Scudo Sports

Hidrolik disk fren bakım ve masrafı hakkında

@omer8923

Aktif Pedal Bursa'da yaşadığım dönemde en sık gittiğim dükkanlardan biriydi, dışarıdan bakınca üst seviye lüks donanımlar gibi görünür ama içeride son derece samimi bir ilgi ve özellikle işçilik işlemleri için hayli makul fiyatları vardır. Ben orta düzey toplama makinemde bir şey yaptırırken birkaç metre ötemde karbon bir makine, diğer tarafımda da çelik kadrolu market bisikleti olup üçümüze de aynı samimiyeti ve ilgiyi gösterebiliyordu. Fiyatlar da yine altındaki bisikletten bağımsız, yapılan işleme göre adil ve mantıklı rakamlar oluyordu.

Bu anlattıklarımın üzerinden birkaç yıl geçti ama hala bu şekilde olacağına inanıyorum. Gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.

Scudo
Iki tane bisikletim var biri mtb biri yol yol bisikletinde de mekanik disk var yani o rotor yamulduğu zaman sıkıntı bir yanını düzeltsen diğer yanı yamuluyor, bir saattir de yol bisikleti in yamuk Rotorunu düzeltmeye çalışıyorum en sonunda bıraktım hafif sürtüyor... Iki bisikletinde sadece rotor da sıkıntı var mtb bisikletim hidrolik 6400 km yol yaptım 3 yıldır bir kere bile yağ vs değişimi yapmadım ama fren de şuan hava var gibi. Uygun bir zamanda yaptıracam bakımlarını

@omer8923 Haziran ayında öyleydi. Hala öyle mi bilmiyorum. Bu arada gözden kaçtıysa hatırlatayım; balatayı kendim götürdüm.

Ek olarak bisikletimde bir sorun olduğunda Bursa'da gideceğim ilk bisiklet dükkanı Aktif Pedal olur yine.

• Beğen
Tepkiler: omer8923
SA ARKADAŞLAR,
Ben de iki ay önce ikinci el hidrolik frenli bir dağ bisikleti aldım.Merak ettiğim 2 konu var şimdilik.
1-Bisikleti temizlerken zincirini mazotla vb. gibi neye dikkat etmemiz gerekiyor.Nasıl yapmalıyız yani temizlik işlemini.
2- Balata bittiğini nasıl anlarız. Mesela benim arka firen hafiften tıs tıs ses veriyor.Normal midir?

Hidrolik yağı değiştireceğim sadece ve çok fazla bütçem yok yavuz bisiklete gideceğim yarın çok fiyat çıkarsa aktif pedalada uğramayı düşünüyorum

Aktif pedal gerçekten lüks bir yermiş gitmez olaydım işçiliklerine bilmiyorum bişey diyemem ama fiyatlar gerçekten baya uçuk hidrolik yağı değiştireceğim yağa 50 tl işçiliğe 30 tl istiyorlar yavuz bisiklette ise 30 tl ye feğiştiriyorlar ve yavuz bisikletin işçiliğide güvenilir

Geri