Scudo Sports

Hidrolik Disk Aşırı Ses Problemi

Bende bugun tekeri sokup yikadim yerine taktim fren gucu azaldi ve acayip ses cikariyor acaba islandigindan dolayimi cikariyordur yorumlariniz icin tesekkur ederim

Frenlerim hidrolik

Scudo
Bu tip durumlarda ince zimpara cok iyi bir cozum. Ben v fren papuclarinda da once aseton ile silip sonra zimparaliyordum. Ses kesiliyordu. Diskleride ayni sekil ara ara temizlemek gerek.tabi diskleri zimparalamadan alkol aseton gibi bir cozucuyle silerek:)

@kaan karaman

balatayı yenı mı taktınız artı olarak balatanız organık mı degıl mı:)

Aslinda bisikleti alali 1 hafta oldu dun tekerini cikarip temizledim yagladim yerine taktim frene basinca acayip ses cikartiyor ve frenler tutmuyor etkisi cok cok azaldi diske yag geldigini sanmiyorum kaygan degil cunku.

dıske yag geldıyse eger o ses yapar..onunda çözumu dıskı guzelce temızlemek sonrada balatayı cıkartıp ınce zımparayla zımparalamak cok az bı sekılde.

@kaan karaman

Yaglamada balata veya diske yag bulasmadigindan eminsiniz sanirim. Ayrica bisikletinizin yeni oldugundan bahsetmissiniz. Bisikleti ters cevirerek teker soktunuz ve taktiysaniz, soyle bir olasilikta mevcut. Hidrolik sistemde hava vardir. Bisikleti ters cevirdiginizde zararsizca gidondaki haznede duran bu hava fizik kurali geregi ters tarafa yukselip kalipere gitmistir. Bundan dolayida yeterli sıkıştırmayi yapmiyor ve frenleriniz tutmuyordur. Tam kavramadigi icinde garip seslere sebep olabilir.
Su konuyada goz atin isterseniz:
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=135776&highlight=

@Muhiddin K.

Benim ön Rotor' a yağ bulaştı ve giç ses gelmiyordu. Hiç tutmuyor durdurmuyordu. Balatalar emici malzemeden yapılır. Yağı en dibine kadar emer. Zımparalamak hem çözüm değil hemde rotoru farklı açılarda çizmesine yardımcı olmuş olursunuz. Zımparaladığınız zaman sadece üst katmanı %5 - 10 kadarını temizlemiş olursunuz. Çözümü ben Würt kullanarak buldum. Hem diski hemde balataları derinlemesine temizliyor. Dertsiz ve kolay uygulanabiliyor. Ama sorunu olsun yada olmasın her HD fren kullanan ve bilgisi olmayan bisiklet severin suat akman beyin paylaştığı linki mutlaka incelemesinin gerektiğini bir kez daha vurgulamak isterim. Teşekkür ederim..

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=135776&highlight=

@Serkan HODANCI

:):in:bundan sonra bende böyle yapım.

Balata spreyi aldim diske ve balatalara sıktım snr balatalari zimparaladim geri taktim frenler hala tutmuyor ses azaldi simdi ne yapmam lazim

Bisikleti ters cevirmedim. :)

@kaan karaman
bıraz kullanın kullandıktan sonra umarım gecer:)ama gececegını dusunuyorum.

@kaan karaman

Ne marka aldınız? İlk basta bende adını bilmediğim bir marka kullandım sonuç vermedi. Würt marka sprey aldım. Sorun hemen bitti.. Tavsiye ederim. Sadece digerlerinin iki katı fiyatı var. Büyük 20 TL küçük 10 TL. Zincir ve dişliler icinde ideal temizlik sağlıyor..

Eski model İphone' dan yazılmıştır..

Birde balataları sökün! Küçük bir kabın icine koyun üzerine Würt sıkın ve 10 dakika bekletin. Yağların yüzeye çıktığını göreceksiniz.

Eski model İphone' dan yazılmıştır..

5 tl ye aldim panther fix abi bugun gezdim biraz degisiklik yok frenler sertlesmiyor zamana mi ihtiyac var biraz sıkıntı basti beni :(

Geri