Scudo Sports

hep aynı soruya hep aynı cevabı vermekten bıktık be arkadaşım....

CandanC

Forum Bağımlısı
Tepki
1.325
Bisiklet
Whistle
uzun bi süredir forumun üyesiyim... buraya araştırdığım halde cevap bulamadığım veya bi cevap bulduğum ama çok da emin olamadığım şeyleri öğrenmek için üye olmuştum... hakkını yiyemem, çok yardımcı oldu burdaki başlıklar, yorumlar, mesajlar (arama seçeneğini az kullanmadım), başlangıç seviyesi için paha biçilemez bilgiler edindim... ama seviye biraz artınca, sorular değişince... cevap bulmak da zorlaşmaya başladı -- en azından benim için...

forumda çok değerli ve bilgili arkadaşlarımızın olduğunu biliyorum... ve onların bilgilerinden faydalanabilmek için sanırım "mtb mi şehir mi yol mu " düzeyini --güncel mesajlarda -- aşmamız gerekiyor diye düşünüyorum...

o yüzden... tüm üyelerimize, forumun "arama" seçeneğini kullanarak bilgi alınabilecek herhangi bi konuda açılmış bir başlığa, "en azından" cevap yazmamayı veya kısaca "arama seçeneğini kullanın" yazmayı öneriyorum...

bu kadar armut piş ağzıma düş olmasın... ve böylece bilgili/deneyimli arkadaşlarımızı basit konularda daha az yormuş olalım... daha önemli konularda cevap vermek için zaman yaratmış, sabır vermiş olalım...

naçizane kişisel fikrim...

Scudo
Katılıyorum başlıklı bir konu açmak istiyorum şu an.

Bence insanlar istediklerini sormakta özgür ve yine insanlar her soruya cevap vermek zorunda değiller.. Bilmem anlatabildim mi..

@serdargecu

forumun bilgi/cevap/soru seviyesini arttırmak istiyorsak, bi "kurum" stratejisi belirlememiz lazım bence..
ha yok belirlemeyelim diyosanız... ben şahsen, şu an itibariyle, yurt dışı sitelerden daha çok bilgi ediniyorum... -- ve kocaman bisikletforum'a yazık etmeyelim diyorum...

İnsanımıza özgü huylardan biri.Masaya en pahalı şarabı ve yanına da bir bardağı koyun.Önce biraz içine döküp dibinde toz falan kalmasın diye döker öyle tazeler içeriz.En iyi forum da olsa yine kendi bildigimizi okur kendi konu baslıgımızı acarız sıfırdan.
Candan'ın anlatmak istedigi,en cok örnegi görülen bisiklet secimi konusunda mesela,bisiklet secimi konusu altındaki başlıkları okusalar alim olurlar ama yok illa kendi konusunu acacaklar.

Arkadaşlar kasmayın, rahat olun. Foruma yazık olduğu falan yok.. Türkiyede forumlar kurulduğundan beri bu durum tartışılıyor. Keyfinize bakın istediğiniz soruya cevap verin diğerlerini es geçin. Bizim için bisiklet hayatımız ama neticede burası sadece bir forum.. Üstelik bir hobi forumu Şirket, kurum falan değil.. Web de insanları sınırlayıp terbiye edemezsiniz.. Hadi iyi pedallamalar..

Hadi söylemeden geçemeyeceğim, acemi bisikletçilere ne kadar iyilik ettiğinizin farkında mısınız? çoğusu önceki yazılanları okuyor, bir kısmı anlamıyor çünkü literatüre hakim değil veya anlıyor ama yanlış yapmaktansa yine de soruyor. Biz istişare toplumuyız çok iyi bildiğimiz şeyleri bile tartışıp daha iyisini bulmak isteriz.. Biraz sabır ve hoşgörü lütfen..

Sık sorulan sorular tarzında bir şey yapılabilir veya belli bütçeye göre tavsiye rehberler yapılabilir.

MTB V-FREN
500-750 TL arası
şu model
şu model
750-1000 TL arası
şu model
şu model

gibi. Olabilir. Onun dışında kısıtlama getirme durumu yöneticilere bakıyor. Ha biz ne yapabiliriz?

https://www.bisikletforum.com/googl...bisikletforum.com%2F&ref=&ss=12754j8832998j38

Link verip benzer bir sürü konu daha önceden açılmıştı. Arama yapalım gibisinden mesaj bırakabiliriz ancak. Siteye üye olan kişi gene direk konu açacaktır ama en azından bir sonraki konularını arama yapmasına yönlendirebiliriz. Tabii bizde armut piş ağzıma düş gibi bir huyumuz olduğundan araştırma yapmaktansa aç konu cevap versinler diyen çok olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Barış TURAN

Valla ben satarım o şarabı çok pahalıysa yani

@serdargecu

Yeni üye olduğun belli oluyor. 3 yıl sonra bu konuyu tekrar görüşelim sizinle, her gün aynı başlıkları okumaktan sıkıldığınızda, tabi sıkılıp terk-i diyarda bulunmazsanız.

Söylediklerinde haklı olduğun noktalar da var, evet webte insanları terbiye etmek zor mesela, Türkiyedeki forumların geneli de burası gibi, okumadan araştırmadan soru sormak ve mükemmel cevaplar beklemek. Biraz bir şeyler öğrendikten sonra ahkam kesmeye başlamak vs...

En önemli problemimiz de okumamak.
"Avrupa'da yüzde 21 olan okuma oranının Türkiye'de sadece binde bir olduğu ortaya çıktı. Dünyada en fazla kitap okuyan ülkelerin başında yüzde 21 oranıyla İngiltere ve Fransa yer alırken, bu ülkeleri sırasıyla Japonya yüzde 14, Amerika yüzde 12 ve İspanya yüzde 9 ile takip etti. Türkiye, yüzde 0,1 okuma oranı ile ile listenin son sıralarında yer buldu."

donanımhaberde bilgisayar tavsiye yada seçim konusu var. arkadaşın biri 500-750tl demiş ve şu anakart amd işlemci vb vb... sıralamış, 750-1000 demiş başlamış sıralamış donanımı.

daha önceden yönetimdeki bir arkadaşa durumu ilettim ancak başarılı olmadığını söyledi. (yol bisikleti başlığında var)

başlangıç için markalar ve modeller belli. kimse 2000tlm var başlangıç bisikletim ne olsun demiyor. herkes hepimiz acemi zamanlarımızda minimum bütçeyle girdik bu işe ve yavaş yavaş daha iyi donanıma geçtik.

yeni başlayanlar yine soru sorsun. istediğini sorsun ancak tek başlık altında sorsun.
forum ana sayfasında sürekli güncellenen son mesajın yazıldığı konular genelde hep başlangıç üzerine. bazen öyle konular görüyorum ki çok hoşuma gidiyor bilgi birikimi açısından. haa bu böylemiymiş diyorum. yada öyle bişeyin varolduğundan haberim yokmuşki ben bunu soru olarak nasıl sorayım diyorum.

bir tavsiye konuları, iki hangi yağ konuları. :)
bakım, onarım, ayar, değişim vb gibi konular videolu resimli açıklamalar daha çok yardımcı olacaktır bize. allaha şükür herkeste güzel cep telefonları var kameralar var. bunları çekmek atla deve değil. ben yapana hayır duası armağan ediyorum.

• Beğen
verim almak istenen heryerde beliri bir düzen olmalı.
ben burasının verimli bir ortam olmasını istiyorum ve "ben birilerini test etmek istemiştim" diyen tiplerden, bir bisiklet almak için aynı konulardan forumda olduğu halde onlarca yeni konu açanlardan, her sorduğu soruya insanların hemencecik vermesini bekleyen ve cevap alamayınca agresifleşen tiplerden hoşlanmıyorum.
bu forumu önemsiyorum,
o yüzden önemsediğim bir yerdeki parazitleri görmezden gelemiyorum.
.
evet maalesef ülkemizde forumlarda bu hep oluyor, ama bu savunma olamaz, olmamalı.
çünkü ülkemizdeki forumlardaki gerçekten insanlara bilgi aktarabilecek kişiler sırf bu yüzden forumlarda kaçıyor,
ondan sonrada şöyle başlıklar görürüz forumlarda "yok bilgili kişiler konulara yazmıyor, yok bu kişiler bizleri küçük görüyor, yok bunlar kendilerini büyük görüp bilgi paylaşmıyor vb vb vb..."
yürüyün gidin kardeşim, önce okumasını öğrenin. forumda aynı konulardan onlarca, yüzlerce varken, okuma özürlü kişinin ustalar kendisine cevap vermiyor diye ettiği sitemleri niye okuyalım buralarda.
.
Benim site yöentimine önerim;
yeni üyeler 100 mesaj sayısına veya daha fazlada olabilir ulaşmadan konu açamasın.
böylelikle belki biraz forumun okunması birazda olsa teşvik edilebilir

• Beğen
@ismail eren

Ustalık derken hangisinden bahsediyorsunuz ?

Bisiklette ustalık veya forumda klavye ustalığı ?

Foruma yeni üye olup bisiklette üstat olanlar sizin lügatınızda hangi kategoride ?

Birkaç kendini bilmez dışında foruma "birilerinin test etmek için" konu açan görmedim ben.

Burası güzel bilgi paylaşımının yapıldığı bir mecra, sizin tavrınızı benimseyen arkadaşların büyük çoğunluğu bir zaman sonra sorulan soruların büyük bölümüne aynı yaklaşımı sergilemeye başlıyor. İşin kötüsü bunun "DOĞRU" olduğunu düşünmeye başlıyor.

Forum adabını öğrenmek 1 günde olmuyor evet, insanlar belli bir süre forumu okuyunca nasıl davranması gerektiğini öğreniyor evet. Ama bu bizlere @ismail eren deme hakkını vermez.

Sorulan soruya cevap vermek istemiyorsanız es geçin, yok cevap vermeye değer bir soru olduğunu düşünüyorsanız cevap verin. bazı arkadaşların yaptığı gibi arama linkini verip "bunu yapacak kadar kafan çalışmıyor mu" tarzı bir yaklaşım sergilemeyin. "insani" bir yaklaşım olmuyor.

Değer verdiğiniz forumun okunma oranına + katkı sunmaz bu yaklaşım.

@Mehmet Tuğrul CANBAŞ

Forumu pek aktif kullanmadığınız için görmemişsiniz belki. Çok değil yaklaşık 1 ay önce Abdullah T. diye biri vardı. 4. veya 5. konusunu açmıştı konunun içeriği de "bisiklet alacağım en iyi pazarlığı nerede yaparım?" Buradan bir kaç kişi(ben de dahil) git konuş biz burada nasıl yardımcı olalım deyince adamın cevabı "Tamam ben zaten buraya sizi test etmeye gelmiştim kim boş teneke kim değil" yazdı daha 1 haftalık hesabıyla...

• Beğen
Bende buranın bir mensubu olarak fikrimi belirtmek istiyorum.
Ben forumumuzu kısa sayılmayacak bir süredir takip ediyorum ancak yeni bir üyeliğim var. Fakat mesaj sayısına bakarak ya da forum rütbesine bakarak hiçbir sonuca ulaşamazsınız, ulaşılamaz bunu belirteyim. Aramızda birçok üstad var fakat ben yeni yeni birşeyler öğrenen biriyim buralarda ve sizin olaya bizim penceremizden bakmanızı sağlamak istiyorum-ki bu başlık da bu pencereden göremediğinizi göstermekte, yanlış anlamayın-. Benim ''Bisiklet Seçimi'' bölümünde iki konum var. Birincisi xxx-xxxx bisiklet tavsiyesi türünden ikincisi ''bisiklet satın alırken pazarlık adabı'' türünden iki başlık. Dediklerimin daha net anlaşılması için buyrun linkler:

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=139467 (Bisiklet tavsiyesi)
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=139790 (Pazarlık Adabı)

Şimdi forumda biiiir sürü bisiklet tavsiyesi içeren konu var değil mi? Yani şimdi benim bu konuyu açmam biraz yersiz gibi görünüyor olabilir size. Veya başka birinin hemen hemen aynı konuyu açması sizi bıktırmış olabilir. Fakat bakın burada 100.000 insan varsa 100.000 ayrı fikir vardır. 100.000 de farklı beklenti/istek vardır. Açılan konular benim gibi yeni bisiklet alacak olan heyecanlı insanları bir yere kadar tatmin ediyor. Sizi temin ederim ben buraya konu açmadan önce çok fazla araştırma yaptım tavsiye konusunda. Ama inanın soruma tam değinen bir tane konu yoktu. Ha benim fiyat aralığımı baz alan birçok konu vardı fakat bir çoğu eski. Çok eski konular. Şurada 2 sene önce açılmış konuyu okuyunca anlaşılıyor aslında. Çünkü bisiklet fiyatlarında ciddi bir artış var paramız değer kaybettiği için veya euro ve doların değeri arttığı için. Yani 2 sene önceki 1000 tl şimdiki 1000 tl değil. Bu yüzden çok eski konuları da, işinize yarayan ufacık bir kısmı alıp rafa kaldırıyorsunuz.
Hadi diyelim benim konumun aaaynısı açılmış burada bir süre önce. İmkansız ama olsun. Ben yine de burada tecrübe sahibi dostlarımla beyin fırtınası yapmak, fikir alış-verişi yapmak isterim. Diyebilirsiniz ki ''Önceki konu üzerinden yap tartışmanı/beyin fırtınanı kardeşim.''. Fakat önceki konu dağılıyor böylece ve konuyu açan arkadaşa ayıp olabiliyor. Ayrıca aynı konuya girilen mesaj sayısı da çok az oluyor ve böylece yeni konu açmak daha cazip geliyor.
Fakat herşeyin dışında bu demek değildir ki ''Açılan tüm konular gerekli''. Sizlerde haklısınız. Ancak bu kadar da fazla tepki gösterilmemeli bence. Bu forumda 2-3 yıl kalınca ne yapacağımı şu anda kestirmek güç fakat ben olsam fazla tepki göstermek veya bir yaptırım uygulamak yerine o konulara yorum yazmazdım. Veya arkadaşları araştırma yapma konusunda yönlendirirdim.
Umarım dediklerimi yanlış anlamamışsınızdır fakat bence biraz daha hoşgörülü olmakta fayda var. Kimse bisiklet konusunda bilgili doğmuyor. Soru sorarak, tartışarak öğreniyor insanlar. Burası hepimizin kullandığı bir platform tecrübeli insanlar tecrübesizlere özveri gösterip yardım etmezse hiç bir yere varılamaz.
Fakat dendiği gibi tecrübeli dostlarımız ''0-500 TL mtb tavsiyeleri 20.08.2014'', ''1300-1500 TL yol bisikleti tavsiyeleri'' gibi bilgilendirici konular açsa, bu konular sabitlense ve EN ÖNEMLİSİ İKİ AYDA BİR VEYA ÜÇ AYDA BİR GÜNCELLENSE çoğu konunun açılması engellenebilir(Büyük harfler vurgu yapmak için kullanılmıştır).
Fikirlerimi açık bir şekilde açıkladığımı düşünüyorum. Teşekkür ederim.

--Düzenleme: Yazım hatası düzeltildi.

@Eser Sevinç

Kesinlikle katılıyorum. Tüm içimdekini yazmışsınız.. Teşekkür ederim..

Hay ben bu telefona Türkçe öğreteni. Eski model İphone' dan yazılmıştır..

• Beğen
Sadece bu forum için değil tüm forumlarda benzer durumlar var

Hay ben bu telefona Türkçe öğreteni. Eski model İphone' dan yazılmıştır..

Bilgi ve tecrübe paylaştıkça çoğalır. Ben bisikletten pek anlamam, ancak anlayanlar arkadaşların, insanlara yardımcı olmaları kadar güzel bir şey yok. Forumda gördüğüm kadarıyla herkez yardımcı olmaya çalışıyor. Allah razı olsun.

Benim bir önerim var; Bisikletten anlayan arkadaşlar net de sıfır ikinci el bisikletleri ihtiyacı olmasa dahi vakit geçirmek veya merak tan araştırıyordur. Güzel bir bisikletle karşılaştıklarında soru sorulmasını beklemeden, bakın böyle bir model var, fiyatı bu, burada satılıyor, şu sekil kullanıma uygun, fiyat performans oranı iyi gibi öneriler sunula bilir.

Eski konularda önerilen modeller artık yok, linkler ölü.
Aynı bisiklet seçimi gibi PIC, PLC programlamada net de çok soruluyor, elimizden geldiğince gençlere yol göstermeye çalışıyoruz.

Ne yazarsanız yazın, Eser Sevinç 'in dediği gibi bunlar aynen yaşanmaya devam edecek :D

@Berke Kazankaya

Forumu üyelik tarihimden yaklaşık 1 hafta önce takip etmeye başladım, evet sabah oturup akşama kadar da forumu takip etmiyorum, ama yeni mesajlar bölümündeki "ilgimi çeken" başlıklara göz atıyorum girdiğimde.

Alıntı yaptığınız cümlemi de dikkatli okuyacak olursanız, "hiç yok" demiyorum zaten o tarzda insanlar için, var evet böyle kendini bilmezler, ama bu toplam içerisinde %3-4 olur maksimum. Özellikle foruma yeni kayıt olan insanları hep aynı kategoride değerlendirmeyin demek istedim.

Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.

Geri