Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

hidrolik hakkında bilgisi olan ?

alkankoca

Aktif Üye
Tepki
28
merhabalar daha önce v-fren kulanıyordum yeni topladığım bisikletimde deore hidrolik seti var ancak frenin bakımı, hidrolik değişimi, balata değişimi hakkında bilgi sahibi değilim yardımcı olursanız sevinirim saygılar :in:

Scudo
Bana da lazım olacak.

bakımları olarak sanırım rutin olan bazı kullanıcıların yaptığı saf alkolle sürüşler sonrası silen var. Balataların eskidiğini üzerinden yada kalınlığından anlarsınız. Üzerinde arka metali gösteren delikler çıktığı zaman sanırım çöp zamanı gelmiştir onların, kimileride balataya kredi kartı kalınlığına gelince bırak diyorlar.:) ..

Hdirolik değişimi kolay alsında biraz sabır ve alet lazım..:)
aletler : 1m akvaryum hortumu ve ya şu sarı uzayan hortumlar. birtane tornavida. birtane boş şişe. hidrolik basmak ihtiyacı varsa 1 tanede eczanelerden bulacağınız 50ml lik şırınga... Bunları kullanarak değişim yapılabilir. Anlatmak uzun sürer hemde tam anlayamayız.o yüzden youtube linki koyuyorum buradan bakaraktan öğrenebilirsiniz.

1. part: (link)

2.part: (link)

balata değişimi konusu kolaydır..:) videolardan görürsünüz.

ek öneri. Mümkün olduğu kadar taşlara dikkat edin rotorunuz olmadık çarparak yamulabilir.:)

ilk kullanırken hidroliği boş arazide ve yavaş olarak kullanın özellikle ön freni. sizin küçük sıkıştırmanız takla atmanıza vesile olur sonra burada bantlı şeklinizi görmek bizleri üzer..;).

montajını yapmadıysanız özellikle kablo bağlantılarını ustanıza yaptırın dikkatli izleyin sonrasında kendiniz yapabilirsiniz..

2. öneriden dolayı bisikleti çoluk çocuga vermeyin oda takla atar ona ve bisikletinize yazık olur.:D

Mustafa abi burada usta nerede? :D
Videolar için sağol.

Bursada nerde bilmiyom ama mutlaka vardır biri..olmadı konu aç bölgende gene yardım ederler. çalışan usta olmasada bu işlerden anlayıp elinde alet edavatı olan biri vardır mutlaka..:) Sen konu aç bölgene oradan birileri yardım eder usta konusunda..:D

hidrolik frenler titiz kullandığınız sürece bakım istemez, yıllık olarak fren yağı ve balaya değişimi yeterlidir. bunuda zaten sizin yapmanız gerekmez servisine götürürseniz onlar hem gerekli değişimleri hemde bakımını gerektiği gibi yaparlar. onun dışında dikkat etmeniz gereken 1-2 şey var.

1.si özellikle bisikleti bi yere dayarken kesinlikle rotorların değmediğine emin olun, rotorunuzu eğerseniz düzeltmek zordur genelde tamamen düzelmezler.

2.si lazım olmadıkça frenin üzerindeki özellikle kaliperdeki vidalarla uğraşmayın,sadece kaliperin adaptöre sabitlendiği vidaları ayar yapmak için kullanın.

3.sü kendinizin ve başkalarının güvenliği için rotora kesinlikle ellemeyin, özellikle sürüşlerden sonra rotor ısınmışmı diye bakan ve elini yakan çok tanıdığım var gerçekten ısınmışlardır :D

bunlara dikkat ettikten sonra fren kullanımında sorun yaşamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Bozdağ
@Mustafa Acar

hidrolik yağı ne zamandan ne zamana değişmesi gerekir

@alkankoca

1 yılda bir değişmesi makuldür. tabiiki daha uzun sürede kullanılabilir ama yağ yavaş yavaş özelliğini kaybettiği için performansda fark yaratacaktır.

Servise götür. Perçimlere zarar verirsen fazla masraf çıkar. Ayrıca yağ ayarını da yaptırman lazım. hidrolik kapaklarını açman için özel alyan gerekiyor contalara da zarar verebilirsin

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Bozdağ
sorun çıksın ki ne yapıcağını öğren bisikletini tamirciye emanet ediceğine öğren herşeyini kendin yap derim ve uzun yollardada başına birşey gelebilir bu yüzden kesinlikle bisikletini tanı ve tamir edebil

Geri