Scudo Sports

Hiç böyle takla attınız mı? (anket içerir)

Hiç Böyle Takla Attın Mı?

• Hayır

• EVET

• HEM DE ÇOOOOK :)

• Toplam katılım
    81
@Cem Unden tavsiye için teşekkürler :)

yalnız aslında bu konuyu açmamdaki amaç kimi zaman bu gibi durumların kaçınılmaz olduğuna dikkat çekmek ve düzgün takla atılırsa en az zararla atlatılabileceğini göstermek. bisiklet süren birinin düşmeyi öğrenmeden sürat yapmaması gerektiğini düşünüyorum.

doğru düşme tekniklerini içeren geniş bir yazı yazı yamak isterdim ama o kadar da anlamam. sadece şunu söyleyebilirim. arka tekerin havalandığını ve eski yerine düşmeyeceğini anladığınızda bisiklete sım sıkı tutunmayın. atacağınız taklayı kendiniz tamamlamaya çalışın. dengesiz gelişen hareketi yere çakılmadan, yuvarlanarak devam ettirin. bu hem sizin hem bisikletiniz için en güvenlisi olacaktır.

@mustafa genç büyük geçmiş olsun, buna benzer bir taklayı fren ile değil önümdeki engele çarparak yapmıştım. o zaman ufaktım bmx kullanıyordum. ben bisikletin üzerinden uçup yere burun üzeri indim. bisiklet de arkamdan kafama indi. fren kolu kafama girmişti. hemen ambulans ile hastaneye yollamışlardı.

Scudo
Yolun sag kaldırımındayım hızımı almıs pedallıyorum oylece ,tamda köprü uzerinden gecmekteyım tabi..Aşagıdanda arabalar geciyor tabi,bıraz manzaraya daldım onumdekı sag serıt kaldırım tellı bolgeyı gecerken onume bakmamısım ufak bır kaldırım varmıs orda :) Sanki boş bir çukura saplanmıs gibi oldum . direksiyon evrim gecirdi:D Çok sukur çok bişey olmadı ,çelik kadrolu senelık bısıkletın ağır gidonunun verdiği az bir darbe harıcınde:) O gun bugundur hatam ders oldu onume bakmayı ihmal etmemek gerekıyormus ve düz yoldada çukurlu bozuk yollardada olabiliyor ani direksiyon sarsıntısından dolayı denge kaybı.Amartısorum taş maşa yaylı sözde pas tutmus bakmayın benımkıne:D Esnese yıne kurtarma şansı vardı belkı :D Hey gidi çelık bısıkletım :D

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Bisiklet durduğu halde siz uçuyorsanız tavsiyem ön ve arka freni basarken ağırlınızı arka tekere vermeniz. Selenin ardına bile geçmek mübahtır aşırı fren yaparken :p

Mtb bisikletimle arazide böyle bi takla atmıştım

Bu gibi durumlarda yapacağınız şey panik fren diye adlandırılan tekniği kullanacaksınız.Motorcuların kullandığı abs siz sistemlerde yapılan teknik ileri sürüş teknikleri derslerinde öğretilir. Önünüze birde çıkan tehlikeyke birlikte bir saniyenin altında algılanan ve uygulanan panik freni tekniği arka freni sonuna kadar sıkıp ön freni de limon sıkma tekniği misali ezerek sıkarak en ani ve güvenli durma sağlanır. motor kullananlar var ise bu teknik abs li sistemlerde ön ve arka freni aynı anda allah ne verdiyse sıkmaktan ibarettir. teşekkürler....

Takla atan herkese geçmiş olsun. Alışkanlık haline getirenlere helal olsun:). M.S. Yıl 1988-9 larda 24" inç yol bisikletim ile 1 defa takla attım. Ozamanlarda dinamo sık kullanılıyordu, maşanın arka tarafına balmıştım, Tekerden aşağı doğru kayıp tele takıldı ve maşanın gerisinde olduğu için tekerleği kilitledi:(

11-12 yaşlarımdayken bizim evin önündeki yoldan yokuş aşağ hızla inerken, gevşediğini farketmediğim ön fren çatalı yerinden çıktı ve ön tekerleği kitledi.. Havada İkili salto takla ne varsa atıp çanak üstü yerde buldum kendimi:)

Ben atardim ama kamyona carptim kask olduğu için geri sektim :D

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Geri