkçası. Belki de internet stoklarında da yok.

Arkadaşlar şöyle bi durum oluştu;
1-Btwin Triban 540 FB - 2.300
2-Salcano XRS 030 - 2,800
3-Bianchi SLR 600 - 2,800

Hepsi Tiagra.
Hangisini seçerdiniz?
Yoksa saçma bi kıyaslama mı?
Salcano, istemiyor gibiyim. Hem renginden ötürü, hem de yaygın diye.
Bianchi, hiç bi fikrim yok. Şimdiye kadar hiç bakmamıştım.
Btwin, şimdiye kadar ki tüm Decathlon iletişimimden memnun ayrıldım. Bana yetiyor. Artı olarak renk vs sıcak geliyor.
Ve ayrıca şimdiye kadar hiç dropbar kullanmadım. Kalın lastik mtb'den direk ince lastik dropbara geçmemeyeyim diyorum. Önce ince lastik flatbar ile yumuşak bi geçiş yapayım ve bi sonrakinde artık dropbara geçeyim. Hem belki o güne kadar full carbon bi şey alabilirim. Ulan ne karışık yaa :D:D

Naçizane fikirlerimi paylaşayım. triban 540'da karbon maşa var. Diğerlerinde var mı bilmiyorum. Ben bu bisikleti 2 haftadır kullanıyorum 200 km civarı yaptım. Çok memnunum. (115 kg bir adamım). İzmir'in berbat takır tukur yollarında kullanıyorum. Lastik patlaması bile yaşamadım. Bir de bir sıkıntı çıkarsa karşısnızda Decathlon gibi bir firma var. Asla üzülmezsiniz. Salcano'da 53t/39t aynakol ve PG1050 26t/11t ruble var. Sizi yokuşlarda baya zorlayabilir.

@Emre Doğan

Salcano'yu ofisten arkadaş bulmuş. Ona söylenene göre karbon maşa varmış. Bilemedim ama Salcano'ya hep mesafeli davrandım. Belki de az bilmemden, bilemiyorum. Ayrıca işin içine ödeme planını da katınca, hala Btwin daha çekici geliyor.

Bu arada beni etiketlememişsiniz ama mesajın içeriği bana hitaben olduğu için cevapladım :):)

@BayCicik
Forumda yeniyim. Yanlış yapmışım :) Dediğim gibi salcano'da biraz sert bir set var. Antalya yokuşlarında zorlayabilir idmanınız yoksa.

@Emre Doğan

Hocam boyunuz kaç? Hangi beden Triban'ı aldınız?

@BayCicik
Boyum 193 cm olduğu için xl modelini aldım.

@Emre Doğan

Memnun musunuz?
Benim boy 176, beden seçimi tablosunda 173-185 arasına L model belirlenmiş. Uygun olur sanırım, değil mi?
Çünkü bisikleti görmeden almam gerekecek. Antalya'daki 2 mağazada da yok. İzmir-Gaziemir mağazasında var. Ama kısa vadede İzmir yolculuğu da görünmüyor. Ne dersiniz?

@BayCicik
Boyunuza göre L oluyor. Başka seçim yapmanızı önermem. XL’dan gayet memnunum. Yol bisikletlerinde zaten boy olarak arada kalınca bile bir üst boyu alın diyenler var. Dağ bisikletlerinde tam tersi oluyor. Siz arada kalmıyorsunuz bile :). Flat barı öneririm hem indirimde hem de sürüşü çok güzel etrafı izleyebiliyorsunuz. Bir de rica ederseniz bir şans İzmir’den Antalya’ya getirebilirler. Görüp satın alırsınız. Ben Gaziemir’den almıştım. Bisiklet reyonunun arkasındaki müşterilere kapalı alanda asılı olarak depolanan 540’ları görmüştüm. Baya vardı.

@Emre Doğan

Teşekkür ederim cevaplarınız için.

• Beğen
Tepkiler: Emre Doğan
@BayCicik
Drop barda farklı tutuş seçenekleri var..Ayrıca drop bar daha küçük ve bu da rüzgarı az yemenizi,daha hızlı gitmenizi sağlar..
Drop bardan çekinme..Ben 40 senedir drop bar kullanıyorum gibi oldum..Hiç yadırgamadım..Çokta sevdim dropbarı..
Yine de sen bilirsin tabi..

Triban 500'de bir olay yok deme:)
Karbon maşa var..3'lü aynakol var ki,bu rampalarda işini kolaylaştırır..
Vitesi,lastikleri yeterli..Sonuçta Froome'la kapışmayacağız:D
Yarışa gireceksen,ikili aynakol alman lazım..Bunu da belirteyim,belki bilmiyorsunuzdur..

Mevzu şu..Bu bisikleti bende çekinerek aldım..Bisikletin kadrosu çok hoş..Kıvrımları gayet iyi..Ömür boyu garantisini de belirteyim..Ayrıca rengi de çok güzel..Ben rengi silik,kalitesiz bir şey olur dedim ama çok kaliteli bir kırmızı renk çıktı..
Güzel bir kadro ve rengi..Karbon bir maşa..Ömür boyu da garanti..Gerisi pek önemli değil..
Microshiftten de çekiniyordum ama tıkır tıkır geçiyor vitesler..
Yani bisiklet olay..Sana 2000 liraya bu bisikleti kimse vermez..Bulamazsın,arama..:)

Bisikleti bende kargo ile aldım..Drop barını ve pedalını kendin takacaksın..Ayrıca bilmiyorsan,3 taksit yapıyorlar..Bu kötü aslında..Daha çok taksit yapmaları lazım..Sanırım ''zaten ucuz veriyoruz,bir de 9 taksit mi yapacağız?'' diyorlar:D

Triban 500 ile 540 FB arasında 1,2 ağırlık farkı var..Kadroya göre biraz değişebilir bu rakam..Yani triban 500 öyle ağır da değil..
Ben aldığımdan beri fren pabuçlarını ve rubleyi ve seleyi değiştirdim..Lastikleri de değiştireceğim..Belki ileride daha iyi bir sele de alırım..

Bu bisikleti kötüleyenler,çoluk çocuk..Mesela diyorlar ki,lastikler çok kayıyor..Adam sana 200 liralık lastikle mi verecek bu bisikleti?En ucuz karbon maşalı,endurance kadrolu karbon maşalı bisikleti almışsın,lastikleri yüzünden bisikleti kötülüyorsun..Saçmalık bu..

Aynı şekilde microshifti de kötülüyorlar..Dediğim gibi sanki Froome'la kapışacaklar..Zaten aynakol 3'lü..Yarışa giremezsin..O kadar seri vitesi ne yapacaksın?Ben vitese dokunduğumda tereddüt etmeden geçiyor..Öyle rahatsız edici ses filan da yok..Nedir derdiniz yani?!
Sele de öyle..Adam sana Brooks sele ile bu bisikleti vermez..Bunları beğenmiyorsan kendin alacaksın..2000 lira verip,üst düzey bir bisiklet bekliyor insanlar..
Lastik olsun,sele olsun,bunlar mesele değil..50 lira,100 liraya bu işler hallolur..Önemli olan kadro ve sonra vites sistemi..Bunlarda gayet iyi,yeterli..
Yazdıklarımdan yola çıkıp,triban 540'ı düşünebilirsin..500 böyleyse,540 çok iyidir yani..En başta 1 kg'nun üstünde bir ağırlık farkı var..Lastikleri daha kaliteli..Vites sistemi de öyle..Ben bu 500'den böyle memnunsam,gerisini sen düşün..

@hayrobet bugün denedim rubleyi..Çıkamadığım çok dik bir yer vardı..Çok zorlanarak çıktım bugün..Ruble 32..Aynakol ön 30..Bu halde çok zorlandım ama önceki 25'li rubleden daha iyi..Çok çok iyi değil ama..Daha iyi..Antremanlara devam edersem,hiç çıkamadığım yokuşları bu oranlarla çıkarım..Bu sene bunu başarmam lazım:)
Yalnız %5'lik eğimden bahsetmiyorum..%10 ve üstü..15,belki 20..Çok ciddi yokuş ama kısa tabi..
Bisikletle pek haşır neşir değilseniz,sporcu geçmişinizde yoksa,25 veya 28'lik ruble size olmaz..

@ahlaksız

Aslında araştırmaya dropbarlı modellerden başladım ben. Ama sonra 540 FB çıkınca, yorumlara falan da bakarak, gayet akılcı geldi, çekici geldi.

500'de bi şey yok derken, örselemek için demedim aslında, yanlış anlaşılmasın, yoksa elimde RR340 varken, böyle bi şey haddime değil :D
Yarışa girmek gibi bi planım yok hocam. Ama öyle bi kural olduğunu bilmiyordum, öğrenmiş oldum, teşekkürler.
3 taksit olayını biliyorum ve benim için yeterli. Ama sitesinde 3+2 gibi bi seçenek vardı. Acaba internet siparişlerinde de geçerli mi?
Bu bisikleterle ilgili veya genel Decathlon kötülemelerini çok önemsemiyorum. Verilen para ortada. 2 yıldır neredeyse tüm spor ihtiyacımı oradan karşılıyorum ve verdiğim paranın karşılığını aldığımı düşünüyorum. Memnunum.

Ufak bi doktor işim var. Onun sonrasında hala şartlar mümkün olursa 540 FB alacağım sanırım.
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

@BayCicik
Btwin'in bu kadroları (500-520-540 gibi),endurance kadro..Yani bu kadrolardan üst düzey performans beklememek lazım..Mesela biri diyor ki ''rüzgarda savuruyor''..Kadro endurance olunca savurur tabi..Alın borusu uzun,aerodinamiklik yok..Bunlar yarış bisikleti değil..2'li aynakol olanlarla yarışa girersin ama yarış kadrosu olanlarla aranda bir mesafe mutlaka olur..
Bu kadroları spor amaçlı kullanırsın,işe gidip gelirsin,uzun yola(tura) çıkarsın,dağlarda kendini test edersin,pikniğe gidersin,balığa gidersin,lastikleri değiştirip toprak yollarda bile sürersin işte..
Ben hız yapacağım,uçacağım diyen bu kadrolardan uzak dursun..Mesela 900 var..Onu alsın 4,500 liraya,uçsun..

Sitede 3+2 gibi şeyler yazsa da,ben satın alırken en fazla 3 taksit gördüm..+ gibi bir şey filan da çıkmadı..

Drop barı yadırgasaydım,''keşke 540 FB'i alsaydım'' derdim ama drop bar hoşuma gitti..Drop bar olmasına rağmen,gayet dik durabiliyorsun..Bu da kadro ile alakalı..

@ahlaksız

RR340 hantallığını yaşamak istemiyorum ki bu modelde onu yaşamayacağım. Elbet dropbarlı başka bi model kadar akıcı olmayacak ama bendekiyle arasında dağlar kadar fark olacak. Taksit olayında yanılıyor olabilirim tabi. Bakalım 1 hafta içinde netleştiririm. Umarım alır ve buradan bi foto paylaşırım :komik:

Fb modeli var bende ve Gayet hızlı bisiklet. Ben 115 kg ağırlığındayım, idmansızım, düz yolda hiç kendimi yormadan 38-40 km/s arası gidiyorum.

Yarış için Aerodinamik bisiklet istiyorsan 6-7 binden başlıyor.

38-40 spor amaçlı yapan bi amatör olan benim için gayet yeterli bence ki derdim 25-30 bile yeterli benim için. Mühim olan bu hızı korumak için sarfedilecek eforun zihni yormaması. Ben RR340 ile 25-30 sularında seyredebiliyorum ama zihnim yoruluyor
Az kaldı az, yakında alacağım

Değerli Dostlar ayrı ayrı yazan herkeze tekrar teşekkür ederim.
@ahlaksız üstat Ruble testi ve yorumun için çok sağol , çok merak ediyordum. triban 500 deki vites ve fren sistemi için bu kadar içten yazıda okumadım , yani ben yarış vs yapmayacağım , yokuş aşağı bile frenle yavaş inecek kadar tırsakiyim.
Amacım gerçekten 1 kere alıp keşke bunu değilde şunu alsaydım dememek.
Yorumlar ve araştırmalar günden güne zenginleştikçe akılda karışıyor :)
triban 500 de 2 tane 520 modelinde ise hiç S beden yok 540 da 3 tane ve hepsine gidip baktım
Mağazada stok sıkıntısı var, teşhirdeki orası burası çizik bisikletlerden başka yok , bunada çok üzüldüm.
az daha araştırayım bakalım , sonuda ne alıp geleceğim bende kendi kendime merak ediyorum :)
( gönül 3 lü aynakol ve arka ruble 32 olan istiyo, yokuş yüzünden , buralar hep yokuş , kazara evden çıkıp yokuş aşağı indinmi yandın :) )

@hayrobet tribanlara kadro olarak benzer,fiyat olarakta yakın,şu bisikleti de öneririm;
(link)
Amerikan markası,aynakol 50-34,ruble 11-32,maşası karbon..
Kadrosunu araştırın,varsa tercih edilebilir bir seçenek..Ben bütçe yüzünden vazgeçmiştim..

@ahlaksız Üstat sağol bisiklete baktım, jant kenarı 20mm sanırım triban 540 daki mavic 24mm di ve bu yüzden 700x32 ye kadar lastik takılabiliyordu.
şimdi tüm forumu ve youtubeyi triban 500 - 520 -540 olarak bir daha tarayacağım :)
salcano xrs 035 lerde hoşuma gidiyordu ama bagaj deliği olmaması eksi oldu.
şu 540 lar biraz daha inse bari , 2 el var 2 tane ama M beden.benim boy 1.65 bacak içi 71cm
Ben Bedenim S diyorum ama Xs mi diyede kendime sormuyor değilim , specialized rockhopper 15" di , süper iyiydi ama bu yol bisikleti tarzı .

Geri