Scudo Sports

Her Salı - Perşembe Akşamı Caddebostan - Kaynarca Turu

Scudo
adam kesin bisikletçilerle ortak:D
yurtdışındaki siteleri canından bezdirdi türkiye ye bisiklet göndermiyorlar :D :D

@gürkan doğanay
Biraz İznik köfte bir ölçek Alp ile sohbet ve sevgi dolu bir kalp :)

Bu arada dün, üzerinde mavi formalı, altında Giant markalı bir bisikletliyi gördüm Marmara Üniversitesi'nin önünde. Kendisi Göztepe yönünde gidiyordu. Doktora tezi için işletmedeki takımlarla ilgili yapılmış tezleri orada hangi değişkenler (dolayısıyla ölçekler) arasında, ilişkiler öne sürülmüş ve bunların hangileri doğrulanmış, hangileri reddedilmiş diye araştırıyordum. 17.00 sıralarında üniversiteden çıktığımda gördüm kendisini. Bu arkadaş Gürkan veya Selçuk Abi'lerden biri mi ?

@gürkan doğanay

gürkan bey ......
bu forumda çok arkadaşımız evlidir ....ben müzmin bekar..benim ev kendimin ve bi odası 20 m2 yer bisiklete ayrılmıştır orda bakım görür temizlenir yağlanır .....
bu öyle bi aşkki kendine çeker ve fanatik yapar ......ve insan bisikleti severse kendinide sevmiş olur ama sözüm meclisten dışarı bu camiada 5 yıldan 6 yıla geldiğimde istanbul camiasında bisiklet kullanan çok arkadaştan bazılarını göremiyorum artık gerek bu forumda gerekse sahalarda bu öyle bi hastalıktırki beşikten mezara kadardır bana göre öyle ama başkalarına göre öyle olmayabilir. ülkemizde, sizin eşinizi tenzih ederim ama ne hikmetse bu forumda olsun ve de sahalarda olsun bisiklet kullanan hanımların olmayışı büyük bi eksiklik bence norveçte iken 80 senesinde küçüçük milde okyanusa nazır kasabada 4000 kişi yaşıyordu ve hanımlar ağustosda eylülde haziranda temmuzda bisiklete binerlerdi ve norveçin kışı çok çetin geçtiğinden kışın orda bisiklete binemezsiniz bu ülkenin hava koşulları müsait olduğu halde bisiklete olan bu ilgisizliği bu ülke genelinde anlamış değilim halbuki stresden kaçmanın tek yolu bisiklettir bazıları sevmez tek binmeyi ve grubu sevmez ben aksine yıllarca tek bindim ...ve asla bana garip bakmalarına aldırış bile etmedim benim bisiklete olan sevgim bu halkın anlayışından milyon ekmek öndedir .... 54 e dolu dizgin gelirken savaşı kazandığımı görmek bana onur vermektedir eşlerimizi bisiklete alıştırmak lazım.çocukları bisiklete alıştırmak, küçükken babam bana 2 teker bisiklet aldığı zaman o vakit 6 yaşındaydım inanılmaz bi sevinç doldu içime bu sevinç para ile ölçülemez ve hala bu bisiklete binme sevincini kaybetmedim evet bazı insanlarda vardırki bisiklete bindikleri halde hala kendilerini ile savaşırlar gene onları tenzih ederim ama önce hangi ruhla bisiklete bindiğimiz önemli bu meditasyondur bazıları grupla giderken terapi yapar ve bazıları tek yapar ve hatta performans yaparken grup olarak asla bunu diğerine karşı hırs değil terapi şeklinde algılarsak daha bi başka olur bu nedenle gene bazı arkadaşları tenzih ederim ben naçizane bu yaşlı adam gençkende bisiklet yarışlarına sıcak bakmamıştır şimdide, bisiklet bi rekabet aracı değildir ve spor herkezin terapi alanı olmalıdır basket voleybol yüzme vs spora rekabet bulaşırsa bu spor olmaz benim gözümde onun için ne dünya futbolu nede burdaki yerli furbol beni ilgilendirmez ...rekabetin her şeklini hiç bir zaman kabul etmedim...
bisiklet rekabetin üstünde tamamıyle bi meditasyon aracıdır onda ruhunuz rahatlar onu hissedersiniz bazılarına göre sadece taşıt olabilir ama bana göre öyle değil yıllarını müziğe vermiş bi adamın bisiklete bakış tarzı budur bisiklet bi yaşam felsefesidir ve asla diğer insanoğlu tarafından icat edilmiş nesneler onun kılı olamaz.... hiç bi şey insana bu kadar artılarla gelemez ....evet bisikleti seveceğiz onu baştacı edeceğiz gerekirse fanatikçe yapacağız bu işi ...
saat şu anda 06.32 işte bisikletin bana öğrettiği erken yatıp erken kalkmak ve tura hazırlanmak yağmur mağmur sağanak olmadığı müddetçe farketmiyor benim için çünki ona olan sevgim her şeyden üstündür bu bisikleti anlayamayan bu ülkenin halkının bisiklete bakış tarzındanda üstündür bazıları bana şöyle dedi bi bisiklet ile yaşam geçermi öylede bi geçerki örneği benim işte 1976 dan beri...ben otomobil almadım alacak param olduğu halde ama bi sürü bisiklet vede gitarım oldu bu iki olay beni yaşama dengeledi......insanın iki olayı yada bi olayı vardır ve yaşama karşı sizi dengeler evet bu zayıflık değildir bu ülkedeki yaşam koşullarının ağırlığına karşı sizi dengede tutacak olayınız olmalı onu bulduğunuz an stres kalmaz sizde..evet kıssadan hisse bebek rampa beni bekler ......

@Kudret Kurtcebe

Amman diyeyim.. Benim demem sadece latife.. Bu konuda eşim kadar hoşgörülü insan (eşlerinizi tenzih ederim) sanırım yoktur..

Her ne kadar Kudret Bey'in (fiilen de tanışana kadar "bey" sonra "Kudret Abi" :) ) mesajının bana özel olmadığını, benden gelen pası değerlendirerek bisiklete olan genel bakışın sığlığını anlatmak amaçlı olduğunu bilsem de ilk mesajıma minik bir ekleme yapmam gerektiğini hissettim..

Benim ve eşimin ilk tercihi mümkünse beraber pedallamak.. Eğer bu mümkün değilse her ikimiz de, istediği her zaman ve her türlü mesafeye pedal çevirmekte özgürdür.

Misafir odamız bir süredir bisikletlerimizi misafir etmektedir..

http://img198.imageshack.us/img198/8058/askre.jpg

Eşimin bisikleti (wallaha kendisi asıp, indiriyor, kollar iyice güçlendi.. Bu durum benim için iyice tehdit oluşturmaya başladı).. :D

http://img17.imageshack.us/img17/8669/ask3re.jpg

Bu da çalışma odamız.. Görüldüğü üzere sadece bisiklet üzerine çalışmalara ayırılmış durumda.. ;)

http://img3.imageshack.us/img3/6702/odare.jpg

Geri