Scudo Sports

Hırsıza kilit dayanmaz.İzle...

Ozan Güneri

Forum Bağımlısı
Tepki
2.454
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Focus
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaklar iyi bir kilit araştırırken rastladım bu video'ya.Ne yaparsak yapalım böylesine denk gelirse çalınır bisiklet.İzleyince ürperdim valla.

Scudo
Aynen dediğin gibi abi hırsıza kilit dayanmaz. Ne olursa olsun , ya keserek ya kilitle oynayarak açıyor adamlar . Bunun olur yolu yok yani , çok zincir araştırdım sağlam güçlendirilmiş çelik zırhlı zincirlere baktım eninde sonunda zinciri kesemeseler bile kilit bölümünden açılma ihtimali çok yüksek.

Bu şifreli kilitlerin açılması çok basittir.
Lisedeyken hocalar ve arkadaşlarım çantalarının şifresini unuttuğu zaman bana getirirdi.
Ufak bir boşlukları oluyor. ilk rakamı yakaladığınız zaman arkası pamuk ipliği gibi geliyor.
Ufak anahtarlı kilitlerinde ataç ile çok rahat açılabileceğini üzülerek belirtmek isterim.
Hiç bir zaman bu tür kilitlerden almayın. Mümkünse biraz uğraştıran cinsten anahtarlı motosiklet kilitlerinden alın.
Çelik halat olanından alırsanız kesmeleri de zor olur. Tabii bu kilitler biraz büyük oluyor o ayrı :p

Adamın öbür videolarını'da izledim.Her türlü kiliti açıyor.Bence bu tür video internette olmamalı.

• Beğen
Tepkiler: semih_07
Videodaki şifreli kilidi beğenmedim . kasasının boşlukları çok fazla , aşağıdaki fotoğraftaki şifreli kilit benim kilidim tam 27 senelik bir kilit. Videodaki kilit kadar kolay açılacağını zannetmiyorum

http://img841.imageshack.us/img841/3887/3yjo.jpg

@Ozan Güneri

Sebep? Adamın birinin alenen, iki parça metalle açtığı kilitleri onlarca, yüzlerce dolara satan firmalar kazançlarına kazanç katsınlar diye mi?

@GökhanSemiz

O nasıl bir kilittir öyle? Çalışma şekli falan nasıl? İlginç duruyor.

• Beğen
Tepkiler: Hâkî.
@Serden Us

Kilit 1986 model bir kilit. 4 haneli şifresi var , üzerindeki butonlara basılıyor ve kancayı yukarı çektiğinizde açılıyor , videodaki gibi kasasında hiçbir boşluk yok yani öyle ince sac vs gibi materyal sokamazsınız. Tabii açılamaz demiyorum daha zor diyorum.

• Beğen
Tepkiler: S26
@ahmetcan44

'Sebep' adamlar hırsızlıgı ögretiyorlar diye.

• Beğen
Tepkiler: mustafa burak
@Ozan Güneri

Hırsızlığı öğrettiğine dair deliliniz nedir? Bir şeyin çalındığını falan göremiyorum. Firmaların insanları nasıl kazıkladığın açık biçimde göstermiş. Rahatsız olacak birileri varsa, o da bu kilitleri üretip, sağda solda "çok güvenli" diye reklam yapan firmalardır.

bilmeyen insanlara nasıl yapılacağını öğretebilir.gerçi firmalar ne yaparsa yapsın mutlaka hırsızlarda ona göre bir yol buluyorlar.adamlar çelik kapıyı bile açmanın yollarını biliyorlar.

kilit açılmasa ne ki; kırılır, kesilir. bilmediğiniz güvenmediğiniz yere bırakmayın.

@ahmetcan44
Siz neden bu kadar agresifsiniz.Adam alenen alet edavatı gösteriyor.Göremiyor musunuz ?

• Beğen
Hırsızlık yapmak isteyen birine "bak kardeşim bu aletlerden temin edeceksin böyle de açıp soyup çalacaksın" diye öğreten ve son derece kötüniyetli olarak hazırlanan bir video bence. Sadece bisikletler için değil araçlar için de aynı şey geçerli. Şahsen ben de bu videodan rahatsızlık duydum. Kilit fabrikası sahibi de değilim kilit satıcısı da.

• Beğen
@Ozan Güneri

marifet alette edevatta değil adamda. öyle her önüne gelen o aletlerle kilit açamaz. ayrıca bu ülkede öğrenmek, öğretmek serbest. yasakcı zihniyet hoş değil.

@Ozan Güneri

işte herşeye muhalefet olmak varya mesele o ,hırsızlık gibi bir niyetim olsa bu adamdan çok şey öğrenebilirdim ,yanlız arkadaşın söylediğindede haklılık var yani kilit yapan firmaların basettikleri kadar sağlam kilit üretemediğinide gösteriyor

@Ozan Güneri

Videodaki kisi kilitlerin zayif noktalarini gosteriyor; ki bu sizin icin iyi bir seydir. Zira siz bu zayif noktalardan habersiz olsaniz, bisikletinizi bu tur kilitlere emanet edip kolayca calinmasina vesile olabilirsiniz. Ama artik kilidin zayifliginin farkindasiniz ve tedbirinizi ona gore alirsiniz.

Buna benzer seyler bilisim camiasinda da cok s1k gorulur. "White Hacker" denilen kimseler, buyuk firmalarin yazilimlarinda guvenlik aciklari bulduklari zaman once firmalari bu aciklarla ilgili uyarirlar. Makul bir surede firmadan geri donus ve sorunu giderici yama gelmezse, bu acik kamuoyuna duyurulur ki insanlar firmaya bagimli kalmadan kendi tedbirlerini alabilsinler. Bu tur aciklamalar, guvenlik acigina cozum uretmekte geciken veya isi suruncemede birakan firmalar uzerinde kamuoyu baskisi olusturarak, sorunun cozumunu de hizlandirabilir.

Saygilar

Arkadaşlar;
Eleştiri yaparken olabildiğince geniş açıdan bakmayı ihmal etmeyiniz,
yani piyasada gerçekten zor açılan kilitler ile kolayca açılanlar arasında net bir ayrım olsa tamam, yani sanki sadece bazı kilitlerin zayıf noktası var
ve bu gizleniyor da biz bu sayede öğreniyoruz.

En başta niyet önemli bu o kadar büyük bir konu ki atom enerjisini niyetinize göre insanlığı yok etmekte de kullanabilirsiniz, refaha erdirmede de

maksat bilgiyi nasıl kullandığınızda hırsızlık mı, insanlara yardım mı.

İşte internet ortamı bu yüzden güvensiz ve bu yüzden kim kimin nasıl biri olduğunu bilmiyor.

Bütün bunları düşünerek eleştiri yapalım bence..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@alperen_69

Bu nasıl cevaptır allah aşkına. :) Hiç yakıştıramıyorum, çok yazık.

Geri