Orkun bağışlanacak bir durum yok, çünkü böyle bir cevap yazmanda herhangi bir sakıncalı nokta yok

. İçin rahat olsun.
Vurguladığın noktalarda haklısın. Özellikle Hayes'in parçalarını Türkiye'de bulmak imkansız. Ancak Avid için böyle bir genelleme yapmak yanlış olur diye düşünüyorum. İsim vermeye gerek yok ancak mağazalarda bulunabiliyorlar.
Öte yandan Shimano resim pad de metalik pad de kullandım. Aşırı bir fark yok. Fren gücü bana göre tatminkar. XC için oldukça yeterli ancak arkadaşımızın istediği hareket yapmak. O yüzden ani fren tepkileri onun ilk ihtiyacı olan şey. Zaten sürat yapmak gibi bir niyeti yok, yeri geldiğinde bisikletini ön freni ile yerine çivilemeli. Daha önce ben de bu tarz şeyleri denediğim için buna ihtiyaç duyacağını hissediyorum.
Pad konusunda Hayes frenlerimle beraber hem metalik hem "semi-metalic" (Shimano'daki resin gibi diyebiliriz) pad kullandım. Fren gücünün düştüğünü hiç hatırlamıyorum.
Yeniden tekrarlıyorum. Shimano diskler kötü demiyorum, oldukça iyiler de, parçası bol, arazide performansı tatmin edici seviyede. Ancak işin içine "freestyle" girdiği zaman ben yeterli olduklarını düşünmüyorum.
Tabi ki şahsi fikrimdir, kendi beklentilerim üzerinden şekillenmiştir veya benim algılarım doğrultusunda gelişen fikirlerimdir. Ancak bu yönde düşünen de bir çok insan var. Freestyle bisikletleri inceleyin, üzerlerindeki fren sistemlerine bakın söylemek istediğimi anlayacaksınız

.