Scudo Sports

Hiçbir şey eskimez mutluluk kadar

Büşra Yoldaş

Daimi Üye
Tepki
119
Bisiklet
Sedona
"Hiçbir Şey Eskimez Mutluluk Kadar"

Bu yazının konusu aslında Eurasia Moto Bike Expo 2014, bu yüzden başlığın yanıltıcı olduğu doğru:).

Dün bu fuara gittim, ama yalnız değildim. Yeni 3 arkadaş edindim orada; Nevres Hanım (Nevres Kme), Çetin Bey (Çetin Şahingöz) ve Edip( kendisi Çetin Bey'in oğlu oluyor ). Öncelikle hepsine çok teşekkür etmek istiyorum çünkü beni kendi şehirlerinde ağırlayabilecekleri en güzel şekilde ağırladılar:) Ayrıca benden bu konuda bir yazı yazmamı istedikleri için de mutlu oldum ; nitekim bana göre bütün gün nitelikli diyaloglar kurduğumuzun göstergesi bu. Ne var ki ben kendimi güzel bir yazı yazmak yükümlülüğünde hissediyorum, böyle zamanlarda kendimden beklentim yüksek olduğu için daha da batırabiliyorum . O yüzden okuyucuları baştan uyaracağım, gereksiz uzatmalarımla sıkılma ihtimalini göze alarak okuyunuz :)

İlk önce Nevres hanımla Metroport’ta buluştuk. Benim için güzel bir başlangıçtı çünkü hem yemek yerken hem de fuara giderken yalnız kalmadım. Nevres hanım benim gibi besleniyor, seçtiği mekanı beğenerek “tam benim kafadan” dedim ve günlük ritüellerimden birini bozmak zorunda kalmadım. Kendisi güleryüzlü, yardımsever ve bilgili biri :) Betimleyemeyemiyorum çünkü ikinci paragrafta açıkladığım kaygılar geziniyor üzerimde, portresini çizmek benim için daha kolay olurdu ; hem kendisi güzel bir bayan olduğun için hem de o konuda daha iyi olduğum için :)

Yemeklerimizi yedik ve fuar alanına gittik. Orada Çetin Bey ve Edip’le buluştuk, daldık içeriye. :) Fuar çok kalabalıktı ancak benim için hiç şaşırtıcı olmadı, beklediğim bir şeydi. Kalabalık derken ilk olarak insan kalabalığından,sonra da bisiklet ve motosiklet kalabalığından bahsediyorum. Bu ikinci tür kalabalık benim için güzel olanıydı. Motosikleri inceledik önce uzunca bir süre, motosikletlerin durağan parçalarına canlılık getirmek için bayan modeller oturuyordu bazılarının üzerinde. Değişik figürler görme olanağı da bulduk dolayısıyla. Motosikletten hiç anlamam ama gene de incelemek hoştu, biçimli metal parçaları incelemekten hoşlanırım. Nevres Hanım ve Çetin Bey de hoşlandılar uzun uzun gezdik, motosiklet formalarına baktık, deri çantalara, eldivenlere, kasklara… Arada tuhaf motosikletli adamları incelemekten de geri durmadım, sanıyorum onlar için de öyleydi ; nitekim kıyafetleri ve tarzlarıyla görülmeyecek gibi değillerdi:).

En son gezdiğimiz salon dondurmanın tatlı sonu gibiydi :). Ah bisikletler, hepsi ayrı güzel… En çok Aslı bisiklet teki Sedona ve Merida’ları sevdim, hem geometri, hem de renk uyumu ve grafik tasarımları gerçekten ufuk açıcıydı. Zaten oraya vardığımızda devinimsiz duran bisikletlerin üzgünlüğünü de attım üzerimden, Edip de atmış olacak ki askıya asılmış bisiklet tekerlerini eliyle döndürmeye başladı. :)Çok hoşuma gitti, tekerler deviyor aynı zamanda tuhaf bir şekilde durağan bisikletler de tüm parçalarıyla kendi aralarında iletişim kuruyorlardı. Bizi de aldılar konuşmalarına. Böylece ulaşılmaz olmaktan çıktılar, renkli, karizmatik ( başka sıfat gelmiyor aklıma ama bunların yeterli olmadığı kesin )arkadaşlar oldular bizim için. Sonra Salcano ve Kron’ları inceledik. Salcanolarda da ufuk açıcı renkler gördüm, şaşırtıcı ve mutluluk vericiydi bana göre bu. Birçok katlanır bisiklet görme olanağı da bulduk, sonra Bianchi ve Carraro’lar ve daha unuttuğum diğer markalar da kullanışlılıkları bakımından yeterli görünüyorlardı. Yazmayı unuttuğum birçok marka daha var tabii ki. Bir de nostaljik bisikletler vardı ki gözlerimiz bayram etti :) Numune bisiklet parçalarına da diyecek yoktu. Metal yuvarlağı göstererek “ Bu kaç vites ?” diye sorma gafletinde de bulundum bir ara Çetin Bey’e :). O kadar çok yorulmuştum ki! Vitesleri saymama tembelliğini de hak ettiğimi mi düşündüysem artık bilmiyorum. Arada kafam gidip geliyordu :)

Aa az kalsın unutuyordum! Soner Sarıhan ve İnci Sarıhan’la da tanıştık:). İkisi de bisiklet konusunda deneyimli, dolayısıyla fazlaca bilgiliydiler. Sevecen ve çok duyarlı bir çiftle tanışmaktan memnun oldum. Bisiklet Gezginleri de oradaydı, onlarla da tanıştık ancak ben onlar hakkında pek bilgili olmadığım için Nevres Hanım ve Çetin Bey’in mutluluğuna ortak olmakla yetindim. Bir de Nevres Hanım ın cezeryeleri var tabii ki, nasıl unutabiliriz ki! Nevres Hanım o kadar düşünceli ki tatmamız için cezerye getirmeyi ihmal etmemiş. Biz cezeryeleri gezginlere bırakmıştık döndük dolaştık, geldiğimizde cezerye kutusu azalmıştı:). Soner Bey ve eşi de tatmıştı, mutlu olduk, sanıyorum cezeryeler amacına ulaştı. Tatması gereken herkes tattı , Nevres Hanım sayesinde güzel bir paylaşım oldu. Bu noktada Nevres Hanım’a yeniden teşekkür etmek istiyorum. Ben cezeryenin kıyısından yiyebildim ama çok geçerli bir nedenim vardı, umarım yanlış anlamamıştır. Cezerye de lokum kategorisine giriyor diye benim için yasak meyve oluverdi, malum diş tellerim…:)

Fuardan çıkmadan önce ilk olarak benim gün boyunca takıntı haline getirdiğim standı yeniden inceledik:) Sonra Edip’e yeşil, güzel bir bisiklet maketi alındı.

Fuardan çıktık, tekrar görüşmek dileklerimizle ayrıldık. Yürürken Edip’e çok güzel bir adının olduğunu söyledim ve şiir okumayı sevip sevmediğini sordum. Şiir okumayı seviyormuş, ayrıca ödevleri için büyük bir roman yazmışlar. Edip’in edebiyat sevmemesi olacak iş değildi tabii ki, benimki de soru yani :)

Böylece arkadaşlarımla vedalaştım ve Beşiktaş’a gittim o akşam tek başıma. Kabalcı’ya girdim, bir ritüeli daha gerçekleştirmek üzere. Descartes okuyordum, bir anda Rübab-ı Şikeste’ye geçtim. Derken gözüme bir kitap ilişti: Hiçbir Şey Eskimez Mutluluk Kadar. Oscar Wilde yazmış kendisini, iyi mi etti bilmem ama aforizmaların başlığı ilham vericiydi. Schopenhaur’a benziyor dedim kendi kendime. Sonra tuhaf kafalarda gezdim durdum. Tuhaf şekilde güzel bir gündü.

Unuttuğum bir şey daha var:) Bir ara aramıza Yunus Bey( Yuanis Adonis) de katıldı. Ama ara ara kulaklığıyla gezdiği için kendisiyle çok konuşma olanağımız olmadı. Konuşmayı sevmiyor demek ki diye düşündüm, ancak sonra Nevres Hanım’dan öğrendim ki bu aralar işleri çok yoğunmuş, o yüzden geç gelip erken gitmek zorunda kalmış. Onunla da tanıştığımıza memnun oldum.

Bisiklet deneyimim henüz yeterli olmadığı için bisiklet konusunda teorik cümleler kuramadım. Aslında foruma yakışan öylesi olurdu ama, bunu forumdan bilgili fuar katılımcılarına bırakıyorum. Bir de Nevres Hanım ve Çetin Bey bana yazacağım yazının devamını getirme sözü vermişlerdi. Hatırlatayım. Öyle bir beklentim var çünkü :).

O gün tabii ki fotoğraflar çektim, ama İstanbul’dan yeni döndüğüm için fotoğrafları bilgisayarıma atamadım daha. İlerleyen günlerde atarım sanırım ve uygun olanları bu yazının devamına eklemeyi düşünüyorum.

Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim. İlk paragraflarda uyarımı yaptığım için içim rahat.

Scudo
Büşra gerçek'ten güzel bir yazı olmuş eline sağlık, sanki bir romandan alıntıymış gibi okudum :)

Büşra nın satırlarına gerçekten çok teşekkür ederiz. Yaşadıklarımızı gerçekten güzel anlatmış. Tek eksik bıraktığı kendisinin bizlere kattıklarıydı.
Onun bisiklete ve bisiklet kullanmaya bakışı hepimizden çok farklıydı. Biz biniyorduk bisikletlere modellerine falan hayran oluyorduk.
Ama o yaşıyordu, hiçbirimizin çok fazla teknolojisinden anlamadığı parçalara bile bakarken yorumları ile sanki her parçaya sayfalar dolusu hayat hikayeleri yazıyordu.

NEVRES Pedaldaşım ve Yunus Adamım ile Büşra ve oğlum gerçekten güzel bir fuar günü geçirdik. O kadar renkli bir grup olmuştuk ki neredeyse her stand da en az birimize hitap eden bir şeyler vardı.
Bunu en kısa zamanda tekrarlamaya aramızda söz verdik.

Sadece bisiklet diyerek basitleştirmeye çalışsak bile insanlar arasında bu kadar kuvvetli bağlar kurabilmesi inanılmaz bu ortak ilginin. Başak birçok spor ile uğraştım ama bu derece sevecen, yakın ve samimi arkadaşlara sahip
olmamı hiçbiri sağlayamamıştı..:mlk:

Büşra hanım kaleminize sağlık. Bu fuara gitmek aklımın ucundan dahi geçmedi fakat yazınızı okuyunca pişman oldum buna. :) Sonrakine gitmek şart oldu artık. Bu arada Nevres hanım ve Cetin abi çok sevdiğim dostlardır. Sizin adınıza sevindim.

@Büşra Yoldaş

Forum'un bu alanı pek de uğradığım bir yer olmamasına karşın, Ozcar Wild'in "Özdeyiş" lerinden oluşan bir kitabının adını görünce dayanamayıp uğradım.Büşra kardeşimizin "Yanıltıcı" olduğu konusundaki uyarısına karşın,yazısını okudum.Ne güzel olmuş.Yeni dostluklar,yeni arkadaşlıklar...Daha da önemlisi,bu tanışma'nın,hepimizin ortak tutkusu olan "Bisiklet" ekseninde gerçekleşmesi çok hoş.

"Hiç bir şey eskimez mutluluk kadar" Wild'in "Katılmadığım bir Aforizması olsa da,en azından sizleri biraraya getiren küçük bir öykünün başlığı olması dolayısıyla sevdim.Dostluğunuz daim olsun.

Tanıştığımızda çok okuduğunu söyleyen Büşra’dan, bu başlık ile yazılmış bir yazı beni şaşırtmadı doğrusu.
Öncelikle kalemine sağlık, çok güzel incelemiş ve yazıya aktarmışsın. Pedaldaşlar ile genelde pedallamak için bir araya geliyorduk. Bu sefer konuştuğumuz ortak dil olan pislet için fuarda toplandık.
Öncelikle belirtmek istiyorum, Büşra’nın bir gün önce gece benimle iletişim kurması ve fuara geleceğini, bizlerle tanışmak istediğini duyduğumda çok sevindim. Medeni cesaretine hayran kaldım.
Şimdilerde sadece gençler için değil ben her kesim için aynı genellemeyi yapıyorum. Çekingenlik yaparak, karşımızdan bekleyen, bir merhabayı kullanmakta zorlanan, ki ardından gülümsemek ve konuşmayı nerdeyse unutan çok kişi varken;
Büşra’nın bu sevimli çabası beni derinlerde mutlu etti. Sanki birkaç yıldır tanışıyormuşuzcasına sıcak karşılaşmamızı ve sohbetimizi unutmayacağım. Çok uyumlu ve sevimli biri olduğunu da yazmadan geçemeyeceğim. Fuarda nazara gelmediğimize dua etmek lazım. Her yaş tan ve cinsiyetten birilerinin oluşturduğu bir grubun nerdeyse 6 saat hiçbir sorun yaşamadan bir arada olması bence alkışlanılası bir durum.
Buluşmalarda beni en çok mutlu kılan diğer durum ise, her bir yandan gelmiş olmamız oluyor. Asya-Avrupa Yakası derken, İzmit te geldi aramıza :)
En önemlisi 10 yaşındaki Edip pedaldaş ta katıldı aramıza. Birlikte pedallamakta kısmet olacak inşallah bir gün.
Büşracığım, İzmit’e geldiğimizde terasta ağırlanacak olduğumuzu düşündükçe seni ağırlamakta az bile yaptık sanırım :)
Şaka bir yana Türk halkının ruhunda vardır misafirperverlik diye düşünüyorum. Bizler de seni tanıdığımıza çok sevindik.
Fuar ile ilgili herkes bir şeyler yazdığı için ben bu konuda sadece buluşmamıza sebep ve mekan oluşturduğu için mutlu oldum diyebilirim.
Fuar deyince artık her fuar a gidişimde anımsayıp gülümseyeceğim ve benim içinde eskimiyecek o unutulmaz stand K :) numarası Büşra da saklı :)
Biz pedaldaşlar bir araya gelişimizde hemen önümüzde ki bir başka turun muhabbetini yapıyoruz. Büşra daha önce bizim İzmit ziyaretimizi duymustu ve ne zaman geleceğimizi sordu. Nisan ayı içinde düşünüyoruz. Tabi çoğunluğumuzun katılım durumu uygun olabilirse eğer.
Grup sürüşü hiç yapmamış olan Büşra bizi heyecanla bekliyor. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle..

Arkadaşlarımı görünüşlerine, tanıdıklarımı karakterlerine ve düşmanlarımı ise zekâlarına göre seçerim.

"Hayat, enfes anlardan oluşan kısa ve tatsız bir dönemdir."

"Etkileyici olan sadece iki çeşit insan vardır: Her şeyi bilenler ve hiçbir şeyi bilmeyenler."

"Kendini sevmek, ömür boyu sürecek bir aşk hikâyesinin başlangıcıdır."

"Uğruna yaşanan tek şey zevktir. Hiçbir şey eskimez mutluluk kadar."

Üzerinde oldukça tartışılacak konular bunlar,bence mutluluk hayattaki her şey gibi eskir ne eksik ne fazla.Onu yaşatmak esas maharet zaten.
Mutlulukları eskitmemeniz dileğiyle......
Turunuzu ve fuar buluşmasını çok sevdim bu arada

@BF Okuru

Teşekkür ederim, beğenmene sevindim :)

@SongülB.

En kısa zamanda bu başlığa yükleyeceğim.

@Çetin ŞAHİNÖZ

Ben de sizin gibi bilgili, tecrübeli ve samimi bir arkadaş edindiğim için çok mutluyum:). Aslında yeni aldığım kaskın yapısını çözüp doğru ve eğlenceli bir çizimini yaptığım için bu fuara gitmeyi kendime ödül olarak vermiştim. Ama olaylar bambaşka bir şekilde gelişti, nitelikli sohbetler edebileceğim yeni arkadaşlar edindim. Tekrar görüşebilmek ve tabii ki birlikte pedallayabilmek umuduyla... :)

@Tahir Keskin

Teşekkür ederim. Evet, gelecek planlarınıza bu fuarı da ekleyebilirsiniz, bence yeni keşif olanakları sağlıyor :).

@sezer16

Merhaba Sayın Sezer16 :)
Mesajınız ve güzel dileğiniz ile bizlerin mutluluğuna katıldığınız için teşekkür ederim.
Mutluluk kişinin içindeki güzelliğin dışa vurumu bence.
En kısa zamanda siz pedaldaşlarımızla da yollarımızın kesişmesi dileklerimle
Esenlikler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Büşra Yoldaş
@Derya Keçeci

Teşekkür ederim. Wilde göreceli olarak doğru söylüyor; ancak ben kitabını o akşam ilk defa gördüm, aslında aforizmaları bir kitap halinde okumak bana göre değil dolayısıyla hiç onu deneyimlemedim. Başlığa uygun görmemin birçok sebebi var, açıklamak zor geliyor şimdi o konuda bazen tembel olabiliyorum kusura bakmayın :). Gene de Schopenhauer'la(İsteme ve Tasarım Olarak Dünya'da) Wilde arasında o akşam bir metafor kurdum. Schopenhauer' u az çok bilirim; bence Wilde da mutlak bir töz olarak "isteme"nin dünyanın her yerinde öyle ya da böyle gezindiğinden bahsediyor olabilir. Ama ben bunları uzun süre okumaya dayanamıyorum, yani dediğinize katılıyorum, çok karamsar adamlar. :)

@NEVRES KME

Nevres Hanım, çok sevindim, yazınıza bayıldım :). Ah benim takıntılarım... Ya öyle öyle, ben K'ye neden takıldım ki, trajikomik dönüşümüz yok muydu!:) Sizinle tanıştığım için çok memnunum, her şey için teşekkür ederim. En kısa zamanda pedallama beklentisi ve umudu içinde olduğum yalan değil ve teras konusunda ciddiydim, ben o terasta bisiklet bile sürüyorum :) Terasımızda yapmadığımız tek şey kalabalık misafirleri ağırlamak, o yüzden İzmit gezinize katılacak tüm arkadaşları teras olaylarımıza davet edebilirim sanırım( Evdekilere sorma gereği duymadan bu sözü verdim ama kendileri insancıllardır, annem ve babam olurlar herneyse :) ).

Evet, en kısa zamanda görüşmek ve pedaldaş olabilmek dileğiyle...

@sezer16
Teşekkür ederim. Umarım fotoğrafları yüklediğimde de beğenirsiniz. Konu Wilde oluverdi inanılmaz bir şekilde; gene de ona diyecek bir şeyim yok; çünkü aforizma okumayı çok sevmem o yüzden kitabını okumadım, bilmediğim konular hakkında yorum yapma yeteneğim de hiç yok. Güzel dileğiniz için tekrar teşekkür ederim :).

Bir de fotoğraf konusu açılmışken; Nevres Hanım ve Çetin Bey'den izin almak istiyorum. Fotoğraflar arasından uygun olanları seçiyorum; ancak toplu çekildiğimiz fotoğrafları koyma niyetinde değilim ; çünkü o fotoğrafların ekleneceği yerin okuyucunun imgelem gücü olduğuna inanıyorum. Böylece öncelikle hayal gücümüzde özgürce birçok kombinasyon kurma olanağı bulabiliriz; sonra da spekülasyon kurmakla vakit kaybetmeyiz. :) Bu noktada bir parça liberalliğe de ihtiyaç var tabii ki; o yüzden izinleri aldıktan sonra uygulamaya geçebileceğim :).

Sözünü ettiğim fotoğrafları size ayrıca atacağım:).

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Merhaba Mustafa bey
sizlerde hep yürekte ve dilimizdeydiniz inanın.
Hep sizlerden bahsettim :)
yakındır geliyorum kısmetse :)))

@mustafa tabanlı
esenlikler dilerim...

@mustafa tabanlı

Teşekkür ederim. Nevres Hanım sizden de bahsetti ara ara zaten :). Sizlerle de arkadaş olabilmek ve pedallayabilmek ümidiyle...

• Beğen
Tepkiler: mustafa tabanlı
Merhaba Büşra hanım,
Bende teşekkür ederim. Dilerim bir gün fırsatımız olur hep beraber pedallarız.Sizide İzmire bekleriz. :)

• Beğen
Tepkiler: Büşra Yoldaş
@NEVRES KMEBen de Bursaya beklerim malum bahar geldi kışın can çekişen" mutluluğu" uyandırma vaktidir bildiğiniz üzere bahar bizim iki tekerlerde mutluluğu biraz tatmak istiyorlar bahar yollarında tekerleri eskitmek istiyor onlar da.Çok güzel günübirlik, iki günlük rotalar var buralarda haberiniz olsun, haberim olsun...
kalın sağlıcakla rüzgarınız arkadan essin:)

dostluk kokusu geldi burnuma. Kapitalist sistemin bir parçası olmaktan çıkıp bireysel sorunları bir kenara bırakıp az bir zaman diliminde de olsa ortak bir çatı altında buluşmak yeni insanlar tanımak konuşmak yeni fikirler, görüşler edinmek her ne kadar sizi tanımıyor olsam da bir yerlerde birilerinin dostluk kurması sevinç ve mutluluk kaynağı benim için İYİ Kİ BİSİKLET VAR :) yazmadan edemedim edemezdim de zaten :)

@berkay onaylıı
İyi ki yazdınız. Teşekkür ederim :)

Geri