Ya arkadaşlar ben ne yapayım şimdi? Bu adamlar yalan mı söylüyor acemiliğimden yararlanarak? Siz duruma el atarsanız sevinirim. Kaliper-pistonlar sıkıştı diye tüm yağ boşaltılıp yenisinin eklenmesi gerekiyormuş. Doğru bir işlem mi? Mail içerği şöyle;
Merhaba fırat bey
Yağınızın eksiltilme nedeni önceki mailimizde belirttiğimiz kaliperin içerisindeki pistonların geri gitmesinden kaynaklanmaktadır. Normalde fren hidroliğinin boşaltılması ve yeniden hidrolik yağ doldurulması gerekmektedir.
Balata değişim zamanını uzun süre geciktirildiği için kaliper içerisindeki pistonlar aşırı sıkışmış. Servisimiz size maliyet çıkarmamak için bu şekilde müdahale ederek yardımcı olmaya çalışmıştır. Kanaatimizce servisimizin müdahalesi yerindedir.
Başka türlü müdahale fren sisteminize zarar verebilirdi.
Garanti belgenizle gitmenizi istememizin nedeni Garanti kapsamında bir işleminiz olması durumunda servisimizin belgeniz aracılığı ile bizden istekte buluna bilmesi içindir.
1.'si Sedona'nın servisine gittiğimde öyle kaliper ayarı yapıp yolladılar beni, bunlar yüzünden bitik balatayı kullanmak zorunda kaldım!
2.'si ise, yağ eksiltilirken bana sorulmadı. Ayrıca yağ eksiltildi ve hiç bir şey değişmedi daha kötü oldu! Kron gibi Sedona'dan da çekeceğiz gibi duruyor.. 50 TL mi vereceğim durduk yere şimdi!?