Scudo Sports

Hibrit bisiklet yardım

Açıkçası bende scott la ilgili çok fazla şikayet duymadım. Her marka ile ilgili şikayet elbet ki vardır. Fakat alınmamasını gerektiren birşey duymadım. Bende Scott Sportster 40 kullanıyorum ve bir sorun yaşamadım. Kısacası alternatif olarak düşünebilirsiniz.

Scudo
@Alper Ugur

Trek'in modelleri kullanım alanına göre donatılmış donanımlarla dikkati çekiyor. Ancak forumda da arkadaşlar kullanım alanından çok marka ve modelle bütünleşiyorlar. Oysa bazı ürünler kullanım alanlarına göre üretilir ve satılırlar. Trek Fiyat/Performans olayında hakkını veriyor. Sırf daha ekonomik sunmak için malzemeden çalma yoluna gitmiyor. Amaç müşteri memnuniyeti. Scott'ta iyi bir marka ama ilk 11'de sadece 1 adet 10 numara vardır. Bu bilinmeli.

ben bu DS 8.4'ü toprak yollar dağ yolları patikalar gibi yerlerde kullanırım diye istiyordum ama şunu fark ettim tura çıkan kişilerin çoğu disk fren ve ön amörtisör istemiyorlar bu beni iki bisiklet almaya yönlerdi mesela bir sedona 321 alsam dedim bunun yanınada dağ bisikleti alsam ikisini DS 8.4 fiyatına alabilirim dedim buradada şu aklıma takıldı eğer ds 8.4 alsaydım deore donanıma sahip olacaktım fakat şimdi ikiside o kadar kaliteli donanıma sahip olmayacak ne düşünüyorsunuz?

Ben de kendi kullandığım scott sportster 40 modelini öneririm çok sağlam ve akıcı bir bisiklet

@afidanci66

Sırf ekonomik olmak için malzemeden çalma yoluna gitmiyor demişsiniz. Aksine malzemden çalmasada Trek'in, aynı zamanda spesh ve scott'ın da, donanım konsunda elinin açık olduğunu söyleyemem. Kullanım alanına göre donatılmış giriş seviyesi bisikletlerini markalarının gücünü kullarak yüksek fiyattan satıp iyi karlar elde ediyorlar. Benzer donanımlı bisikletleri karşılaştırdığınızda fiyat ortada. Ayrıca bahsetmiş olduğunuz müşteri menuniyetini Trek, yine bana göre, satış sonrası hizmetler(Türkiye'de ne kadar işliyor) ve garanti koşulları(kadro) ile sağlamaktadır.

Sorun Trek, Spech, Scott, birinci, ikinci, üçüncü sorunu değil aslında arkadaşımızı bisiklet seçiminde düzgün yönlendirmek. Eğer bir iddiada bulunuyorsak bunun gerekçelerini de sunabilmeliyiz.

Arkadaşlar açılan konu olduğu için yeni konu açmadım. Şehir bisikleti almayı düşünüyorum. 1000 tl bütce ayırdım. internetten bayağı araştırdım. kafam da bazı modeller şekillendi fakat hangisini alacağıma karar veremedim. Kastamonuda yaşıyorum, hobi ve spor amaçlı şehir içinde ve kısa mesafe asfalt ve bazen toprak yollarda kullanacağım. ön amörtisörlü ve amörtisörü kitlenebilen tercih nedenim ama olmazsa olmaz değil. Yollar düzgün olmadığı için amörtisörlü iyi olur diye düşünüyorum. En önemli tercihim kaliteli ve hafif olanı. Bilgisi olan veya kullanan arkadaşlardan tavsiyelerinizi bekliyorum.

Seçim 1. Giant Roam 2 (link)
Ağırlığı hakkında bilgiye ulaşamadım ama sanırım 13-14 kg arası olabilir. Kitlenebilen amörtisörü var. Vites ve değiştiricileri sram. bunun avantaj mı dez avantaj mı olduğu hakkında fikrim yok. özellikleri benim ihtiyacımı karşılayacak düzeyde ve fiyatı 980 tl.

Seçim 2. Sedona 321 (link)
Yerli malı olması ve hafif olması nedeni ile tercih sebebim. önde amörtisör olmayışı düşündürüyor, fakat amörtisörsöz kullanamaz isem amörtisörlü maşa ile değiştirebilirim diye düşünüyorum. Forumlardan okuduğum kadarıyla herkes memnun. Fiyat 1000 TL civarında.

Seçim 3.Ghost cross 1300 (link)
Kadrosu 12.70 kg ve kitlenebilen ön amörtisörü var. diğer özellikleri emsallari ile aynı diye düşünüyorum. Fiyat 1080 TL

Seçim 4. Trek 7.1 FX (link)
Kadrosunun hafif olduğunu tahmin ediyorum. Ama ön amörtisörü yok. En pahalısı Fiyatı 1120 TL.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

sedona 341 var şu an kafamda acaba yanlış mı yapıyorum? kafam şuna takılıyor üzerinde disk fren ve amortisör ağırlık yapacak. Ayrıca sram disk fren üzerinde bir hata oluştuğunda yedek parça konusunda çok sıkıntı yaşar mıyım?

@yildirima

Tur yapacaksanız veya bisikleti hafta sonları şehirde gezinti yapmak için kullanacaksanız amortisör fazlalık olabilir. Genelde asfalt dışındaki yollarda veya şehrin bozuk yollarında konfor için tercih edilebilecek bir parça, bu yollarda bile olmazsa olmaz değil. Amortisörlü alıp pişman olan da var iyiki almışım diyen de. Amortisörlü alırsanız mutlaka kilitlenebilen olsun. Ayrıca internetten baktığınız modeller veya boylar stoklarda olmayabilir, telefonla arayıp teyit alın, yerel satıcılarda peşin alımlarda iyi indirimler alabilirsiniz, bir de fiyatın üzerine aksesuarların fiyatını da koyup öyle düşünmek lazım vs. Aynı tarzda Merida Crossway de var. Trek bana da pahalı geliyor ona vereceğin paraya aynı donanımda bisiklet+aksesuar alınır herhalde.

Merida crosway de düşündüm fakat amörtisörü kitlenmiyor. Trek bana da pahalı geldi ama tavsiye eden çok fazla.

@yildirima

Ben Trek Fx kullanıyorum. Canavar gibi bir bisiklet. Altından kaçar tutamazsın o kadar enerjik. Verilen fiyatlar taksitli fiyatlardır. Nakit ödeme imkanın varsa %10 indirim yapıyorlar. Neden amortisörlü bisiklet istiyorlar anlamıyorum.

Amortisörlü bisiklet almak isteyenlerin en çok kullandığı ifade "yollar düzgün değil" dir. Bu doğru değil. Yollar amortisörsüz bisiklet kullanılabilecek kadar düzgündür. Eğer şehir içinde kullanılacaksa ( köy yolları ve patikalar dahil) amortisöre gerek yoktur. Hala rahatsız olunuyorsa bir boy kalın lastiğe geçilerek sorun giderilir.

Millet olarak konforda vazgeçemiyoruz demek ki? Bende formdaki arkadaşların tavsiyeleri üzerine sanırım kilitlenebilende olsa amörtisörlü almayacağım. Bu nedenle seçenek ikiye indi. Trek 7.1 FX ve Sedona 321. Bu emsallerde amörtisörsüz başka marka önerileniriz olursa da değerlendireceğim. Görüşlerini paylaşanlara teşekkür ederim.

Amortisörlü bisiklet almak isteyen ve almış olan bir bisiklet kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim:
Almışsam bir bildiğim var :)
Yollar düzgün değil : benim tercih ettiğim güzergah düzgün değil. Şehir içinde kaldırım, tümsek, iniş çıkışlı ve yer yer engebeli rotalar kullanıyorum. Sizin etrafından dolaştığınız engellerin üzerinden, gerekirse sıçrayarak geçiyorum.
Bir kere amortisörü kilitli unutarak yüksekçe bir kaldırımdan indim, omzumu incittim. Bu bana yeterli oldu.
Daha kalın lastiği dağ bisikletimde zaten kullanıyorum. Hibrit bisikletimde 700*35 dişli lastik kullanıyorum ve bundan da memnunum. Yeterli hız ve yol tutuşu birlikte sağlıyor.
Bu tip tercihler kişiye özel değerlendilebilir. Lütfen kesin, herkesi kapsayıcı ifadelerden ve başkalarının kararlarını küçümsemekten kaçının.

Bu arada bisikletim Scott Sportster 40 ve gerek kalitesinden gerek sağlamlığından memnunum.

• Beğen
Tepkiler: five
Kimsenin kararlarını küçümsemiyorum, bu yüzden seçim yapılırken dikkatli olunması için gereken uyarıları yapıyorum. Siz kendiniz gayet bilinçli bir şekilde seçiminizi yapmışsınız. Çoğunluk böyle mi? Forumda pişmalık yazılarını bol bol okuyoruz. Şu ana kadar şehir bisikleti almış ve pişman olmuş kimseye daha rastlamadım. Çevremde amortisörlü bisiklet almış ama artık kullanmayan bir sürü insan var. Kendilerine uygun olanı almış olsalardı bisiklet sporuna devam edebilirlerdi. Şimdi çoğu bisikletten uzak duruyor.

@muratcolakoglu

Aynen Murat'ında dediği gibi Trek'in tek dezavantajı bu olsa gerek :) 7.3Fx i bazen tutmakta zorlanıyorum. Hafifliği tereddüdümü artırıyor ama yinede pedallara asılıyorum. Performansı çok iyi. Birde beyaz tekerli ise değme keyfine.

Bu tartışmayı sonlandırmak için biraz sert bir ifade olacak ama amortisör bisiklet için tıpkı disk fren gibi bir pazarlama çalışmasıdır, hiç bir faydası yoktur, boşa lakırdı yapmaktır, bisikletin yüzyıl önce belirlenmiş asli formu en mükemmel ve yalın formdur, bisiklet basit ama mükemmel bir mekanik araçtır.

Amortisör konusunda ben de birşeyler yazmak istiyorum. Ben de seçim yaparken amortisörsüz bisiklet seçimi yapmam gerektiği konusunda uyarılmıştım fakat gerek bütçe gerekse de denk gelmesi açısından kitlenebilir amortisörlü bir model aldım.

İlk başlarda gücü fazla emer diye amortisörü kitledim ama oldukça konforsuz bir hal aldı benim açımdan. Benim profilim öyle iddiali bir profil değil sahilde gezinirken zevk alabileceğim, 30-40 km sürdüğümde ise beni rahatsız etmeyecek bir bisiklet yeterli. Amortisözü kitlediğim zaman basit bir sahil gezintisinde bile her kvrımı hissetmek bir süre sonra rahatsız ediyor. Kim ne derse desin amortisörün konfora etkisi kesinlikle var. Kaldı ki emdiği güç benim için çok elzem değil çünkü eve geldiğim de hala enerjim oluyor.

Çok konfor meraklısı bir insan sayılmam, yurtdışında kaç ay patlak şişme yatakta yattığım zamanlar oldu ama madem bisikleti keyif için kullanıyorum o zaman maksimum konforu almaya çalışırım.

Sonuçta bu seçim bisikletin hangi amaçla kullanılacağı ile alakalı.. Disk frenlerinde aynı mantıkta olduğunu düşünüyorum. Teknoloji geliştikçe bisikletler de gelişecektir..

Biraz sert bir ifade olacak ama, amortisör ve disk fren sistemini pazarlama stratejisi olarak görmek kendi kendini avutmaktan başka birşey değildir. Amortisör konfordur. Kalitelisini alınca farkı anlarsınız, 100 TL'lik amortisörle değil. Aynı şekilde disk fren sistemlerinin de avantajları kaliteleriyle doğru orantılı olarak artıyor. Kullanan bilir, kullanmayan kötüler...

@Halil EROĞLU

Arkadaşlar aslında bu yersiz ve gereksiz yazıların yanına kullanım amaçlı olarak bu aksesuarların çok gerekli yada gereksiz olduğunu yazsanız daha mantıklı olur. 100+ yapan birisi için amortisör ve disk firen hamallık olur. Çünkü bunlar bisiklete yaklaşık 4-5 kilo yük bindiriyor. Ancak şehir içinde en fazla 30 km yol alanlar için hakikaten gerekir. Çünkü bozuk satıhlarında yoğun olduğu şehir içinde dur kalk hem firen, hemde çukurlardan en az sarsıntıyla çıkmak için gerekli.
Halil arkadaşımız genellikle şehir içi kullanıyor sanırım ve kendince doğru yazıları. Diğer arkadaşlarda sanırım çok yol yapanlardan ve bu aksesuarların eziyetini çekmiş kişiler. Bende suntour maşa kullandım yıllarca. Amortisör kullanıcı için rahatlık ama güç kaybına neden olduğu da bilimsel bir gerçek. Disk firen V firene göre çokmu iyi. Bence hayır. O kadar fark yok. Dediğim gibi kullanım alanına ve fiyatına göre farklılıkları var. Sedona 311 ile Trek 7.3fx i karşılaştırmak mümkün mü? Siz şu anda onu yapıyorsunuz. Eşek ile atı kıyaslamak gibi birşey olmaz mı bu? :)

Amörtisörlü bisiklet tavsiye edenlerin gerekçelerini de mantıklı buluyorum, amörtisörsüz bisikletleri tavsiye edenlerin gerekçelerinide. Sanıyorum kitlenebilir amörtisörlü alıp eğer memnun kalınmaz ise maşa değişikliği yapmak, hangisinin kendim için daha uygun olduğuna karar vermek için iyi bir yol olacak. Bu arada Ankarada ghost ve trek satan bisikletçi var mı?

Geri