hidrolik disk fren

bedo

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2006
Mesaj
1.225
Tepki
332
Şehir
istanbul-yeşilköy alan: trial ve street
lx hidrolik disk fren hakkında bilgisi olan varmı sağlammı bu diskler atlamaya zıplamaya gelirmi ve bu diskin komple fiyatı nedir fren kolları rötörler her şeye ile ne kadar tutar not<hidrolik disk fren>
 
Scudo

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Fiyatını bilemem ancak atlamaya zıplamaya tabi ki gelir, en azından kırılacak edecek bir parçası yok. Ancak fren gücü senin tatmin eder mi bilemem. Onu deneyip senin karar vermen lazım, beklentilerini buradan tahmin etmek çok zor.
 

bedo

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2006
Mesaj
1.225
Tepki
332
Şehir
istanbul-yeşilköy alan: trial ve street
evet benim korkduğumda o fren gücü ile ilgili biz harekete dayalı kullandığımız için bana o performansı sağlayabilecekmi istediğim sonucu verecekmi
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Şöyle diyebilirim. Ben de Hayes HFX 9 vardı (kolu gelsin yine olucak :) bi fren kolu arızalı). Ondaki güç hiç bir Shimano frende yoktu diyebilirim. Resmen bisikleti olduğu yere çiviliyordu.
Eğer bu şekilde hareket yapmak için frene ihtiyacın varsa ya büyük rotorlu bir fren seç, ya da Shimano dışında bir fren seti al. Çünkü Shimano'nun hidrolik sistemleri o kadar da kuvvetli değil.
Bulabilirsen Avid Juicy 5 tavsiye ederim. Frenlemesi oldukça güçlü.
 

Orkun Oskay

Aktif Üye
Kayıt
3 Temmuz 2006
Mesaj
160
Tepki
165
Şehir
İstanbul
@HaliliOzturk

Beni bağışla halil normalde kişisel cevap yazmıyorum ama yazma gereği hissettim bi anda.

İlk olarak durdurmak istediğimiz kütle bir kamyon değil bir bisiklet. Toplam ağarlıkta bisikletle beraber kullanıcı ağarlığına bağlı olarak 85- 130 bilemedin 140 kg bir nesne. Bisikleti olduğu yere çivilemek sence ne kadar doğru?

Hadi bunları geçtik.Shimano fren kollarını bilen bilir 1/3 oranında çalışır. Yani bu şu demek kola 1 birim verilen kuvvet kaliperlere 3 birim olarak aktarılır. Shimanonun bütün hidrolik sistemleri bu mantığa göre çalışır. Bu gayet yeterli bir orandır. Senin Hayes ta bu oran 1/10 olsun. Onuda geçtik.

Peki ya brake padlere ne demeli? Her köşe başında Shimano'nun istediğimiz çeşidini bulabilirken Avid veya Hayes markaları bunun neresinde acaba ?????

..Ki sende yazmışsın-Bulabilirsen- diye. Frenleri bulduk. Ya diğerleri???
 
  • Beğen
Tepkiler: msconfig

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Orkun bağışlanacak bir durum yok, çünkü böyle bir cevap yazmanda herhangi bir sakıncalı nokta yok :). İçin rahat olsun.
Vurguladığın noktalarda haklısın. Özellikle Hayes'in parçalarını Türkiye'de bulmak imkansız. Ancak Avid için böyle bir genelleme yapmak yanlış olur diye düşünüyorum. İsim vermeye gerek yok ancak mağazalarda bulunabiliyorlar.
Öte yandan Shimano resim pad de metalik pad de kullandım. Aşırı bir fark yok. Fren gücü bana göre tatminkar. XC için oldukça yeterli ancak arkadaşımızın istediği hareket yapmak. O yüzden ani fren tepkileri onun ilk ihtiyacı olan şey. Zaten sürat yapmak gibi bir niyeti yok, yeri geldiğinde bisikletini ön freni ile yerine çivilemeli. Daha önce ben de bu tarz şeyleri denediğim için buna ihtiyaç duyacağını hissediyorum.
Pad konusunda Hayes frenlerimle beraber hem metalik hem "semi-metalic" (Shimano'daki resin gibi diyebiliriz) pad kullandım. Fren gücünün düştüğünü hiç hatırlamıyorum.
Yeniden tekrarlıyorum. Shimano diskler kötü demiyorum, oldukça iyiler de, parçası bol, arazide performansı tatmin edici seviyede. Ancak işin içine "freestyle" girdiği zaman ben yeterli olduklarını düşünmüyorum.
Tabi ki şahsi fikrimdir, kendi beklentilerim üzerinden şekillenmiştir veya benim algılarım doğrultusunda gelişen fikirlerimdir. Ancak bu yönde düşünen de bir çok insan var. Freestyle bisikletleri inceleyin, üzerlerindeki fren sistemlerine bakın söylemek istediğimi anlayacaksınız :).
 

Alican

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2006
Mesaj
1.290
Tepki
739
Şehir
Acıbadem, İstanbul
Evet...Çoğuna katılıyorum...
Mesela ben istediğim freni bulana kadar öne Deore aldım...Hatta kadro uyumlu değil diye sadece öne aldım desem daha doğru...
Kadroyu değiştirince de Magura yada Hayes olacak...
Fakat şöyle bir durum var...Deore de istediğim zaman çivileyebiliyorum, eğer bisikletin üstünde doğru açıdaysam lastik havası harekete göreyse falan hiçbir sorun yok...Üstelik bu 160 rotorla oluyor...

55 km hızda sadece ön fren durdum zımba gibide duruyor...Yani aslında çok acayip bir fark yok...Ama tabiiki bana yetersiz geliyor...Çünkü devamlı birşeyler yaptığında performans düşüyor...Orasıda ayrı bir konu...

Sonuçta Bedo...
Şuan XT alma demem, hatta gönül rahatlığıyla al diyebilirim fakat daha da iyi bir tavsiye yapayım...Deore set al komple...Önede büyük bir rotor ve adaptör al(180 yada203) olsun bitsin...Emin ol yeterli gelecek sana...:)

Bu arada aslında "Gerçek Fren" budur....:D:D:D:D
http://img383.imageshack.us/img383/3866/brembo011du2.jpg
Hayal etsem bulamam...
Bulsam alamam...
Alsam takamam...
Taksam kıyamam...
Uzar gider...

4 piston Brembo:eek:


İyi günler...:)
 

Eaworkz

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Ocak 2006
Mesaj
1.044
Tepki
1.561
Yaş
36
Şehir
Bostancı, İstanbul
yaw sende alican en bulunmazını istemişin paşam :) bari hayes mag serisi hayal etseydin :) Birde street-tarils tarzı kullananlar disk frene alternatif olarak hid. jant fren kullanıyorlar ozellıkle arka frenleme olarak...
 

bedo

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2006
Mesaj
1.225
Tepki
332
Şehir
istanbul-yeşilköy alan: trial ve street
yorum yapan herkese çok teşekkür ederim çok güzel yorum yapmışınız birde benim aklıma şöyle bir fikir geldi ve bu fikir deore lx hidrolik disk alıcağıma v fren alıyım dedim ama v frenin freestyle deki artılarını ve eksilerini çok az biliyorum bildiklerimde şunlardır.,,
çoğu disk frenler <hidrolik >dahil
artıları.,
xc de çok iyi olmaları
daha kontrol lü duruş sağlamaları
karda ,çamurda ,suda iyi performans vermeleri
eksileri
freestyle ye gelmemeleri
ön disk olarak lastiği yere çivilememesi
çok üst düzeyde fren yapılamaması
not<bu yorumların içine alican abi ini gösterdiği freni kapsamaz o mükemmel bir alet ben burda shımano nun bazı disk frenlerinden bahsettim
çoğu v frenler
eksileri
xc de orta düzey olmaları
kara ,çamura suya da kötü performans vermeleri
herhangi bir cantın akort bozulmasında tekerin dönmesini kötü yönde etkilemesi
ani ve kontrolsüz duruş
artıları ise
freestyle ye gelmeleri
lastiği daha iyi yere kilitlemesi
duruş mesafesinin daha kısa olması

benim bildiklerim bunlar eğer daha fazla varsa ekleyin lütfen ve yazdıklarımda hata varsa söyleyin .,,, konu günceldir
 

Eaworkz

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Ocak 2006
Mesaj
1.044
Tepki
1.561
Yaş
36
Şehir
Bostancı, İstanbul
akor ayarı bozuk olan bi jantta kesınlıkle lastigi yere kıtleyemezler pabucun eskıttıgı jant yanaklarıda dahıl dogru ayarda olmadıkları zaman fren pabuçu kayma yapar dengeni bozar.Ancak v-fren de frenleme kalıtesını kalın cabuk erimeyen bir pabuçla halledebilirsin (örn:baradine)disk frenler rotor capları + piston caplarına gore gayet iyi tutus saglarlar.
V-frenlere xc de kotu performans vermekte demişsin.Bence bu yanlış hafiflik-performans oranına jant kalıtesı ve ayarlarına gore verimi çok yuksek olabiliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: bedo

OzgurIskin

Daimi Üye
Kayıt
6 Haziran 2006
Mesaj
297
Tepki
215
Şehir
Istanbul
Drop In TVde Shawn Denny die bi eleman var belki görmüşsündür. Trials urban takılıyo programda. Bindigi bisikletlere bakıyosun, bazısı ön arka v fren, bazısı ön v fren arka disk, bi başka bisiklette bunun tam tersi.. Bazen full suspansiyon biniyo bazen tam trials bisiklet.. Değişmeyen tek şey adamın hepsiyle de hareketleri yapabilmesi. Şimdi sormuşsun deore saglammıdır diye, illa ki saglamdır. Ayrıca bi atlama sonrasinda kırılacak en son parçalardan biri rotorlardır heralde, konumu itibariyle. Fren tesisatini komple düşündügümüzde kırılması en muhtemel parça fren kollarıdır kanımca, o sebepten atlama zıplama yapacaksan dual control alma derim.
Kavrama ile fren gücü hakkında da yorum yapayım. Bende 160mm deoreler vardı ve fren gücü süperdi (daha başka bi markanın hidrolik fren setini kullanmadım, V fren ile karşılaştırıyorum). Ancak misal 20 defa arkası arkasına stoppie yapmayi denedikten sonra kavrama giderdi. Ben de 203mm hone rotorlu xt sisteme geçtim. Şuan kavramaya dair bi sorunum yok. Fren gücüne de şöyle bi örnek vereyim, 5 km/h gibi düşük bi hızda tüm agırlımı arkaya vermişken ön freni sıktıgımda arka lastik havalanıyo ve ben 80 kg civarıyım. Bu frenleme gücü sana yeter mi yetmez mi bilemem ama bence yeterli.
Son olarak şunu söyliim yanlız, bundan sonraki bisikletimde (hoş o zaman teknoloji nasıl olur bilemem ama şuana göre konuşuyorum) avid sram ikilisi kullanicam. Sirf bu shimano mineral yag dalgasindan ötürü sogudum shimanodan.
Neyse bu kadar. İyi günler. :)
(Bu mesajı daha evvel yazmıştım ama site mi göçtü nedir iletilememiş. Tekrar yazdım)
 

İLKER TAŞ

SPECİALİZED. S-WORKS M5 HARDTRAİLL ALL......
Kayıt
10 Aralık 2005
Mesaj
1.873
Tepki
794
Yaş
44
Şehir
istanbul
İsim
İLKER
Bisiklet
Scott
@Alican
yav alican bu brembo nun bende hastasıyım bu resimdeki mtb hidrolik versiyonumu eğer oysa almak icin varımı yoğumu ortaya dökerim düşünsene arbalardaki fren olayın da en son nokta benim bildiğim brembo frenleri sayılı araba üraticileri kullanıyor oda her modelde değil birde benim mtb ye taktığımı düşün onlara bakmaktan cıldırırım
 

exen

Daimi Üye
Kayıt
30 Eylül 2006
Mesaj
343
Tepki
44
simdi bedo yorumum için kızacan ama ben kendi acımdan trials kullana kişilerin kullandıgı tarzdan bahsedeyim arka frenlerde kesinlikle disk kullanma nedeni bir kaldırım veya benzeri bir yere cıkarken diski vurma riski cok fazla arka fren olarak magura HS 33 tercih et ön taraf içinse disk süper olur ama galiba tek bulmak cok zor egerki trials kullanmayanlar için disk daha iyi
 

bedo

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2006
Mesaj
1.225
Tepki
332
Şehir
istanbul-yeşilköy alan: trial ve street
@trialerkan

yok abi neden kızıyim hepinizden bir şeyler öğreniyorum yorumlarınız için teşekkürler
 

Alican

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2006
Mesaj
1.290
Tepki
739
Şehir
Acıbadem, İstanbul
Bizim FR Memocan Şuan Giant STP 2.0 bisiklet kullanıyor...
Fren sistemi Alivio bacak+Barradine pabuc+LX kollar...
Onda görüp inandığım birşey ise; V-Fren ayarlanınca inanılmaz oluyor...Ve bizim Memo acayip V-fren ayarlıyor...

Yeni fotosu yok...Çekerim yarın yada öbürgün;)...
Eski bisikletinde arkada Hidrolik disk önde V-fren kullanıyordu...Sırf Trial'a yakın hareketlerde arka teker kilitlemesi süper olsun diye...Şimdi soruyorum Disk istemiyormusun diye..."Olursa olur olmazsada önemli değil, yetiyor" diyor...

Bunlarda eski bisikletinden fotolar...
http://img530.imageshack.us/img530/1685/frmemo24lcks0.jpg

http://img371.imageshack.us/img371/92/frmemoonsuz29ertt8.jpg

http://img530.imageshack.us/img530/8645/frmemoonsuz6pzzb4.jpg

Buda Memo'nun şuan kullandığı sokak canavarı...Gerçek resimleride unutmayıp çekersem atarım...:)

http://img530.imageshack.us/img530/298/stp2bigum4.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: bedo

Samsam

Daimi Üye
Kayıt
28 Haziran 2018
Mesaj
222
Tepki
348
Şehir
istanbul
İsim
ENES
Başlangıç
2005—06
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ekran Resmi 2020-12-27 19.17.07.png
Bu parçanın ne işe yaradığını bilen var mı?
Easy joint olarak geçiyor ama türkçe kaynak bulamadım.